Hvordan vite om en hest er lykkelig?

For å fortelle om en hest er lykkelig, se på halen for å se om den er avslappet og svinger frem og tilbake jevnt, noe som er et tegn på at den er innhold. I tillegg observer hestens ører, som vil være fremover og våken når den er glad, men festet tilbake eller hengende hvis den er stresset. Du kan også se etter tegn på lykke i hestens oppførsel, for eksempel sakte beite, pote i bakken eller lage milde fnyselyder. For flere tips fra vår veterinærmedforfatter, som hvordan du kan fortelle om hesten din er fornøyd med appetitten, les videre!

Som hvordan du kan fortelle om hesten din er fornøyd med appetitten
For flere tips fra vår veterinærmedforfatter, som hvordan du kan fortelle om hesten din er fornøyd med appetitten, les videre!

En av de viktigste delene av å holde en hest sunn er å sørge for at den er lykkelig og oppfylt. Uten lykke vil en hest ikke bare lide følelsesmessig, men fysisk. For de fleste er det imidlertid litt vanskelig å avgjøre om en hest er lykkelig. Heldigvis, ved å se på om hesten ser avslappet ut, observere oppførselen og vurdere sin generelle helse, vil du ha en større sjanse for å fortelle om en hest er lykkelig.

Del 1 av 3: se på deres fysiske utseende

 1. 1
  Se om neseborene deres er avslappede. En lykkelig hestes nesebor vil se avslappet ut. De vil også virke myke og runde. Hester som er ulykkelige, kan ha spente nesebor som virker tynne og stive.
 2. 2
  Observer leppene. Hestens underleppe skal krølle seg litt ned og virke avslappet. Dette er en samlet indikasjon på at hesten er avslappet og i godt humør. Hvis leppen ser spent og tett ut, kan hesten være stresset eller ulykkelig.
 3. 3
  Se for å se om hestens kjeve er avslappet. Når hesten din er lykkelig, skal kjeven være relativt løs og avslappet. Dette betyr at de ikke er stresset. Hvis du kjenner hestens kjeve muskler, bør de være glatte og myke; musklene vil være stramme og anspente hvis hesten er nervøs eller redd. I tillegg kan du se hesten sikle litt.
 4. 4
  Se om halen deres er avslappet. En lykkelig hest skal ha en avslappet hale som ikke er anspent. Halen skal svinge frem og tilbake på en jevn måte. Hvis halen ikke beveger seg eller virker anspent, kan hesten ikke være lykkelig.
  • Hvis halen beveger seg frem og tilbake veldig raskt, kan det tyde på at hesten din er stresset.
  • Se for å se om det er mange fluer eller andre insekter tilstede. Hvis dette er tilfelle, kan hestens halebevegelse rett og slett være et forsøk på å svømme dem bort.
 5. 5
  Se på hestens ører. Lykkelige hester vil ha ørene fremover og våkne, engasjerte seg i omgivelsene og bevege seg mot dit de lytter. Ulykkelige hester kan ha ørene festet tilbake eller henges mykt.
Hesten min virker lykkelig (jeg fulgte trinnene)
Hesten min virker lykkelig (jeg fulgte trinnene), men han stikker av når jeg prøver trinn 6.

Del 2 av 3: se på oppførselen deres

 1. 1
  Observer om hesten beiter. Hester gleder seg ofte når de beiter. Hvis du merker at hesten din går rundt på beitet og beiter sakte, er dette en god indikasjon på at de er lykkelige. Ulykkelige hester kan stå stille eller galoppere langs gjerdelinjer.
 2. 2
  Se for å se om de er i oppdrett eller poting. Hvis du ser hesten oppdra sine foran bena oppover eller skraping / skrape på bakken, kan de være fornøyd. Til syvende og sist er dette tegn på at hesten er i et leken humør. Ulykkelige hester vil ikke leke.
 3. 3
  Merk om hestene steller hverandre. Observer hvordan hestene dine samhandler sammen. Hvis to eller flere hester driver med pleieoppførsel, er de sannsynligvis avslappede og lykkelige. Til slutt er grooming en oppførsel hestene vil gjøre når de er rolige og ønsker å knytte seg til andre.
 4. 4
  Lytt etter fnysende lyder. Når en hest puster raskt ut gjennom neseborene og gir en lett fnyselyd, er de sannsynligvis lykkelige. Dette er ofte et tegn på at en hest er avslappet og fornøyd. Hesten kan gi denne lyden mens de blir kjørt eller samhandler med en person eller en annen hest.
 5. 5
  Vær oppmerksom på nickering. Hvis hesten din slår lett når du er våken, har hevet hode og peker ørene i din retning, kan de være lykkelige. Hesten din kan bli bedre når du tar med mat eller godbiter til dem. De kan også bli bedre hvis de er glade for å se deg eller en annen hest.
  • Hvis nickering blir mer intens, høy tonehøyde eller virker stresset, kan det være et tegn på at hesten din er ulykkelig.
 6. 6
  Se for å se om hesten krybber. Cribbing er når en hest biter noe med tennene, buer nakken og deretter lager et slags grynt. Cribbing er et tegn på at en hest er stresset og ulykkelig. Hvis hesten din tygger, gnager eller har krybber, er den sannsynligvis stresset. Du bør konsultere en veterinær hvis hesten din ofte viser denne oppførselen.
  • Hester vil vanligvis bite på båsdører, stolper eller andre harde gjenstander når de kryper.
 7. 7
  Se på hestens flokkoppførsel. Hester er flokkdyr og liker å være i nærheten av andre hester - vanligvis innen 5 til 10 meter (1,5 til 3,0 m). Hester som er ulykkelige, vil være fri av seg selv og isolere seg bevisst fra flokken.
Hvis du ser hesten din løfte frembeina oppover eller pote / skrape i bakken
Hvis du ser hesten din løfte frembeina oppover eller pote / skrape i bakken, kan de være lykkelige.

Del 3 av 3: vurderer generell helse

 1. 1
  Se om de går på do normalt. Hvis hesten din går rundt på beite og gjør avføring eller urinerer, er de sannsynligvis avslappede og kan være lykkelige. Dette er viktig, da stressede hester ofte ikke vil gå på do.
 2. 2
  Vær oppmerksom på om hesten spiser nok. Hos hester, som hos mennesker, er appetitten nært knyttet til lykke og generell helse. Dårlig appetitt kan være en god indikasjon på at en hest er syk eller ulykkelig. Som et resultat må du overvåke hestens spisevaner. Legg merke til fôrboksen, beiterutinen og andre matkilder de bruker.
 3. 3
  Se etter tegn på sykdom. Sykdom er trolig den største faktoren som kan føre til at en hest blir ulykkelig. Som et resultat, vær flittig med å se på hesten din for tegn på sykdom. Vanlige plager inkluderer:
  • Hudsykdommer som ringorm, gjørme feber (assosiert med våte og gjørmete forhold) og sprukne hæler (ligner på gjørme feber).
  • Åndedrettsproblemer som forkjølelse eller hoste. For å identifisere forkjølelse eller hoste, lytt etter hostelyder og se etter neseutslipp.
  • Vekttap, som ofte er forbundet med stress. Ulykkelige hester kan vise noe vekt og muskeltap over tid.
  • Kolikk, som kan være et resultat av mange ting, men nesten alltid manifesterer seg i magesmerter.
 4. 4
  Rådfør deg med veterinæren din. Hvis du er bekymret for om hesten din er lykkelig, bør du snakke med veterinæren din. Som profesjonell som arbeider med mange hester, vil veterinæren din sannsynligvis ha en god ide om hesten din er fornøyd eller ikke.
  • Planlegg regelmessige avtaler med veterinæren din. Hesten din bør oppsøke veterinær minst en gang i året.
  • Kontakt veterinæren din hvis hesten din har plutselige helseendringer.
  • Snakk med veterinæren din hvis hesten din virker sløv, deprimert eller på annen måte ulykkelig.

Tips

 • Sørg for at tiden din tilbringer med deg er hyggelig. Hils det med et vennlig ord og et klapp på nakken. Legg noen spesielle godbiter i materen. Groom det av og til uten å jobbe med det.
 • Lykkelige hester er våkne, avslappede og vennlige. De vil komme foran på boksene for å hilse på deg, og kan til og med bli mer velkomne.
 • Ulykkelige hester går ofte bak i boksene når du nærmer deg. De kan vende halen til deg. Hvis dette skjer, er det bare å vente i døren og snakke med hesten til den blir nysgjerrig og vender seg mot deg. Da kan du nærme deg og belønne det. Hvis det ikke til slutt vender seg mot deg, få en pålitelig profesjonell til å hjelpe deg.
 • Vend hesten ut i et beite eller en hage. Ikke oppbevar den i stallen hele tiden. Hester trenger frisk luft og sjansen til å bevege seg fritt.
Er de sannsynligvis avslappede
Hvis hesten din går rundt på beite og gjør avføring eller urinerer, er de sannsynligvis avslappede og kan være lykkelige.

Advarsler

 • Snakk alltid, plystr og støy for å fortelle hesten at du nærmer deg. Selv glade hester kan sparke hvis de blir skremt.
 • Hvis en ulykkelig hest oppfører seg aggressivt, må du få en profesjonell til å hjelpe deg med en gang.
 • Kolikk er en nødsituasjon. Kontakt en veterinær umiddelbart hvis hesten din er ulykkelig på grunn av smerte.
 • Gå aldri inn i hestens bod og lukk døren bak deg! La deg alltid være en rømningsvei.

Spørsmål og svar

 • Hesten min virker lykkelig (jeg fulgte trinnene), men han stikker av når jeg prøver trinn 6.
  Fanger du ham normalt til å ta en tur ved å gå opp til ham og deretter feste ham? Noen hester liker ikke å bli tatt. Kanskje du nærmer deg for raskt og skremmer ham. Nærm deg sakte og rolig, og gjør kysselyder med munnen. Hold hånden ut og la ham komme til deg og bare stryke ham. Prøv å ta ham godbiter. Hester trenger å vite at de kan stole på eierne.
 • Føllet mitt mistet moren for noen måneder siden. Hun pleide å elske å være rundt meg, men nå slår hun noen ganger på meg med tennene. Er dette normalt?
  Det er ikke normalt. Et vanlig problem er at dyr som blir oppdratt i hånden blir aggressive. Du må korrigere oppførselen hennes og få henne til å forstå at du slenger med tenner, er ikke akseptabelt. Ikke pakk henne inn i bomullsull og tip-toe rundt henne, for hvis hun oppfører seg dårlig nå og slipper unna med den, når hun er fullvoksen, vil hennes oppførsel være veldig farlig for mennesker. Du eller noen med erfaring med å håndtere hestene dine må lære henne å oppføre seg.
 • Hvorfor spiser ikke hesten min?
  Det liker kanskje ikke maten, eller det kan ha kolikk. Hvis det fortsetter å ikke spise, ta kontakt med veterinæren.
 • Jeg hadde hest i 8 år, men vi ga ham nylig til en gård med 10 andre hester. Han er 18 år. Jeg går for å se ham en gang i uken, men jeg er ikke sikker på om han er lykkelig.
  Hvis hesten fremdeles spiser og viser en generelt rolig og vennlig disposisjon, har han sannsynligvis det bra. I tillegg er hester flokkdyr, så å være omgitt av andre hester har sannsynligvis økt hans følelser av sikkerhet og lykke. Så lenge han ser ut til å være sunn og blir tatt godt vare på, ville jeg ikke være bekymret.
 • Bør jeg skille hesten min fra de andre hvis den ikke tar hensyn til meg?
  Hvis hesten din ikke tar hensyn til deg, må du sannsynligvis bruke mer tid sammen med ham. Å skille hesten fra de andre vil bare gjøre ham tristere og muligens bekymret.
 • Jeg ga hesten min ivermektin for omtrent 5 dager siden i henhold til veterinærens råd. Hun testet ganske høyt med parasitter. Selv om hun virket bra da jeg syklet henne i går, virket hun i dag svak. Er hun ok?
  Ivermectin drepte alle ormene i magen og tarmen. Kroppen hennes er litt stresset på grunn av dette. Ta det med ro i noen dager til. Kroppen hennes må utvise alle de døde ormene. Og kan jeg foreslå vanlige ormer og ikke vente til hun er overbelastet med ormer. Hvis hun fortsatt er svak etter noen dager til, ta kontakt med veterinæren.
 • Hesten min er 31 og kveles ofte. Jeg fuktet maten hans, men han spiser veldig lite og går raskt ned i vekt. Veterinæren føler at han er nær slutten. Hva kan jeg gjøre?
  Fôringsrør er vanligvis en ideell måte å legge vekt på hvis hesten nekter å spise.
 • Hesten min ser så elendig ut, men han hadde det bra for noen timer siden - hva tror du problemet er?
  Fra det du har sagt, er det umulig å vite hva som kan være problemet. Sjekk for å se om han er syk, og i så fall, eller om du ikke er sikker, så ring kanskje en veterinær. Eller få en erfaren person til å se om de er enige om at hesten din er ulykkelig eller syk.
 • Jeg har en ponni som er fjorten hender høy og 152 centimeter lang. Vi fikk henne for tre uker siden, og hun virker veldig glad, men jeg er bekymret for at hun spiser for mye. Hvor mye skal en hest spise?
  En hest / ponni trenger å spise omtrent 1,5-2,5% av kroppsvekten i fôr (gress, høy osv.) Hver dag. Avhengig av vekt, bruk og ernæringsbehov får de fleste hester også mat med korn for å gi dem næringsstoffene eller kaloriene de kan mangle eller trenger. Vurder din ponnys kroppstilstand ved hjelp av poengsummen for kroppsforhold. Tips om hvordan du bruker dette systemet finner du enkelt på nettet. Ideelt sett skal hester score 5. Over det, og de trenger å gå ned i vekt. Under det, og de må gå opp i vekt. Hvis du er bekymret for at de spiser for mye høy eller gress, bør du vurdere å bruke et lite hullnett inni og kanskje et beite snute utenfor.
 • Hva liker hester å spise?
  Hester liker å spise mange ting, men du bør mate dem med en kopp korn og lucernehø to ganger om dagen.

Kommentarer (3)

 • oreichert
  Jeg ber alltid mustangen jeg adopterte er lykkelig. Etter å ha lest denne artikkelen som beskriver tegnene til en lykkelig hest, er jeg lykkelig!
 • alvaro83
  Jeg lærte å fortelle om hesten min er i godt humør eller ikke!
 • qmorar
  Min venn lar meg ta vare på hesten deres, og dette hjalp veldig.
Beslektede artikler
 1. Hvordan lede en hest?
 2. Hvordan være cowboy?
 3. Hvordan velge riktig type spor for ridning?
 4. Hvordan transportere en hest?
 5. Hvordan lage salsåpe?
 6. Hvordan binde en hest?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail