Hvordan mate kjæledyr når du ikke finner kjæledyrmat?

Er det noen måte jeg kan få mat til kjæledyr?"
Be om kjæledyrmat ved å si noe sånt som: "Jeg har kjæledyr, er det noen måte jeg kan få mat til kjæledyr?".

En dag går du for å mate kjæledyret ditt og innser at matkassen er tom. Kjæledyrmat kan være kostbart, og det kan også ødelegge eller være vanskelig å komme i en nødsituasjon. Ikke bli motløs. I stedet, finn opp noen måter å holde kjæledyret ditt til du er i stand til å finne mer. Det er mange forskjellige fellesskapsressurser du kan nå ut til for å få litt ekstra kjæledyrmat. Mens du jobber med det, se hva du har til overs i pantryet ditt. Ved å holde deg godt forberedt kan du finne måter å holde kjæledyr lykkelige og sunne.

Metode 1 av 3: Bruk mat i hjemmet ditt

 1. 1
  Mathundene en balansert blanding av kjøtt, korn og grønnsaker. En måte å lage et enkelt måltid på er å blande like store mengder kokt kylling og ris. For å gi hunden din et ekstra ernæringsmessig løft, lag 25% av måltidet med grønnsaker som mais, gulrøtter, erter og spinat. Du kan også blande dem med en skje yoghurt eller litt fettfattig ost for en godbit.
  • Når du velger mat til hunden din, må du sikte på ubehandlede ingredienser med lite fett og lite sukker. For eksempel kan hunder spise fisk, egg, kjøtt som kalkun og svinekjøtt, og noe frukt som kokosnøtt eller hermetisk gresskar.
  • Hvis du bruker hermetiske grønnsaker, må du vaske dem først for å fjerne overflødig salt.
  • Korn er trygt for hunder, men bruk fullkorn som hvete eller quinoa når det er mulig.
 2. 2
  Lag kattemat ved å blande opptil 90% magert kjøtt kombinert med korn og grønnsaker. Katter trenger noe som kalles taurin, som finnes i matvarer som lam, storfekjøtt, egg, fisk, ølgjær og mørkt kyllingkjøtt. Enhver type kjøttdeig er trygt for katter, så vel som deler som lever. For å holde katten din sunn, lag måltider ikke mindre enn 80% kjøtt og 20% korn og grønnsaker.
  • For korn, velg ubehandlede fullkorn som ris, quinoa, kokt mais og havregryn.
  • Grønnsaker å bruke inkluderer gresskar, erter, agurker, søtpoteter og selleri.
  • Fisk er bra for en godbit, men ikke som en del av et måltid. Katter burde heller ikke ha mye melk eller frukt.
 3. 3
  Bland 70% korn med 30% frukt og grønnsaker for å mate fugler. Vanligvis er en papegøyes diett omtrent 70% pellets og 30% frø, frukt og grønnsaker. For å replikere dette, start med en base av vanlige korn som frokostblandinger, brun ris, bygg, quinoa eller hvete. Bland inn sunn frukt og grønnsaker som epler, mango, mais, brokkoli og gulrøtter. Tilsett deretter frø og nøtter, som hirse, havre og mandler for en godbit.
  • Proteintunge matvarer kan være en flott base når de serveres med korn. Prøv å bruke kokte bønner, for eksempel. Ukrydrede egg er også et godt valg.
  • Mange kjæledyrfugler vil også spise lite krydret, kokt kjøtt. Ikke gi dem melkeprodukter.
  • Husk at ernæringskravene varierer litt avhengig av hva slags fugl du har.
 4. 4
  Mat kaniner timothy høy og grønne grønne grønnsaker. Hold kaninburet ditt velfylt med høy hele dagen. Bland i en håndfull gress høy og havre høy for litt variasjon. Gi deretter kaninen din grønne grønnsaker som samsvarer med mengden pellets du normalt vil mate den. Romaine salat, bok choy, sennep greener, gulrot topper, brokkoli greener og kålrabi er noen få solide valg.
  • For variasjon, bland inn noen grønnsaker som brokkoli, grønn paprika og rosenkål.
  • Kalsiumgrønnsaker som løvetann, grønnkål og sveitsisk chard bør brukes sparsomt slik at kaninen din ikke utvikler nyrestein.
 5. 5
  Gi like store mengder frø med frukt og grønnsaker til hamstere. Hamstere, sammen med mus og rotter, spiser et bredt utvalg av matvarer, så det er ikke så vanskelig å tilpasse en blanding. Prøv å starte med en fuglefrøblanding, rå solsikkefrø, mais eller usaltede nøtter. Korn som brun ris og frokostblandinger kan også brukes. Bland frøet med like mye frukt og grønnsaker. Du kan også bruke proteinkilder som kokte egg, sirisser, melorm og til og med kokt, magert kjøtt.
  • Noen frukter å prøve inkluderer epler, bananer og blåbær. For grønnsaker, start med brokkoli, gulrøtter, salat og erter.
  • Planlegg å gi kjæledyret ditt et utvalg av mat. For eksempel kan du gi dem spinat og blåbær den ene dagen, deretter egg, salat og ris den neste.
 6. 6
  Velg 80% grønnsaker og 20% frukt for de fleste skilpadder og øgler. Vanligvis land skilpadder, skilpadder og vegetabilske spisende øgler krever en diett på ca 80% grønnsaker og 20% frukt. Hakk opp noen friske grønnsaker som kale, collard greener og sennep greener. Kombiner dem med stivelsestung mat som søtpoteter, fersken, tomater og bananer.
  • Reptiler som bare spiser grønnsaker inkluderer leguaner, tørrlandskildpadder og chuckwalla.
  • Noen reptiler spiser både kjøtt og grønnsaker. For disse kjæledyrene må du lage måltider på ca. 25% protein sammen med resten frukt og grønnsaker. Matfisk og insekter er alltid gode proteinkilder hvis du har dem, men du kan også bruke magert, kokt kjøtt.
 7. 7
  Gi kjøttetende slanger og øgler rå kjøtt eller kokte egg. Hvis du ikke har noe annet, så gi kjæledyret ditt et stykke kyllingbryst, en pølse eller noe annet fra fryseren. Det er ikke det beste valget, siden menneskelig mat ikke har alle næringsstoffene slanger og øgler trenger, men det kan holde deg til du finner noe annet. Mindre slanger og øgler kan også spise insekter, fisk, eggerøre eller hardkokte egg. Større slanger spiser ikke egg, så du må stole på kjøtt til du kan få mus.
  • Hvis du er i en klemme, kan du kanskje finne noen spiselige insekter utendørs, som sirisser og melorm. Et annet alternativ er å heve dine egne.
  • Hvis du må ha mus eller små gnagere, kan du prøve å sette feller for dem i nærheten av hjemmet ditt. De er lettest å finne rundt skog og gamle bygninger.
  • Kommersiell reptilmat er bra, men det mangler mye næringsstoffer kjøttetere får fra hele dyr. Bruk et reptiltilskudd, spesielt for kalsium, hvis du sitter fast med kommersiell eller menneskelig mat.
Må du holde litt vanlig kjæledyrmat tilgjengelig
Hvis du ikke kan få et nødmatssett, må du holde litt vanlig kjæledyrmat tilgjengelig.

Metode 2 av 3: Finne kilder til kjæledyrmat

 1. 1
  Besøk spesialdyrbutikker for et bredere utvalg av mat. Store butikker er gode steder å få noen grunnleggende merker, men dyrebutikker har mye mer på lager. Selv om du ikke finner merket du vanligvis gir kjæledyret ditt, vil du sannsynligvis finne et alternativ i en dyrebutikk. Tilgjengelig mat kan være litt dyrere eller av lavere kvalitet enn hva du vanligvis gir kjæledyret ditt, men i det minste vil det være noe du kan bruke til ting blir tilbake til det normale.
  • Hvis du holder uvanlige kjæledyr som fugler, skilpadder og øgler, er dyrebutikker ofte de mest pålitelige stedene å få mat.
 2. 2
  Kontakt lokale veterinærkontorer for å se om de har mat til salgs. Noen kontorer oppbevarer små mengder mat til sine kunder. Hvis du nylig har tatt kjæledyret ditt til en avtale, kan du kontakte veterinæren din. Ellers kan du ringe noen steder i nærheten av hjemmet ditt. Spør dem om de har noe til salgs.
  • Du kan for eksempel si: "Jeg har lite mat til kjæledyr og kan bruke noen anbefalinger for å gi dem et sunt kosthold. Har du mat tilgjengelig for kjøp?"
  • Å få mat på denne måten kan være litt kostbar, siden mange steder velger mat av høyere kvalitet og selger dem for litt mer enn du kanskje betaler andre steder. De kan kreve at du også har resept.
 3. 3
  Handle online for å få dyrefôr sendt til deg. I tillegg til online oppføringssider er det spesialforsyningssider for kjæledyr som selger mange forskjellige typer mat til kjæledyr. Mange butikker selger også mat via sine nettsteder. Betal med kredittkort, debetkort eller via en online kilde. Vent deretter i omtrent 3 dager til 1 uke til maten kommer.
  • Transport av mat tar tid. Prøv å lage hjemmelagde måltider mens du venter på at den kommer.
 4. 4
  Kontakt dyrehjem i ditt område for å se om de har ekstra mat. Krisesentre holder ofte matkammer med innsamlede donasjoner fra lokale virksomheter. I mange tilfeller kan du få litt mat bare ved å besøke. Selv om de ikke har noen mat tilgjengelig, kan de lede deg til steder som gjør det.
  • Krisesentre kan ha spesielle regler for hvordan du mottar mat, for eksempel å få deg til å avtale eller bevise at kjæledyret ditt er sterilisert eller kastrert. Sjekk tilfluktsnettstedet for mer informasjon.
  • Hvis du trenger mat, kan du ringe eller snakke med noen på lyet. Si til dem noe som: "Jeg kan ikke få noe mat til kjæledyr. Vet du hvor jeg kan finne noe?"
 5. 5
  Besøk en pet food bank for å motta månedlige donasjoner. Det er non-profit kjæledyrmatbanker og pantries kjøres separat fra dyrehjem. Disse stedene gir vanligvis mat ut en eller to ganger i måneden. For å finne nærmeste sted, søk online etter "pet food bank", etterfulgt av navnet på byen du er i.
  • Noen steder gir maten ut fritt, mens andre krever at du først fyller ut en søknad. Disse pantryene er primært ment for personer med lav inntekt, så du kan kanskje ikke få noe fra dem hvis du har det bra, men bare tilfeldigvis går tom for mat.
 6. 6
  Ta kontakt med kjæledyrrelaterte ideelle organisasjoner i ditt område for å finne mat. Lokale ideelle organisasjoner og lokale kapitler av nasjonale grupper hjelper ofte dyreeiere. Noen av dem donerer mat til alle som trenger det. For å finne nærmeste organisasjon, søk på nettet etter "non-profit pet food" etterfulgt av ditt område. Hvis en organisasjon ikke har mat, kan de likevel knytte deg til steder som gjør det, som matkammer.
  • Ideelle organisasjoner er regionspesifikke, så de vil ikke kunne hjelpe mye hvis du ikke bor i nærheten.
  • Snakk med tilfluktssteder og matbanker i ditt område for mer informasjon om lokale ideelle organisasjoner. Du kan også få mat ved å spørre lokale dyrebutikker, veterinærkontorer og andre virksomheter.
 7. 7
  Spør en vanlig matbank hvis de har kjæledyrmat. Noen matbanker som ikke er kjæledyr, lager også en forsyning med kjæledyrmat. Matbanker er generelt for personer med lav inntekt. Hvis du kvalifiserer for å motta mat fra matbanken, kan du også få kjæledyrmat fra dem. Kontakt matbanken for å se hva de har tilgjengelig.
  • For å motta hjelp fra en matbank kan det hende du må avtale en avtale og ta med relevant finansiell informasjon.
  • Be om kjæledyrmat ved å si noe sånt som: "Jeg har kjæledyr, er det noen måte jeg kan få tak i kjæledyr?"
 8. 8
  Kontakt et måltidstjeneste for å se om de leverer kjæledyrmat. Meals on Wheels i USA har for eksempel et program som heter We All Love Our Pets (WALOP). Hvis du kvalifiserer for å motta mat, kan du også få mat til kjæledyr. For å be om hjelp, søk etter navnet på programmet og området du bor i.
  • WALOP er ment for eldre, så det hjelper ikke deg hvis du tilhører en annen aldersgruppe. Hvis du kvalifiserer deg, kan du også kontakte ditt lokale eldresenter for mer hjelp.
  • Denne typen programmer er ikke tilgjengelig overalt. De pleier å være vanligere i større byer.
 9. 9
  Legg ut en forespørsel om kjæledyrmat på sosiale medier hvis du ikke finner den andre steder. Bruk dine sosiale mediekontoer til å bruke ved å nå ut til andre mennesker. Prøv å spørre venner og familie om de har mat tilgjengelig. Du kan også nå ut til ideelle organisasjoner og husly for hjelp. Et annet alternativ er å legge ut innleggssider for å fortelle folk i nabolaget ditt at du kan bruke litt ekstra mat til kjæledyr.
  • Vær høflig, men grei når du legger ut en forespørsel. Prøv å poste: "Jeg har lite mat til kjæledyr. Har noen noe tilgjengelig eller vet hvor jeg kan finne noe?"
  • Vær alltid respektfull når du ber om å få låne mat. Vær forberedt på muligheten for at ingen vil ha noe å gi.
Kan du også få kjæledyrmat fra dem
Hvis du kvalifiserer for å motta mat fra matbanken, kan du også få kjæledyrmat fra dem.

Metode 3 av 3: lagring av mat for nødsituasjoner

 1. 1
  Kjøp hyllefast hermetisk eller forseglet mat. Hermetisert mat varer en stund, vanligvis 2 til 5 år. Frysetørket og vakuumforseglet mat til kjæledyr er lik, men kommer i poser. En boks eller pose gir all maten og næringsstoffene kjæledyret ditt trenger på en dag. Du kan enkelt lagre maten bak på pantryet ditt når du ikke har andre alternativer.
  • Prøv å få et akutt kjæledyrmat kit online. Mange dyrebutikker selger også frysetørkede og vakuumforseglede godbiter.
  • Hvis du ikke kan skaffe deg et matsett for nødsituasjoner, må du holde litt vanlig kjæledyrmat tilgjengelig. Kjøp for eksempel hermetisert dyrefôr til pantryet ditt. Bruk den til å holde kjæledyret ditt mens du finner andre matkilder.
 2. 2
  Bruk en vakuumforsegler for å lagre maten på lang sikt. Mål ut omtrent en ukes verdi av kjæledyrets mat. Legg den i en vakuumpose, og før den gjennom forsegleren. Forsegleren suger all luften ut av posen slik at maten varer lenger. Så lenge posen forblir forseglet, kan den vare i opptil 3 måneder i en kjølig, mørk del av pantryet ditt.
  • For ubestemt lagring, flytt vakuumforseglet mat inn i fryseren. Forsikre deg om at den er på et sted der posen ikke kan angres.
  • Vakuumforseglere kan også brukes til å lagre andre typer mat. Sett for eksempel litt kjøtt, grønnsaker og korn for å lage mat til kjæledyr på farten.
 3. 3
  Oppbevar ekstra kjæledyrmat i en nødsituasjon. Prøv å holde nok mat til å vare i det minste noen uker. Hvis du kan få nok i flere måneder, vil du være godt forberedt på tøffe tider. Velg mat som varer godt utenfor kjøleskapet eller fryseren, for eksempel hund- og kattemat på boks. Poser med hyllestabilt dyrefôr varer også ganske lenge, men planlegg utløpsdatoene.
  • Hermetisert mat varer i omtrent 2 år. Poser med mat holder seg ferske i 1 til 2 år. Se etter utløpsdatoen som er trykt på hver container.
  • Hold øye med disse utløpsdatoene. Roter ut gammel mat. Når utløpsdatoen nærmer seg, bruk maten og erstatt den med noe nytt.
  • Hvis du har å gjøre med kjøtteter som slanger og øgler, frys ekstra mat. Du kan kjøpe mus og insekter i bulk, fryse dem og tine dem ut når du er klar til å bruke dem.
Er det spesialforsyningssider for kjæledyr som selger mange forskjellige typer mat til kjæledyr
I tillegg til online oppføringssider, er det spesialforsyningssider for kjæledyr som selger mange forskjellige typer mat til kjæledyr.

Tips

 • Forbered deg på krisesituasjoner i samfunnet ved å lage et nødhjelpsutstyr for kjæledyret ditt. Ha mat, vann, en bærer, bånd, medisiner, medisinske papirer og andre forsyninger klare til å gjøre ting litt lettere for deg selv.
 • Hvis du har et tøft sted, kan du nå ut til så mange forskjellige samfunnskilder som mulig for å få mat. Det er verdt å gjøre for å holde kjæledyret ditt lykkelig.
 • Før du gir kjæledyret ditt noe fra pantryet, må du dobbeltsjekke at det er trygt. Noen ting kan være skadelige, så se over ingrediensene og prøv å bruke ubehandlet mat når det er mulig.

Advarsler

 • Husdyrmatkammer er avhengig av donasjoner, så forsyningene er ofte begrenset. Vær forberedt på muligheten for at du ikke vil kunne få mat fra disse kildene med en gang, for eksempel ved å ha litt ekstra mat hjemme.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail