Hvordan lede en hest?

Før du fører en hest, må du feste et ledningstau til en grime og plassere grime over hestens hode. Juster deretter grime slik at du enkelt kan passe to fingre mellom hesten og nesebåndet. Når grimen er tett, stå omtrent 30 centimeter fra hestens venstre side slik at du er til og med med hodet. Hold deretter ledetauet med høyre hånd og brett opp overflødig tau i venstre hånd. Når du vil bevege deg, må du møte hestens venstre side og gi den en muntlig pekepinn, som en klirrende eller kyssende lyd når du beveger deg fremover. For råd fra vår veterinæranmelder om hvordan du kan føre hesten din gjennom trange åpninger, les videre!

Før du fører en hest
Før du fører en hest, må du feste et ledertau til en grime og montere grime over hestens hode.

Å lede en hest er en viktig komponent i trening på bakken som du gjør med hesten din når du står på bakken. Når du er i stand til å føre hesten din, vil du ha mye lettere tid til å kontrollere bevegelsene hans, i tillegg til å knytte ham til en trekkstang og trailere ham. Å lede hesten din vil også hjelpe deg med å kommunisere bedre med ham. Med tid og tålmodighet vil du kunne lede hesten din og forbedre forholdet til ham.

Del 1 av 4: Forbered deg på å lede hesten din

 1. 1
  Skaff deg utstyret for å lede hesten din. Du trenger noen verktøy for å lede hesten din: grime, ledetau, hansker og dressurpisk. Grime sitter godt, men likevel komfortabelt på hestens hode, og ledningen tauet festes til grime. Hanskene er nyttige for å beskytte hendene dine mot tauforbrenning og / eller irritasjon.
  • Dressurpisken er en halvstiv stang som er omtrent 36 til 112 centimeter (91 til 110 cm) lang. Halvstivheten vil forhindre at hesten opplever smertefulle eller plagsomme pokker fra pisken.
  • Blytau kommer i forskjellige materialer. Tau av bomull kan være mer tilgivende på hendene (hvis du ikke bruker hansker), men kan råtne eller mugg hvis de oppbevares når de er våte. Polypropylen-tau har flere fordeler, inkludert å være myke og fleksible og lette å gripe.
  • Nylon bly tau er også tilgjengelig.
  • Velg et ledningstau som er omtrent 8 til 10 meter (2 til 3 m) langt.
  • En taugrime med snorkronesnipp er nyttig når du lærer en hest å gi etter for trykk. Det er noen ganger behov for trykk når du fører hest.
  • Behandler vil også være nyttige å ha for hånden. Eksempler på velsmakende godbiter inkluderer oppskårne epler eller gulrøtter og hestekaker.
 2. 2
  Plasser grime på hesten din. Fest ledetauet til grime før du legger det på hesten din. Hold den uspente grime i venstre hånd, stå på hestens venstre side og før sakte høyre hånd over nakken for å lede hodet mot deg. Før sakte nesestykket over hestens snute og hodestøtten over og bak ørene med høyre hånd.
  • Ikke stikk hestens øyne mens du plasserer grime.
  • Fest grime. Husk at grimer har forskjellige måter å feste på (f.eks. Spenner, snaps, klips).
  • Snakk med hesten din med en betryggende stemme når du setter grime på ham.
  • Å ha ledetauet allerede festet vil gi deg litt kontroll hvis hesten din prøver å trekke seg bort når du setter grime på.
 3. 3
  Kontroller grensen. En grime som ikke passer ordentlig vil skape utfordringer når du fører en hest. Du bør passe to fingre enkelt og tett mellom hesten din og nesebåndet. Juster grimen tilsvarende hvis den sitter for tett eller for løst.
  • Hesten din kan signalisere hans ubehag hvis grime er for stramt på hodet eller bak ørene.
 4. 4
  Stå på hestens venstre side. En hestes venstre side er den vanlige posisjonen for å lede en hest. Du kan stå slik at du enten er til og med med hestens hode eller omtrent halvveis mellom hodet og skulderen.
  • Stå omtrent 30 centimeter (30 cm) unna hesten din.
  • Å lede en hest er mulig fra ledelsen (foran hesten din) eller kjørestillinger (bak hestenes manke), men er ikke så trygg som å stå ved hestens side.
 5. 5
  Hold ledertauet. Hvordan du holder ledertauet er viktig for å føre hesten din på en sikker måte. Hold ledertauet med høyre hånd. Brett eller rull opp overflødig blytau i venstre hånd.
  • Aldri vikle ledetauet rundt hånden din - hvis hesten din bestemmer seg for å bolt, kan du bli dratt av hesten din og skade deg selv alvorlig.
  • Hold overflødig blytau av bakken for å forhindre at du eller hesten din snubler over den.

Del 2 av 4: lære hesten din å gi bakparten

 1. 1
  Bruk trykk med ledetauet. Et viktig aspekt ved å lede hesten din er å lære ham hvordan han skal gi bakparten fra stillstand. Begynn med å møte hestens venstre side. Med ledetauet i venstre hånd, bruk jevnt press med ledetauet for å få hesten din til å vri hodet på deg.
  • Å lære hesten din å gi bakparten er viktig fordi han kan ha en tendens til å stoppe delvis når han blir ledet: å stoppe forbena mens du beveger bakparten i en kvart sirkel.
  • En full stopp er når hesten din kan gi både for- og bakparten.
 2. 2
  Trykk på hestens venstre ankel med dressurpisken. Hold dressurpisken i høyre hånd. Bruk milde kraner på hestens venstre ankel (inne i bakbenet) for å lokke hesten din til å bevege det beinet inn, fremover og foran det ytre bakbenet.
  • Fortsett å tappe til han beveger det indre bakbenet riktig.
  • Hesten din bryr seg kanskje ikke om springen på dressurpisken, men det vil ikke skade ham.
  • Plasser kranene med omtrent ett sekund fra hverandre.
  • Når hesten din kan gi bakparten når du er på venstre side, bytter du til høyre side.
 3. 3
  Øv konsekvent. Opprinnelig kan hesten din sparke benet du banker på. I tillegg kan han bevege det ytre bakbenet. Hvis han beveger det ytre bakbenet, følg bevegelsene hans, men fortsett å banke på innsiden av benet. Til slutt vil han slutte å bevege det ytre bakbenet og bare flytte det innvendige bakbenet.
  • Hold øvingene dine relativt korte, omtrent 10 til 15 minutter.
Du trenger noen verktøy for å lede hesten din
Du trenger noen verktøy for å lede hesten din: grime, ledetau, hansker og dressurpisk.

Del 3 av 4: trene hesten din for å gå videre og stoppe

 1. 1
  Gi hesten din en muntlig pekepinn for å komme videre. Plasser deg selv som når du lærte ham å gi bakparten: mot venstre side med ledetauet i venstre hånd og dressurpisken i høyre hånd. Når du tar ditt første skritt fremover, gi hesten din en muntlig signal (for eksempel en myk klang eller kyssestøy).
  • Selv om du vil komme deg fremover, må du møte ham for å følge nøye med på bevegelsene hans fremover.
  • Velg et sted omtrent 10 meter (3 m) foran deg før du begynner bevegelsen fremover.
 2. 2
  Trykk på hestens hofter. Begynn å tappe hestens hofte med pisken etter at du har gitt muntlig signal, men før foten din treffer bakken. Tidspunktet for når du begynner å tappe er viktig, slik at hesten din lærer å knytte den verbale signalen til bevegelse fremover.
  • Plasser kranene med omtrent ett sekund fra hverandre.
  • Fortsett å tappe til hesten din beveger seg fremover. Hvis han beveger seg i noen annen retning enn fremover, følg bevegelsene hans og fortsett å tappe. Pass på at du ikke legger ytterligere trykk på grime eller ledetau hvis han beveger seg i feil retning.
  • Stopp tappingen umiddelbart når han begynner å gå fremover.
 3. 3
  Si 'whoa. 'Denne verbale signalen indikerer for hesten din at han har gått frem til riktig sted. Han forstår kanskje ikke denne signalen i utgangspunktet, og kan til og med fortsette å gå forbi ønsket sted. Hvis han gjør dette, si 'whoa' igjen og legg bakover på ledetauet for å oppmuntre ham til å gå bakover til rett sted.
  • Det er viktig for deg å slutte å tappe når han når riktig sted. Med tiden skal han være i stand til å stoppe i henhold til din verbale 'whoa', snarere enn når du slutter å tappe.

Del 4 av 4: Led hesten din gjennom forskjellige åpninger

 1. 1
  Led hesten din gjennom en smal åpning. Smale åpninger, for eksempel en boddør, kan være farlig å bevege seg gjennom med hesten din. Han kan være motvillig til å gå videre fordi innsiden av området ser annerledes ut. Denne motviljen kan føre til bolting eller ekstrem motstand, som begge kan skade deg.
  • For å lede hesten din trygt gjennom en smal åpning, anbefales det at du går gjennom åpningen først, og lar hesten gå gjennom når han er rolig.
  • Forsikre deg om at du raskt beveger deg til siden av åpningen etter at du har beveget deg gjennom og før du peker på hesten din for å gå videre. Dette vil forhindre at hesten din trenger seg sammen mens han går gjennom åpningen.
 2. 2
  Led hesten din gjennom en svingport. En svingport er bredere enn en boddør. Imidlertid må du fortsatt kontrollere hesten din når han beveger seg gjennom den. Mens du fører hesten din fra venstre side, må du nærme deg porten med så mye plass som mulig for å åpne porten. Lås opp porten med den ene hånden mens du holder godt fast på hestens ledningstau med den andre hånden.
  • Åpne porten så vidt at du og hesten din kan gå lett gjennom. Hesten din trenger ikke å sikkerhetskopiere og omplassere for å komme seg gjennom porten.
  • Sørg for å svinge porten lukket når du og hesten din har gått gjennom den for å forhindre at andre dyr kommer inn gjennom porten.
  • Ikke gå foran hesten når du går gjennom porten. Hester har en tendens til å bevege seg raskt gjennom åpninger, og han kan skade deg hvis han beveger seg raskt når du er foran ham.
 3. 3
  Fjern grime og blytau. Når du og hesten din trygt har beveget deg gjennom åpningen, kan du slippe ham ved å fjerne grime og blytau. Du bør fjerne ledetauet før du tar ut grime. Dette forhindrer hesten din i å oppdra seg og utvikle en dårlig vane å trekke i grime.
  • Før du tar av grensen og blytauet, må du snu hesten slik at den vender mot deg og åpningen.
  • Selv om dette kan være lettere sagt enn gjort, ikke la hesten din boltre seg etter at du har blitt løslatt. Det kan være lurt å konsultere veterinæren din eller hesteadferdsmannen for å få tips om hvordan du kan hindre hesten din i å boltre seg.
Noe som kan forhindre at du slipper ledetauet hvis hesten din bestemmer seg for å bolt
Det kan lett vikle seg inn i ledetauet, noe som kan forhindre at du slipper ledetauet hvis hesten din bestemmer seg for å bolt.

Tips

 • Hensikten med ledetauet er å kommunisere hastigheten og retningen du vil at hesten din skal bevege seg i.
 • Bruk positiv forsterkning (for eksempel godbiter, verbal ros) for å belønne hesten din gjennom hele treningsprosessen. Husk at frigjøring av trykk og opphør av tapping også er fordeler.
 • Vær tålmodig med hesten din. Det vil ta tid for hesten din å forstå hvordan du skal reagere riktig på press og dine verbale signaler.
 • Trekk ledertauet bakover hvis hesten din begynner å bakre når du leder ham.
 • Vær alltid oppmerksom på omgivelsene og hestens kroppsspråk. Du vil være i stand til å bevege deg raskt i sikkerhet hvis hesten din begynner å demonstrere aggressiv oppførsel.
 • Hvis det er første gang du leder, må noen komme med deg.
 • Hvis hesten din er rampete, kan du prøve en roligere ponni.
 • Prøv å ikke bli sint eller frustrert over hesten din når du leder. Selv om du blir sint, må du aldri slå av sinne.
 • Hvis hesten din ikke reagerer riktig på signalet ditt, er det sannsynlig fordi han ikke forstår hva som forventes. Bryt det ned og forenkle det for ham.
Bruk jevnt trykk med ledetauet for å få hesten din til å vri hodet på deg
Med ledetauet i venstre hånd, bruk jevnt trykk med ledetauet for å få hesten din til å vri hodet på deg.

Advarsler

 • Hvis hesten ikke er din, og det er første gang du leder, må eieren eller noen som er kjent med hesten komme med deg. (Du vil ikke skremme hesten.)
 • Bruk av smykker mens du leder hesten din utgjør en fare. Det kan lett vikle seg inn i ledetauet, noe som kan forhindre at du slipper ledetauet hvis hesten din bestemmer seg for å bolt.
 • Pakk aldri overflødig blytau rundt hånden.
 • Hesten din er mye sterkere enn deg, så du bør ikke prøve å trekke ham ut.

Spørsmål og svar

 • Jeg prøvde å gå ponnien min for første gang, og hun ville ikke bevege seg. Hva kan jeg gjøre?
  La henne følge deg. Få en bøtte med korn eller en godbit og få henne til å gå til den. Ponnier er sta, men ikke gi opp!
 • Kan jeg halte-trene hesten min hvis han er 2 måneder gammel?
  Ja! Du kan starte halter-trening så snart som mulig. Jo yngre du begynner, jo bedre.
 • Kan et trekkdyr være blyholdig i stedet for å kjøres?
  Ja, noen ganger i parader vil du se trekkhester som blir ført og kjørt! det hjelper å holde kontroll på hestene.
 • Hva om en hest beveger hodet bort fra grime så jeg ikke kan ta den på?
  Ta ledetauet og pakk det en gang rundt hestens nakke. Gi forsiktig små slepebåter med tauet til hesten bringer hodet tilbake til deg.
 • Hvorfor anbefales det å bare ha 15 cm eller en fot med slakk i ledetauet? Ville det ha noe å si om det var 2 meter tau mellom hestens hode og hånden min?
  Det avhenger av hesten og hans / hennes trening. Med de mest erfarne hestene holder jeg ikke engang på tauet. De følger meg bare. Det er bedre å ha nok tau slik at du enkelt kan lede dem, noe som er forskjellig for alle på grunn av armlengde og høyde. For lite tau og for mye tau vil ikke gi deg nok innflytelse hvis du må rette dem.
 • Hvorfor går du alltid på venstre side av en hest?
  Dette er bare et spørsmål om konvensjon og en bakrus fra da folk hadde sverd på venstre hofte. Fordi montering var lettere å stå på hestens nær- eller venstre side, ble dette konvensjonen for å lede en hest.
 • Bør jeg alltid fjerne grime fra hesten min etter å ha gått dem?
  Ja, hvis du setter hesten i beite, fordi selen kan bli fanget på et gjerde og hesten din kan bli skadet. Hvis du legger dem i båsen, er det sannsynligvis ikke nødvendig.
 • Jeg har en minihest som prøver å bite i hånden min når jeg fører ham stille. Hvordan kan jeg få ham til å stoppe?
  Hver gang hesten min prøvde å bite i hånden min da jeg ledet, tok jeg enden av ledetauet og slo forsiktig på hestens snute (akkurat som noen ville slå en hund i nesen for å bite som en måte å disiplinere). Dette så ut til å fungere. Du kan også sjekke guideens artikkel om å trene hesten din for ikke å bite for noen tips.
 • Hva om hesten ikke vil bevege seg etter å ha banket på venstre ankel? Er det greit å bruke godbiter?
  Ja.
 • Hvordan får jeg en trekkhest til å gå ned i en annen etasje som er lavere enn bodens gulv?
  Oppmuntre ham med en sterkt duftende godbit, og belønn og kjæledyr ham for hvert trinn.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail