Hvordan registrere et dyr?

De to hovedtyper av støttedyr er servicedyr
De to hovedtyper av støttedyr er servicedyr og emosjonelle støttedyr.

Hvis du har en form for funksjonshemning, vil du kanskje ha eller trenger et støttedyr for å hjelpe deg i ditt daglige liv. De to hovedtyper av støttedyr er servicedyr og emosjonelle støttedyr. Disse forskjellige typene støttedyr er underlagt forskjellige lover og sertifiseringskrav. Men når du vet hva denne nødvendige sertifiseringen er, er det en lek å få riktig papirarbeid for dyret ditt.

Metode 1 av 2: kvalifisering for et støttedyr

 1. 1
  Bestem hvilken type støttedyr du trenger. Servicehunder er individuelt opplært til å utføre kritiske daglige funksjoner for personer med fysiske eller psykiatriske funksjonshemninger. Emosjonelle støttedyr (ESA) er derimot ikke trent, men tilbyr i stedet støtte for personer som lider av psykiatriske eller emosjonelle funksjonshemninger.
  • De fleste personer med servicehunder lider av en alvorlig funksjonshemming, som blindhet eller astma, som gjør det veldig vanskelig å utføre store livsoppgaver. Disse hundene blir deretter trent til å hjelpe den enkelte med å utføre den store livsoppgaven (for eksempel å hjelpe en person med begrenset syn å komme seg rundt offentlig).
  • Europeans with Disabilities Act (ADA) definerer "funksjonshemming" veldig bredt, så ikke føl at din ikke er en "reell" funksjonshemming bare fordi den ikke er så ille som andres. Alt som gjør en normal livsfunksjon vanskelig, kvalifiserer som funksjonshemning.
 2. 2
  La en lege formelt diagnostisere funksjonshemming. Selv om dette ikke er lovpålagt, vil en lege kunne fortelle deg om å skaffe eller trene en servicehund er det beste for deg. Hvis du ikke allerede har hund, kan legen også henvise deg til en anerkjent leverandør av riktig trente tjenestedyr.
  • Merk at du ikke er pålagt å skaffe deg en servicehund fra et profesjonelt opplæringsprogram. Du kan også trene din egen servicehund selv, hvis du føler deg opptatt av oppgaven.
  Sørg for at dyret ditt er veloppdragen nok til å være et støttedyr
  Sørg for at dyret ditt er veloppdragen nok til å være et støttedyr.
 3. 3
  Bli foreskrevet et følelsesmessig støttedyr for eventuelle psykiske problemer. ESA er ikke dekket av ADA, men de er fortsatt beskyttet av andre lover som forhindrer diskriminering av funksjonshemmede. For at dyret ditt skal bli tildekket, må det imidlertid ha blitt foreskrevet formelt av en mental helsepersonell.
  • Denne resepten kan være i form av et formelt brev fra terapeuten eller rådgiveren din, der det heter at tilstedeværelsen av din ESA er nødvendig for din mentale eller følelsesmessige helse.
  • Den Fair Housing Act (FHA) sier at utleiere ikke kan sperre din ESA fra å leve med deg, mens Samferdselsdepartementet krever også flyselskapene å gi passasjerer med mentale og emosjonelle funksjonshemninger å fly med sine ESA.
 4. 4
  Sørg for at dyret ditt er veloppdragen nok til å være et støttedyr. Bortsett fra den spesielle opplæringen som det er nødvendig med servicehunder, er det eneste andre atferdskravet for støttedyr at de ikke oppfører seg upassende offentlig. Dette kan omfatte å oppføre seg aggressivt, bite eller klø på andre hunder eller mennesker, toalettfeil på riktig måte eller på annen måte forstyrre virksomheten.
  • Hvis støttedyret ditt ikke oppfører seg godt, kan bedrifter lovlig forhindre deg og dyret ditt i å komme inn i lokalene, siden dyret utgjør en "direkte trussel" eller "grunnleggende endring" til deres virksomhet.
 5. 5
  Tren hunden din til å gjøre en viktig funksjon, hvis du vil at den skal være en servicehund. Husk at servicehunder må kunne utføre en bestemt oppgave, ikke bare gi emosjonell støtte. Hvis du allerede eier en hund, kan du lære den å hjelpe deg med å utføre en stor livsoppgave for å få den til å kvalifisere som en servicehund.
  • Denne oppgaven kan være noe så enkelt som å hjelpe deg å krysse gaten hvis du har begrenset syn eller bjeffer etter hjelp når du har problemer med å puste.
  • Merk at denne typen trening kan være svært tidkrevende, noen ganger tar det flere år. Hvis funksjonshemmingen din er spesielt presserende, kan det være bedre å bare kjøpe en hund som allerede er trent.
Ofte betaler folk for å "registrere" kjæledyrene sine som støttedyr fordi de tror det er nødvendig
Ofte betaler folk for å "registrere" kjæledyrene sine som støttedyr fordi de tror det er nødvendig, eller de tror det får støttedyret til å se mer offisielt ut.

Metode 2 av 2: Få riktig papirarbeid

 1. 1
  Få sertifisering for ESA fra en mental helsepersonell. Be terapeuten, rådgiveren eller psykiateren skrive et formelt brev til deg om at du har en mental eller følelsesmessig funksjonshemning, og at det å ha ESA er nødvendig for din mentale helse. Hvis mulig, må legen din skrive dette brevet på et profesjonelt brevpapir for å gi det et ekstra lag av legitimitet.
  • Hvis du ikke har en formell terapeut, eller hvis terapeuten ikke er villig til å skrive et brev til deg, kan du kanskje bruke en online psykisk helsetjeneste til å skaffe deg denne typen brev. Vær imidlertid veldig forsiktig når du bruker denne typen tjenester, siden mange av disse typene nettsteder kan være svindel.
 2. 2
  Ta med deg dette brevet slik at du kan bruke det som dokumentasjon for en ESA. Du må gi dette brevet til en utleier eller flyselskapsansatt som ber om å få se ESAs sertifisering. Bare for å være trygg, ha en skannet kopi av dette brevet hjemme hos deg mens du til enhver tid har den andre kopien med deg.
  • Merk at dette er den eneste dokumentasjonen loven krever at ESA-er har.
 3. 3
  Unngå å betale et nettsted for å "registrere" støttedyret ditt. Bortsett fra å ha et formelt brev fra en mental helsepersonell, er ikke støttedyr ifølge loven pålagt å være sertifisert eller registrert i noen database. Nettsteder som prøver å selge denne typen sertifisering, prøver vanligvis å selge til folk som ikke kjenner loven, så bare unngå dem.
  • Ofte betaler folk for å "registrere" kjæledyrene sine som støttedyr fordi de tror det er nødvendig, eller de tror det får støttedyret til å se mer offisielt ut. I virkeligheten vil alle som forstår loven sannsynligvis tro at personen som bruker denne typen sertifisering, faktisk ikke kvalifiserer for et støttedyr.
  Siden dyret utgjør en "direkte trussel" eller "grunnleggende endring" til deres virksomhet
  Hvis støttedyret ditt ikke oppfører seg godt, kan bedrifter lovlig forhindre deg og dyret ditt i å komme inn i lokalene, siden dyret utgjør en "direkte trussel" eller "grunnleggende endring" til deres virksomhet.
 4. 4
  Vær oppmerksom på at du ikke trenger å vise dokumentasjon for en servicehund. I følge ADA har bedriftseiere og ansatte ikke lov til å kreve dokumentasjon for servicehunden din. I stedet har de bare lov til å spørre om dyret er påkrevd på grunn av funksjonshemning og hvilken oppgave dyret har blitt opplært til.
  • Eiere og ansatte har heller ikke lov til å kreve at hunden demonstrerer sin oppgave eller spørre om arten av ditt funksjonshemning.
Beslektede artikler
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail