Hvordan bli kvitt dårlig pust fra katten?

For å bli kvitt dårlig pust fra katten, begynn med å sjekke tennene for å se om kattens munnhygiene forårsaker det. Hvis tennene er belagt med gul tarter, spesielt nær tannkjøttlinjen, må du få katten din sjekket av en veterinær og planlegge tannrengjøring med en profesjonell. Mange veterinærer vil utføre tannavkalking og polere under generell bedøvelse for å rense kattens tenner. Du kan også gi katten din tyggeleker eller spesielle godbiter for å hjelpe med oral helse. For tips om hvordan du kan utforske andre årsaker til dårlig ånde, les videre!

For å bli kvitt dårlig pust fra katten
For å bli kvitt dårlig pust fra katten, begynn med å sjekke tennene for å se om kattens munnhygiene forårsaker det.

God kattepust trenger ikke å være helt søt, men den skal være relativt uoffensiv eller ikke påviselig. Når du koser deg med katten din, bør du ikke trekke tilbake fra dårlig ånde. Hvis katten din har dårlig ånde som får deg til å krympe av forferdelse, bør du prøve å løse problemet. De vanligste årsakene til dårlig ånde er dårlig tannhygiene, en underliggende medisinsk tilstand eller problemer med kattens diett. Alle disse problemene har løsninger som du enkelt kan implementere.

Metode 1 av 3: ta vare på tannhygiene

 1. 1
  Se i kattens munn. Du vil finne ut om kattens munnhygiene er skyld i dårlig ånde. Plasser katten på et bord slik at du jobber i behagelig høyde. Sørg for at belysningen er god slik at du kan se godt. Løft kattens overleppe forsiktig til du kan se tennene. Se inne i munnen.
  • Sunne tenner skal være hvite og ikke belagt med tannstein. Tarter ser ut som gule avleiringer på overflaten av tennene, ofte nær tannkjøttlinjen. Tannkjøttet skal være rosa uten sint rød linje med betennelse der tennene møter tannkjøttet. Rene tenner og rosa tannkjøtt gjør tannsykdommen mindre sannsynlig. Imidlertid er skitne tenner og betent eller blødende tannkjøtt indikasjon på tann sykdom.
  • Hvis du ser at katten har tannproblemer, må du sjekke den av en veterinær. Dette er fordi betent tannkjøtt og dårlig ånde er et tegn på bakteriell infeksjon, og katten kan kreve medisinsk behandling, for eksempel antibiotika, for å avgjøre ting.
  • Det hjelper å ha en venn som kan holde katten ved skuldrene, noe som gir begge hendene dine fri til å løfte kattens lepper.
 2. 2
  Gi katten din tygge leker eller godbiter som vil hjelpe den orale helsen. Hvorfor ikke hjelpe kattens helse mens du gjør den lykkelig? Hvis katten din liker å tygge, så gi den leker som vil massere tannkjøttet, bruk tanntråd og fjern tannoppbygging mens katten tygger. Du kan også gi katten godbiter som er designet for å hjelpe tannhelsen.
 3. 3
  Forbedre munnhygiene ved å bruke et kattevennlig munnvann. Det er forskjellige produkter tilgjengelig, men Hexarinse anbefales. Dette inneholder klorheksidin i en formulering som hjelper til med å desinfisere munnen i rundt 12 timer. Det hjelper med å drepe bakterier og hindrer dem i å feste seg til tennene, og reduserer dermed forekomsten av bakteriell infeksjon som forårsaker dårlig ånde.
  • For å bruke Hexarinse, sug en bomullsknopp i oppløsningen og tørk den over den ytre kroneoverflaten på tennene. Gjør denne morgenen og kvelden for optimal forebyggende tannpleie.
  Hvis katten får dårlig ånde igjen
  Hvis katten får dårlig ånde igjen, må du ikke mate den den siste maten du introduserte i dietten lenger.
 4. 4
  Børst kattens tenner. Det hjelper å venne katten til tannbørsten først, ved å la børsten være nær matskålen. For de første forsøkene er det bare å bruke vann på børsten. Når katten har akseptert børsten i munnen, bruk tannkremer designet for bruk hos katter. Ikke bruk menneskelig tannkrem, da fluornivået kan være skadelig når katten svelger tannkremen.
  • Pensle tennene morgen og kveld. Bruk en myk barns tannbørste, en kjæledyrtannbørste eller en fingerbørste designet for formålet.
 5. 5
  La kattens tenner rengjøres av en veterinær. Gullstandarden er å få veterinæren til å utføre en tannavkalking og pusse under generell bedøvelse. Dette renser tennene, blir kvitt forekomster som inneholder bakterier, og oppmuntrer til sunne tannkjøtt.
  • Når kjæledyret har kommet seg etter prosedyren, kan du begynne å pusse tennene for å holde munnen ren.
 6. 6
  Start katten på et tannkost som er utviklet for å redusere dannelsen av tannstein. Hvis tannstenen bare er mild og tannkjøttet ikke er sårt, bør du vurdere å bytte katten din til et tannlegekosthold. Se etter mat som er godkjent av Veterinary Oral Health Council (VOHC) og ha godkjenningsstempel på posen.
  • Godkjent mat fungerer vanligvis ved å gi en børsting mens den tygges. Fiber inne i hver kibble sveiper lett over kattens tenner når den biter ned.

Metode 2 av 3: leter etter en underliggende medisinsk tilstand

 1. 1
  Vurder om katten din kan ha en medisinsk tilstand som påvirker pusten. Flere medisinske tilstander kan føre til dårlig ånde. For eksempel er diabetes assosiert med en sykelig søt pustelukt, mens nyresykdom er knyttet til en ammoniakk eller blekemiddelaktig lukt.
  Hvis katten din har dårlig ånde som får deg til å krympe av forferdelse
  Hvis katten din har dårlig ånde som får deg til å krympe av forferdelse, bør du prøve å løse problemet.
 2. 2
  Se på katten din for tegn på dårlig helse. Hvis katten din har dårlig ånde, må du overvåke den nøye for tegn på tegn på et problem. Ledetråder om at katten din har et helseproblem, inkluderer overdreven tørst, dårlig appetitt, økt appetitt, sløvhet, vekttap, vektøkning, oppkast, diaré, pustevansker, en upassende pels eller endret oppførsel.
 3. 3
  Få katten din sjekket av en veterinær. Hvis du er minst mistenksom på at katten din er dårlig, kan du sjekke den av en veterinær. Nøkkelen til å avhjelpe dårlig ånde er å rette opp det underliggende helseproblemet.
  • For diabetes er det sannsynlig at veterinæren enten vil sette katten på resept eller foreskrive vanlige insulininjeksjoner.
  • For nyresykdom vil veterinæren sannsynligvis sette katten på reseptbelagt kosthold og på medisiner for å forbedre nyrefunksjonen.

Metode 3 av 3: vurdere om dårlig ånde er relatert til kosthold

 1. 1
  Tenk på at maten du gir katten din kan forårsake problemet. Hvis du har sjekket alt annet og katten din virker fin ellers, bør du vurdere hva du gir dem mat. For eksempel kan støtende fiskeandedrag bare være relatert til fisk i kattens diett.
  De vanligste årsakene til dårlig ånde er dårlig tannhygiene
  De vanligste årsakene til dårlig ånde er dårlig tannhygiene, en underliggende medisinsk tilstand eller problemer med kattens diett.
 2. 2
  Lukt kattens pust på forskjellige tider av dagen. Du vil finne ut om det du lukter bare er rester av kattens siste måltid. Prøv å lukte kattens pust rett før den spiser og deretter noen minutter etter, slik at du kan sammenligne luktene.
 3. 3
  Prøv å endre kattens diett. Prøv å mate kattekyllingen i noen dager og se om dårlig ånde forsvinner. Hvis pusten forbedres på kyllingen, kan du introdusere andre matvarer eller smaker av maten en om gangen. Hvis katten får dårlig ånde igjen, må du ikke mate den den siste maten du introduserte i dietten lenger.
  • Husk at kylling ikke er et balansert kosthold på lang sikt. Du må introdusere andre matvarer på nytt for å gi katten din den ernæringen du trenger.

Spørsmål og svar

 • Hva gir jeg en katt med hyperspytt?
  Du kan mate katten din myk mat eller tørr mat med litt varmt vann i den for å myke den opp. Å spise tørr mat kan være vanskelig for katter med hyper salivasjon. Veterinæren din kan også foreskrive kosttilskudd for å gi katten din for å hjelpe dem med symptomene.
 • Jeg mater katten min tørr mat, og hun har fortsatt dårlig ånde. Hvis jeg bytter mat, vil hun ikke spise den. Hva kan jeg gjøre?
  Prøv å pusse tennene. Selvfølgelig, ikke bruk menneskelig tannkrem. Spør veterinæren din hva du trenger for å lage din egen kattetannkrem, eller om de vet hvor du kan få noe.

Kommentarer (1)

 • ggaylord
  Hvordan behandle dårlig kattepust. Det var veldig nyttig. Tusen takk!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail