Hvordan sette opp en ferskvannskrepsfarm?

For å sette opp en ferskvannskrepsfarm, begynn med å grave en dam for å huse krepsene i og koble et dreneringssystem til den. Du bør også installere luftingsutstyr i dammen og ankre skjulesteder i den for å holde krepsen sunn og glad. Deretter lager du dammen med ca. 1500 kreps per hver 2,5 dekar. For å ta vare på krepsene dine, mat de unge planktonet og de eldre krepsepellets. Etter ca 4 måneder vil du kunne høste krepsen. For å lære å grave og fylle din egen krepsedam, fortsett å lese!

For å sette opp en ferskvannskrepsfarm
For å sette opp en ferskvannskrepsfarm, begynn med å grave en dam for å huse krepsene i og koble et dreneringssystem til den.

Å starte en krepsfarm er en utfordrende, men innovativ og givende forretningsreise. Mye av utgiften kommer i å bygge dammer og i utgangspunktet strømpe dem med kreps. Du må grave ut en dam først og koble den til et vannkontroll- og avløpssystem. Etter at du har kjøpt din første kreps, er de enkle å ta vare på med daglig fôring og vannlufting. Ved å teste vannet og rengjøre dammen med jevne mellomrom, vil krepsene bli lykkelige og sunne.

Del 1 av 4: bygge dammen

 1. 1
  Grav ut en rektangulær dam. Finn først bakken der du har god plass, men likevel være i stand til å koble til hovedvannforsyningen. Siden du trenger en stor dam for å starte en gård, kan du få noen venner til å grave eller leie et selskap for å grave ut landet for deg. Planlegg at dammen skal være minst 5 til 7 meter (16 til 23 fot) lang og bred 1 til 1,2 meter (3 fot 3 til 3 fot 11 tommer) dyp.
  • Gjør gjerne dammen større enn dette hvis du kan installere systemer for å lufte og tømme den riktig.
  • Mange kommersielle gårder driver flere store dammer. Vurder å legge til mer når du er vant til å administrere gården din.
 2. 2
  Hell damlegulvet mot avløpssiden. Plukk ut siden der du planlegger å installere avløpssystemet. For en bedre dam, må du grave den siden ca 0,10 meter dypere. Start der og grave lenger ned. Jevn ut smuss mellom dype og grunne sider av dammen for å skape en gradvis skråning.
 3. 3
  Koble et avløpssystem til dammen. Å bygge avløpssystemet krever mer graving, så ikke legg spaden enda. Grav en grøft fra vannforsyningen til den ene siden av dammen. Grøften må være stor nok til å holde og dekke avløpsrøret, som dukker opp i dammen på gulvet ved bunnen av veggen.
 4. 4
  Installer et vannforsyningssystem. Spar deg litt graving ved å legge tilførselsrøret ved siden av avløpsrøret. Et vannforsyningsselskap kan ta seg av de vanskeligste delene for deg, for eksempel å forhandle om byggekoder i din region og sette opp funksjonelle ventiler. Når den er ferdig, vil du kunne fylle dammen med ferskvann når du trenger det.
 5. 5
  Hell dammenes vegger. Å legge veggene krever litt ekstra arbeid, men det er verdt det i det lange løp. Dammen må danne en V-form. For å gjøre dette, pakk ytterligere 0,5 meter (1 fot 8 tommer) skitt på sideveggene på damens avløpsside. Bruk spaden din til å grave og glatte ut veggene slik at de skråner til dammen. Hell alle damveggene slik at du ikke trenger å gå gjennom vannpytter når du høster kreps senere.
 6. 6
  Komprimer jorden ved å spraye den med vann. Å tvinge jordluft gjør dammen mindre gjørmete under høstingen. Få en slange og spray hele damgulvet til det begynner å dannes pytter. La dammen være i fred i en time, og vann den igjen til det dannes pytter. Når du merker at vannet renner saktere enn vanlig, glatter du jorden med en plenrulle.
  • Å spre litt grus over skitten kan bidra til å holde dammen komprimert etter at du har begynt å bruke den.
  • Bedrifter som er vant til å legge betong, kan også hjelpe deg med å legge skitt.
 7. 7
  Bygg en betonghøstingsbase rundt avløpet. Grav en sirkel et par centimeter eller centimeter rundt dreneringsrøråpningen. Hvis du har en strømningsfelle, må du bruke den til å måle hvor langt betongen trenger å spre seg. Du må blande betong, helle den rundt avløpsrøråpningen og glatte den ut med en sparkel eller hakke.
  • Forsikre deg om at dreneringsrøret ikke er tildekket. Betongen skal heve seg litt over den slik at vann strømmer inn i den.
 8. 8
  Sett strømningsfellen over avløpsrøret. Strømningsfellen er i utgangspunktet en maskesylinder som hviler rundt betongen. Bestill en i en landbruksforsyningsbutikk og plant den fast rundt betongen. Når du tømmer dammen, vil den holde seg på plass og blokkere krepsen når de følger vannet.
Men innovativ og givende forretningsreise
Å starte en krepsfarm er en utfordrende, men innovativ og givende forretningsreise.

Del 2 av 4: Etablering av en sunn dam

 1. 1
  Installer luftingsutstyr i dammen. Paddlewheels er den enkleste måten å holde dammen luftet, noe som holder krepsene sunne. Kjøp dem fra oppussingsbutikker. For å montere skovlhjulet, monter det i henhold til instruksjonene og svev det midt i dammen. Slå på strømknappen for å kjøre motoren. Mange av dem opererer på gass eller elektrisitet, selv om du kan finne de som bruker vind- eller solenergi.
  • For større dammer trenger du to eller flere skovlhjul satt midt i dammen. Dette kan også være nyttig hvis en av dem mislykkes.
  • Aspiratorer kan også brukes, selv om skovlhjul er mer effektive for størrelsen på dammen som krepsbedrifter trenger.
 2. 2
  Luft dammen hver dag. For å gi krepsen rikelig med oksygen, skru på skovlhjulene og la dem gå i omtrent 30-60 minutter. Dette er spesielt viktig om sommeren, siden varmt vann holder mindre oksygen. Du kan gjøre dette opptil tre ganger om dagen for å sikre at dammen forblir oksygenert.
 3. 3
  Lag skjulesteder ut av netting. Kreps bruker skjulesteder på dagtid og ved kaste. Klipp opp noen nylon sokkeposer og forankre dem med steiner slik at de synker til bunnen av dammen din. Nylon kan også pakkes rundt materialer som bergarter, pinner eller planter. Sett dem i midten av dammen slik at de yngre krepsene finner dem.
  • Du trenger omtrent 150 gjemmesteder per 1000 kvadratmeter damplass.
  • Vær forsiktig når du fyller nettet med nedbrytbart materiale. Unngå materiale som lekker ut giftstoffer i vann og skift ut plantemateriale når det begynner å råtne.
 4. 4
  Hold dammen dekket av fuglenetting. Det siste du vil se er en fugl eller et skogsdyr som plukker på krepsen din. Kjøp et damnett i en boligforbedringsbutikk, eller ansett et selskap for å installere en tilpasset. Sett metallpinner på toppen av damens vegger og spred nettet over dammen. Sørg for å senke nettet til skitten, slik at dyr ikke kan skli under det.
Koble den til et vannkontroll
Du må grave ut en dam først og koble den til et vannkontroll- og avløpssystem.

Del 3 av 4: strømpe og høsting av kreps

 1. 1
  Lager dammen med moden kreps. Det er endelig tid for å fylle gården din. Du vil mest sannsynlig trenge å kjøpe sunn lager fra en annen gård tidlig på våren. Sikt etter ca 1500 kreps per 1 hektar (2,5 dekar). Be gården om minst fire hanner for hver kvinne.
  • Hvis du vil fiske etter din egen kreps, bør du ta kontakt med lokale lover for å sikre at det er lovlig å fange og transportere dem.
 2. 2
  Fôr det unge krepsplanktonet. Ung kreps krever en annen matkilde enn de voksne. Heldigvis er nitrogen og diammoniumfosfat, som letter planktonvekst, ofte tilgjengelig hjemme og i hagebutikker. Du trenger omtrent 50 kilo per hektar (45 lb / acre) for å starte og må tilsette mer etter å ha tappet dammen.
 3. 3
  Mat dyrkede krepsepellets en gang om dagen. Kommersielle krepsepellets er det beste alternativet og vil føre til større kreps. Imidlertid er mange gårder avhengige av andre pelletstyper, hovedsakelig pellets laget av fisk eller greener, inkludert rekepellets eller Lucerne. Spred pellets oppå vannet i skumringen når krepsen begynner å bli aktiv.
 4. 4
  Vent fire måneder til krepsen vokser. Etter flere måneder vil krepsen være klar for høsting. Inntil da kan de unge være trygt igjen med foreldrene sine, så lenge du gir dem mange maskerett. Disse kan være laget av nylon sokkeposer og pakket rundt materiale som pinner for å skjerme den sårbare krepsen.
 5. 5
  Høst krepsen ved å tømme dammen. Vend på avløpssystemet ditt og se krepsene samle seg i nærheten av strømningsfellen. Fordi du gjorde alt det ekstra arbeidet med å grave dammen riktig, er det veldig enkelt å høste. Ta på deg støvlene og samle krepsen for hånd i en vannfylt tank.
  • Ikke glem å riste ut garnene for å finne noen dvelende kreps!
 6. 6
  Skill den unge krepsen fra den gamle bestanden. Den yngre krepsen ser liten og grå ut. Hvis de ble igjen i samme dam som den eldre krepsen, skiller du dem ut for hånd. De eldre kan spises eller selges, men de yngre bør introduseres på nytt i dammen din for å fylle den på nytt.
 7. 7
  Unngå å etterlate kreps i tanker i lengre perioder. Kreps går ikke bra i tanker. Ofte er vannet ikke forberedt for deres behov, og de kan skade hverandre. Når du må fjerne kreps fra dammen, må du gjøre det raskt. Forsikre deg om at krepsen er i tanker som har oksygeneringssystemer på plass. Få dem til sitt neste sted så snart som mulig.
  • Transport krepsen fra dammen i en vanntank. Unngå å overbelaste tanken med kreps, og husk at de vil gå tom for oksygen hvis du lar dem være der for lenge.
Mat de unge planktonet og de eldre krepsepellets
For å ta vare på krepsene dine, mat de unge planktonet og de eldre krepsepellets.

Del 4 av 4: vedlikehold av dammen

 1. 1
  Test vannets oksygenivå regelmessig. Periodisk testing er nødvendig for å holde vannet optimalisert for krepsen din. Plukk opp teststrimler for vann eller en håndholdt oksygenmåler fra en dyrebutikk eller en forbedringsbutikk. Hvis oksygenivået er under 5 milligram per liter (1,8 × 10 −7 lb / cu in) eller 5 ppm, må du legge til flere luftingssystemer, for eksempel ekstra skovlhjul.
 2. 2
  Tilsett kalsiumprodukt for å holde krepsen sunn. Kreps trenger kalsium for å bygge skjellene sine. Når vannet testes, bør kalsiumnivået lese mellom 20-30 20 til 30 milligram per liter (7,2 × 10 −7 til 1,08 × 10 −6 lb / cu in). Når det er nødvendig, kjøp kalk fra en hagebutikk. Bland det med vann i en bøtte og hell det i dammen. Det er best å gjøre dette gradvis eller før du fyller dammen med vann, siden det kan endre pH-nivået betydelig.
  • Et kalsiumnivå over 5 milligram per liter (1,8 × 10 −7 lb / cu in) er nok til å holde krepsen i live.
 3. 3
  Utfør rutinemessig ph-testing av damvann. Minst en gang i året, test damens pH-nivå med et sett fra en boligforbedringsbutikk. Så lenge pH-nivået holder seg mellom 7 og 8,5, vil krepsen forbli sunn. Et unormalt pH-nivå kan være et tegn på råtnende plantemateriale som må fjernes.
 4. 4
  Slå ned dammen når du drenerer den. Når du drenerer dammen, avsløres det rester som er igjen under vedlikehold av gården. Få en sterk slange og spreng slammet med vann før du øser det ut med et damnett. Slam tar opp plass på dammen, reduserer oksygen i vann, så fjern det før det bygger seg opp.
  • Rens ut dammen minst en gang i året.

Tips

 • De fleste kommersielle gårder har et par dammer for å øke fortjenesten.
 • Når du blir vant til jordbruk, kan du bygge separate dammer for kvinner som skal legge egg. Dette er ikke nødvendig, men det sikrer at du ikke mister noen av de unge krepsene.

Ting du trenger

 • Spade og annet utgravningsverktøy
 • PVC-rør
 • Betongblanding
 • Sparkel eller hakke
 • Netting av nett
 • Fuglenett
 • Slange
 • Krepsemat
 • Vannprøvesett
 • Kreps
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail