Hvordan stopper katter fra å skyte på teppet?

For å stoppe katten din fra å skyte på teppet, må du avtale en avtale med veterinæren din, siden oppførselen ikke stopper med mindre du behandler den underliggende årsaken. Avhengig av kattens tilstand, kan veterinæren anbefale å uttrykke analkjertlene. Alternativt, hvis oppførselen skyldes bendelorm, vil veterinæren din sannsynligvis foreskrive en ormekur. Så når katten din har blitt behandlet, bytt den til et kosthold med høyt fiber, som vil produsere fast avføring som tømmer analkjertlene naturlig. For å få flere tips fra vår veterinærmedforfatter, inkludert hvordan du kan stoppe katten din fra å scootere ved å håndtere matallergiene, fortsett å lese!

Om nødvendig) stoppe scootingen innen få dager etter behandling
Hvis kattens analkjertler ble påvirket, vil det å uttrykke dem (og om mulig rødme, om nødvendig) stoppe scootingen innen få dager etter behandling.

Å skyte på teppet er ikke vanlig oppførsel for en katt. Selv om scooting har flere årsaker, indikerer det oftest et problem med analkjertlene, som er to små kjertler som tømmes når en katt gjør avføring. Noen ganger tømmes disse analkjertlene ikke ordentlig eller blir syke, noe som forårsaker ubehag og eventuell skyting for å lindre ubehaget. For å stoppe katten din fra å skyte på teppet, ta katten din til veterinæren din for behandling.

Del 1 av 3: søker veterinærbehandling

 1. 1
  Planlegg en avtale med veterinæren din. Katten din scoot på teppet vil ikke bli bedre alene. Faktisk vil scootingen bli mer og mer smertefull til den blir behandlet. Planlegg en avtale med veterinæren din så snart katten din begynner å skyte.
  • Annet enn å scoot, se etter at katten din slikker obsessivt på analområdet.
 2. 2
  La veterinæren undersøke katten din. Under avtalen vil veterinæren din utføre en fysisk undersøkelse av katten din, og være nøye med bakenden. Hvis analkjertlene ser ut og føles normale, vil veterinæren din utføre andre diagnostiske tester for å fastslå en annen årsak til scootingen, for eksempel loppeallergi, ormer eller leddgikt.
  • Loppeallergi påvirker vanligvis kattens bakside og forårsaker intens kløe. Denne kløen kan føre til skyting.
  • Noen ganger kan bendelorm (tarmorm) forårsake ubehag i analområdet.
  • Hip artritt kan føre til at en katt scoot.
 3. 3
  Diskuter behandlingsalternativer med veterinæren din. Behandling av scootings underliggende årsak vil stoppe denne oppførselen. Basert på resultatene av den fysiske undersøkelsen og andre tester, vil veterinæren anbefale en behandlingsplan for katten din. Potensielle behandlingsalternativer er nedenfor:
  • Anal kjerteluttrykk
  • Ormekur
  • Allergihåndtering
For å stoppe katten din fra å skyte på teppet
For å stoppe katten din fra å skyte på teppet, ta katten din til veterinæren din for behandling.

Del 2 av 3: Tømming av kattens analkjertler

 1. 1
  La veterinæren tømme kattens analkjertler. Kattens analkjertler er plassert omtrent i 4 og 8-posisjonene rundt anusen. Væsken i kjertlene er tynn og ekstremt stinkende. Det er ikke vanskelig å tømme analkjertlene, ofte kalt å uttrykke kjertlene, og det kan gjøres hjemme. Men fordi å uttrykke kjertlene kan bli rotete og stinkende, foretrekker de fleste katteeiere at veterinærene deres utfører oppgaven.
  • Å uttrykke kjertlene kan gjøres mens en katt er våken. Imidlertid, hvis katten din har mye smerte, vil veterinæren din måtte bedøve katten din for å gjøre uttrykket.
  • For å uttrykke kjertlene vil veterinæren din plassere et håndkle eller papirhåndkle nær anusen for å fange opp væsken. I hansker vil de sakte presse kjertlene for å tømme væsken.
 2. 2
  La veterinæren din gi ytterligere behandling. Hvis analkjertler påvirkes i lang tid, eller fekale bakterier kommer inn i kjertlene, kan kjertlene bli smittet. Infiserte analkjertler kan bli veldig smertefulle for en katt. Hvis kattens analkjertler er smittet, vil det ikke være nok å uttrykke dem. Veterinæren vil bedøve katten din og skylle kjertlene (skyll dem ut). For å behandle infeksjonen vil veterinæren ordinere antibiotika.
  • Hvis veterinæren din foreskriver et antibiotikum, må du gi antibiotikaen fullstendig - ikke slutte å gi dem når katten din begynner å føle seg bedre.
  • Veterinæren din kan også anbefale smertestillende medisiner for å lindre kattens smerte.
 3. 3
  Vent til katten din slutter å skyte. Hvis kattens analkjertler ble påvirket, vil det å uttrykke dem (og om mulig rødme, om nødvendig) stoppe scootingen innen få dager etter behandling. Umiddelbart etter behandling kan katten din rulle av vane. Imidlertid, etter noen dager, skal scootingen stoppe helt.
 4. 4
  Søk ombehandling, om nødvendig. Å uttrykke analkjertlene kan være en permanent løsning, eller bare en midlertidig. Katten din kan begynne å skyte igjen, noe som indikerer et kronisk analkjertelproblem. Hvis katten din har tilbakevendende problemer med analkjertelen, kan veterinæren anbefale regelmessig spyling av kjertlene med enten sterilt vann eller en antibiotikumløsning. Hvis det gjentatte problemet er alvorlig, kan veterinæren din foreslå kirurgisk fjerning av kjertlene.
  • Kirurgisk fjerning av analkjertler har flere komplikasjoner, inkludert smerte, vanskeligheter med å gjøre avføring eller inkontinens og infeksjon. Forsiktig kirurgisk teknikk og postkirurgisk behandling kan bidra til å forhindre og / eller håndtere disse komplikasjonene.
  Vil veterinæren anbefale andre spesifikke behandlinger
  Hvis problemer med analkjertelen ikke er årsaken til at katten din skuter, vil veterinæren anbefale andre spesifikke behandlinger.
 5. 5
  Administrer kattens diett. Etter at kattens analkjertler er uttrykt, bytt katten til et fiberrikt kosthold. Denne dietten vil gi fast avføring, som vil presse mot kjertlene under avføring og tvinge dem til å tømmes. Du kan finne fiberrike dietter i din lokale dyrebutikk. Snakk med veterinæren din hvis du ikke er sikker på hvilket kosthold du skal mate katten din.
  • For å forhindre fordøyelsesproblemer, bytt katten til det nye dietten over minst en uke. Bland det nye dietten med det gamle, og øk sakte mengden nytt diett.
  • Snakk med veterinæren din om å legge kli til kattens diett for å øke fiberinntaket.

Del 3 av 3: adressering av andre årsaker til scooter

 1. 1
  Behandle katten din for lopper. Hvis problemer med analkjertelen ikke er årsaken til at katten din skuter, vil veterinæren anbefale andre spesifikke behandlinger. For eksempel, hvis katten din har lopper, vil veterinæren foreskrive loppebehandling. Noen loppebehandlingsprodukter dreper voksne lopper, og andre retter seg mot forskjellige stadier av loppens utvikling. I tillegg til å behandle katten din, må du også rengjøre hjemmet ditt. Nedenfor er strategier for rengjøring av hjemmet ditt:
  • Rengjør kattens sengetøy ofte.
  • Støvsug ukentlig, og vær spesielt oppmerksom på sprekker og steder der katten din bruker mye tid. Fjern og kast støvsugerposen hver gang du støvsuger.
 2. 2
  Orm katten din. Katter får bendelorm ved å innta infiserte lopper. Båndorm består av segmenter som kalles proglottider. Når en katt gjør avføring, går disse proglottidene ut av kroppen og kan bevege seg på anusen, forårsake irritasjon og scooting. For å kvitte seg med båndormene, vil veterinæren din ordinere en medisin som kalles ormlegemiddel, som vil drepe båndormene.
  • Forebygging av lopper er den beste måten å forhindre bendelorm hos katter.
  For å stoppe katten din fra å skyte på teppet
  For å stoppe katten din fra å skyte på teppet, må du avtale en avtale med veterinæren din, siden oppførselen ikke stopper med mindre du behandler den underliggende årsaken.
 3. 3
  Behandle kattens matallergi. Matallergi kan også forårsake skudddannelse hos katter på grunn av hudirritasjon. Proteinkilder, som kylling eller biff, er vanlige årsaker til matallergi hos katter. Hvis matallergi forårsaker katten din, vil veterinæren anbefale et begrenset diett for ingredienser for katten din. Denne dietten inneholder ikke den 'skyldige' proteinkilden.
  • Diagnostisering av matallergi kan være en langvarig prosess som involverer den første fôringen av et begrenset ingrediensdiett i flere uker, etterfulgt av en ny utfordring med det gamle dietten. Å utfordre på nytt med det gamle dietten vil bekrefte allergien og bestemme hvilken spesifikk ingrediens som forårsaker allergien.
  • Hvis du bytter katten din til et diett med begrenset ingrediens, kan du bare mate det dietten uten andre godbiter, smaksatt medisiner eller matrester.
 4. 4
  Behandle kattens leddgikt. Hvis veterinæren din har utelukket andre årsaker til scooting, vil de ta røntgen av kattens hofter for å sjekke for leddgikt. Hvis katten din har leddgikt, vil veterinæren din ordinere medisiner for å lindre kattens smerte og bidra til å gjenopprette leddhelsen.
  • Tegn på leddgikt på røntgenstråler inkluderer beinsporer (utvokser av bein) og hevelse i leddene.

Tips

 • Scooter er mindre et problem hos katter enn hunder.
 • Anal svulster, selv om det er sjeldent, kan føre til skudd hos katter.
 • Hvis katten din er forstoppet, tømmes ikke analkjertlene ordentlig. Avføringsmidler eller et fiberrikt kosthold kan behandle forstoppelsen.

Advarsler

 • Venstre ubehandlet, påvirket analkjertel kan sprekke.

Spørsmål og svar

 • Hva er et godt avføringsmiddel for katter?
  Få Laxavit flor. Det er et supplement av vitaminer som B1, B2 og B3. Den inneholder melk med vegetabilske ekstrakter, og du kan lese mer om ingrediensene på esken. Det fremmer også eliminering av gass.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail