Hvordan roe katten din med aromaterapi?

Selv om mange essensielle oljer er farlige for katter, er det noen som er trygge hvis du vil roe katten din med aromaterapi. For eksempel har dufter som lavendel, geranium eller røkelse en beroligende effekt og er trygge rundt katter. Du kan også bruke kardemomme eller mynte hvis katten viser kvalme eller gastrointestinalt ubehag. Hvis du har spørsmål om en olje er trygg, ta kontakt med veterinæren. Fortsett å lese for å lære hvordan du gir oljen til katten din!

Er det noen som er trygge hvis du vil roe katten din med aromaterapi
Selv om mange essensielle oljer er farlige for katter, er det noen som er trygge hvis du vil roe katten din med aromaterapi.

Aromaterapi innebærer bruk av bestemte dufter avledet fra plantekilder for å behandle et bredt spekter av forhold. Hvis katten din er engstelig på grunn av opprørt mage eller en lang kjøretur, kan det hende du finner aromaterapi veldig nyttig. Dufter som lavendel, kardemomme og mynte kan brukes til å behandle kattens stress eller angst. Imidlertid er mange essensielle oljer giftige og potensielt dødelige, så du må følge strenge sikkerhetsregler.

Del 1 av 3: Valg av eterisk olje

 1. 1
  Bruk lavendel for å roe katten din. Lavendel er kjent for sine beroligende og beroligende effekter hos mennesker. Du kan også bruke denne oljen til å indusere ro og avslapning hos katten din. Hvis katten din blir engstelig før eller under reisen, kan du for eksempel behandle angsten med litt lavendel essensiell olje.
  • Essensiell olje av geranium er et fint alternativ til lavendel for å berolige katten din under stressende hendelser og situasjoner, for eksempel bilturer.
 2. 2
  Bruk kardemomme for å redusere kvalme. Hvis katten din er utsatt for kvalme under lange bilturer, kan du for eksempel prøve kardemomme. Kardemomme er en av få sikre og effektive essensielle oljer for katter. Husk å redusere konsentrasjonen av kardemomme eterisk olje ved å blande den med en bærerolje, for eksempel vegetabilsk olje.
 3. 3
  Prøv spearmint for gastrointestinale problemer. Hvis katten din er engstelig eller opplever stress på grunn av mageproblemer, kan du prøve mynte. Fortynn mynteoljen i en bærerolje, som vegetabilsk olje, og gi katten din muligheten til å lukte den.
 4. 4
  Bruk røkelse essensiell olje. Røkelseolje har en beroligende og sentrerende effekt. Det er en av få essensielle oljer som absolutt er trygge å bruke med katter, sammen med sedertre, geranium, helichrysum, lavendel, kardemomme og mynte. Som enhver essensiell olje, må den fortynnes ordentlig før påføring. Du kan bruke den til å roe katten din under lange bilturer eller andre stressende situasjoner.
  Hvis katten din ved et uhell inntar tea tree olje
  Hvis katten din ved et uhell inntar tea tree olje, bør du ta dem til veterinæren.
 5. 5
  Finn organiske og usprayede essensielle oljer. Siden plantevernmidler på planten som brukes til oljen vil ende opp med å bli sterkt konsentrert i en ikke-organisk essensiell olje, er det fornuftig å finne organiske eller usprayede essensielle oljeprodukter. Se på etiketten for å se om det er noen organisk sertifisering. Hvis du er usikker, spør forhandleren om oljens renhet og om den er organisk.
 6. 6
  Kontroller kvaliteten på essensielle oljer. Finn en anerkjent forhandler som kjenner virksomheten og spesialiserer seg på essensielle oljer, siden de mest sannsynlig vil gi deg gode råd om kvaliteten og renheten til essensielle oljeprodukter. Dessverre er det ingen standarder for kvalitet eller renhet for essensielle oljer. Du må undersøke merkevaren og finne en anerkjent forhandler.
  • Begrepene 'terapeutisk' eller 'klinisk karakter' er uregulert i essensiell oljevirksomhet. Du bør være skeptisk til markedsføring som inneholder slike begreper.
 7. 7
  Unngå essensielle oljer med polyfenolforbindelser. Siden kattens lever ikke klarer å håndtere polyfenolforbindelser eller 'fenoler', bør du unngå essensielle oljer med dette stoffet. For eksempel bør du unngå å gi katten din kanel, oregano, nellik, vintergrønne, timian, salte og bjørkeoljer, som inneholder dette stoffet og har tilnavnet "varme" oljer.
  • Hvis du ikke vet om en essensiell olje inneholder fenoler, kan du spørre en aromaterapeut eller konsultere veterinæren din.
 8. 8
  Ikke la katten din få tilgang til tea tree eller melaleuca olje. Selv om tea tree olje er trygt å bruke på mennesker når det brukes lokalt og ofte brukes i rengjøringsprodukter, er det veldig farlig for katten din. Faktisk inneholder tea tree olje terpener, et stoff som er giftig for både mennesker og kjæledyr når det inntas oralt. Mens mennesker kan bruke te-treaolje lokalt, er katter veldig følsomme for lokal anvendelse av tea tree-olje. Du bør unngå å bruke den lokalt på kattens hud eller pels. Hvis du bruker tea tree olje for helse eller rengjøring, bør du sørge for at den er utilgjengelig for katten din.
  • I noen tilfeller har lokal bruk av tea tree olje resultert i kattedødsfall.
  • Hvis katten din ved et uhell inntar tea tree olje, bør du ta dem til veterinæren. Det kan ta opptil 72 timer å behandle forgiftning fra tea tree olje.
  • Symptomer på inntak av tea tree olje i giftige mengder kan omfatte oppkast, kramper og muskelskjelv.
 9. 9
  Unngå peppermynte og sitronoljer. Sitrusbaserte oljer bør unngås, siden katter ofte er allergiske eller følsomme overfor disse oljene. Du bør ikke bruke sitrusbaserte oljer direkte på kattens kropp eller diffundere dem i et rom som er tilgjengelig for katten din. For eksempel bør du ikke la en katt være i et låst rom med sitrusbaserte oljer diffundert i luften. Unngå følgende essensielle oljer som er giftige for katten din:
  • Sitron
  • oransje
  • Mandarin
  • Mandarin
  • Grapefrukt
  • Kalk
  • Bergamott
  • Furu
  • Gran
  • Fir

Del 2 av 3: Bestem kattens interesse

 1. 1
  Ikke tving katten din til å lukte, smake eller på annen måte konsumere essensielle oljer. Siden katter er veldig følsomme for essensielle oljer, er det best å gi dem valget om de skal samhandle med dem. Gi katten din muligheten til å oppleve en essensiell olje, men ikke tving den på dem. Du vil gi dem rikelig med autonomi, for eksempel muligheter til å lukte oljen eller gå bort hvis de ikke er interessert.
  Bør du sørge for at den er utilgjengelig for katten din
  Hvis du bruker tea tree olje for helse eller rengjøring, bør du sørge for at den er utilgjengelig for katten din.
 2. 2
  Gjør katten din komfortabel med eterisk olje. Påfør eterisk olje på kroppen din og la katten din bli vant til lukten. For eksempel, hvis du vil bruke lavendel for å roe katten din, kan du begynne å bruke en lavendelbasert såpe. Du kan også bruke to dråper på nakken eller armen og la katten lukte deg i noen dager før du administrerer den.
 3. 3
  Hold fortynningen av essensiell olje seks centimeter fra nesen. Bruk en sprayflaske eller en liten flaske essensiell olje diffundert i vegetabilsk olje eller annen bærerolje, hold den essensielle oljeblandingen seks inches fra kattens nese. Vent og observer deres oppførsel. Hvis de viser tegn til interesse for oljen, bør du begynne å administrere essensiell olje. Tegn på interesse inkluderer:
  • Katten din slikker leppene
  • Snuser sprayflasken
  • Snuse og deretter tilbake til flasken
 4. 4
  Vurder hydrosoler i stedet for essensielle oljer. Hvis katten din ikke reagerer bra på essensielle oljer, kan du vurdere hydrosoler som er veldig lik essensielle oljer, men langt mindre konsentrerte. Selv om det er gjort lite forskning om emnet, kan hydrosoler være å foretrekke for bruk med katter fordi de er mer skånsomme og fortynnede.
  • Hydrosoler samles opp fra dampen som frigjøres under produksjonen av essensielle oljer.

Del 3 av 3: administrering av eterisk olje

 1. 1
  Fortynn essensielle oljer. Start med å fortynne den essensielle oljen i en bærerolje. Gitt styrken til essensielle oljer og kattens følsomhet overfor dem, vil du fortynne den essensielle oljen med 80-90%. I en ren glasskrukke, hell 25 milliliter (0,85 fl oz) bærerolje. Tilsett deretter en dråpe eterisk olje. Bland oljene sammen. Til slutt, tilsett noen dråper av blandingen til vannet i diffusjonen av essensiell olje.
  • Bruk en kaldpresset vegetabilsk olje til bæreroljen.
  • Du kan bruke tre dråper eterisk olje og 75 ml bærerolje.
 2. 2
  La en tallerken med diffus essensiell olje ut. I en liten vannskål eller diffusor kan du utelate litt diffus essensiell olje, for eksempel lavendel. Forsikre deg om at du diffunderer den med 80-90% i vegetabilsk olje. Ha deretter en eller to dråper av den diffuserte oljeblandingen i beholderen. Hvis katten din har lyst, kan de lukte beholderen med essensiell olje og oppleve den beroligende effekten.
  • Du finner eteriske oljediffusorer for under 30€ Tenk på størrelsen på diffusoren, og prøv å finne en som ikke lett faller over, siden katten din kan slå den over.
  • Husk å sørge for at katten din har tilgang til ferskvann.
 3. 3
  Påfør eterisk olje på kroppen. Bruk diffus essensiell olje, og påfør noen dråper på potene eller pelsen. Siden de sitter fast med lukten, bør du sørge for at de faktisk liker lukten av eterisk olje.
  • Hvis du er sikker på at de liker lukten av essensiell olje, kan du legge noen dråper av den diffuse oljen på hendene og deretter klappe katten din. Gi dem en avslappende massasje med oljen, og forhåpentligvis vil de roe seg.
  Hvis katten din blir engstelig før eller under reisen
  Hvis katten din blir engstelig før eller under reisen, kan du for eksempel behandle angsten med litt lavendel essensiell olje.
 4. 4
  Tilby en rømningsvei. Gi aldri katten din følelsen av å sitte fast med en viss olje eller lukt. Hvis du forlater huset, må du ikke la katten ligge i et lukket rom med en essensiell oljediffusor. De trenger autonomi for å kunne gå vekk fra luktens kilde, i tilfelle det har negative effekter på dem.
 5. 5
  Vær forsiktig så du ikke får olje i kattens øyne eller ører. Hvis du klapper katten din med noe essensiell olje, må du være forsiktig så du ikke faller inn i øynene eller ørene på dem. Hvis du får olje i kattens øyne eller ører, kan de få infeksjon.
  • Hvis essensiell olje kommer i øynene deres, bør du ta dem til veterinæren.
 6. 6
  Bruk en essensiell olje i to uker om gangen. Eteriske oljer er en kortsiktig løsning som er nyttig for å berolige katten din en gang imellom, men det bør ikke stole på utelukkende eller veldig lenge. Hvis katten din har vært veldig stresset, kan du bruke dem i to uker. Hvis du vil bruke dem over lengre tid, bør du rådføre deg med veterinæren.

Spørsmål og svar

 • Er diffus eukalyptusolje skadelig for katten min?
  Ja, alle eukalyptusprodukter er giftige for katter. De kan ikke håndtere eukalyptol (en forbindelse inne i oljen), og det forgifter dem - prøv å holde katten (e) dine så langt unna eukalyptus som mulig.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail