Hvordan forhindre leddgikt hos hunder?

For å forhindre leddgikt hos hunder, må du sørge for at du gir hunden en sunn mengde mat, siden hunder som er overvektige har større risiko for å utvikle leddgikt. Gi også hundetilskudd som inneholder fettsyrer, glukosamin eller kondroitin, noe som kan bidra til å forhindre leddgikt. I tillegg til et sunt kosthold, må du sørge for at hunden din får mye mosjon for å redusere vekten. Bare unngå å overanstrenge hunden din siden for mye trening kan forårsake leddstress og skader som kan føre til leddgikt senere. For å lære å gjenkjenne symptomene på leddgikt hos hunder, bla nedover!

For å forhindre leddgikt hos hunder
For å forhindre leddgikt hos hunder, må du sørge for at du gir hunden en sunn mengde mat, siden hunder som er overvektige har større risiko for å utvikle leddgikt.

Leddgikt er en tilstand som kan påvirke hundens ledd, noe som gjør det ubehagelig og vanskelig for den å bevege seg. Det er ingen kur mot leddgikt når den utvikler seg. Den beste måten å håndtere leddgikt hos hunden din er å forhindre at den utvikler seg i utgangspunktet. Heldigvis er det noen få skritt du kan ta for å redusere risikoen for at hunden din utvikler leddgikt og holde den lykkelig og sunn.

Metode 1 av 3: mate hunden din godt

 1. 1
  Lær hvor mye du skal mate hunden din. Hunder som er overvektige har høyere risiko for å utvikle leddgikt. Å bære ekstra kroppsvekt vil legge ekstra stress på leddene og beinene til hunden din, noe som muligens kan føre til leddgikt. Forsikre deg om at du mater hunden din med en sunn mengde mat, og at den riktige vekten opprettholdes.
  • Mengden mat du gir hunden din, vil være basert på størrelsen og aktivitetsnivået.
  • Eldre hunder trenger kanskje ikke å spise så mye som yngre hunder.
  • Nøyaktig hvor mye du trenger å mate hunden din, vil være unik for din spesifikke hund. Snakk med veterinæren din for å lære mer.
 2. 2
  Unngå å tilby for mange godbiter eller gi deg tigging. Selv om det kan være vanskelig å si nei til en hund som leter etter en godbit, er det faktisk en bedre ide å holde tilbake. Ved å kontrollere hundens nivå av matinntak, vil du bidra til å forhindre at den blir overvektig og redusere sjansene for å utvikle leddgikt. Gjør alltid hundens måltider nøyaktige og kontrollerte for å holde hunden din mager og sunn.
  • Gi bare hunden mat til måltidene.
  • Unngå å bruke for mange godbiter når du trener hunden din. Behandlingen som brukes til trening skal være veldig liten, og være akkurat stor nok til å gi hunden din en smak.
  Prøv å gi noen av disse kosttilskuddene til hunden din for å forhindre leddgikt
  Prøv å gi noen av disse kosttilskuddene til hunden din for å forhindre leddgikt.
 3. 3
  Prøv å tilby kosttilskudd. Noen studier har vist at visse kosttilskudd kan hjelpe i kampen mot diabetes. Disse kosttilskudd antas å være rettet mot leddhelse, gjenopprette tapt brusk og holde tilbake symptomene på leddgikt. Prøv å tilby noen av disse kosttilskuddene til hunden din for å forhindre leddgikt:
  • Glukosamin og kondroitin.
  • Fettsyrer, slik som Omgea-3 fettsyrer.

Metode 2 av 3: Ta vare på hunden din

 1. 1
  Skap et behagelig miljø for hunden din. Stress på leddene er en medvirkende faktor til utviklingen av leddgikt hos hunder. Hundens hjemmemiljø kan være tøft på leddene, og øke risikoen for leddgikt. Forsikre deg om at du hjelper hunden din med å ta vare på leddene i hjemmet og hverdagen.
  • Bare gulv kan være glatte for hunden din å gå på og kan forårsake leddstress. Sørg for at du gir litt tepper for dem å gå på.
  • Å hoppe inn og ut av biler, senger eller andre områder rundt huset kan skade leddene. Prøv å gi en liten rampe som hunden din kan bruke i stedet.
  • Hevet mat og vannskåler kan gjøre det lettere for hunden din å spise og drikke.
 2. 2
  Gi mye trening til hunden din. Å gi hunden regelmessig trening kan bidra til å forhindre at leddgikt utvikler seg senere i livet. Trening kan bidra til å holde hunden sterk og unngå skader som kan bli et tilfelle av leddgikt. Regelmessig aktivitet kan også bidra til å redusere kroppsvekten til hunden din, noe som reduserer belastningen på leddene. Sørg alltid for at du går mange turer og får litt god spilletid for å holde leddgikt i sjakk.
  • Å ta hunden din til en svømmetur kan være en god form for trening.
  • Prøv å gå regelmessige turer med hunden din.
  • Å spille henting er en klassisk måte for hunden din å komme i god løping.
  • Stopp alltid trening hvis hunden din ser sliten ut, begynner å dra eller viser tegn på ubehag eller smerte.
  Å gi hunden regelmessig trening kan bidra til å forhindre at leddgikt utvikler seg senere i livet
  Å gi hunden regelmessig trening kan bidra til å forhindre at leddgikt utvikler seg senere i livet.
 3. 3
  Unngå overdreven trening av hunden din. Selv om regelmessig trening vil forbedre helsen til hunden din, kan det ha for mye av det gode. Å trene for mye eller for intenst vil være belastende for hundens ledd og kan til og med forårsake skader. Stress og skader vil gjøre det mer sannsynlig at hunden din vil utvikle leddgikt senere i livet. Overvåk alltid hundenes aktivitetsnivå og sørg for at de trener på en trygg måte.
  • Skader og overanstrengelse vil øke sjansene for at leddgikt forekommer hos hunden din.
  • En hund som sitter rundt hele uken og bare spiller hardt i helgen, er i fare for treningskader.
  • Trening skal stoppe hvis hunden din ser sliten, sår eller har vondt.
  • Overdreven trening på daglig basis vil også øke sjansene for at en skade oppstår.
 4. 4
  Hold hundens negler trimmet. En enkel måte å hjelpe hunden din leddgikt fri på er å trimme neglene regelmessig. Negler som er for lange, kan føre til at hunden din går annerledes enn den normalt ville gjort, noe som subtilt gir mer stress til leddene. Dette stresset kan føre til økt risiko for leddgikt. Trim hundens negler regelmessig for å holde gangen naturlig og forhindre leddgikt.
  • Du kan trimme hundens negler hjemme med et par spesialdesignede hundespiker.
  • Veterinæren din vil hjelpe deg med å trimme neglene til hunden din hvis du er usikker på hvordan du gjør det.
  • Mange profesjonelle dyrepleie-tjenester vil trimme neglene til hunden din for deg.

Metode 3 av 3: forstå artritt hos hunder

 1. 1
  Lær hva risikofaktorene er. Å vite hva som vil gjøre hunden din mer sannsynlig å utvikle leddgikt, er avgjørende. Når du er klar over faktorene som kan forårsake leddgikt hos hunden din, kan du begynne å jobbe for å unngå dem. Ta en titt på noen av disse vanlige risikofaktorene som kan føre til at hunden din utvikler leddgikt:
  • Stress på leddene
  • Å være overvektig
  • Skader
  • Aldring
  • Genetiske faktorer
  Som kan bidra til å forhindre leddgikt
  Gi også hundetilskudd som inneholder fettsyrer, glukosamin eller kondroitin, som kan bidra til å forhindre leddgikt.
 2. 2
  Hold øye med symptomer. Leddgikt er en tilstand som best behandles tidlig. Siden det ikke kan helbredes, må leddgikt håndteres og forhindres fra å forverres. Å fange symptomene på leddgikt tidlig kan gå langt med å holde hunden komfortabel senere i livet. Sjekk ut noen av disse vanlige symptomene på leddgikt hos hunder for å hjelpe deg med å oppdage eventuelle leddgiktproblemer hos din egen hund:
  • Stivhet
  • Dra en arm eller et ben eller bruke noen lemmer mer enn andre
  • Tegn på smerte
  • Ufleksible ledd
  • Å være nervøs for å hoppe opp eller klatre ned trapper eller trinn
 3. 3
  Snakk med veterinæren din. Hvis du mistenker at hunden din har leddgikt eller vil lære mer om hvordan du kan forhindre det, snakk med veterinæren din. Veterinæren din vil kunne foreslå metoder du kan bruke for å holde hunden sunn og glad. De kan også være i stand til å foreskrive visse medisiner og behandlinger som kan forhindre forverring av eventuelle leddgikt symptomer som allerede kan være til stede. Snakk med veterinæren din for å lære mer om å håndtere leddgikt hos hunden din.

Spørsmål og svar

 • Er det visse typer raser som kan få det, eller alle raser?
  Alle hunderaser kan få leddgikt. Imidlertid er større hunderaser, eldre og overvektige hunder mer sannsynlig å utvikle leddgikt.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail