Hvordan håndtere kjæledyrets frykt for tordenvær?

Er med på å prøve å stoppe kjæledyrets frykt for tordenvær
Forsikre deg om at hele familien, og ikke bare deg selv, er med på å prøve å stoppe kjæledyrets frykt for tordenvær.

Noen kjæledyr er redde for torden gjennom dårlig erfaring eller en inngrodd reaksjon på støy og trykkendringer. Heldigvis er det noen måter du kan hjelpe kjæledyret ditt med å overvinne sin frykt for torden. Så hvis du har kjæledyr og det er tordenvær, hva gjør du for at de ikke skal være like redde? Denne artikkelen dekker hunder, katter og gnagere som viser tegn på å reagere med angst eller frykt i møte med tordenvær.

Metode 1 av 3: hunder

HVA Å GJØRE

 1. 1
  Distrahere hunden din fra den høye støyen som foregår utenfor. Du kan gjøre dette ved å sette på radioen eller fjernsynet i et volum som ikke er for høyt, men forsiktig drukner ut torden. Du kan også distrahere hunden din ved å spille et spill med dem, for eksempel å hente, eller gi dem en tygging som varer en stund; Jeg vil anbefale en Kong.
 2. 2
  Lag et trygt, velkjent miljø som hunden din er vant til. Hvis hunden din insisterer på å krype under bordet, la den bli der - ikke tving den til å gjøre noe den egentlig ikke vil. Ikke begrens hunden din til bestemte områder også. Få det til å føle deg komfortabel og hjemme. Det er ille hvis hunden din føler at du ikke tar nok hensyn til ham / henne.
 3. 3
  Tren hunden din til ikke å frykte torden. Du kan gjøre dette ved å kjøpe en CD som er et opptak av en storm. Spill dette først med lavt volum. Beløn hunden din når de ikke viser noe tegn på frykt. Øk sakte volumet på CDen og fortsett å belønne hunden din med godbiter når de viser mindre tegn på frykt.
 4. 4
  Hvis du har forsøkt mange ganger å stoppe hundens frykt for torden, er medisinering alltid et mulig alternativ. Veterinæren din kan foreskrive dette. Men først må du vurdere hundens velferd: Er det verdt at han / hun er døsig og rolig? Eller bør du holde deg til at hunden din er redd og potensielt risikerer seg selv eller andre?

HVA IKKE Å GJØRE

 1. 1
  Ikke straff hunden din når den blir redd. Dette vil bare forstyrre og forvirre det enda mer.
 2. 2
  Ikke prøv å tvinge hunden din til å overvinne den frykten. For eksempel: å få det til å holde seg i hagen gjennom stormen - dette er bare grusomt!
 3. 3
  IKKE trøste hunden din og kose ham. Gjennom hundens øyne, når den blir redd for torden og kommer til deg eller gjemmer deg, gir du den oppmerksomhet - hunden liker dette og innser at neste gang det er torden, vil du gi den en lang kos. Dette vil bare gjøre frykten verre.
Å trene en gnager for ikke å frykte tordenvær
Det er ikke lett i det hele tatt, om mulig, å trene en gnager for ikke å frykte tordenvær.

Metode 2 av 3: katter

HVA Å GJØRE

 1. 1
  Ganske lik å håndtere en hund i tordenvær. For det første, prøv å distrahere kattens oppmerksomhet fra torden. Spill spill med den eller gi den en tygging som varer lenge, for å holde tankene fokusert på noe annet enn stormen.
 2. 2
  Katter er forskjellige fra hunder ved at de regelmessig får lov til å være ute når de vil. Hvis katten din er innendørs når tordenvær starter, må du holde den inne. Blokker kattelappen og lukk vinduene slik at den ikke kan unnslippe. Selv om det blir sprøtt og prøver å skrape det gjennom inngangsdøren, hold det inne. Dette forhindrer faren når du løper, redd, ute.
 3. 3
  Hvis katten din ikke er innendørs når et tordenvær begynner, må du ikke gå og lete etter den. Det kan ha sitt eget komfortable sted andre steder der det foretrekker å være i tordenvær. Også, hvis du er ute og leter etter den, kan den komme løpende gjennom kattelappen og lete etter deg. Bare hold deg innendørs og vent til den kommer tilbake, hvis den vil.
 4. 4
  Katter er mye mer uavhengige enn hunder. Når de blir redde for tordenvær, la dem sitte eller ligge hvor de foretrekker det, ikke utenfor selvfølgelig, og ikke forstyrre dem før tordenværet er over.
 5. 5
  Det er visse medisiner der ute som du kan gi katten din før tordenvær for å forhindre at den blir stresset. Veterinæren din kan foreskrive dette.

HVA IKKE Å GJØRE

 1. 1
  Ligner på en hund; ikke straffe katten din når den blir redd.
 2. 2
  Ikke prøv å tvinge katten din til å overvinne frykten, for eksempel ved å få den til å holde seg utenfor.
 3. 3
  IKKE trøst katten din. Hvis du klemmer den, gir du den bare oppmerksomhet, som den liker. Så neste gang det er tordenvær, vil det komme til deg for trøst - dette gjør bare problemet verre!
Heldigvis er det noen måter du kan hjelpe kjæledyret ditt med å overvinne sin frykt for torden
Heldigvis er det noen måter du kan hjelpe kjæledyret ditt med å overvinne sin frykt for torden.

Metode 3 av 3: gnagere

HVA Å GJØRE

 1. 1
  Sett på radioen eller fjernsynet. En god kilde til bakgrunnsstøy vil drukne ut torden, så gnageren din ikke hører det.
 2. 2
  Det er ikke lett i det hele tatt, om mulig, å trene en gnager for ikke å frykte tordenvær. Den enkleste tingen å gjøre er å bringe dem inn, hvis de bor utenfor, og oppbevare dem i et opplyst rom - mørket vil trolig skremme dem mer.
 3. 3
  Som alle kjæledyr kjenner gnagere til slutt sin eier, så hvis du er til stede under tordenværet, blir de ikke like redde.
 4. 4
  Gi bare gnageren noen smakfulle godbiter; for mange vil sannsynligvis være usunne for det lille kjæledyret ditt.

HVA IKKE Å GJØRE

 1. 1
  Ikke prøv å håndtere gnageren din under tordenvær. Det siste de sannsynligvis vil er å bli hentet. De kan prøve å forsvare seg og bite deg ellers.
 2. 2
  Husk at gnagere har mindre ører enn du gjør, og kan høre ting mye høyere. Så ikke vri bakgrunnsmusikken din for høyt - du vil ikke forsterke dem enda mer.
 3. 3
  Ikke gi gnageren mye godbiter og snacks for å spise under tordenværet for å ta tankene av det. Dette vil bare få den til å innse at hvis den er redd i tordenvær, vil den motta velsmakende snacks.
Hvis du har forsøkt mange ganger å stoppe hundens frykt for torden
Hvis du har forsøkt mange ganger å stoppe hundens frykt for torden, er medisinering alltid et mulig alternativ.

Tips

 • Forsikre deg om at området ditt kjæledyr er i er sikkert. For katter: kattklaff og vinduer er stengt. For gnagere: bur og tanker er ordentlig låst slik at de ikke kan komme seg ut under stormen. For hunder: Dører er lukkede og tunge gjenstander, for eksempel stoler og bord, er ikke i veien der hunden din smeller inn i dem.
 • Sørg for at hele familien, og ikke bare deg selv, er med på å prøve å stoppe kjæledyrets frykt for tordenvær. Det er ikke noe poeng at du spiller spill med kjæledyret ditt når resten av familien klemmer det.
 • Det er mye vanskeligere å trene katter for ikke å være redd for torden. Det beste du kan gjøre er å overlate dem til sin egen uavhengighet.
 • Ikke begynn å rope til dem fordi du vil gjøre dem mer redde og gjøre støynivået verre!

Advarsler

 • Husk at når kjæledyr er redd for noe, blir de beskyttende for seg selv. Prøv å ikke komme i veien for mye, eller irritere dem osv., Fordi de kan prøve å bite eller klø deg. (Dette er ikke bevisst, det er bare fordi de er under mye stress)
 • Hvis du prøver å trene hunden din ved hjelp av CDen, må du se etter tegn på økende stress eller til og med traumer hos hunden din - denne metoden kan være uegnet for hunden din og gjøre ham verre.
 • Mens det er tordenvær, må du ikke berøre metall, vann, ledninger, elektriske gjenstander.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail