Hvordan stopper hundemerking atferd?

For å stoppe oppførselen til hundemerking, si bestemt "Nei" eller klapp i hendene når du fanger hunden din. Ta den deretter ut for å eliminere og gi den en velsmakende godbit etterpå for å bygge positive assosiasjoner med utendørs markering. Prøv å redusere sosiale situasjoner som kan utløse markering, som å holde en hannhund borte fra hunnhunder i varme. Sørg for å rengjøre markerte områder i huset raskt, slik at hunden din ikke kommer tilbake til stedet og gjenta oppførselen! For tips om hvordan du håndterer angstindusert markering i en husdyr med flere kjæledyr, les videre!

For å stoppe oppførselen til hundemerking
For å stoppe oppførselen til hundemerking, si bestemt "Nei" eller klapp i hendene når du tar hunden din i handling.

Mens urinmarkering kan være frustrerende og opprørende for hundeeiere, er det en helt normal oppførsel for hunder. Hunden din kan markere hvis den er engstelig, spent eller nysgjerrig på et nytt objekt eller miljø, og spesielt hvis den lukter urin som er igjen av andre hunder. En av de beste måtene å kutte ned på uønsket merking er å sterilisere eller kastrere hunden din. Du kan også redusere denne oppførselen ved å minimere kilder til stress for hunden din og trene den til å oppføre seg riktig i spennende eller stressende situasjoner.

Del 1 av 3: Få veterinærhjelp

 1. 1
  Se veterinæren din for å utelukke underliggende medisinske årsaker. Hvis hunden din tisser rundt i huset, kan det bare være en markering. Imidlertid kan upassende vannlating noen ganger være et tegn på et mer alvorlig problem, som en urinveisinfeksjon. Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker hundens oppførsel, kan du planlegge et besøk med veterinæren din.
  • La veterinæren din vite når oppførselen startet, og fortell dem om du har lagt merke til at hunden din opptrer syk eller viser annen uvanlig oppførsel eller symptomer.
  • Fortell veterinæren din om eventuelle nylige endringer i hundens hjemmemiljø eller rutine, for eksempel et trekk eller tillegg av et nytt kjæledyr.
 2. 2
  Har hunden din kastrert eller sterilisert. Seksuelt modne hunder som ikke er sterilisert eller kastrert, er mye mer sannsynlig å merke enn hunder som er fikset. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du avtale en avtale med veterinæren din for å få hunden din løst så snart som mulig.
  • Jo tidligere du kastrerer eller steriliserer hunden din, desto mer sannsynlig er det at du kan forhindre eller eliminere merking.
  • Hvis hunden din allerede har en vane med å merke, kan kastrering hjelpe, men du må sannsynligvis kombinere den med trening.

  Tips: Hvis du er bekymret for kostnadene ved å sterilisere eller kastrere hunden din, kan du søke på nettet etter billige spay / neuter-programmer i ditt område. Du kan også være i stand til å få informasjon om rimelige alternativ for sterilisering / kastrering fra en lokal veterinær eller dyrehjem.

 3. 3
  Spør veterinæren din om medisiner for å behandle angst. Angst er en vanlig årsak til merking av atferd hos hunder. Mens den beste løsningen vanligvis er å håndtere årsaken til angsten, kan medisiner også hjelpe. Snakk med veterinæren din om å gi hunden din angstmedisin for å hjelpe den med å holde seg rolig mens du jobber med å endre merking.
  • Veterinæren din kan foreskrive et antidepressivt middel, for eksempel et trisyklisk antidepressivt middel eller en SSRI (selektiv serotoninreopptakshemmere), for å hjelpe deg med å roe hunden din og redusere merking.
 4. 4
  Få henvisning til atferdsspesialist hvis du trenger ekstra hjelp. Hvis andre behandlingsmetoder ikke fungerer, eller du bare ikke er sikker på hvor du skal begynne, kan du be veterinæren din om å anbefale en dyreatferdsmann. De kan hjelpe deg med å komme til roten til merkingsproblemet og foreslå strategier for å endre hundens oppførsel.
  • Før du tar hunden din rett til en behaviorist, er det lurt å oppsøke veterinær først. Ikke bare kan de anbefale en hederlig atferdsmann, men de kan også bidra til å utelukke mulige fysiske problemer som en atferdsmann ikke vil kunne diagnostisere eller behandle.
  • En atferdsmann kan også hjelpe deg med å avgjøre om hunden din virkelig markerer eller om du ser en annen type atferdsproblemer, for eksempel underdanig vannlating eller dårlig trening.
Hvordan forhindrer jeg at hunden min markerer huset etter å ha fått en ny hund
Hvordan forhindrer jeg at hunden min markerer huset etter å ha fått en ny hund?

Del 2 av 3: håndtering av miljømessige årsaker

 1. 1
  Identifiser mulige kilder til stress for hunden din. Hunder markerer ofte når de føler seg engstelige, stressede eller truet. Tenk på om noe kan ha endret seg i hundens miljø eller daglige rutine som kan forårsake stress eller angst. Når du har identifisert hva som får hunden til å merke, kan du enten eliminere kilden til stress eller jobbe med å endre hundens oppførsel rundt den. Mulige årsaker kan omfatte:
  • Et nytt kjæledyr eller menneske i hjemmet
  • Nye møbler eller andre ukjente gjenstander i hundens miljø
  • Ukjente lyder eller lukter i hjemmet ditt
  • Et nylig trekk
  • En endring i rutinen din, for eksempel en ny arbeidsplan
 2. 2
  Overvåke hunden din rundt nye gjenstander eller miljøer. Hvis du tar med deg en ny gjenstand, for eksempel et møbel eller en potteplante, må du følge med på hunden din nøye rundt den. La hunden din snuse og utforske den nye gjenstanden, men fjern hunden din raskt fra området hvis du merker benløft eller andre signaler om at den er i ferd med å merke. Hold også øye med hunden din når den utforsker nye steder (for eksempel et nytt hjem eller en venns leilighet).
  • Det kan være nyttig å holde hunden din i bånd når den utforsker nye omgivelser. Det vil gjøre det lettere å raskt få kontroll over hunden din hvis du ser tegn på at den er i ferd med å merke.
 3. 3
  Introduser hunden din for nye dyr og mennesker gradvis. Hvis du tar med deg et nytt kjæledyr, romkamerat eller familiemedlem, er det viktig å gjøre introduksjonen så positiv og stressfri som mulig for hunden din. Overvåk alltid samspillet mellom hunden din og den nye personen eller dyret til hunden er vant til deres tilstedeværelse, og hold møtene korte i begynnelsen.
  • Når hunden din er rundt den nye beboeren, må du holde opplevelsen positiv ved å leke med hunden din, klappe den og tilby godbiter og ros for passende oppførsel (som å være rolig og adlyde kommandoer).

  Advarsel: Hvis hunden din har en markering, vil den bli oppfordret til å gjøre det mer hvis den lukter urin eller seksuell lukt fra andre hunder. Hold hunden din borte fra hunner i varme eller områder der andre dyr har merket.

 4. 4
  Rengjør tidligere merkede områder grundig. Hvis hunden din eller et annet kjæledyr allerede har merket noen områder i huset, må du rengjøre området for å eliminere spor etter lukten. Ellers kan hunden din fortsette å merke i det området. Bruk et enzymatisk rengjøringsmiddel designet spesielt for å bryte ned og eliminere urinflekker og lukt hos kjæledyr.
  • Unngå å bruke damprensere eller rengjøringsprodukter med sterk lukt, som ammoniakk eller eddik. Damprensing kan føre til at urinalukt setter seg inn i det merkede materialet, og sterke kjemiske lukt kan oppmuntre hunden din til å merke enda mer.
  • Du kan kjøpe enzymatiske rensemidler på nettet, i forsyningsbutikker for kjæledyr eller i rengjøringsseksjonen i mange hjemmeforsynings- eller dagligvarebutikker.
 5. 5
  Hold hunden din borte fra gjenstander og områder den vil merke. Hvis hunden din er fast bestemt på å markere et bestemt objekt eller område, kan det være det beste alternativet å begrense tilgangen. Prøv å bruke en port eller dør for å blokkere rom der hunden din liker å merke. Hvis du tror at hunden din sannsynligvis vil merke ukjente gjenstander, som en besøkssko eller veske, kan du sette dem i et skap eller et lukket rom der hunden din ikke kan komme til dem.
  • Hvis du ikke kan blokkere hundens tilgang til et område der den liker å merke, kan du prøve å endre hundens tilknytning til det området. For eksempel kan du prøve å distrahere hunden din ved å leke med den eller tilby godbiter ved siden av tidligere merkede områder.
 6. 6
  Begrens hundens syn gjennom vinduer og dører. Hunden din kan merke hvis den ser andre hunder, katter eller ville dyr utenfor. For å forhindre at dette skjer, kan du prøve å blokkere hundens syn på utendørs med gardiner, persienner eller nyanser. Alternativt, hold hunden din borte fra vinduer og dører som den kanskje kan se gjennom når du ikke er i nærheten for å føre tilsyn.
  • Hvis du ikke kan forhindre at hunden din ser ut av dører og vinduer, kan du se etter måter å motvirke andre dyr i nærheten av hjemmet ditt. Bli kvitt matkilder (for eksempel fuglefrø eller usikrede søppelbokser) eller bruk lyd- eller luktbaserte avskrekkende midler.
  Hvis du tar hunden din under merkingen
  Hvis du tar hunden din under merkingen, tar du hunden med en gang.
 7. 7
  Begrens hunden din til en kasse når du ikke er i nærheten. Hvis hunden din pleier å merke når du ikke er hjemme for å føre tilsyn med den, må du holde den innesperret i en kasse eller et bestemt område når du reiser. Dette vil forhindre at hunden lærer at det er greit å merke over hele huset når du er borte.
  • Hvis hunden din ikke er trent i kasser, kan du prøve å holde den i et lite, lett rengjort rom i hjemmet ditt, for eksempel et vaskerom, bad eller kjøkken. Forsikre deg om at hunden alltid har tilgang til mat og rent vann, og sørg for leker for å holde den opptatt.
 8. 8
  Prøv en feromondiffusor for å skape et beroligende miljø. Feromondiffusorer, som ADAPTIL, fungerer ved å etterligne den naturlige duften som morhunder produserer for å berolige valpene. Koble til en feromondiffusor i et område der du tror at hunden din kan markere for å skape en beroligende, kjent luktende atmosfære.
  • Du kan kjøpe feromondiffusorer online, fra en dyrebutikkbutikk eller fra veterinærens kontor.
  • Beroligende hundferomoner er også tilgjengelige som spray eller i beroligende halsbånd.

Del 3 av 3: nedslående markeringsadferd med trening

 1. 1
  Distrahere hunden din med høy lyd hvis du tror det er i ferd med å merke. Hvis du ser at hunden din begynner å tisse på et upassende sted, gjør du en høy lyd for å avbryte hunden din. For eksempel kan du klappe høyt i hendene og si "Nei!" eller "Hei!" med fast stemme.
  • Hvis hunden din bruker mye tid på å snuse rundt et bestemt område eller objekt, kan dette være et tegn på at den er interessert i å merke der.
  • Se etter vanlige merkestillinger, for eksempel benløft eller sikkerhetskopiering mot gjenstanden. Kvinnelige hunder kan til og med gjøre en håndstand slik at de kan få urinen så høyt opp på markeringsmålet som mulig.
 2. 2
  Ta hunden din ut umiddelbart og oppfordre den til å urinere. Hvis du tar hunden din under merkingen, tar du hunden ut med en gang. Dette vil hjelpe den å forstå at utenfor er et passende sted å urinere, mens innendørs ikke er.
  • Ros hunden din og tilbud godbiter hvis den tisse utenfor.

  Tips: Sett opp et angitt merkeområde utenfor for hunden din. For eksempel kan du lære hunden din at det er greit å merke et innlegg eller en gammel stubbe i hagen din. Beløn hunden med en godbit hvis den markerer der.

 3. 3
  Bruk en bånd for å trekke hunden din bort fra potensielle markeringsområder. Hvis du jobber med å lære hunden din ikke å merke i et bestemt område, kan en bånd være nyttig. Hold hunden din i bånd eller hodestrop når du utforsker området. Hvis du ser hunden din snuse rundt, trekker du i båndet for å lede den bort fra det potensielle merkemålet.
  • For eksempel kan du bruke båndet for å forhindre merking når hunden kan utforske et nytt rom eller møbelgjenstand, ta den med på tur (hvis du vil motvirke merking utendørs) eller bringe hunden til potensielt stressende steder, som veterinærens kontor.
 4. 4
  Tren hunden din til å holde deg ved siden av deg i spennende eller stressende situasjoner. Hvis hunden din pleier å markere når den er spent, lær den en enkel kommando, for eksempel "sitte" eller " legge deg ned." Når du er på et nytt sted eller en situasjon der du tror det er sannsynlig at hunden vil merke, bruk kommandoen for å roe den og forhindre merking av atferd før de starter.
  • For eksempel kan du lære hunden din å sitte før du tar den med på tur eller gir den et nytt leketøy.
  Desto mer sannsynlig er det at du kan forhindre eller eliminere merking
  Jo tidligere du kastrerer eller steriliserer hunden din, desto mer sannsynlig er det at du kan forhindre eller eliminere merking.
 5. 5
  Hold hunden opptatt med leker og andre distraksjoner. Hvis du er i en situasjon der hunden din sannsynligvis vil merke, kan det hjelpe å gi en distraksjon. Lek med hunden din eller tilbud et utfordrende leketøy den kan bruke til å underholde seg selv, for eksempel et puslespill.
  • Å snakke med og klappe hunden din kan også bidra til å distrahere den og forhindre merking.

Tips

 • En måte å skille markering fra andre typer upassende vannlating er at hunder vanligvis merker på vertikale flater i stedet for på gulvet eller bakken. Mengden urin som brukes i merkingen er også typisk liten.

Advarsler

 • Ikke straff hunden din for å ha merket eller gni nesen i duften. Hunden din vil ikke forstå hva du gjør, og straff vil bare bidra til stress og angstnivå, og muligens gjøre atferden verre.

Spørsmål og svar

 • Hunden min urinerer på sengetøyet hennes. Jeg har prøvd alt i denne artikkelen, men jeg må kanskje gi henne opp. Er det noe håp?
  Jeg hadde det samme problemet. Hunden vår urinerte konstant på sengetøyet hans, så vi begynte å legge tisseputer på kjøkkenet. Det er ingen seng der inne. Han begynte til slutt å bruke tisseputene utelukkende, og vi planlegger å introdusere en seng når vi er sikre på at han ikke sannsynligvis vil tisse på den. Jeg tror nøkkelen her er å se på hunden din når som helst de er rundt en seng til de er helt husbrutt.
 • Jeg tok bort hunden min til jul (han er hann og kastrert) og han markerte i huset, og igjen i et annet hus. Han har aldri gjort dette før. Det var en annen hund til stede. Hva gjør jeg?
  Det er fordi det er nytt territorium. Han føler at han trenger å merke det slik at den andre hunden vet at det er hans. Sett noe (i rommet han markerer i) av seg (som sengen hans, båndet, maten og vannet). Da vil han lukte av sin egen duft og vite at det allerede er noe der som viser at rommet er hans.
 • Vi adopterte en 4 år gammel pigghund som tidligere bodde i en kennel og aldri var trent av huset. Nå urinerer han utenfor, men løfter straks beinet når han kommer inn igjen. Hva kan vi gjøre?
  Det er alltid en kamp med en voksen hund som ikke er hjemmetrenet for å få ham fullt ut kompatibel. Vær streng med pottetreningen din og la ham aldri være uten tilsyn, hold ham i bånd i huset, slik at du kan ta ham ut når han begynner å snuse for å heve benet. For de gangene du ikke kan være til stede, trener kassen ham. I tillegg kan du prøve å spre duften over hjemmet ved å gni ansiktet med en ansiktsduk for å samle duften, og gni deretter kluten på dørkarmene og strategiske møbler. Forsterk deretter disse beroligende luktene ved å spritzing den med DAP.
 • Hunden min gjør det på ett sted hele tiden. Jeg tar ham ut så snart jeg ser at han skal gjøre det, men han gjør det fortsatt på samme sted innendørs. Hva kan jeg gjøre?
  Ros hunden din for å potte utendørs, og kanskje tilby en godbit. Du må kvitte deg med urinduften på stedet innendørs for å få ham til å stoppe; prøv et enzymatisk rengjøringsmiddel som vil nøytralisere lukten.
 • Min sønn har en MinPin, men vil ikke at han skal fikses. Han kommer overens med de to hundene mine, men tisser i huset. Hva burde jeg gjøre?
  Det høres ut som MinPin hevder å sette sitt preg på huset ditt og sende ut en melding til de andre hundene. Det er viktig å deodorisere der han allerede har merket for ikke å trekke ham tilbake til det stedet. I tillegg kan du prøve å bruke DAP i huset for å hjelpe alle tre hundene til å føle seg mer kjølte. Hold også MinPin i bånd festet til sønnens håndledd. Så snart hunden begynner å vise tegn til å snuse med den hensikt å markere, visp hunden utenfor. Behandle ham på samme måte som en hund som ikke er hjemmetrenet før han innser at han ikke har lov til å merke i hjemmet ditt.
 • Hvordan kan jeg forhindre at hundene mine tisser innendørs mens ingen er hjemme?
  Du kan få en hundedør installert.
 • Hunden min begynte plutselig å tisse på ting i hundeparken - et menneske, en baseballveske og noens ryggsekk. Han har gått i parken i 2 år, og dette er ny oppførsel. Hva burde jeg gjøre?
  Enhver plutselig og uforklarlig endring i hundens oppførsel kan indikere at det er noe underliggende helseproblem. Ta hunden din til veterinæren for en kontroll og fortell dem hva som har skjedd.
 • Valpen min på 14 uker tisser på verandaen utenfor inngangsdøren min omtrent fem ganger om dagen. Hun ber om å komme inn ved å støte på døren, og tisse på verandaen før jeg kan åpne den. Hva kan jeg gjøre
  Når hun støter på døren, tolker du kanskje dette som et signal om at hun er ferdig. Neste gang hun støter, se på tissen hennes, ros henne og la henne komme inn. Snart, hvis ikke allerede, vil hun støte på døren når hun trenger å gå ut. Trening er en læringstid for dere begge. Kos deg med denne spesielle tiden. God trening vil lønne seg med mange års smil og kjærlighet og følgesvenn.
 • Hvordan forhindrer jeg at hunden min markerer huset etter å ha fått en ny hund?
  Omgi hunden med andre mennesker, ta hunden ut, la hunden vite at det er flere mennesker og dyr, og kanskje vil de akseptere det faktum at det er mange ting hunden og du må dele.
 • Jeg er hundevakt, og jeg har en egen hund. Hvordan forhindrer jeg at hunder som kommer inn i hjemmet mitt, markerer? Jeg har hatt dette problemet med flere hannhunder.
  Spray eddik der hundene er merket. Dette fungerer alltid for meg. Hunder markerer på samme sted fordi de lukter hvor andre hunder gikk og eddik dekker lukten. Andre rengjøringsprodukter FUNGERER IKKE. Bruk alltid eddik!

Kommentarer (6)

 • eilertsenarna
  Hunder lever i øyeblikket, så ikke skjell. Jeg vil fortsette å rengjøre merkede områder, men nå med enten enzymatiske eller eddikløsninger. Takk.
 • sigvard38
  Veldig informativ og detaljert. Jeg har hatt hunder hele livet og kunne forholde meg til situasjonene som er beskrevet. Interessante ekstra fakta som jeg lærte også! Fin artikkel, takk!
 • katiebennett
  Det er gjennomtenkt. Jeg liker der straffen motvirkes, også som forklaring på hvorfor. Alle instruksjonene har forklaringer. Bra skrevet.
 • bertiltran
  Takk for denne informasjonen. Min mann og jeg er kjæledyrsitter, og har ikke klart å stoppe et par valper som kommer inn i hjemmet vårt fra merking. Følger litt på informasjonen du delte og prøver eddik på de nåværende stedene.
 • wellingtonkozey
  Jeg var syk i noen uker og hjemme 20,57 med hunden min. Da jeg begynte å gå ut igjen, begynte han å tisse i huset noen ganger på samme sted. Etter å ha lest dette, vil jeg prøve alle tingene du ga råd.
 • christin73
  Hjalp oss med å takle hunden vår som markerte sitt territorium innendørs. Når hunder eller katter kommer forbi, har han sett på samme sted. Skal prøve noen av forslagene dine. Takk skal du ha.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail