Hvordan vite om en Gerbil er syk?

Det kan være stressende å tenke at gerbilen din kan være syk, men det er tegn du kan se etter som vil fortelle deg om det er på tide å besøke veterinæren. Hvis du føler at gerbilen din ikke fungerer som seg selv, sjekk duftkjertlene, som finnes på magen. Ta gerbilen til veterinæren hvis du føler harde klumper. Du bør også ta gerbilen til veterinæren hvis du merker røde, oppblåste øyne; en grov, flekkete strøk; eller en rennende nese. Fortsett å lese for å lære tips fra vår veterinærmedforfatter om hvordan du kan finne ut om din gerbils oppførsel er normal.

Hvis en gerbil er syk
Hvis en gerbil er syk, kan sykdom påvirke utseendet til en gerbils pels.

Det er viktig å holde et øye med ethvert kjæledyr og vite når du trenger å ta dem til veterinæren. Som alle dyr vil en gerbil noen ganger trenge veterinærbehandling. Vær oppmerksom på fysiske tegn på sykdom, som en kjedelig pels eller flassende hud. Du bør også se etter endringer i atferd, som en dukkert i energi eller mangel på appetitt. Hvis du tror gerbilen din er syk, ta den til veterinæren.

Del 1 av 3: se etter fysiske tegn

 1. 1
  Sjekk gerbils duftkjertler. Hvis du er bekymret for at din gerbil ikke fungerer som seg selv, må du sjekke duftkjertlene. Tidlige sykdomstegn kan ofte oppdages her. Duftkjertelsvulster er en vanlig årsak til sykdom, selv om de oftere blir funnet i eldre gerbils.
  • Duftkjertler finnes på magen til din gerbil. Du vil legge merke til at det dannes en hard klump rundt duftkjertelen hvis gerbilen din er syk.
  • Svulster vil fortsette å vokse uten behandling. Ta gerbilen din til veterinæren med en gang hvis den har en duftkjertelsvulst.
  • Duftkjertelsvulster er mer vanlig hos hanngerbiler, men kan av og til finnes hos kvinner.
 2. 2
  Se på gerbilens øyne. En gerbils øyne kan være en indikator på helsen. Mild allergi og øyeskade kan oppdages ved å undersøke gerbilens øyne. Hvis øynene til en gerbil ser oppsvulmede og røde ut og gir ut noe slimlignende utflod, kan gerbilen din være syk.
 3. 3
  Sjekk gerbilens hår og pels. En gerbil skal ha et sterkt strøk uten skallede flekker. Hvis en gerbil er syk, kan sykdom påvirke utseendet til en gerbils pels. Utseendet til en grov, flekkete strøk kan indikere en rekke medisinske plager. Det bør vurderes av en lege, spesielt hvis gerbilen din ikke har hatt hudproblemer tidligere.
  Beslag begynner vanligvis en gerbil når en gerbil er 2 til 3 måneder gammel
  Beslag begynner vanligvis en gerbil når en gerbil er 2 til 3 måneder gammel.
 4. 4
  Vær oppmerksom på gerbilens nese. Åndedrettsproblemer og allergier kan identifiseres ved å se på gerbils nese. Hvis gerbilen din har rennende nese, bør du ta den til veterinæren for evaluering. Hvis gerbilen din har en allergisk reaksjon, kan det hende du må bytte sengetøy i buret ditt.
  • Husk at en gerbils slim er rødt. Derfor kan en rennende nese forveksles med en blødende nese. Hvis gerbilen din ser ut til å ha en rødlig nese, er det sannsynlig at nesen går, og den kan trenge behandling for en allergisk reaksjon eller luftveisproblemer.

Del 2 av 3: leter etter endringer i atferd

 1. 1
  Se etter uvanlige avføring. En endring i avføring kan være en indikasjon på at en gerbil er syk. Hvis du rengjør gerbils bur regelmessig, bør du ha en følelse av hva som er normalt for gerbilen din. Hvis gerbilen din plutselig eliminerer mindre eller mer, kan den være syk. Spesielt diaré er generelt et advarselstegn på at noe er galt.
 2. 2
  Se etter tegn på en anfallsforstyrrelse. Beslaglidelser er veldig vanlige hos gerbils. For det meste er anfall ikke livstruende eller farlig. De kan imidlertid være bekymringsfulle og bør vurderes av en veterinær for å sikre at gerbilen din ellers er sunn.
  • Beslag begynner vanligvis en gerbil når en gerbil er 2 til 3 måneder gammel. Du kan legge merke til at gerbil rykker, går i en mild transe eller har muskelkramper. Vanligvis varer anfall i flere minutter.
  • Beslag er ganske vanlige. Omtrent 20% av gerbils vil utvikle anfall. De kan være skumle, men er vanligvis ikke et tegn på en annen sykdom.
 3. 3
  Evaluer endringer i appetitt. Et plutselig tap av matlyst kan være et tegn på sykdom. Hvis du plutselig merker at du fyller gerbils skål sjeldnere, kan dette være en indikator på at din gerbil er syk. En sunn gerbil vil ha god appetitt.
  Hvis øynene til en gerbil ser oppsvulmede
  Hvis øynene til en gerbil ser oppsvulmede og røde ut og gir ut noe slimaktig utflod, kan gerbilen din være syk.
 4. 4
  Vær oppmerksom på endringer i energi. Sløvhet er et vanlig tidlig tegn på sykdom. Hvis du merker at gerbilen din plutselig virker sliten og uinteressert i leker og aktiviteter, kan den være syk. Eventuelle endringer i kjæledyrets energinivå bør vurderes av en veterinær.

Del 3 av 3: adressering av spesifikke plager

 1. 1
  Se opp for allergiske reaksjoner. Allergiske reaksjoner er en vanlig årsak til sykdom i en gerbil. Vanligvis er en allergisk reaksjon preget av en rennende nese. En gerbil kan også miste hår rundt nesen på grunn av å gni det kraftig.
  • Prøv å bytte sengetøy fra gerbil hvis det ser ut til å ha en allergisk reaksjon. Cedar furu sengetøy kan være spesielt irriterende for gerbils. Prøv å fjerne alt det nåværende sengetøyet ditt og bytt det med et annet slag. Du kan merke symptomer endres.
  • Hvis gerbilen din blir syk etter bytte av sengetøy, ta den til veterinæren. Gerbils helseproblemer er kanskje ikke forårsaket av allergi.
 2. 2
  Vær oppmerksom på symptomer på luftveisinfeksjoner. Luftveisinfeksjoner er en vanlig plage hos gerbils. Åndedrettsproblemer kan også være forårsaket av sengetøy, spesielt sedertre furu sengetøy. Hvis pelsen på gerbilen din blir vrimlet og den gir en klikkelyd og mangler energi, kan den ha luftveisinfeksjon.
  • I tillegg til å bytte sengetøy, ta gerbilen din til veterinæren hvis den har luftveisinfeksjon. Gerbils er små og helsen deres kan avta raskt hvis de er syke. En luftveisinfeksjon bør behandles av en veterinær.
 3. 3
  Vær forsiktig med tarmparasitter. Hvis du nettopp har fått gerbilen din fra en dyrebutikk, kan den ha parasitter. Dette er et vanlig helseproblem som krever veterinærbehandling. Noen parasitter kan ikke forårsake symptomer, og derfor bør en ny gerbils avføring testes av en veterinær. Andre typer parasitter kan forårsake diaré og dehydrering.
  • Ta gerbilen din til veterinæren for å få spesifikke instruksjoner om behandling hvis du mistenker at din gerbil har en parasitt.
  • Rengjør og desinfiser gerbilens bur grundig. Hvis du mistenker at angrep som kakerlakker eller lopper kan ha forårsaket parasittene, bør du gjøre en innsats for å eliminere disse skadedyrene.
  Ta gerbilen din til veterinæren for å få spesifikke instruksjoner om behandling hvis du mistenker
  Ta gerbilen din til veterinæren for å få spesifikke instruksjoner om behandling hvis du mistenker at din gerbil har en parasitt.
 4. 4
  Ta gerbilen din til veterinæren hvis du mistenker at den er syk. Eventuelle tegn på sykdom bør vurderes av en veterinær, spesielt hvis de ikke ser ut til å rydde opp. Gerbils kan lett dø av sykdom hvis den ikke blir behandlet. Eventuelle uvanlige tegn eller symptomer berettiger en tur til veterinærkontoret.

Tips

 • Ikke bruk sagflis eller noe som er basert på furu eller sedertre. Disse kan forårsake alvorlige luftveissykdommer hos gnagere.

Advarsler

 • Plukk aldri en gerbil i halen. Det ytre laget kan komme av; dette er kjent som de-gloving og er ekstremt smertefullt for dem.

Spørsmål og svar

 • Albino-gerbilen min har som røde ting rundt øynene og er bare sliten. Han er ett år gammel og bor sammen med broren sin. Er dette et tegn på sykdom?
  Sløvhet og problemer med øynene kan være et tegn på sykdom. Det kan også være et tegn på at han er allergisk mot sengetøyet. Du bør ta gerbilen din til veterinæren for evaluering og prøve å skifte sengetøy. En ett år gammel gerbil skal fortsatt være relativt sunn.
 • Jeg har nettopp fått en ny gerbil. Da jeg kom hjem, virket hun litt døsig, og fortsatte å gjemme / sove i hytta sin. Er hun syk?
  Gerbils er mer aktive om morgenen, kvelden og natten. Sjekk gerbilen din før du går i dvale og se om hun er oppe og lykkelig. Hvis ikke, kan det være lurt å ta henne med til veterinæren, i tilfelle det er tilfelle.
 • Gerbilen min spiser, men drikker ikke, og han er supertrøtt og vil egentlig ikke gjøre noe. Hva burde jeg gjøre?
  Gerbils liker å ta noen lur om dagen. De er veldig aktive om morgenen og kvelden. Hvis han ikke drikker, bør du skifte vann. Du kan også prøve vann på flaske og se om han drikker det. Hvis du er så bekymret, bør du ta ham til veterinæren.
 • Jeg har en gerbil som er syk med en duftkjertelsvulst. Skal jeg skille ham og vennen hans? Også nysgjerrig, hvor lenge vil den ene gerbil leve uten den andre?
  Duftkjertelsvulster er ikke smittsom, men hvis gerbilene kjemper, kan det være lurt å skille dem. Gerbilen din kan være svak og sløv hvis han har svulst. Din andre gerbils helse bør ikke påvirkes av vennens helse.
 • Hva gjør jeg hvis en av gerbilene mine puster tungt og det er vanskelig å få ham opp?
  Ta ham med en gang til veterinæren. Din gerbil kan ha svelget noe giftig eller lider av en medisinsk sykdom. En veterinær kan hjelpe deg med å komme til bunns i problemet.
 • Gerbilen min virker svak, men hun spiser fortsatt drikke. Hun prøvde til og med å gå på hjulet, men var for svak til å løpe. Hva burde jeg gjøre?
  Mitt forslag er å ta henne med til din lokale veterinær. Hun kan være syk, selv om hun kan spise og drikke. Hvis du ikke kan ta henne til veterinæren for øyeblikket av en eller annen grunn, prøv å holde henne så sunn som mulig og se nøye på henne til du kan.
 • Gerbilen min har en rennende nese, men ingen andre symptomer på en allergi. De har brukt de samme sengene siden jeg fikk dem. Hvordan vet jeg hva de kan være allergiske mot?
  Gi buret et stort rent - det kan være støvet fra sengetøyet. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve et annet sengetøy. Eliminasjonsprosess.
 • Hva skjer hvis jeg tar med meg en ny gerbil hjem og de ikke spiser eller drikker?
  Dette kan bare være det faktum at de er nye og litt redde. Gi det et par dager, hvis de fremdeles ikke spiser, prøv en annen type mat. Hvis det ikke fungerer, ta gerbilen til veterinæren.
 • Gerbilen min mistet halen for 3 dager siden, og en dag senere beveget hun seg ikke, spiste eller drakk. Hun har hatt anfall og fortsetter å bite meg, hva er galt med henne?
  Bare en veterinær kan fortelle deg det. Ta henne til veterinæren nå. Du har listet opp flere røde flagg, og du må søke legehjelp med en gang.
 • Gerbils øyne er lukkede, og han er ikke interessert i mat eller vann. Hva burde jeg gjøre?
  Ta ham til veterinæren så snart som mulig. Gerbilen din høres ut som om han er syk.

Kommentarer (2)

 • parisiangonzalo
  Fortalte meg at gerbilen min sannsynligvis er syk.
 • johnpatel
  Jeg fant gerbilen min strukket over buret hennes ikke beveget seg, men pustet veldig sakte. Jeg skilte henne fra søsteren hennes (som er en slags vill) og la henne i sin egen eske med mat og vann.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail