Hvordan stoppe en ilder fra å stjele ting?

Den beste måten å stoppe ilderen fra å stjele ting er å forsyne den med leker for å stjele i stedet. Se etter leker som ligner på det som ilderen din vanligvis liker å stjele. For eksempel kan du sette ut noen gamle nøkler hvis ilderen din liker skinnende ting eller en gammel sokk hvis ilderen din liker myke ting. Plasser disse lekene rundt hjemmet ditt der ilder kan finne og ta dem. Så, hvis du tar din ilder som stjeler noe av deg, tar du varen, forteller strengheten din nei, og spray den med vann. For å få flere tips, inkludert hvordan du finner ilderens stash av stjålne varer, fortsett å lese!

Den beste måten å stoppe ilderen fra å stjele ting er å gi den leker for å stjele i stedet
Den beste måten å stoppe ilderen fra å stjele ting er å gi den leker for å stjele i stedet.

Fritter elsker å stjele ting og stash dem i hemmelige gjemmesteder. Du kan komme over stash av skaffede materialer så uskyldige som lekene deres og like irriterende som husnøklene dine! Selv om du ikke helt kan koble ilderen din for å forhindre at den noen gang stjeler, kan du trene ilderen til å ikke stjele, eller forhindre tyveri ved å gjøre huset ditt ilderfast.

Metode 1 av 3: Tilveiebringe alternativer

 1. 1
  Identifiser hva ilderen din liker å stjele. Noen ildere liker uklare, myke gjenstander, mens andre foretrekker blanke ting. Å finne ut hva din ilder har for vane å stjele, vil hjelpe deg med å erstatte den stjålne gjenstanden. Se for å se hva ilderen din bruker mer tid på å leke med, og se om noen av dine skinnende eller uklare eiendeler mystisk forsvinner.
 2. 2
  Arranger gjenstander slik at ilderen din kan "stjele. " Hvis din ilder liker å hamstre myke ting, gi den gamle sokker, filler og tennisballer for å "stjele". Gå til nærliggende dyrebutikk og kjøp utstoppede dyr for å dra den rundt. Hvis ilderen din er forelsket i skinnende ting, gi den gamle nøkler. Forsikre deg om at du ikke gir den noe den ved et uhell kan innta, som aluminiumsfolie.
 3. 3
  Fortell ilderen din "nei" hvis du ser dem stjele noe. Hvis ilderen din stjeler noe og du fanger dem i en handling eller når du kommer inn i reiret deres, ta gjenstanden fra munnen og fortell den "nei". Bruk din foretrukne disiplinærmetode, som kan omfatte mykt sprutende vann i ansiktet eller holde tilbake spilletid. Hold aldri mat eller vann fra ilderen din som straff.
  • Imidlertid kan ilderen slutte å stjele ting når du er i nærheten, og snike deg med dem når du er i et annet rom eller ute av huset.
 4. 4
  Gi rikelig med mental stimulering for ilderen din. Bruk tid på å leke med ilderen din hver dag for å sikre at den blir mentalt stimulert. Du kan til og med bruke tid på å trene ilderen din eller skaffe puslespill. Hvis du holder ilderen din ikke lei, kan det redusere sannsynligheten for at den stjeler ting fra deg.
Hvis din ilder liker å hamstre myke ting
Hvis din ilder liker å hamstre myke ting, gi den gamle sokker, filler og tennisballer for å "stjele".

Metode 2 av 3: Gjør huset ditt ilderesikkert

 1. 1
  Lukk alle skuffer, skap og dører. Hvis du ikke vil at ilderen din kommer inn et sted, må du passe på å lukke døren og holde den lukket. Dette gjelder spesielt for skap og skuffer, som ilder noen ganger kan åpne. Bruk låser eller lene tunge ting mot dem for å forhindre at ilderen kommer inn.
 2. 2
  Kjøp en lukket klesvask. Fritter elsker spesielt å stjele slitte klær og sokker fordi de pleier å lukte sterkere. Forhindre tyveri av klær ved å kjøpe en klesvask med lokk.
 3. 3
  Plasser sko utenfor rekkevidde. Avhengig av hvor stor ilderen din er, kan den til og med prøve å stjele sko og dra dem til skjulestedet. Forhindre at dette skjer ved å legge skoene i et skostativ og sette sokkene i en vaskerom så snart du kommer inn.
 4. 4
  Overvåke ilderen når den er ute av buret. Fritter bør slippes ut av burene sine i noen timer hver dag. I løpet av den tiden må du imidlertid sørge for at du vet hvor ilderen din er, og hold øye med hva den gjør. Det kan være å stjele en av eiendelene dine, eller det kan til og med krype inn i et rom som kan føre til smerte eller skade.
For eksempel kan du sette ut noen gamle nøkler hvis ilderen din liker skinnende ting eller en gammel sokk
For eksempel kan du sette ut noen gamle nøkler hvis ilderen din liker skinnende ting eller en gammel sokk hvis ilderen din liker myke ting.

Metode 3 av 3: Identifisere stash

 1. 1
  Se på ilder for ledetråder. Hvis ilderen din regelmessig stikker av når du gir den mat eller en godbit, kan du se på hvilket rom den går inn i eller hvilket område den foretrekker. Så, når det er i buret, gå gjennom området og se etter en stash.
 2. 2
  Finn sannsynlige steder. Ferret lager ofte stashene bak møbler eller gardiner, under sofaer og senger, eller på mørke steder som skap eller pantry. Sjekk regelmessig for stash og fjern nødvendige gjenstander eller lagret mat, men la de ikke-skadelige tingene ligge igjen! Fritter kan bli veldig irritert eller til og med fortvilet hvis deres stash blir forstyrret.
 3. 3
  Ikke la maten ligge. Hvis ilderen din ofte stammer mat, må du fjerne maten så snart den ser ut til å være ferdig med å spise, selv om det er mer mat i bollen. Restmaten vil sannsynligvis bli stashet for senere bruk.
  • Hvis du velger å prøve å forhindre stash ved å fjerne ilderens bolle under fôring, må du mate den resten av maten senere på dagen!
 4. 4
  Rengjør ofte. Fei og støvsug huset og eventuelle stashsteder ofte for å sikre at du ikke ødelegger gammel mat. Hvis du finner en stash, fjern den bortskjemte maten, men la resten være. Hold øye med kjente stash for å forhindre at maten råtner.
Beslektede artikler
 1. Hvordan forhindre hjerteorm i ildere?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail