Hvordan ta vare på vaktel?

Vaktler er relativt enkle fugler å ta vare på, da alt de trenger er et trygt hjem, mat, vann og selskap. Mat vaktelfuglemat som viltfugler smuldrer, kalkunstarter eller fersk frukt og grønnsaker. Forsikre deg om at vaktelen din alltid har tilgang til rent, rent vann inne i kabinettet. Overfør dem til et utendørs kabinett en gang i uken, slik at de kan utforske utendørs og nyte solen. Plasser en grunne beholder med tørr sand i kabinettet for å oppmuntre til støvbading. For flere ideer om hvordan du holder vaktelen glad og sunn, som hvordan du velger et passende kabinett, les videre!

Velg aldri en vaktel med skader eller andre vaktler som er plassert sammen med den skadede vaktelen
Velg aldri en vaktel med skader eller andre vaktler som er plassert sammen med den skadede vaktelen.

Å være et av de mest føyelige og rettferdige kjæledyrene, kan å heve vaktel lett bli en vanedannende hobby, spesielt med mange fordelaktige eiendeler og egenskaper. De er vennlige, billige, milde og til og med legge spiselige egg som i mange land regnes som en delikatesse. Før du tar med et par hjem, vil vaktelen kreve et rolig boligmiljø, proteinrik mat, selskap og ferskvann daglig.

Del 1 av 5: Sette opp hjem for vaktel

 1. 1
  Kjøp et passende hjem til vaktelen din. På grunn av den lille størrelsen kan vaktler leve i de fleste slags hus, inkludert marsvinhytter, gnagerbur, hønsekopper og fugler. Det er to måter å skaffe seg et hus på, enten kjøper du et eller bygger et.
  • Det er viktig å gi vaktler ikke mindre enn 1 m2 gulvareal. Et lengre bur gjør at vaktelrommet ditt kan streife omkring, men et mindre bur kan føre til stress fra nær inneslutning.
  • Forsikre deg om at avstanden mellom ledningene maksimalt er 0,5 cm, da vaktler kan presse hodet gjennom noe større. På grunn av de små føttene klarer de seg ikke godt med trådgulvgitter, da de kan falle og skli gjennom, forårsake ubehag og mulig skade
 2. 2
  Forsikre deg om at huset er best for vaktelen din. Vaktler kan oppbevares i alle slags hus, men deres hjem trenger noen få ting for å gjøre det trygt og egnet for vaktelen din. Disse tingene inkluderer:
  • Hjemmet må ha lett tilgang slik at du kan ta tak i fuglene når det er nødvendig, mate og gi vann til vaktelen hver dag, og rengjøre buret uten problemer hver uke.
  • Vaktlene hjemme skal ha ly for regn, vind, hagl, snø og sol. Husk at selv om buret skal ha ly for vind og sol, trenger det fortsatt rikelig med frisk luft og litt sollys. Hvis du ikke får tak i hus med ly, kan du prøve å dekke et vanntett ark (f.eks. Presenning) over huset for å holde det trygt.
  • Hjemmet skal være sikkert og rovdyrsikkert. Hunder, villkatter, rotter, slanger, vaskebjørn og rev vil til slutt drepe vaktelen din hvis huset ikke er rovdyrsikkert eller sikkert nok. Det er også mulig for små hunder å grave under huset og komme inn, fugler kan hakke på vaktelen fra ledningene og vaskebjørn kan nå gjennom ledningene og ta tak i vaktelen.
 3. 3
  Vær oppmerksom på at du kan huse vaktelen din med finker, kanarifugler og undulater. Husk at hvis du skal gjøre dette, er det best å ha vaktler og småfugler i en ganske stor voliere. Å huske dem i et enkelt fuglebur kan føre til stress på både vaktelen og den lille fuglen.
  • Du får fordeler og ulemper med dette alternativet. Fordelene er at du ikke trenger å bruke mye penger på et hjem til vaktelen din, og vaktelen vil rydde opp frøet som fuglene faller på gulvet. Ulempene er at vaktelen kan angripe de andre fuglene eller bli angrepet selv, det er mer rot å rydde opp i fuglehuset, og når vaktelen avler og klekker ut kyllinger, kan kyllingene bli angrepet av de andre fuglene i fuglehuset.
 4. 4
  Plasser huset i et passende miljø. Vaktler trenger et rolig, varmt, men likevel kjølig, stille og uforstyrret sted å bo for å være lykkelig. De bør også holdes borte fra rovdyr, inkludert kjæledyr. Et passende sted å huse vaktel er under et tre om sommeren eller i en garasje / skur om vinteren.
 5. 5
  Legg sengetøy til hjemmet. For sengetøyet ditt kan du bruke furuspon, granflis, sand, avispelleter, gresspiller, Timothy-høy eller sklisikre kjøkkenutstyr. Det anbefales på det sterkeste at du gir vaktlene litt halm / høy å lage reir med. Dette vil oppmuntre dem til å begynne å legge egg, og de vil kanskje til og med ha noen kyllinger.
 6. 6
  Legg polstring til toppen av vaktelens bur (valgfritt). Du tror kanskje at vaktler ikke kan fly, men når de er redde, kan de fly rett opp på taket. Så for buret deres, sørg for å legge polstring til toppen for å stoppe vaktlene fra å skade hodet hvis de flyr raskt opp.
 7. 7
  Legg til noen andre ting for vaktelen din. Vaktler trenger mer enn bare sengetøy for å holde dem lykkelige. Noen ting de trenger er:
  • Vannbeholder. Dette bør ikke være for stort eller dypt, ettersom vaktel trenger å ha lett tilgang til det og ikke være i fare for å drukne.
  • Mater. Vaktelen skal være i stand til å komme lett til materen så vel som vannbeholderen.
  • Skjulesteder. Du kan kjøpe et par store hamsterhytter og plassere dem i vaktelens bur. Vaktler elsker et sted å trekke seg tilbake når de føler seg redde eller tror de er i fare.
  • Sandkar. Vaktler elsker støvbading til daglig, sanden forhindrer også irriterende parasitter som midd. Fordi vaktler gjør et rot når de støver, er det best å holde sandkaret borte fra vannbeholderen.
  • Små planter. Hvis vaktlene dine lever av skitt eller gress, vil det gjøre vaktlene dine veldig lykkelige når du dyrker eller potter et par planter i huset. Husk at vaktler er nysgjerrige og elsker forskjellige typer planter i deres habitat, bare sørg for at plantene ikke er giftige for dem.

Del 2 av 5: Velge vaktel

 1. 1
  Bestem hvilken vaktelras du ønsker å ta vare på. Vaktleraser er forskjellige og generelt valgt avhengig av formålet (f.eks. Til kjøtt, egg eller avl). Du bør undersøke hvilken rase som er best for deg og din livsstil. Noen populære raser er:
  • Coturnix vaktel. Dette er de mest populære eide vaktlene og er valgt fordi de antas å være den beste rasen for nybegynnere, de er enkle å ta vare på, de legger gode egg og de er gode vaktler for oppdrett til kjøtt.
  • Bobhvite vaktel. Dette er en annen anbefalt vaktlerase som normalt holdes for avl og kjøtt. Hannens hoder har en tendens til å være fargen hvit, mens kvinnens hoder er fargen ingefær som gjør bobhvite enkle å sex.
  • Knappvaktelen. Disse vaktlene holdes vanligvis ikke til kjøtt eller egg på grunn av deres lille størrelse. Fordelene med å holde knappevaktel er at de er gode oppdrettere, noen typer har lyse og vakre farger, og de er morsomme å ha som kjæledyr. Det er også kjent at knappevaktler holdes i bunnen av fugler for å rydde opp i frø som andre fugler faller ned.
 2. 2
  Vet hvordan du kan huse vaktel. Før du kjøper vaktel, må du vite det grunnleggende om boligvaktel:
  • Hannene kan ikke huse sammen; ellers begynner de å kjempe. Det er mulig å huse dem sammen så lenge de har stor plass og mange skjulesteder å trekke seg tilbake til når de blir angrepet, men hvis du ikke kan gi dette til vaktelen din, er det best å ikke prøve å huse menn sammen.
  • Ikke hus menn uten kvinner. Dette kan noen ganger føre til stress for mennene, og de vil også ringe mye mer enn vanlig.
  • Du må huse minst to vaktler sammen. Årsaken til dette er fordi de er sosiale fugler som blir ensomme selv om du besøker eller leker med dem hver dag.
  • Hvis du avler vaktel, trenger du minst 1 hann med hver 2-5 hunner for å sikre at eggene blir befruktet.
 3. 3
  Kjøp et sunt vaktelpar. Du kan kjøpe vaktler fra lokale oppdrettere, online og muligens en nærliggende dyrebutikk. Før du kjøper vaktelen, må du også sørge for at oppdretteren tar vare på dem ordentlig. Vaktelen skal mates med fôr av høy kvalitet, vannet og buret skal være rent, og de skal ha god plass i hjemmet.
 4. 4
  Forsikre deg om at vaktelen er sunn. Det siste du vil gjøre er å ende opp med å bruke mye penger på et par syke vaktler, selv om du tror du sparer dem. Noen tips om hvilke vaktler som er sunne og hvilke vaktler som ikke er, kan sees nedenfor:
  • De burde ikke bli krøllet sammen i hjørnet. Vaktelen er enten kald eller alvorlig syk.
  • De burde ikke peset. Dette betyr at vaktelen er for varm eller veldig tørst og sannsynligvis ikke blir tatt vare på ordentlig.
  • Øynene deres skal være klare. Dårlige øyne er hengende og overskyet.
  • De skal ikke ha fjærfrie kropper eller rygg. Hvis det er mye tap av fjær, kan dette indikere stress i vaktelen.
  • Buret skal ikke være skittent. Dette inkluderer vannet. Den eneste grunnen til at buret er skittent er at dagens dag er dagen buret blir rengjort og det ikke har blitt renset ennå.
  • Vaktelen skal ikke bli skadet eller ha blod på dem i det hele tatt! Velg aldri en vaktel med skader eller andre vaktler som er plassert sammen med den skadede vaktelen. Den eneste gode unnskyldningen for en oppdretter for å ha en skadet vaktel er fordi de fikk vaktelen og prøver å heve den tilbake til helse.
  • De burde ikke ha midd på seg. Hvis vaktelen har midd, betyr det at buret ikke blir renset ordentlig. Midd blir sett på som små sorte skapninger rundt vaktelens kropp og hode.
  • De skal ikke sove eller i det minste se ut til å være søvnige. Vaktelen skal være våken og livlig med mindre det er natt eller veldig mørkt i buret.
  • De bør være våkne og forsiktige. Vaktler skal være redde for plutselige bevegelser, men likevel ganske nysgjerrige. Men hvis vaktelen er tam, vil den sannsynligvis ikke bli skremt.
 5. 5
  Vær oppmerksom på at noen opptredener / reaksjoner av vaktler er naturlige. Mange tror at vaktelen ser dårlig ut eller ikke blir tatt vare på når de har det bra, noen eksempler inkluderer:
  • Skallede hoder. Dette er forskjellig fra bare rygg eller fjærløse kropper, da skallede hoder ikke indikerer stress, men parring. Skallede hoder er vanligvis vanlige hos kvinner i paringssesongen som er om våren og sommeren.
  • Vaktler jager hverandre. Disse vaktlene skal være menn, og det er normalt for dem å jage over hverandre for å vise dominans, ikke tro at det skyldes mangel på plass. Imidlertid, hvis de har et sår, må du ikke kjøpe vaktelen, da dette vanligvis er veldig dårlig med mindre de helbreder.
  • Vaktelen spiser så mye mat! De fleste oppdrettere gir vaktler en viss fôringstid, og det er normalt at vaktler er inne i fôringsbeholderne og blir skitne av fôret. Husk at vaktler ikke spiser for mye.
 6. 6
  La vaktelen stå uforstyrret i en uke. Før du kommuniserer med vaktelen, må du først la dem bosette seg i sine nye omgivelser. Vaktelen kan sees løpe opp og ned og langs buret den første uken, og hunnene legger ikke egg før de er bosatt, noe som kan ta et par uker eller mer.
Hvis vaktelen din virker å virke litt uvanlig eller ikke spiser i det siste
Hvis vaktelen din virker å virke litt uvanlig eller ikke spiser i det siste, er det sannsynligvis fordi vaktelen er dårlig.

Del 3 av 5: fôring av vaktler

 1. 1
  Tilbered vaktelens mat. For mat har du et stort utvalg av valg. Egnet mat inkluderer: Viltfugler smuldrer, finke / kanarimix, kalkunstarter og noe grus eller grus. Du kan også gi dem et bredt utvalg av godbiter som du kan se i trinnene nedenfor.
  • Et vanlig valg er å levere fôret i en mater, men hvis vaktelen lever av skitt / gress, kan du prøve å spre fôret på bakken slik at vaktelen din kan fôre etter fôret, de vil elske dette.
 2. 2
  Gi kvinnelige vaktler knust østersskjell eller knust eggeskall hvis du vil at de skal legge harde og sunne egg. Du kan også sette dem på et lag pellets diett i stedet for deres vanlige diett for å sikre at du får de beste eggene ut av dem.
 3. 3
  Gi vaktlene et begrenset antall godbiter. Du kan mate vaktelen med mange typer mat, inkludert frukt, grønnsaker, frø, små insekter, grønt og bordrester. Vaktler kan til og med spise kjøtt hvis du vil at de skal.
  • Vaktler er ganske masete når det gjelder godbiter. Men ikke bekymre deg, de vil spise det de liker og la det de ikke liker, slik at du snart får vite hva du skal mate dem.
  • Husk å avhende matvarer som vaktlene ikke spiser i stedet for å la dem kaste bort i vaktelhjemmet.
 4. 4
  Gi vaktlene konstant tilførsel av ferskvann. Forsikre deg om at vannbeholderen ikke er for dyp eller stor for vaktelen, og at den er lett å komme på plass. Du bør rengjøre beholderen minst en gang i uken for å forhindre opphopning av bakterier.
 5. 5
  Vet hvilke typer mat du ikke bør mate vaktelen din. Vaktler bør ikke spise avokado, koffein, alkohol, sjokolade, salt eller sukkerholdig godbit, ukokt potet, tomatblader og stengler, persille, sitrusfrukter og druefrø, da disse er giftige for vaktler.
  • Noen plantetyper er også giftige for vaktler, så vær oppmerksom på hvilke planter du legger i deres habitat.
  • Ikke bekymre deg for mye om hva du ikke skal mate vaktelen din, da de vil unngå giftig mat, med mindre de er i ferd med å sulte sultne.

Del 4 av 5: omsorg for vaktler daglig

 1. 1
  Vurder å flytte vaktelen til et utendørs bur minst en gang i uken. Vaktler elsker nye ting, og de er veldig nysgjerrige! De knabber i gresset, støver i badet, spiser små bugs de finner og peker rundt i bakken. Sola er også bra for verpehøner! Hvis du legger merke til at hunnvaktelen ikke legger egg, kan det være på grunn av dietten eller mangel på sollys, så det er lurt å legge buret litt ut. Også, hvis du har et utenfor bur, må du være på utkikk etter fugler som ravner og kråker. Disse fuglene kan se på vaktelen som byttedyr og hakke på hodet. Hvis du har disse fuglene i området, anbefales det at du dekker buret med en presenning eller noe lignende når du ikke ser på dem.
 2. 2
  Tillat støvbading. Vaktler elsker å støve hver dag! Støvbad forhindrer også parasitter i vaktler. For å få dem til å bade støv er alt du trenger å gjøre å gi dem et grunt, men bredt kar med tørr sand. De vil snart begynne å støve i løpet av dagen.
 3. 3
  Rengjør vaktelburet hver 1. eller 2. uke. Rengjøring av vaktelburet forhindrer sykdommer, bakterier og midd og er ikke en stor oppgave. Du må kaste alt sengetøy, skyve buret ned, skyll matere og vannbeholder, bytt karet med fersk sand og fyll på materen og vannbeholderen med fersk mat og vann.
  • Siden vaktelavfall inneholder mye ammoniakk, må du rengjøre sengetøyet minst en gang i uken for å forhindre sykdommer. Bare kutt sengetøyet i en søppelkasse eller chuck det i komposten din.
 4. 4
  Pass på at vaktelburet (eller rommet) er mørkt om natten. Vaktler trenger mye søvn for å holde seg sunne, glade og generelt morsomme fugler! Ikke la lys være på eller i det minste flytte vaktelen til et mørkt rom slik at de kan sove ordentlig. Vaktler kan bare ha opptil 15 timer lys per dag, ellers vil de ikke kunne sove.
 5. 5
  Hold støyende eller farlige kjæledyr ut av samme rom som vaktelen. Det er en mulighet for at en hund eller katt vil prøve å drepe vaktelen, og hvis du har et støyende kjæledyr i rommet, vil de forstyrre vaktelen og forårsake stress.
 6. 6
  Samle egg daglig. Du bør samle eggene en gang hver dag for å sikre at de er friske, spesielt i løpet av en varm dag. Du kan legge eggene i en eggekartong og la dem ligge på siden eller sette dem i kjøleskapet for å holde deg friske over lengre tid. Kvinnevaktelen din legger omtrent ett egg hver dag, så du bør få 5-6 egg hver uke.
Noen tips om hvilke vaktler som er sunne
Noen tips om hvilke vaktler som er sunne og hvilke vaktler som ikke er, kan sees nedenfor: De bør ikke klypes opp i hjørnet.

Del 5 av 5: ta vare på helse og andre behov

 1. 1
  Hold øye med vaktelens helse. Hvis vaktelen din virker å virke litt uvanlig eller ikke spiser i det siste, er det sannsynligvis fordi vaktelen er dårlig. Selv om du kan ta vaktelen til en veterinær, kan du også fikse noen små problemer selv. Noen problemer som kan oppstå er:
  • Vaktelen din er samlet i hjørnet av buret. Dette skyldes enten at vaktelen er syk eller er kald. Hvis vaktelen er syk, bør du ta den med til en veterinær. Hvis vaktelen er kald, ta den ut av buret og legg den i en varm eske eller noe lignende. Rommet skal være inne og det skal også være veldig varmt. Gi litt mat og vann i vaktelboksen, og vent til vaktelen er ganske livlig til du setter den tilbake i buret. Du bør også observere vaktelen i noen dager etter at den er tilbake i buret.
  • Vaktelen din har midd. Alle vaktlene som bor i kabinettet, bør tas ut og legges i en boks av passende størrelse sammen. Når alt vaktelet er ute av kabinettet, må du rengjøre kabinettet grundig. Behandle vaktlene ved å enten gi dem et godt støvbad, kjøpe noe middpulver eller annen sikker metode som blir kvitt vaktelmider.
  • Vaktelen din er skadet. Dette er ikke en slags sykdom, men det er like alvorlig. Du bør fjerne vaktelen som er skadet så snart som mulig og holde den atskilt i sin egen innhegning til den er helt leget. Hvis du skal sette vaktelen tilbake i flokken etter at den har grodd, må du observere vaktelen i noen dager for å sikre at den kommer overens med de andre.
  • Vaktelen din er for varm. Dette kan enkelt behandles ved å flytte vaktelen til et kjøligere rom, gi vaktelen skygge eller ta med varmekilden.
 2. 2
  Vurder å temme vaktelen din. Selv om det er vanskelig å temme fullvoksen vaktel, kan det gjøres. Taming vaktel er praktisk hvis du noen gang trenger å ta tak i dem når det er nødvendig, ta dem til en veterinær eller leke med dem en liten stund.
  • For å temme vaktelen din, må du tilby dem mat fra hendene, besøke dem ofte, være veldig forsiktig mot dem osv.
 3. 3
  Vurder å klippe vaktlene dine. Vaktler kan fly veldig høyt når de er redde, så hvis vaktelen din klarer å unnslippe, er det praktisk å klippe vaktelens vinger slik at den ikke kan fly bort fra deg.
 4. 4
  Bestem kjønnet på vaktelen din. Hvis du ikke vet kjønnet ennå, er det noen nyttige måter å finne ut av dette på:
  • Vent sexing er den mest nøyaktige måten å vite kjønnet på vaktelen din. Hannen skal ha en støt og noe hvitt skum kommer ut mens hunnene ikke vil.
  • Mannlige vaktler har vanligvis lysere fjær rundt nakken, hodet og ryggen og er mer aggressive enn kvinner. Du kan også fortelle kjønnet ved å se på brystet.
  • Kvinner har noen ganger tap av fjær på grunn av parring og er ikke så fargerike som hannvaktelen.
  • Hannene kommer til å kråke nå og da. For coturnix vaktel er dette åpenbart, men knapphunner kan også ringe, vanligvis for kyllinger.
 5. 5
  Avl vaktelen din hvis ønskelig. Når du avler vaktlene dine, forstyrr dem ikke eller ta egg ut av buret. De må lage en kløtte av egg før noen av hann- eller kvinnevaktlene legger på dem, og det tar opptil 21 dager før eggene klekkes.

Tips

 • Sørg for å mate vaktlene dine østersskjell; disse er en god kilde til kalsium for leggehøna.
 • Kjøp vaktler på nettet, fra en oppdretter, en ranchforsyningsbutikk eller til og med fra en dyrebutikk.
 • Hvis du ser at vaktelen din jager hver over dette, er det normalt, det er en måte å vise dominans på. Så lenge vaktelen har et sted å trekke seg tilbake, er de trygge.
 • Prøv å kjøpe coturnix vaktel som er den anbefalte startvaktelrasen.
 • Hvis du noen gang trenger å ta vaktelet ditt et sted, kan du transportere det i en kjæledyrbærer eller en liten boks med pustehull i.
 • Husvaktler vekk fra rovdyr, hvis du ikke gjør det, blir de stresset, redde og legger ikke egg.
 • Hvis du gir lyspærer til vaktelen din, må du bare ha dem på i omtrent 13-15 timer per dag. Mer kan forårsake stress på vaktlene dine, ettersom de også trenger å sove.
 • I motsetning til noen andre fugler trenger ikke vaktel vann å bade med; de trenger bare vann å drikke. I stedet støver de seg med sand eller skitt.
 • Fordi vaktler er bakkefugler, trenger de bredde og ikke høyde. Så du bør ikke kaste bort penger på en liten finke eller et kanarimerd, med mindre det har god grunnplass for vaktelen din.
 • Ikke glem å spørre en dyrebutikkeier om hvordan du skal ta vare på vaktler, da de vet mye om dem.
 • Forskning eller få råd om vaktler. Du kan finne mye nyttig informasjon på nettsteder, blogger og vaktelfora. Det er bra å undersøke fuglene litt før du tar vare på dem.
 • Vaktelhønsene dine legger et egg om dagen hvis de holdes glade og stressfrie. Avhengig av rasen din, hvis du gir dem halm og ikke høster eggene sine, begynner de å bygge et rede og sitte på eggene. Imidlertid går noen raser ikke så lett.
 • Vær oppmerksom på at ingen vaktler liker å bli hentet, temme eller ikke. Vaktler synes det er truende når noe er over dem, eller når noe griper dem som store fugler i naturen noen ganger gjør dette når de dreper vaktler. Du bør bare hente vaktelen når det er nødvendig.
 • Når du kjøper det nye vaktelet ditt, legger de ikke egg på en stund, ettersom et nytt hjem vil føre til stress. Vaktler elsker mye grønnsaker og frukt, og å gi vaktler mye plass og gjemmesteder vil holde dem utrolig glade.
 • Besøk vaktelen din ofte og se dem en stund. Vaktler er interessante og morsomme fugler som er flott selskap. Ikke bare kjøp dem til egg, kjøtt eller avl, bruk tid sammen med dem i minst ti minutter om dagen, de vil sikkert gjøre dagen din!
 • Forsøk å unngå medisinsk mat. Selv om noen sier at de ikke har noen problemer med medisinsk fôr, sier andre at hvis du mater vaktelen din, kan du få alvorlige problemer med dem. Husk at det er bedre å være trygg enn beklager.
Før du kjøper vaktel
Før du kjøper vaktel, må du vite det grunnleggende om husvaktel: Hannene kan ikke huse sammen; ellers begynner de å kjempe.

Advarsler

 • Ikke mat vaktelavokado, koffein, alkohol, sjokolade, salt eller sukkerholdig godbit, ukokt potet, tomatblader og stilker, persille, sitrusfrukter eller druefrø, da disse er giftige for dem.
 • Hold vaktelen borte fra kjæledyr og de fleste store fugler. Katter, hunder og kjøttfugler er alle alvorlige trusler mot vaktler og bør holdes borte fra dem for å unngå skader eller mulig død.
 • Vaktler har mange rovdyr som fugler, vaskebjørn, rotter, slanger, hunder, katter, rev osv. Disse dyrene er fast bestemt på å komme inn i vaktelens bur, så sørg for at det er rovdyrsikkert.
 • Mannlige vaktler vil slåss om hverandre hvis de er samlet sammen; Dette er grunnen til at du må skille dem. Hvis hjemmet deres er romslig og har mange skjulesteder, er det en sjanse for at de ikke kjemper.
 • Vaktler vil fly rett opp og slå hodet når de er redde. Dette fører til skade, skader, sår og skallede hoder. Så sørg for at de ikke har forstyrrelser eller rovdyr i området for å skremme dem.
 • Hvis nye vaktler er plassert med ukjente vaktler, kan de begge jage hver over og til og med skade hver over. Dette er vanligvis vanlig, men det er alltid greit å sjekke dem for å se om de er i orden og får bruk for hver over.
 • Selv om du kan huse fuglefugler som kanarifinker og finker med vaktel, er det en mulig sjanse for at de ikke kommer overens, og de kan angripe eller skremme hver over. De trenger også å ha en stor mengde plass for å bli plassert sammen, en voliere er best for dette formålet.
Jeg fant en forlatt enslig mannlig Coturnix-vaktel som jeg tar vare på
Jeg fant en forlatt enslig mannlig Coturnix-vaktel som jeg tar vare på.

Ting du trenger

 • Vaktel
 • Egnet hus
 • Presenning
 • Husly
 • Bedding
 • Høy / halm
 • Vannbeholder
 • Mater
 • Hamsterhytte
 • Sandkar
 • Små planter
 • Fuglemiks / fôr
 • Knust østers / eggeskall
 • Grus / grus
 • behandler
 • Ferskvann
 • Utendørs bur
 • Vaskemidler
 • Kjæledyrbærer

Spørsmål og svar

 • Kan jeg stryke eller klappe en vaktel?
  Ja, selv om noen vaktler kanskje ikke liker dette, avhengig av deres personlighet.
 • Jeg hadde to vaktler og en fløy bort. Nå sitter jeg igjen med en, og han virker ganske forvirret. Hva skal jeg gjøre?
  Definitivt par dem sammen med en annen vaktel. Vaktler kan kjøpes online, fra oppdrettere eller i dyrebutikker. Vaktler favoriserer ikke godt alene.
 • Vaktlene mine valgte å holde seg ute i regnet i stedet for å gå inn i reirboksen, risikerer de å bli syke?
  Vaktler har gode instinkter. De kan være ute i regnet av en grunn, for eksempel å ha det gøy (ja, vaktler gjør dette). Se etter sykdomssymptomer, men de er sannsynligvis bare fine.
 • Vil kvinner legge egg alene? Også vil eggene være fruktbare hvis jeg har et par (hann og kvinne).
  Først av alt, ja eggene vil være fruktbare. Dette forutsettes at du har en moden mannlig vaktel av samme rase. For det andre skal kvinnevaktelen legge egg året rundt, akkurat som en kylling. Kaldere vær kan påvirke dem, og det samme gjør mangel på kalsium / sollys. Stress stopper også å legge vaktler. Sørg for å fremme egglegging i vaktlene dine. Alle raser av vaktler legger egg året rundt.
 • Er det noen måte å forhindre at en gruppe vaktler kjemper? Jeg har flere vaktler, noen gamle, noen unge.
  Jeg er ikke en vaktelekspert, men med kyllinger skiller du gamle og unge. Hvis du vil prøve å integrere dem senere, må du ha løpene / burene side om side slik at de kan se hverandre, men ikke angripe. På denne måten vil de bli vant til hverandre.
 • Hva mate jeg en vaktelkylling?
  Prøv å kjøpe noen fjørfe-kyllingstarter til babyens vaktel. Forsikre deg om at du knuser forretten slik at dama er i stand til å spise den. Vanligvis er et fôr som består av over 25% protein bra.
 • Hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke vet hvilken rase vaktel jeg har? Den er lys gyldenbrun.
  Prøv å se på størrelsen mer enn fargen. Hvis du søker på forskjellige vaktleraser på nettet, vil du kunne fortelle hva slags rase din er. Størrelse er en enklere måte å skille vaktler fra hverandre, selv om en lys, gyldenbrun fjærdrakt er mer vanlig i Coturnix / japansk vaktel enn i noen annen rase.
 • Jeg fant en forlatt enslig mannlig Coturnix-vaktel som jeg tar vare på. Han er omtrent 6 måneder gammel. Han ser ut til å kråke mye; er det noe jeg kan gjøre annet enn å få flere vaktler for å holde ham selskap? Jeg vil ikke at han skal bli deprimert.
  Gjør buret hans litt interessant. De beste varene som kjæledyrseiere liker å gi fuglene sine når de føler at de er ensomme, er speil. Speil gir fuglene en illusjon om at en annen fugl er der med dem, og så gjør de selskap med refleksjonen. En annen måte er å behandle ham med interessant mat, legge til små leker og viktigst av alt er skjul som vaktler elsker å flykte til. Ta en titt på veiledningsartikler om hvordan du kan underholde kjæledyrfuglen din. Det vil være til fordel for deg og vaktelen din!
 • Hvordan påvirkes vaktel av kaldt vær?
  Flertallet av fugler tåler kaldt vær med mindre det er helt iskaldt. I dette tilfellet trenger de din hjelp. Noen fugler kommer ikke fra kaldt klima og kan ikke tilpasse seg det lett. Hvis du tror at vaktelen din sliter i det kalde været, så legg buret deres under noe ly eller kanskje inne i garasjen din. Sørg også for varmt sengetøy, og sørg for at vannet ikke blir frossent.
 • Er vaktler gode fugler for nybegynnere?
  Japanske vaktler er perfekte. De er lite vedlikeholdsvennlige, og gir deg egg.

Kommentarer (20)

 • gjerdeayla
  Det har oppfordret meg til å begynne å holde vaktel.
 • maybell25
  Artikkelen var til stor hjelp, da jeg ikke visste noe om å holde vaktler og nylig fant to på sønnens soverom! Ja, han syntes de var søte og kjøpte dem. De har bosatt seg godt nå og virker lykkelige og livlige.
 • tyriquedietrich
  Det var veldig bra for meg. Takk skal du ha.
 • corkerygillian
  Jeg fikk vaktel med to knapper, og dette hjalp en gjeng! Takk.
 • leilani70
  Jeg fikk vaktel for noen måneder siden, og dette var en flott oppfriskning.
 • donnellymable
  Flotte detaljer som vil hjelpe oss. Sønnen min vil ha vaktler til kjæledyr, og jeg visste ingenting om dem!
 • nbechtelar
  Veldig lett å forstå, direkte og interessant.
 • lewvon
  Jeg reddet vaktler fra menn og kvinner fra dårlige levekår i fjor. Nylig døde hunnen. Artikkelen hjalp meg med litt informasjon. Takk skal du ha.
 • twyman
  Jeg ønsket å ha vaktel og samle egg fra dem. Nå har jeg blitt kjent med hver eneste ting om vaktler. Takk, guide!
 • callumjohnson
  Jeg er i ferd med å kjøpe eiendom i landet og vil heve vaktel. De var veldig mange på gården vår som barn, men på grunn av brannmyrer forsvant de ganske mye. Jeg vil gjerne hjelpe dem med å bringe dem tilbake, og dette var ekstremt informativt og ga meg et godt utgangspunkt.
 • winnifredhudson
  Utmerkede, praktiske råd for en nybegynner til vaktler.
 • ignatius24
  Strålende for første gang vaktelelsker!
 • wardscott
  Takk, vaktlene mine blir lykkeligere / sunnere.
 • oivind68
  Jeg har babyvaktler og visste ikke mye før jeg leste denne artikkelen!
 • naomi64
  Hvordan jeg kan mate og huse vaktelen virkelig hjalp meg, jeg fikk akkurat en vaktel i dag.
 • arlokerluke
  Takk! Vurderer vaktler og var glad for hvor mye detaljer dette ga.
 • fatima07
  Jeg vil gjerne starte vakteloppdrett, og er glad for at dette har gitt meg noen retningslinjer. Takk, Gud velsigne dere alle.
 • ingjerd79
  Dekket mange ting og veldig kortfattet.
 • wileywelch
  Jeg har nylig kjøpt vaktel, og var ikke sikker på om hunden min skulle gå i nærheten av dem. Den listen over giftige planter var veldig nyttig. Dessuten er de morsomme og gjør dagen min før jeg går på skolen!
 • skolstad
  Veldig nyttig som nybegynner.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail