Hvordan få hamsteren din til å leve lenger?

Slik at han vil leve lenger
Det er viktig at du sørger for at hamsteren din får mye trening, slik at han vil leve lenger.

I gjennomsnitt lever hamstere mellom to og to og et halvt år. Noen raser kan leve kortere eller lenger enn dette. Når folk blir knyttet til kjæledyrene sine, vil du kanskje at hamsteren din skal leve lenger. Det er ingen sikker måte å forlenge en hamsters levetid på. Du kan imidlertid ta visse tiltak for å sikre at du gir hamsteren din så høy kvalitet som mulig. Dette kan forlenge livet hans.

Metode 1 av 3: gi mat og ly

 1. 1
  Velg riktig bur. Hamstere vil leve lenger i riktig miljø. Forsikre deg om at du gir hamsteren et romslig, komfortabelt bur.
  • Størrelsen på et hamsterbur er viktig for helsen og velvære. En enkelt hamster trenger et bur som er minst 30 centimeter bredt og 30 centimeter høyt og 46 centimeter langt. Imidlertid er et større bur generelt bedre. Dette gir hamsteren mer plass til å løpe og leke, slik at han får mer trening. Hvis du får en bestemt rase, som en syrisk hamster, kan et større bur være nødvendig da disse hamstrene kan vokse så lenge som 15 centimeter.
  • Når det gjelder tilbehør, trenger du et minimum av en hengende vannflaske og en keramisk bolle med mat. Et treningshjul, leker, stiger og tyggemateriale er imidlertid også nyttig å ha i et hamsterbur. Det holder hamsteren aktiv og følelsesmessig stimulert. Kjedsomhet kan forårsake stress, noe som fører til helse- og atferdsproblemer som potensielt kan forkorte en hamsters levetid.
  • Buret ditt skal være i et varmt område av hjemmet ditt. Trekk og kald temperatur kan forårsake helseproblemer som forkjølelse. Imidlertid kan overdreven varme eller tetthet også plage en hamster. Velg et godt ventilert område som du til enhver tid har tilgang til. Hold hamsteren utenfor direkte sollys og plasser buret på et solid bord.
  • Bruk aldri avis, kattesand, duftende sengetøy, fluffy sengetøy eller maiskolber i et hamsterbur. Disse stoffene kan være skadelige for hamsteren din.
 2. 2
  Rengjør buret regelmessig. Hamstere kan bli syke hvis de blir tvunget til å gå gjennom sin egen avføring eller bakterier. Det er viktig at du rengjør hamsterburet minst en gang i uken hvis du vil at han skal leve et langt, lykkelig liv.
  • Fjern alltid hamsteren din fra buret før du rengjør det. Plasser ham i et trygt og sikkert område.
  • Fjern alt sengetøy, leker, matskåler og vannflasker. Kast gammelt sengetøy som har urin eller avføring. Eventuelle leker som ikke kan rengjøres eller desinfiseres trygt, skal også kastes ut.
  • Du kan bruke vanlig burdesinfeksjonsmiddel, som du kan kjøpe i en dyrebutikk. Selv om dette burde være trygt for hamsteren din, kan hvit eddik brukes til å rense hamsterets bur hvis du er bekymret for kjemikalier. Spray ned buret, få bunnen av buret, toppen av buret og barene i buret, og tørk det av med et rent håndkle. Du bør også desinfisere en hamsters leker, matskål og vannflaske. Sørg for å skylle slike ting grundig før du legger dem tilbake i et hamsterbur.
  • La buret, og hamsterforsyningene dine, lufttørke helt før du setter hamsteren tilbake i buret hans.
 3. 3
  Forsikre deg om at hamsteren din får trening. Fedme og inaktivitet kan forårsake helseproblemer hos hamstere akkurat som det kan hos mennesker. Det er viktig at du sørger for at hamsteren din får mye trening, slik at han vil leve lenger. Sørg for at miljøet du gir hamsteren din, oppmuntrer til fysisk aktivitet.
  • Løpehjul og stiger å klatre på er gode måter å sørge for at hamsteren din får en kvalitetsøkt hver dag. Gå til din lokale dyrebutikk, eller gå online, og kjøp en rekke morsomme og interaktive leker til hamsteren din som oppmuntrer til bevegelse.
  • Plastrør kan kjøpes for et hamsterbur. Noen mennesker investerer i et annet bur og har burene koblet til hverandre via et rør. Hamsteren din vil ha det gøy med å utforske slangen, og dette vil gi ham noe å gjøre hele dagen. Jo mer hamsteren din beveger seg, jo bedre for hans langsiktige helse.
  • Du kan kjøpe en hamsterkule i en lokal dyrebutikk. Dette er en liten plastinnretning du kan plassere hamsteren din i og deretter la ham vandre rundt hjemme hos deg. Forsikre deg om at hamsterballen er lukket helt før du slipper hamsteren, og hold alltid tilsyn med ham når han bruker ballen.
  Vil du kanskje at hamsteren din skal leve lenger
  Når folk blir knyttet til kjæledyrene sine, vil du kanskje at hamsteren din skal leve lenger.
 4. 4
  Gi hamsteren et balansert kosthold. Hamstere trenger et spesifikt kosthold for å trives. Gi hamsteren din en kombinasjon av bordmat og hamsterpellets for å sikre at han får alle næringsstoffene han trenger. Dette gjør at hamsteren din kan leve et langt kvalitetsliv.
  • Pellets bør være et viktig aspekt av hamsterens diett. Du kan finne kommersielle pellets i din lokale dyrebutikk. De bør gi det meste av næringsstoffene hamsteren din trenger for å være sunn. Imidlertid, hvis du er usikker på at kommersielle pellets er tilstrekkelig, spør veterinæren din om å legge til vitaminer i hamsterens diett. Mange hamstereiere synes å blande vitaminer i hamsterens mat forbedrer kjæledyrets generelle helse.
  • I tillegg til pellets, bør du legge til ferske råvarer i hamsterens diett. Alfalfa-spirer, epler, bananer, grønne bønner, courgette, solsikkefrø og andre korn og grønnsaker kan være et godt supplement til en hamsters vanlige kosthold. Ikke gi hamsteren råtten mat. Dette kan forårsake fordøyelsesbesvær og andre helseproblemer.
  • Hamstere pleier å spise fetere, smakfullere mat fra en haug først. For eksempel kan de spise alle solsikkefrø uten å berøre frukten. Dette er normalt, men ikke ta det som en indikasjon på at du bør gi hamsteren mer solsikkefrø. Du må sørge for at hamsteren din har en balanse mellom sunn mat i tillegg til morsomme snacks og godbiter. Moderering er nøkkelen til et sunt, lykkelig kjæledyr.
 5. 5
  Gi rikelig med vann. I tillegg til mat trenger hamstere rikelig med vann. Forsikre deg om at du fyller på hamsterens vannskål hver dag. Du bør også dumpe ut vann annenhver dag eller så og erstatte det med rent, ferskvann.
  • Hvis hamsteren din ser ut til å drikke for mye vann, ta ham til veterinæren for evaluering. Økt vannforbruk kan være et tegn på diabetes hos hamster.

Metode 2 av 3: Forebygging av helseproblemer

 1. 1
  Se etter tegn på dårlig helse. Du bør sjekke hamsteren din regelmessig for tegn på dårlig helse. De fleste medisinske problemer er lettere å behandle hvis de blir tatt tidlig. En gang i uken, inspiser hamsteren din for å sikre at han har god helse.
  • Sjekk hamsterens nese og øyne. Begge skal være klare og fri for utslipp. Hamstere er utsatt for forkjølelse. Hvis hamsteren din ofte blir forkjølet, kan det hende du må flytte buret hans inn i en varmere del av huset. Hamstere er utsatt for øyeinfeksjoner og kroniske øyeproblemer som glaukom. Hvis du merker riv, uvanlig utflod eller hengende og hovne øyelokk, ta hamsteren din til en veterinær for evaluering.
  • Når hamsteren din eldes, kan pelsen hans bli tynnere, og han kan utvikle skallede flekker. Dette er normalt. Imidlertid, hvis du har en yngre hamster som utvikler flassende hud, skallede flekker, matt pels eller utslett, ta ham til veterinæren for evaluering.
  • Sjekk hamsteren din for klumper hver uke. Hamstere er utsatt for godartet hudvekst, men i sjeldne tilfeller kan nye klumper være kreftfremkallende. Jo før en kreftklump fjernes, desto større sjanse har hamsteren din for utvinning. Hvis du merker en ny vekst på hamsteren din, må du avtale en veterinær så snart som mulig.
 2. 2
  Ta hamsteren din til veterinæren når det er nødvendig. Når det gjelder hamsterhelse, er forebygging alltid bedre enn behandling. Ta hamsteren din til veterinæren for en kontroll minst en gang i året. I tillegg til årlige kontroller, kan det være nødvendig med en veterinæravtale hvis du merker visse endringer i hamsterens oppførsel eller utseende.
  • Eventuelle plutselige endringer kan være et tegn på at hamsteren ikke har det bra. Hvis hamsteren din raskt eller går ned i vekt, har endringer i energi eller virker uinteressert i normale aktiviteter, kan du avtale en avtale med veterinæren din.
  • Hold et øye med hamsterens bakside. Hvis du merker flekker eller avføring suger til pelsen rundt hamsterens anus, kan han ha fordøyelsesproblemer som trenger evaluering. Hvis du oppdager en skarp lukt som kommer fra den kvinnelige hamsteren din, må du sjekke om det er utflod i området over anusen. Kvinner er utsatt for infeksjoner i livmoren som krever rask medisinsk inngrep.
  Gi hamsteren din en kombinasjon av bordmat
  Gi hamsteren din en kombinasjon av bordmat og hamsterpellets for å sikre at han får alle næringsstoffene han trenger.
 3. 3
  Hold hamsterens negler og tenner nede. Sjekk hamsterens tenner og negler en gang i uken. Hamstertennene dine skal være gule og de nederste tennene skal være lengre enn toppen. Neglene skal være lange uten å krumme innover. Lange tenner eller negler kan forårsake irritasjon og kan til og med punktere hamsterens hud og føre til helseproblemer. Hvis tennene eller neglene på hamsteren virker gjengrodde, kan du gjøre en avtale med veterinæren for å få dem trimmet.
 4. 4
  Hjelp hamsteren din med å opprettholde en sunn vekt. En sunn vekt er viktig for hamsteren din. Hamstere går vanligvis opp i vekt til de er 6 måneder. Vekten deres skal være relativt stabil til de når 18 måneder. På det tidspunktet vil hamsterens vekt begynne å avta litt hver måned. Vektforandringer mellom 6 og 18 måneder kan være et tegn på at noe er galt.
  • Hvis hamsteren din går opp i vekt, snakk med veterinæren om kostholdet hans. Du må kanskje finne et annet merke av pellet eller kutte ned på godbitene hans. Hvis en diettendring ikke fører til vekttap, kan veterinæren din teste hamsteren din for medisinske tilstander som kan forårsake vektøkning.
  • Hvis hamsteren din går ned i vekt, ta ham til veterinæren for evaluering. En rekke helseproblemer kan føre til vekttap eller tap av appetitt hos en hamster. Tidlig oppdagelse kan bidra til å gi hamsteren din mer effektiv behandling.

Metode 3 av 3: Unngå ulykker

 1. 1
  Oppbevar hamsterburet ditt på et trygt sted. Du bør holde hamsterburet på et sikkert sted borte fra direkte sollys. Ikke oppbevar hamsterburet ditt i et område der små barn eller andre kjæledyr kan komme i buret. Hvis et bur blir slått om eller på annen måte skadet, kan dette være dødelig for hamsteren din.
  • Les anmeldelser før du kjøper et hamsterbur. Ikke alle hamsterburene er skapt like. Hvis mange kjøpere rapporterer om problemer med et bestemt merke, kan du velge et annet alternativ.
 2. 2
  La hamsteren leve alene. Hamstere er territoriale og kommer ikke overens med andre hamstere, så det er best å la hamsteren få sitt eget bur. Å introdusere en ny hamster i hamsterburet ditt kan stresse ham, og de kan ende opp med å slåss. Stress kan forårsake helseproblemer, og kamper kan føre til skader, som begge kan forkorte en hamsters levetid. Hvis du av en eller annen grunn må introdusere en ny hamster, må du gjøre det gradvis.
  • Hvis du får en ny hamster, må du sørge for at den er av samme kjønn som din nåværende hamster. Hamstere er veldig fruktbare og kan avle seg hvis de plasseres i samme bur som en motsatt sexpartner.
  • Du bør introdusere en hamster for en ny venn når han fortsatt er relativt ung. Plutselig kan det være skurrende å legge til en ny hamster når hamsteren din er eldre.
  • Hold hamstere i separate bur der de kan se hverandre i omtrent en uke. Deretter plasserer du dem i samme bur. Hvis de kjemper, må du skille dem forsiktig og la dem få tid til å kjøle seg ned før de introduseres på nytt. Bruk vernehansker når du håndterer kamphamstere, da de kan klø og bite når de er redde.
  Forsikre deg om at hamsterballen er lukket helt før du slipper hamsteren
  Forsikre deg om at hamsterballen er lukket helt før du slipper hamsteren, og hold alltid tilsyn med ham når han bruker ballen.
 3. 3
  Ikke la hamsteren uten tilsyn komme ut av buret hans. Mange tillater hamstere å streife fritt rundt i en hamsterkule. Dette kan være en fin måte å trene hamsteren din på. Imidlertid bør en hamster aldri få lov til å streife omkring i et hus uten tilsyn. Hamstere kan bli fanget i kroker og kroker i hjemmet ditt, rulle ned trappene, eller til og med ved et uhell komme seg ut av huset. Hvis du bruker en hamsterkule, må du sørge for at du overvåker hamsteren din når han bruker ballen.
 4. 4
  Velg riktig hjul. Et hjul som er for lite, kan forårsake skade og ryggsmerter for hamsteren din. Dette kan begrense bevegelsen og avskrekke ham fra å trene. Hjulet du kjøper skal i det minste være 17 centimeter. Større hamstere trenger hjul på minst 20 centimeter. Det er bedre å ha et hjul som er for stort enn for lite, ettersom et lite hjul tvinger en hamster til å bue ryggen. Dette er det som fører til skade.

Advarsler

 • Hamstere kan plukke opp visse sykdommer fra mennesker, så prøv om mulig å unngå å håndtere hamsteren din når du er forkjølet.

Spørsmål og svar

 • Er popsicle-pinner og papp greit for hamsteren din?
  De er fine, så lenge du sørger for at de ikke er giftige.
 • Kan jeg sette to syriske hamstere i samme bur?
  Nei, de bør holdes adskilte, ellers vil de kjempe og potensielt skade hverandre.
 • Er det greit hvis ikke hamsteren min går til veterinæren?
  Jeg anbefaler på det sterkeste at du tar dem til en kontroll minst en gang i året.
 • Hamsteren min løper alltid fra meg. Hva kan jeg gjøre?
  Vær tålmodig. Beveg deg sakte. Snakk sakte. Hamstere er av natur litt nervøse, men når hamsteren din ser at hun kan stole på deg, vil hun slappe av når du kommer i nærheten.
 • Er det greit å ha tyggeleker i buret til hamstere for å slite tennene?
  Hamster tyggeleker er de perfekte tingene å ha i buret.
 • Hamsteren min liker ikke å leke. Hva gjør jeg?
  Gi det godbiter og kjæledyr det hvis du kan. Ikke tving den til å komme til hånden eller ta den, ellers blir den mer aggressiv.
 • Hvordan får jeg hamsteren til å føle meg mer velkommen hjemme?
  Sørg for at de har mange godbiter og steder å gjemme seg, la alle i huset holde ham / henne, og ikke tving dem til å komme ut av skjul hvis de ikke vil.
 • Hamsteren min drikker aldri, hva gjør jeg?
  Kontroller at vannflasken fungerer som den skal; hvis ikke, bytt ut umiddelbart. Hvis du mater hamsteren din med mye frisk frukt eller grønnsaker, kan det hende at den får all fuktigheten den trenger fra disse.
 • Hva slags leker trenger jeg for hamsteren min?
  Du bør få et løpende hjul og noen tyggeleker; noe for det å klatre på og opp og over; og kreativitet fra deg!
 • Hvordan trimmer jeg hamsterens klør?
  Det er best å ta hamsteren din til veterinæren for å trimme klørne.

Kommentarer (2)

 • lavina29
  Jeg skulle skaffe meg noen hamstere selv, og å lese dette ga meg mye informasjon om hvordan jeg kan ta meg av hamstrene mine. Takk, guide!
 • carolineraynor
  Det var veldig nyttig, takk.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail