Hvordan velge en kjæledyrkanin?

For å velge en kjæledyrkanin, få bare en stor rase, som en engelsk løp eller sølvrev, hvis du har nok plass til et bur som er minst to ganger kaninens lengde. Hvis du ikke har mye plass, bør du vurdere å få en mindre rase, som Lionhead eller Mini Rex. For en omgjengelig, sosial kanin, se på å få en Mini Plush Lop eller en French Lop. Eller du kan få en nederlandsk kanin, som er en rase som vanligvis er bra for barn. For flere tips fra veterinærmedforfatteren vår, som å velge en sunn kanin, bla nedover!

Har personalet på dyrehjem eller kjæledyrredning en tendens til å ha dypere kunnskap om kaninpleie
Sammenlignet med en dyrebutikk, har personalet på dyrehjem eller kjæledyrredning en tendens til å ha dypere kunnskap om kaninpleie.

Kaniner kan lage flotte kjæledyr, kjøp du skal ikke kjøpe en uten å gjøre leksene dine først. For å sikre at du får den rette kaninen for dine forhold, ta deg tid til å vurdere fordeler og ulemper med forskjellige raser. Når det er på tide å skaffe kaninen din, velg en anerkjent kilde og sjekk kaninen for tegn på sykdom. Og still alltid mange spørsmål!

Metode 1 av 3: Evaluering av kaniner etter rase

 1. 1
  Kjøp en stor kanin bare hvis du kan skaffe et bur som er dobbelt så langt. Et kaninbur bør være minst dobbelt så langt som kaninen det huser, basert på kaninens lengde når den er strukket ut (for eksempel slappe av på gulvet). Så før du bestemmer deg for om du vil ha en større eller mindre kaninras, må du sørge for at du har tilstrekkelig plass i huset ditt for et passende bur.
  • Så hvis en gjennomsnittlig voksen i en bestemt kaninras er 30 cm lang fra for- til bakben når den strekkes ut på gulvet, trenger den et bur som er minst 61 cm langt.
  • Husk at dette er minimum kabinettstørrelse. Større er alltid bedre.
  • Lionheads og Mini Rexes og betraktet som små kaninraser; Belgiske harer og sølvmarter er mellomstore raser; og English Lops og Silver Foxes er store raser. Kaniner med en gjennomsnittlig voksenvekt på minst 5,4 kg regnes som gigantiske raser.
 2. 2
  Se etter raser med omgjengelighet. Noen kanineraser er kjent for å ha vennligere personligheter enn andre. Det er mer sannsynlig at omgjengelige kaniner godtar å bli plukket opp, mens mindre vennlige raser kan bli redde eller aggressive. Ta deg tid til å se på rase personligheter - for eksempel:
  • French Lops og Silver Foxes er store kaniner som har en tendens til å være veldig omgjengelig og omgjengelig.
  • Mini Plush Lops er en mindre rase som kan være veldig kjærlig.
 3. 3
  Tenk to ganger om raser med kjente temperamentproblemer. Mens noen raser er kjent for å være omgjengelige, er andre mindre vennlige. Selv om det er sant at hver enkelt kanin er forskjellig, bør raseegenskapene være en viktig faktor når du velger en kanin. For eksempel:
  • Britannias er kjent for å ha nippeproblemer. Se etter nipping mens du observerer en kanin av denne rasen som du vurderer å adoptere.
  • Lionhead kaniner har en tendens til å være veldig trengende og vil kreve mye av tiden din. Hvis du har mye tid å gi, er de gode kjæledyr.
  • Engelske flekker har ofte et nervøst temperament som kan gjøre dem redde for all menneskelig interaksjon.
 4. 4
  Finn en barnevennlig rase hvis du har barn. Noen kanineraser er vanligvis mer tålmodige og rolige enn andre, og disse rasene gjør det vanligvis bedre rundt barn. Gjør litt forskning på barnevennlige egenskaper hos forskjellige raser før du velger. For eksempel:
  • Mindre raser, som Netherland Dwarf, har en tendens til å være nippy og kan bite eller klø hvis de håndteres grovt. Hvis du bare har plass til en mindre kanin, har nederlandske kaniner en tendens til å håndtere barn bedre.
  • Medium raser, som belgiske harer, kan fremdeles være ganske skjøre og lett skadet gjennom feil håndtering av et barn.
  • Større raser, som den franske Lop, har en tendens til å være mindre skjøre og mer omgjengelige, noe som gjør dem til bedre valg som kjæledyr.
 5. 5
  Undersøk eventuelle vanlige helseproblemer for raser du er interessert i. Noen kanineraser kan være mer utsatt for spesielle helseproblemer, eller kan kreve spesielle dietter. Selv om disse problemene ikke nødvendigvis er deal-breakers, bør du ta hensyn til potensiell ekstra tid og penger.
  • Gjør litt forskning på egenhånd, og snakk med oppdrettere og kunnskapsrike kanineiere om helse- og omsorgsspørsmål knyttet til bestemte raser.
  • For eksempel krever franske angoras, europeiske fuzzy lops og gigantiske kaniner spesielle dietter for optimal helse. Spesielle dietter er vanligvis dyrere.
  • Som et annet eksempel, selv om Mini Lops er en av de mest familievennlige raser, er de også utsatt for hyppige øreinfeksjoner og tannproblemer.
 6. 6
  Unngå kaniner med ekstra pleiebehov hvis du mangler erfaring. Jo mer fysisk unik rasen er, for eksempel med ekstra lange ører eller pels, jo mer omfattende pleierutiner de vanligvis trenger. Så hvis du er ny i å holde kaniner, er det best å holde deg til mindre særegne raser med enklere pleierutiner.
  • English Lops har for eksempel lange ører som trekker langs bakken, noe som kan føre til hyppige infeksjoner. Angoraer, som et annet eksempel, har lang pels som krever omfattende og hyppig pleie.
Sjekk kaninen for tegn på sykdom
Når det er på tide å skaffe kaninen din, velg en anerkjent kilde og sjekk kaninen for tegn på sykdom.

Metode 2 av 3: Bestem hvor du kan få kaninen din

 1. 1
  Adopter en kanin fra et dyrehjem eller redningsorganisasjon når det er mulig. Sammenlignet med dyrebutikk, har personalet på dyrehjem eller kjæledyrredning en tendens til å ha dypere kunnskap om kaninpleie. Også kaninene får ofte bedre pleie og sosialisering på ly og redninger.
  • Ved å adoptere fra et ly eller redning, vil du også gi et godt hjem til en kanin som trenger en, i stedet for å oppmuntre til avl av flere kaniner for å fylle burene i en dyrebutikk.
  • Fordi medarbeiderne på et ly eller redning pleier å være kunnskapsrike og ivrige etter å hjelpe, kan du stille mange spørsmål om bakgrunnen og pleiebehovet til bestemte kaniner før du tar en beslutning.
  • Kaniner på tilfluktssteder eller redninger kan koste litt mer i utgangspunktet, men de er vanligvis allerede avkjønnet, vaksinert, avormet og mikrochipet, noe som kan spare deg for penger i det lange løp.
 2. 2
  Unngå å kjøpe kaniner fra dyrebutikker. Dyrebutikkkaniner kommer vanligvis fra masseoppdrett, som har en tendens til å gi fortjeneste over kaninenes helse eller lykke. Å kjøpe fra dyrebutikker oppmuntrer bare denne fremgangsmåten ytterligere.
  • Dyrebutikkkaniner er ofte mer utsatt for fordøyelsesproblemer på grunn av å bli matet med et utilstrekkelig kosthold og utsatt for overdreven stress.
  • Hvis du går til en dyrebutikk, still mange spørsmål om hvor kaninene kommer fra og hvilken type pleie de har fått. Hvis personalet ikke kan eller ikke vil gi deg tilfredsstillende svar, kan du gå andre steder.
 3. 3
  Kjøp bare fra en oppdretter hvis de er vel ansett og erfaren. Ikke alle oppdrettere gir samme grad av omsorg eller har samme grad av kunnskap om kaninene de oppdretter. Hvis du vil kjøpe fra en oppdretter, bør du ta deg tid til å finne en som er kunnskapsrik om kaniner og gir riktig pleie for dem.
  • Snakk med venner med kaniner og lokale veterinærer for å få anbefalinger om anerkjente oppdrettere i ditt område.
  • Besøk alltid avlsanlegget før du kjøper. Se deg rundt og sørg for at den er ren og at kaninene ser godt matet og stell ut.
 4. 4
  Still spørsmål og få svar om kaninpleie fra oppdretter eller redning. Still oppdretter eller redningspersonell mange spørsmål om omsorgen de gir for kaninene sine, og om bakgrunnen til spesielle kaniner du er interessert i. En hederlig selger bør alltid svare på spørsmålene dine.
  • For eksempel: "Hva mate du kaninene dine?"; "Får de regelmessig veterinærpleie?"; "Hva kan du fortelle meg om denne kaninens foreldre?"; "Har denne kaninen hatt noen sykdommer, og i så fall hvordan ble de behandlet?"
  • Be om referanser hvis du vil kjøpe fra en oppdretter, og kontakt noen av disse kundene for å se om de er fornøyde.
  • En kvalitetsavler bør være villig til å tilby en skriftlig helsegaranti, som gir deg retten til å returnere kaninen innen en viss periode hvis det oppstår et helseproblem.
Og disse rasene gjør det vanligvis bedre rundt barn
Noen kanineraser er vanligvis mer tålmodige og rolige enn andre, og disse rasene gjør det vanligvis bedre rundt barn.

Metode 3 av 3: Plukk en kanin å ta med hjem

 1. 1
  Kjøp en kanin som er minst 8 uker gammel. I denne alderen skal kaninen være helt avvent og i stand til å spise fast mat. En hederlig oppdretter eller selger bør ikke tilby kaniner som er under denne alderen eller ikke er avvent.
  • Hvis du er interessert i å ta inn babykaniner fra et ly, redning eller annen kilde, må du sørge for at du får omfattende instruksjoner om omsorgen du trenger å gi.
 2. 2
  Sjekk kaninen for tegn på sykdom før du kjøper den. En kanin valgt fra en anerkjent kilde vil vanligvis være sunn, men det er alltid en god ide å sjekke den for tegn på sykdom. Be oppdretter, ansatte på ly eller redning, eller best av alt - en veterinær om å lede deg gjennom prosessen med å evaluere en kanins helse. Se etter ting som:
  • En rennende nese eller problemer med å puste, noe som kan indikere en luftveisinfeksjon.
  • Et skrått hode, som kan indikere en indre øreinfeksjon.
  • Utslipp fra nesen eller ørene - disse skal være tørre.
  • Overskyet eller blåsete øyne - de skal være klare og glitrende.
  • Feil justerte tenner - kaninen skal ha litt overbitt.
  • Avføring som ikke er fast og tørr - dette indikerer potensielle fordøyelsesproblemer.
 3. 3
  Vurder å kjøpe mer enn en kanin for å sikre lykke. Kaniner er sosiale dyr av natur, og gjør det vanligvis best i grupper på 2 eller flere. Imidlertid er det ikke alle kaniner som kommer overens, så du må kanskje tillate en prøveperiode først.
  • Par av samme kjønn kan fungere, men par med hann og kvinne (når begge har blitt avkjønnet) anbefales vanligvis av eksperter.
  • La kaninene møtes og samhandle i en nøytral setting - det vil si ikke på "hjemmebanen" til en av kaninene - for å se om de gir en god sammenkobling. Du kan vanligvis få en god ide om hvordan de vil komme sammen innen noen få timer.
 4. 4
  Forsikre deg om at du har alle de første forsyningene du trenger. Før du tar med kanin (eller kaniner) hjem, må du sørge for at du har alle nødvendige forsyninger klare til bruk. Snakk med oppdretteren eller personalet på kjøpsstedet for å få den spesifikke listen for kaninen din. Generelt sett vil listen inneholde:
  • Et romslig kaninhus på flere nivåer.
  • En hekkekasse for å sove
  • En matrett og vannflaske.
  • En søppelkasse, søppel og søppel.
  • Kanin tyggeleker.
  • Sengetøy (f.eks. Ospeflis, papir, halm) for å feste gulvet i kabinettet.
  • Matpiller, høy og fersk frukt og grønnsaker.
  • En avtale med en veterinær som har erfaring med å håndtere kaniner. Dyrkaniner bør motta regelmessige kontroller.
Bør raseegenskapene være en viktig faktor når du velger en kanin
Selv om det er sant at hver enkelt kanin er forskjellig, bør raseegenskapene være en viktig faktor når du velger en kanin.

Tips

 • Mens noen mennesker tenker på kaniner som et godt kjæledyr for barn, er dette ofte ikke tilfelle. Kaniner er et nervøst dyr, så de blir ofte redde rundt spente barn. I tillegg kan kaninen bli skadet når barnet håndterer den, da ryggraden er veldig delikat.
 • Kaniner kan leve 7-10 år. Vurder å ta en slik forpliktelse før du får en kanin. De er ikke et leketøy som kan kastes når nyheten forsvinner.
 • Hannene kan komme sammen med andre menn så lenge de er kastrert. I tillegg vil kastrering hindre hannens tendens til å spraye urin.
 • Kvinner har en tendens til å være mer territoriale, men i et stort nok innhegning, bør de ha det bra sammen.
 • Hvis du vil ha en kanin bare som kjæledyr, skaff deg den fra et ly. Det er sannsynligvis kaniner der som trenger hjem. Hvis du vil ha en kanin til avl eller visning, skaff deg den fra en oppdretter. Be om en stamtavle (som viser kaninens forfedre), for å være sikker på at kaninen er en renraset.

Advarsler

 • Kaniner kan og vil bite. Vær forsiktig når du håndterer dem.
 • Hvis du har barn under 3, og muligens under 5, hjemme, er det sannsynligvis best å ikke få en kjæledyrkanin før de er eldre. Inntil de utvikler finmotorikk, er det veldig enkelt for et lite barn å tilfeldigvis skade en kanin.

Spørsmål og svar

 • Hvordan passer jeg på nyfødte kaniner?
  Hvis de er sammen med moren, vil hun ta vare på dem. Bare sørg for at hun har hytte, vann, høy, grønnsaker og mat. Når kaninene er 6-8 uker gamle, kan du skille babyene fra moren. Identifiser hvilke som er menn og kvinner, og legg dem i forskjellige bur slik at de ikke avler med søsknene sine.
 • Lukter kaniner mer enn marsvin?
  Nei, kaniner lukter ikke noe. De er rene dyr og trenger ikke dusges. Søppelbrett stinker, men så rene det ofte for å forhindre lukt.
 • Er hannkaniner roligere når de kastreres?
  Ja. Når en hannkanin blir kastrert, er hormonene hans under kontroll, og han er mindre stresset (han trenger ikke en kompis).
 • Hva er forskjellene i egenskapene til menn og kvinner?
  Hannene er bedre, de liker oppmerksomheten din mer. De er også mer sannsynlig å kjempe mot en annen hann. Kvinner er noen ganger krabbe og vil også slåss om territorium.
 • Hvilken type kaninerase er best for meg?
  Det kommer an på hva du foretrekker. Jeg har en Holland Lop. Han er bare 2 kg. Hvis du vil ha en større kanin, vil jeg anbefale en Rex eller Lionhead.
 • Hvordan kan jeg skille mellom en hann- og hunnkanin?
  I en alder av seks måneder vil en hannkanins testikler være synlige.
 • Kan en kanin ta et bad?
  Nei, våt aldri kaninen din eller senk dem i vann, da det kan føre dem til hjertestans. Hvis de trenger å bli rengjort, bør bleieservietter eller kjæledyrservietter gjøre susen, men bare hvis en veterinær sier det er nødvendig.
 • Kan jeg holde en hann i samme bur som en annen hann, selv om de er kastrert?
  Ja, bare hold øye med dem for å sikre at de kommer overens.
 • Hvor mye mer kosete og vennlige er menn enn kvinner?
  De er generelt mer vennlige, men det kommer virkelig an på det enkelte dyret.
 • Spiser en kanin tre ganger om dagen?
  Det er greit å bare mate dem to ganger om dagen så lenge de har fri tilgang til høy og vann. Kaniner spiser vanligvis i lange perioder, hviler, spiser deretter igjen og så videre.

Kommentarer (8)

 • roobreta
  Flott informasjon. Lagt ut godt og greit. Ingen fancy ord, lett å forstå.
 • ymoen
  Gjennom denne artikkelen har vi ønsket de vakre Nibbles mini-lop velkommen, og han er fantastisk. Denne artikkelen hjalp oss med å velge ham, og vi er i ferd med å ønske # 2 velkommen!
 • carolina32
  Kaninene mine er så glade for hvor store burene deres skal være, og jeg håper virkelig de har det gøy å bo hos oss!
 • imurphy
  Jeg lærte så mye ved å lese informasjon om kanin. Det var vel verdt å lese.
 • nona58
  Veldig hjelpsom. Jeg elsker bildene og enkelheten i informasjonen.
 • qabernathy
  Jeg elsker guide, jeg kommer alltid hit først. Det beste med denne artikkelen er at den svarte på alle spørsmålene mine!
 • imogen88
  Jeg liker veldig godt guide, det hjelper meg så mye i livet mitt og det gjør livet mitt lettere!
 • yfritsch
  Jeg er i ferd med å få en kjæledyrkanin, og dette hjalp meg til å forstå hvordan jeg skal ta meg av den.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail