Hvordan takle naboens bjeffende hund?

For å håndtere naboens bjeffende hund, må du huske at naboen din ikke engang er klar over at hunden deres bjeffer så mye. Før du tar ytterligere grep, må du informere naboene om bjeffingen og gi dem en rimelig tid til å løse problemet. Hvis bjeffingen vedvarer, snakk med naboen igjen og vennligst foreslå noen anti-bjeffingsstrategier, som ekstra daglig trening eller treningsøkter. Hvis alt annet mislykkes, kan det hende du må ringe dyrekontrollen eller ikke-nødnummeret for at ditt lokale politi skal rapportere problemet. For å lære å lydisolere hjemmet ditt for å blokkere minimalt med bjeffing av hund, bla nedover!

For å håndtere naboens bjeffende hund
For å håndtere naboens bjeffende hund, må du huske at naboen din ikke engang er klar over at hunden deres bjeffer så mye.

Hunder bjeffer. Enten du elsker hunder eller ikke tåler dem, må vi alle akseptere det faktum. Spesielt i forstadsområder kan hundebarking være like uunngåelig som veistøy i hjem nær en motorvei. Men hvis naboens hund bjeffer ustanselig hver gang du går inn i hagen din eller hyler hele natten, til det punktet at den påvirker livskvaliteten din, trenger du ikke bare å glise og bære den. Du tok tross alt ikke beslutningen om å adoptere den og klarte ikke å trene den. Når du arbeider med naboens bjeffende hund, er det å være rolig, høflig og rasjonell det beste alternativet, men vet at du kan få loven involvert hvis det er nødvendig.

Metode 1 av 3: lage vennlige overtures

 1. 1
  Finn et godt tidspunkt å besøke naboen din. Du vil sette scenen for en hyggelig snakk om hunden uten at han blir defensiv. Den beste måten å gjøre dette på er å ta kontakt første gang på et tidspunkt hvor han ikke føler seg uaktuell. Forsikre deg om at du uttrykker denne første interaksjonen for å finne en tid dere begge kan snakke. Så, hvis han gjerne snakker om det akkurat der og da, kan du kanskje løse problemet på en dag.
  • Du kan prøve å gå over en lørdag morgen når du hører ham bruke plenverktøy. Ikke gå inn på eiendommen hans før du er invitert, og prøv å ikke snike eller overraske ham. Bryt isen med en liten prat om hvordan uken hans gikk, og spør dem om han snart har tid til å snakke om hunden.
  • Hvis naboen blir sint eller voldelig og truer deg i denne samtalen eller en fremtidig samtale, må du slutte å prøve å løse problemet selv. Gå til politiet og fortell dem om bjeffingen, og at en enkel, høflig forespørsel ba naboen din om å true deg.
  EKSPERTTIPS

  Eksperttriks: Hvis du ikke kan snakke med naboen din ansikt til ansikt om deres bjeffende hund, skriv et pent formulert og tydelig brev om problemet. La deretter brevet ligge i postkassen eller tape det på døren.

 2. 2
  Anta at naboen din ikke er klar over det. De kan være uinformerte om problemet, enten ikke klar over bjeffingen eller ikke kunnskapsrike om hva de skal gjøre med det. En vennlig heads-up, sammen med noen taktfulle omtaler av hundepleiestrategier, kanskje til og med å merke seg at en hundetrener du har hørt, gir gode resultater, kan være alt som trengs. Naboen er kanskje ikke klar over at hunden forårsaker et problem, for eksempel hvis hunden bjeffer mens han er borte på jobben.
 3. 3
  La naboene løse problemet. Etter innledende kontakt, eller en planlagt samtale, kan naboene dine angre og ønsker å løse problemet med en gang. Hvis du lar dem håndtere problemet selv, vil det holde forholdet ditt sivil. De kan ha taktikk for å håndtere hundene deres bjeffende at de ikke har hatt nok tid til å gjøre det siste.
  • Gi naboen tid til å gjøre endringer. Det kan ta tid å justere tidsplaner og / eller gjennomføre treningsøkter som vil bidra til å dempe bjeffing.
 4. 4
  Ta kontakt med andre. Det er fullt mulig at naboen din enten er motvillig (bryr seg ikke nok om å handle) eller motstridende (krenker bare forslaget om å gjøre noe), noe som kan kreve ytterligere tiltak fra din side. Men vær hjertelig så mye som mulig. Å ha samtaler i dagslys og offentlig, for eksempel under arbeid på lørdag morgen, kan hjelpe deg med å holde samspillet trygt og ute i det fri.
 5. 5
  Foreslå anti-bjeffing strategier. Det er mange måter å forhindre bjeffing, inkludert daglig trening og treningsøkter. Lær om flere mulige alternativer og nevn dem til naboen din på en høflig måte. Prøv å behandle prosessen som en forhandling om forhold som dere begge kan godta. Dette vil hjelpe deg i lovens øyne hvis ting overgår til en uoppnåelig tvist.
  • Hvis naboen er åpen for ideen, og du er villig til å ta på deg kostnadene / innsatsen, kan du til og med tilby å betale for en anti-bark krage, eller hjelpe dem med å finne en dyktig hundetrener. Du er selvfølgelig ikke forpliktet til å gjøre dette.
 6. 6
  Bli venn med hunden. Du kan oppleve at dette ofte er mye lettere enn å bli venn med den menneskelige naboen. Lær hundens navn fra eieren, og be om å bli introdusert. Hvis hunden blir kjent med deg, kan det være mindre sannsynlig å bjeffe på deg. Neste gang det bjeffer, prøv å si navnet med en betryggende stemme. Gi hunden et leketøy eller en godbit med eierens tillatelse for å vise at du er vennlig, og for å roe den ned.
  • Hvis du kan bygge opp et visst vennlig forhold til både nabo og hund, kan du til og med velge å tilby å gå med hunden om dagen - for eksempel hvis hunden bjeffer hver ettermiddag mens eieren er på jobb.
  • Å være involvert på denne måten er imidlertid alltid ditt valg. Hvis du ikke liker hunder, ikke har en fordi du ikke vil ha ansvaret for å ta vare på en, eller er mye opptatt av å ta vare på din egen hund, trenger du absolutt ikke å tilby å hjelpe med naboens yappy mutt.
 7. 7
  Send en endelig klage. Hvis naboen din ignorerer deg, kan du kontakte ham en gang til. La ham få vite at du har bedt bjeffingen noen ganger, men det forbedrer seg ikke. Du vil at dette skal forbli en dialog mellom dere to, men du vil involvere naboer om nødvendig. På dette stadiet vil du sannsynligvis ikke true med å kontakte politiet ennå, med mindre de opptrer voldelig eller truer deg.
 8. 8
  Hold oversikt over det fortsatte problemet. Fortsett å samle bevis mens du venter. Gi naboen tid til å finne en løsning, men forbered deg på neste trinn i tilfelle dette ikke fungerer. Oppretthold en detaljert journal over hvor ofte hunden bjeffer og hvor lenge, eller snakk med andre naboer som har vært så irritert som deg. Hvis naboen virker uvillig til å gjøre en innsats, kan dette komme godt med fremover.
Hvordan stopper jeg naboens hund fra å bjeffe
Hvordan stopper jeg naboens hund fra å bjeffe?

Metode 2 av 3: hevder dine rettigheter

 1. 1
  Gjør deg kjent med lokale lover / koder. Å involvere myndighetene bør være din siste utvei for en bjeffende hund, fordi det sannsynligvis vil ta en god del tid og krefter på å sikre en akseptabel oppløsning, og er sikker på at ditt forhold til naboen i beste fall blir ubehagelig - og muligens åpent fiendtlig. Men hvis du har brukt opp andre alternativer og / eller ikke ser noe alternativ, må du sørge for at du kjenner rettighetene dine og hvordan du kan hevde dem.
  • Noen kommuner har spesifikke koder for bjeffende hunder, mens andre inkluderer det i ordensforstyrrelser eller støybestemmelser. Innenfor ett hovedstadsområde kan lokale koder variere mye, så kontakt din lokale myndighet for avklaring.
  • Hvis du og naboen din begge er en del av et nabolag, kan det være koder som dekker bjeffende hunder. På samme måte, hvis du er leietakere (spesielt hvis du har samme utleier), bør du se på vilkårene for leieavtalen din.
  • Noen kommuner kan tilby, eller være i stand til å henvise deg til, meklingstjenester (bindende eller ikke-bindende) for å holde slike tvister utenfor domstolene. Kontakt ditt lokale myndigheter, distriktsadvokatkontor eller smårettsretten for å forhøre deg.
 2. 2
  Ring dyrekontroll. Dagene til hundefangeren som kommer rundt uanmeldt og snapper opp problemhunder er over, men din lokale dyrekontrolltjeneste kan være i stand til å gripe inn for deg. Kontakt tjenesten for å finne ut om den håndterer generende bjeffing, eller om du først må involvere politiet.
  • Du må kanskje være vedvarende i samtalene dine og / eller kunne bevise at hunden er en plage for at dyrekontroll kan handle.
  • Ring dyrekontroll med en gang hvis hunden bjeffer fordi den har vondt, har fanget seg selv i et lite område, har flokket kjedet eller på annen måte ikke får tilgang til vann. Kontakt eieren først hvis du er komfortabel med det, men ikke se bort fra en lidende hund som ikke får ordentlig pleie.
 3. 3
  Ring politiet. Å involvere politiet vil vanligvis enten umiddelbart eskalere eller umiddelbart løse situasjonen. Mengden forberedelse på forhånd kan godt gjøre en forskjell.
  • Når du gjør deg kjent med de relevante hunde- / støy- / plageordinene i ditt område, kan du ringe politinummeret for ikke-beredskap for å rapportere et brudd.
  • Med mindre det lokale politiet bruker nødnummeret (for eksempel 911) for alle samtaler, må du ikke ringe det for å komme med en bjeffende hundeklage. Det kan tenkes at du kan bli sitert for misbruk av nødlinjen.
  • Mange politiavdelinger og andre tjenester krever at du beviser at bjeffingen er ekstrem før de kan ta affære. Her er hvor journalføringen din - loggbok, opptak, uttalelser fra andre naboer osv. - kan vise seg å være uvurderlig for å støtte ditt krav.
  • Når politiet er involvert, kan naboen føle seg beleiret og prøve å ramme problemet som en tvist mellom naboer, der du av en eller annen grunn først og fremst har skyld. Dette er grunnen til at det er viktig å aldri gi ham ammunisjon å bruke mot deg ved å komme med trusler, rope, banne, ta imot hunden på noen måte osv.
 4. 4
  Fortsette rettslige skritt. Hvis du trenger å gå til retten for å bevise brudd på støy / plager, må du være forberedt med bevisene du har samlet. Still saken din rolig og tydelig.
  • Du kan være i stand til å saksøke naboen din i smårettsretten for å ha påført deg tap av glede av ditt hjem og din eiendom. Du kommer ikke til å gjøre det rikt på denne måten (og kan til og med ende opp med å tape penger i prosessen), men hvis du gir en klar, sterk sak støttet av dokumentert bevis, kan du kanskje få naboen til å stille den hunden.
  • Hvis du finner ut at de lokale lovene om plagehunder mangler i ditt område, kan du starte en begjæring og kontakte dine valgte ledere.
Når du arbeider med naboens bjeffende hund
Når du arbeider med naboens bjeffende hund, er det best å være rolig, høflig og rasjonell, men vet at du kan få loven involvert hvis det er nødvendig.

Metode 3 av 3: takle minimalt med hundebarking

 1. 1
  Tenk på situasjonen. Med mindre du er langt borte fra noen naboer, er det rett og slett ingen måte du kan forvente å unngå å høre hunder bjeffe innimellom. Barking er en medfødt aktivitet for hjørnetenner; de kan gjøre det for å vise frykt eller angst, for å søke oppmerksomhet på grunn av smerte eller sykdom og av mange andre grunner.
  • Før du iverksetter tiltak, bør du vurdere om grensene for mengden hundebarking du vil tåle er rimelige og gjennomførbare. Hvis hunden bare yapser litt når en person eller en annen hund går forbi, eller sutrer når den er klar til å gå inn igjen, eller bjeffer når han leker med eieren i hagen, vil den sannsynligvis avta snart.
  • Hvis bjeffingen imidlertid er vedvarende (konsekvent ti minutter eller mer, kanskje), høres ut som hunden kan være skadet eller syk, eller får deg til å føle deg truet, har du sannsynligvis legitime grunner til å handle.
 2. 2
  Tenk på lydisoleringsalternativene dine. Det er mange måter å dempe naboens hund i tillegg til andre irriterende lyder. Installering av lydisolerte vinduer er et dyrere alternativ, men det kan ha den ekstra fordelen av å redusere oppvarmingsregningen. Det er også lydisolerte gardiner, noe som ville være en billigere rute. Disse vil alle ha den ekstra fordelen av å redusere andre lyder som du ikke kan gjøre noe med, for eksempel trafikk sent på natten og sirener.
  • Ved å ta skritt for å redusere mengden støy som faktisk når ditt boareal, kan du oppleve at irritasjonsfaktoren til hundens bjeffing er betydelig redusert.
 3. 3
  Installer en anti-bjeffende lydanordning. Det er enheter på markedet som avgir et høyt, høyt lydsignal når det oppdager bjeffing. Lyden er over det menneskelige hørselsområdet, men kan irritere hunden nok til at den lærer å slutte å sette den av. Dette er i utgangspunktet automatiserte fløyter av hunden, og det kan faktisk fungere like bra å bruke en hundfløyte.
  • Hvis du kan overbevise naboen din om å bruke en, er det hundehalsbånd som inneholder lydapparatet, eller i stedet frigjør en ubehagelig lukt eller sus av trykkluft.
  • Den generelle effektiviteten til slike enheter for å stoppe bjeffing er tvilsom, og selv om de ikke skal skade hunden, forårsaker de et nivå av ubehag som du kan være ukomfortabel med (selv om den hunden gjør deg nøtt!).
Hvis du ikke kan snakke med naboen ansikt til ansikt om deres bjeffende hund
EKSPERTTIPS Eksperttriks: Hvis du ikke kan snakke med naboen ansikt til ansikt om deres bjeffende hund, skriv et pent formulert og tydelig brev om problemet.

Tips

 • Vær respektfull i alle dine interaksjoner, uansett hvor frekk naboen blir. Å eskalere møtet hjelper ikke med å løse problemet og kan utløse et tilbakeslag.

Advarsler

 • Forsøk aldri å omgå naboen din og løse hundens problem selv. Dette kan føre til alvorlige juridiske problemer, spesielt hvis du forårsaker hunden skade.
 • Ikke tru eieren med å ringe politiet, da dette vil gi deg en fiendtlig intensjon mellom deg. Du har alltid rett til å gjøre dette hvis ingenting annet fungerer, men ikke bruk det som en trussel.
 • Ikke vek naboen om natten for å klage på hunden. Dette kan gjøre dem sinte og ikke tilbøyelige til å hjelpe deg.

Spørsmål og svar

 • Er det greit å stikke den bjeffende hunden hvis det irriterer hundene mine?
  Nei, det er ikke greit! Prøv en annen taktikk. Hvordan ville du ha det hvis noen potet hundene dine?
 • Hvem ringer du for å klage på en bjeffende hund?
  Snakk først med hundens eier for å varsle dem om plagen. Det er bare rettferdig å gi dem en sjanse til å avhjelpe situasjonen. Hvis dette mislykkes, er støygener vanligvis ikke et politisak, men bør rapporteres til fylkeskommunen.
 • Er det ulovlig å ha en bjeffende hund?
  Vanligvis vil dette være dekket av støylover, men spesifikke jurisdiksjoner kan ha forskjellige lover, eller lover som spesielt gjelder støyende dyr. Gjør litt undersøkelser og kontakt politiet hvis du har prøvd alle andre alternativer.
 • Hvordan stopper jeg naboens hund fra å bjeffe?
  Dessverre er det ikke noe enkelt svar på denne. Hunden er naboens eiendom, og det er også deres ansvar å stoppe bjeffingen. Hvis det forårsaker en plage, så varsle naboen om problemet, slik at de kan ta skritt for å omskole hunden eller blokkere utsikten over gaten som får hunden til å bjeffe.
 • Hva om naboens hund er en trent vakthund for noe veldig legitimt. Bør det klages?
  Hvis hunden er trent godt, skal den bare bjeffe når en fremmed går på eiendommen. Hvis hunden bjeffer villig mot noe som går, ja, kan det komme en klage.
 • Hvordan kan jeg holde naboens hund utenfor hagen min?
  Forsøk først å snakke med naboen, men dette hjelper ikke alltid. Prøv fysiske barrierer, som å sette opp et gjerde eller plante tornete busker. Prøv å fjerne alt som kan tiltrekke hunden til hagen, som andre hundes avføring, mat, stående vann eller gjødsel som inneholder animalske produkter. Du kan kanskje også få en billig elektronisk fugleskremsprinkler som sprøyter hunden når den kommer inn i hagen din!
 • Fungerer stille hundfløyter virkelig?
  Ja og nei. Forutsatt at fløyta er riktig frekvens og hunden ikke har hørselsproblemer, bør han høre fløyta. Imidlertid er det omtrent som ethvert treningsapparat ved at det bare fungerer hvis hunden knytter lyden til en belønning eller til en ønsket handling. Hvis du blåser i en ultralydsfløyte, vil ikke noe skje.
 • Hva kan jeg gjøre for å hindre at hunden min bjeffer hele natten?
  Sett henne i en kasse langt fra sengen din. Hvis hun ikke er veldig ødeleggende, kan du fylle et kongleketøy med maten og forsegle den med kremost eller peanøttsmør. La den være der hos henne. Hun vil være interessert i det en stund, og forhåpentligvis sovne etter eller mens hun er ferdig med det. Sørg for at hun får mye lek om dagen, og det kan være lurt å ta henne med en lang tur eller jogge rett før sengetid. Prøv også å ikke la henne lure i timevis i løpet av dagen.
 • Fungerer ultralydsbarkontrollenheter?
  Dessverre gjør de sjelden det. Ideen er at hunden forbinder en ubehagelig lyd (som bare han kan høre) med bjeffing. Derfor slutter han å bjeffe for å unngå bråket. Barking er imidlertid en støyende okkupasjon uansett, og har en tendens til å drukne ut ultralydkragen. Enten det, eller hundens slette lærer hvordan man kan 'tune ut' ultralydstøyen.
 • Vennligst ikke gi folk råd til å bruke anti-bark krage. Forskning viser at det forårsaker mye mer langsiktige atferdsproblemer.
  Jeg har brukt en anti-bark krage med min gyldne doodle. Jeg elsker min gyldne doodle, jeg har reist ham fra en valp. Jeg ville ikke gjøre noe for å skade ham. Jeg la innstillingen på lav, og det gjør en forskjell. Vi tar det bare på hvis han bare bjeffer om og om igjen, og det er ustoppelig. Du må bare bruke den riktig og menneskelig. Jeg utdanner folk om dette.

Kommentarer (4)

 • lprice
  Artikkelen hjalp meg, var for å gå uten å trekke.
 • bednaranastacio
  Det er ikke morsomt å ta denne Doberman på £ 90. Hun trekker venninnen min hele tiden. Jeg skal hjelpe henne med hunden hennes. Jeg har trent mine egne hunder hele livet, jeg ønsket litt innspill fra deg, noe som hjalp veldig. Takk skal du ha. Åh! Jeg stilte det spørsmålet på et annet nettsted, og treneren ønsket 48,00 dollar for svar. Så takk for at du ikke er grådig.
 • steenpetrus
  Jeg hadde allerede gjort alt bortsett fra å gå til myndighetene. Jeg har varslet dem om plaget bjeffing.
 • abeer
  Jeg har bjeffende hunder som naboer, og jeg må vite hvordan jeg skal takle dette i minnelighet. Disse tipsene hjalp veldig mye. Dette problemet kan være irriterende, da jeg var klar til å ringe myndighetene. Men jeg vil følge forslagene her. Takk.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail