Hvordan behandle lus hos katter?

Hvordan fjerner jeg "nit shells" fra kattunge etter å ha blitt behandlet effektivt for å drepe all lus
Hvordan fjerner jeg "nit shells" fra kattunge etter å ha blitt behandlet effektivt for å drepe all lus?

Lus er ytre parasitter som lever på hudcellene som er slaktet fra pattedyr. Men bare en luseart gjør hjemmet sitt til katter, en art som heter Felicola subrostratus. Dette er en art som er spesifikk for katter og ikke angriper mennesker, hunder eller andre kjæledyr. Lusinfeksjoner er ikke så vanlige som lopper, og katter som lever under uhygieniske forhold er mer sannsynlig å utvikle lus. Andre faktorer, for eksempel et høyt antall katter som lever under nære forhold, vil skape et ideelt miljø for lus, ettersom nærheten lar lusene bevege seg fra katt til katt.

Metode 1 av 4: Bekreft at katten din har lus

 1. 1
  Legg merke til om katten din hele tiden klør på kroppen. En katt med lus er intenst kløende. Katten din kan klø seg, bite seg selv, gni de berørte områdene eller handle urolig. Denne konstante riper bør be deg om å sjekke kattens kappe for parasitter.
  • Du kan også legge merke til mattede eller skallede flekker i kattens pels.
 2. 2
  Se etter lus på kattens pels. Med godt syn kan du se lus med det blotte øye. De er omtrent på størrelse med et sesamfrø med en langstrakt, oval kropp, som et riskorn, men mindre. De har 3 par små ben.
  • Den lus spyle sloughed hudceller og lignende for å anker seg til hårskaft nær hudens overflate. De skal være lette å se etter ved å bevege hendene gjennom kattens pels.
 3. 3
  Søk etter lusegg i kattens hår. Den voksne lus legger egg langs hårskaft. For det blotte øye ser disse eggene ut som små hvite glinsende flekker som sitter fast i håret. De kan også se ut som hvitt støv. Men hvis du prøver å gre dem ut, vil du oppdage at de er tett limt på hårskaftet.
  • Vær spesielt oppmerksom på hårskaftene i nærheten av kattens hud. Eggene blir limt på kattens hår og kan være lettere å se enn voksne lus da de ikke beveger seg bort.
Er lus veldig kresen om vertene sine
Bare så du vet, er lus veldig kresen om vertene sine; kattelus vil ikke skade deg eller andre dyr.

Metode 2 av 4: Bruk spot-on produkter

 1. 1
  Bruk spot-on produkter som inneholder fipronil. Fipronil er et apotekskontrollert produkt, så du kan kjøpe det over disk fra visse apotek. Produkter som inneholder fipronil inkluderer Frontline og Effipro. Fipronil virker ved å forstyrre en insekt nevrotransmitter som ikke er tilstede i pattedyr, noe som forårsaker lammelse og lusens død.
  • Påfør dette produktet en gang hver 30. dag. Behandle alle katter som kan ha kommet i kontakt med lus, slik at de ikke fungerer som et infeksjonsreservoar.
 2. 2
  Velg spot-on-produkter som inneholder selamectin. Selamectin er en aktiv ingrediens i Revolution (US) og Stronghold (UK). Det fungerer ved å forstyrre lusens nevrotransmisjon, slik at den blir lammet og dør.
  • Dette er et reseptbelagt produkt, så en veterinær må foreskrive denne medisinen til katten din.
  • Selv om produkter som inneholder fipronil og selamectin ikke er lisensiert til å behandle lusinfeksjoner, er de allment anerkjent som sikre og effektive til å drepe lus.
 3. 3
  Påfør produktet direkte på kattens hud. Sett produktet på et sted der katten ikke lett kan slikke den av. Baksiden av kattens nakke ville være et godt alternativ.
  • Del kattens pels med fingertuppene, slik at du kan se huden og påføre produktet der.
  • La produktet tørke i 2 til 3 timer før du stryker katten, ellers risikerer du å tørke av produktet.
 4. 4
  Bruk bare 1 pipette med produkt per katt, per måned. Spot-on-produkter er designet for å produsere et mikrofint lag med aktiv medisinering over overflaten av kattens hud, så ikke bruk den for mye.
  • Hvis du vil forbedre utseendet på kattens pels, vent 2 dager etter påføring av produktet for å gi den voksne lus sjansen til å dø. Kam deretter kattens kappe for å fjerne de døde lusene.
  • Eggene må klekkes ut før de dør, så gjenta kammen ukentlig til kammen er ren i 2 sammenhengende uker.
 5. 5
  Ta katten din til veterinæren for å sikre at den har god helse. Syke eller svekkede katter har vanskelig for å pleie seg selv, noe som kan gjøre dem mer utsatt for å bli angrepet av lus. I tillegg til å bruke spot-on-behandlinger, må du behandle katten din for eventuelle underliggende forhold som kan gjøre den sårbar for angrep.
  • Spør veterinæren om spot-on behandlinger er trygge for katten din basert på kattens størrelse, alder og generelle helse.
Og katter som lever under uhygiene er mer sannsynlig å utvikle lus
Lusinfeksjoner er ikke så vanlige som lopper, og katter som lever under uhygiene er mer sannsynlig å utvikle lus.

Metode 3 av 4: Trimming og kam av kattens pels

 1. 1
  Fjern eventuelle floker i kattens hår før du kammer. Kamming fungerer bare hvis du kommer helt ned til huden, og hvis katten er dårlig matt, må tanglene fjernes. Katter som mest sannsynlig henter lus, er de som lever i overfylte og urene forhold, og det er disse kattene som mest sannsynlig har knyttede strøk.
  • Hvis katten bare har en og annen sammenfiltret pelsknute, så prøv å kutte knutene med saks. Vær alltid forsiktig med å klippe bare kattens pels og holde saksebladene borte fra huden, slik at den ikke får kattens hud.
 2. 2
  La en veterinær trimme katten hvis kappen er dårlig matt. Katten kan trenge å være bedøvet fordi knutene trekker i huden og er ubehagelige. Mange katter tåler ikke å ta på mattene. I disse tilfellene kan det være best å ta katten din til en veterinær eller en profesjonell groomer.
 3. 3
  Bruk en fintannet nitkam på kattens pels. Dette er en rusfri måte å prøve å eliminere luseangrep på. Du kan bruke en kam som er lik den som brukes på barn for å håndtere hodelus.
  • Denne metoden krever ekstraordinær tålmodighet og dedikasjon, og det er altfor lett å savne en del av katten der lus gjemmer seg, for eksempel armhulene eller lysken.
  • Dette er også en tidkrevende metode da det tar timer å ordentlig kamme gjennom kattens pels, for ikke å nevne at det er en sjelden katt som ikke vil miste tålmodighet etter noen minutter.
 4. 4
  Arbeid metodisk med kammen slik at du dekker hver tomme av kattens kropp. Du kan starte på hodet og jobbe bakover over ryggraden mot halen. Dekk deretter venstre flanke, høyre flanke, mage, ben og hale.
 5. 5
  Tørk kattens pels i seksjoner. Separer en del av kattens hår og kam det fra rot til spiss. Det hjelper å ha en fuktig klut eller håndkle for hånden for å tørke avfall, nitter og lus fra kammen mellom sveipene.
 6. 6
  Få noen til å holde kattens skrap for å dempe den. Hvis katten er fidgety, men ikke aggressiv eller altfor engstelig, kan det hjelpe å holde nakken i den ene hånden. Enda bedre, ha en assistent som holder kattens skrap for å gjøre det lettere for deg å kamme katten.
  • Hvis katten opptrer aggressivt, er det sannsynligvis ikke noe godt alternativ å kamme. Det er en god sjanse for at du blir skadet, og det er også svært lite sannsynlig at du vil kunne gjøre en grundig nok jobb og få alle lusene.
Selamectin ikke er lisensiert til å behandle lusinfeksjoner
Selv om produkter som inneholder fipronil og selamectin ikke er lisensiert til å behandle lusinfeksjoner, er de allment anerkjent som sikre og effektive til å drepe lus.

Metode 4 av 4: Sjamponer katten din

 1. 1
  Vær oppmerksom på ulempene ved å bruke sjampo for å motvirke lus. En stor ulempe med sjamponering av lus er at når kattens pels er tørr, er det ingen gjenværende virkning av den aktive ingrediensen. Dette betyr at det ikke er noe på kappen som kan drepe fremtidige lus som hopper på, så hvis katten går tilbake på skittent sengetøy, er det ingenting som hindrer katten i å bli reinfisert umiddelbart.
  • Bruk av sjampo er i stor grad erstattet av produkter som er mer effektive og enklere å bruke, for eksempel spot-on-behandlinger.
  • I dagene før spot-on-behandlinger var sjampoen som ofte ble brukt mot lus, seleen. Seleen er en tykk grønn sjampo som inneholder selen sulfid. Dette kjemikaliet reduserer overflødig hudcellekasting og mat til lusene. Men det er ikke lisensiert for bruk hos katter, så bruk Seleen på katten din på egen risiko.
 2. 2
  Bruk bare sjampo hvis katten din liker å bli badet. De fleste katter liker ikke bad og blir sjamponert. Katter som liker å bade, er sannsynligvis utstillingsvise katter og minst sannsynlig å plukke opp lus i utgangspunktet i kraft av deres bortskjemte livsstil.
 3. 3
  Bruk et babybad eller en kjøkkenvask til å sjampoere katten. Samle de nødvendige materialene, for eksempel håndklær, medisinsk sjampo og en krukke for å helle vannet.
 4. 4
  Fyll vasken med varmt vann. Vannet skal nå kattens albuer eller like under albuene. Hell varmt vann over hele katten, og pass på å ikke få det inn i ørene eller øynene.
  • Hvis det er nødvendig, legg bomullsull i kattens ører for å beskytte dem.
 5. 5
  Arbeid en myntstørrelse med sjampo i kattens pels til den smelter. Plasser sjampoen i håndflaten, og arbeid den deretter inn i kattens våte pels. Gjenta denne prosessen til hele katten er sjamponert.
  • La sjampoen være mulig i kattens pels i 10 minutter for å gi maksimal effekt før du skyller.
  • Skyll katten godt med rikelig med varmt, varmt vann og tørk deretter katten.
 6. 6
  Forsikre deg om at katten går tilbake i et rent miljø for å forhindre nyinfeksjon. Vask kattens sengetøy samt annet sengetøy i rommet og spray myk innredning som sofaer og senger med en insektdrepende spray som er egnet til å drepe loppeegg og larver, slik som RIP Fleas eller Staykill.
  • Bruk alltid disse sprayene i et godt ventilert rom og fjern reptiler, fugler eller fisk fra rommet for å unngå giftighet.
  • La rommet være ubebodd i 2 timer etter sprøyting, slik at langvarig aerosol kan slå seg ut av atmosfæren slik at du og kjæledyrene dine ikke puster den inn.

Spørsmål og svar

 • Hvor lenge kan kattelus leve en gang av katten?
  Kattelus som kommer av en katt, vil dø i løpet av få dager hvis det ikke er noen katt som gir mat til dem; men hvis katten din nylig har hatt lus, vil du ønske å brenne alt katten har rørt ved. Alternativt kan du vaske den med sjampo som har en riktig mengde selen sulfid eller benzenheksaklorid (BHC; gamma-BHC; HCH; lindan) i den. Benzenheksaklorid vil også drepe mange kvaler, flått, lopper og øremider som også kan bli funnet på katten din; selen sulfid dreper de fleste ytre parasitter. Bare så du vet, er lus veldig kresen om vertene sine; kattelus vil ikke skade deg eller andre dyr.
 • Hva gjør lus med en katt?
  De suger kattens blod og tar i hovedsak næringsstoffene fra seg. Det er ekstremt ubehagelig for katter, og vil få dem til å klø og slikke huden / pelsen mer, noe som fører til skabb og hårtap. I noen tilfeller kan dette tapet av hår føre til ubalanse for katten, og de kan ha problemer med å hoppe og løpe - kanskje til og med å gå.
 • Hvordan fjerner jeg "nit shells" fra kattunge etter å ha blitt behandlet effektivt for å drepe all lus?
  Gi katten din et langt bad for å vaske det hele ut, og børst katten din etter badet for å fjerne flere skall.

Kommentarer (1)

 • rcarter
  Jeg elsker denne artikkelen! Jeg var veldig bekymret for katten min, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre før jeg så dette. Det var veldig nyttig, takk.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail