Hvordan håndtere en syk kanin?

For å håndtere en syk kanin, er det best å ta den til en veterinær for en evaluering. Deretter kan du gå videre med den beste behandlingsplanen for kaninens situasjon. Hvis kaninen din har mistet appetitten eller nekter å spise, kan du prøve å mate den hermetisk gresskar eller babymat med en fôringssprøyte til du kan få den til veterinæren. Hvis du hører høye gurglende lyder som kommer fra magen til kaninen din, kan det ha gasssmerter, noe som er ganske vanlig hos kaniner. Du kan massere magen forsiktig for å avlaste gasstrykket. For flere tips fra vår veterinærmedforfatter om behandling av symptomer, les videre!

Være oppmerksom på ledetråder om at kaninen din er syk
Den viktigste faktoren for å holde kaninen sunn er å vite og være oppmerksom på ledetråder om at kaninen din er syk.

Kaniner er naturlig tilbøyelige til å skjule sykdom. Den viktigste faktoren for å holde kaninen sunn er å vite og være oppmerksom på ledetråder om at kaninen din er syk. Hvis du observerer slike ledetråder, bør du ta kaninen din til veterinæren, men veterinærer som er kvalifiserte til å behandle kaniner er ikke alltid tilgjengelige. Det er imidlertid noen måter å hjelpe kaninen din i mellomtiden.

Del 1 av 5: anerkjennelse av sykdom

 1. 1
  Se etter atferdsendringer. Ikke alle kaniner er vennlige. Men hvis kaninen din vanligvis hopper rundt og hilser, men plutselig slutter å gjøre det, er dette en indikasjon på at noe kan være galt. Se etter tegn på at kaninen din er mindre mobil enn vanlig, for eksempel å krumme eller halte.
 2. 2
  Overhold spisevaner. Hvis kaninen din ikke spiser normalt, kan det være syk. Se etter matrester fra siste fôring. Også, overvåke avføring. Hvis det ikke er søppel i søppelboksen, indikerer det at kaninen ikke spiser. Vær oppmerksom på størrelsen og formen på avføringen. Ideelt sett bør avføringen være stor og rund. Hvis de er små, uregelmessige eller flytende, er det mulig at kaninen din er syk.
 3. 3
  Lytt etter tannsliping. Kaninen din vil ofte lage en myk, slipende lyd med tennene når den er lykkelig. Imidlertid, hvis lyden er høyere enn normalt, kan det være et dårlig tegn. Ofte er dette en indikasjon på at kaninen din har vondt.
 4. 4
  Test for tegn på sykdom. Begynn med å tilby kaninen din favoritt godbit. Hvis den nekter å spise godbiten, kan den være syk. Gå videre til å teste kanintemperaturen. Hvis det er bra, bør temperaturen være mellom 101°F og 103°F.
  • Du bør be veterinæren om å demonstrere hvordan du tar temperaturen på kaninen din. Hvis du gjør dette i forkant av tegn på sykdom, vil du være forberedt i en nødsituasjon.
  • For å ta kaninens temperatur, vil du ha den på ryggen, enten på en polstret overflate eller fanget ditt. Hold kaninens hode og skulder mot magen, slik at ryggen krøller seg til en "C" -form. Fest kaninens bakben slik at den ikke sparker. Når det er rolig, sett inn et smurt plasttermometer ikke mer enn en tomme i endetarmen. Pass på at kaninen er godt tilbakeholden og ikke er i stand til å bevege seg mens du tar temperaturen.
  • Gjør ditt beste for å avkjøle kaninen din hvis den har høy feber ved å sette kalde gjenstander opp mot ørene til temperaturen synker til under 104 grader.

Del 2 av 5: behandling av tannsykdom

 1. 1
  Gjenkjenne tannsykdom. Tannsykdommer kan være forårsaket av en feiljustering av tennene eller hvis en tann slites ned. Dette kan være en farlig situasjon. Det kan føre til at kaninen slutter å spise, noe som kan skade helsen.
  • Tegn på tannsykdom inkluderer tap av matlyst, hårtap på hake og nakke, slapp og sikling. Kaninen din kan fremdeles vise tegn på at den har en appetitt, men ikke klarer å spise. Kanskje den vil nærme seg mat, til og med hente den før den rykker av og slipper den.
  • Hvis du tror at kaninen din kan ha en tannsykdom, gni kinnene. Eventuelle bevis på ubehag antyder at det har et tannproblem.
 2. 2
  Gi kaninen myk mat. Inntil du kan nå en veterinær, prøv å tvinge mat gresskar, baby-mat eller grønnsaker til kanin. Du kan kjøpe en fôringssprøyte fra en dyrebutikk. Disse kan brukes til å sette væske direkte inn i kaninens munn.
  • Forbered deg på fôring av sprøyter, pakk kaninen din inn i et håndkle og fest hodet med pekefingeren under hodet og tommelen i motsatt ende av hodet, under bunnen av hodeskallen.
  • Sett sprøyten inn i gapet mellom fortennene og kinnetennene. Begynn med å sette inn mer enn 0,2 til 0,5 ml mat og aldri mate mer enn 1 ml. For mye mat om gangen skaper risikoen for at kaninen vil kveles. Gå sakte. Gjenta deretter med 5 til 10 ml vann.
 3. 3
  Ta kaninen din til en veterinær. Til slutt vil kaninen din trenge profesjonell hjelp. På grunn av mangfoldet av mulige tannproblemer, varierer behandlingen. Hvis du ikke allerede gjør det, bør du begynne med årlige tannundersøkelser for å sikre at det ikke er noen fremtidige komplikasjoner.
For å håndtere en syk kanin
For å håndtere en syk kanin, er det best å ta den til en veterinær for en evaluering.

Del 3 av 5: behandling av gasssmerter

 1. 1
  Se etter tegn på gasssmerter. Som med mange andre lidelser, vil gasssmerter føre til manglende appetitt. Det som imidlertid skiller gasssmerter, er en høy gurglende lyd i tarmen. Kaninen din kan også strekke seg ut, som om den presser magen mot gulvet.
  • Gastrointestinale problemer ledsages vanligvis av en drastisk, noen ganger fullstendig nedgang i avføring. Hold kaninen din komfortabel og hydrert til du kommer til veterinæren.
  • Gasssmerter vil vanligvis forårsake under gjennomsnittlig kroppstemperatur. Hvis kaninens temperatur er under 101°F, kan den lide av gasssmerter.
 2. 2
  Varm kaninen din. Du bør prøve å motvirke kaninens temperaturfall. Prøv å legge kaninen på en varm (ikke varm) varmepute eller en varmtvannsflaske pakket inn i et håndkle. Du kan også varme kaninen med kroppsvarmen og holde den nær deg i en time eller lenger.
 3. 3
  Masser kaninen din. En mild mage-melding kan bidra til å avlaste trykket fra gassen. Masser ofte i perioder på ti eller femten minutter. I minst en del av denne perioden bør du ha forhøyninger i bakparten.

Del 4 av 5: behandling av hodehelling

 1. 1
  Gjenkjenne hodehelling. Hodehelling er en skremmende lidelse, også kjent som vrang hals, vanligvis forårsaket av en indre øreinfeksjon. Kaninen din mister balansen. Det vil se svimmel og ukoordinert ut. Hodet vil vri seg og øynene kan pile raskt fra den ene retningen til den andre.
 2. 2
  Beskytt kaninen din. Det er ingenting du kan gjøre for å redusere effekten av hodetiltning hjemme. Men du bør gjøre ditt beste for å forhindre at kaninen din skader seg selv. Lag en boks godt polstret med håndklær eller en annen myk gjenstand. Du vil være sikker på at hvis kaninen din faller over eller hopper inn i en vegg, gjør den så lite skade som mulig.
  • Hvis kaninen din synes å være fysisk ute av stand til å spise, kan du mate den med en sprøyte som beskrevet ovenfor.
 3. 3
  Ta kaninen din til en veterinær som regelmessig behandler kaniner. Hodehelling kan være en vedvarende tilstand, som ofte varer i flere måneder. Noen veterinærer uten erfaring med det vil anbefale deg å avlive kaninen din. Men hvis du er vedvarende, kan tilstanden ofte behandles.
Er det mulig at kaninen din er syk
Hvis de er små, uregelmessige eller flytende, er det mulig at kaninen din er syk.

Del 5 av 5: behandling av skader

 1. 1
  Behandle en ødelagt eller blødende negl. Pakk poten i et rent håndkle og trykk. Slutt å bruke trykk når blødningen stopper. Etterpå, hold den ødelagte neglen ren. Rengjør søppelboksen og burbunnen gjentatte ganger slik at bakterier ikke kommer inn i såret.
  • Du kan også gni styptisk pulver, vanlig mel eller en såpestykke på enden av neglen for å stoppe blødningen.
 2. 2
  Behandle et brukket bein. Det er lite du kan gjøre for å fikse et brukket bein. Ta kaninen din til veterinæren umiddelbart hvis den har knekt et bein. Hvis veterinæren din ikke er tilgjengelig, kan du ta kaninen til en akuttmottak. Inntil skaden blir ivaretatt av en profesjonell veterinær, prøv å holde kaninen din i å bevege seg.
  • Plasser mat og vann nær kaninen i et lukket rom. På denne måten trenger den ikke å bevege seg for å ta vare på seg selv.
 3. 3
  Ta kaninen din til veterinæren hvis den får en øyeskade. Det er fristende å gi kaninen øyedråpe, men dette kan forårsake betydelig skade. Alt du kan gjøre før du går til veterinær er å våte en bomullsdott med varmt vann og tørke forsiktig av kaninens øyne for å fjerne opphopning.
 4. 4
  Behandle bittesår. Kaniner biter ofte hverandre. Selv om sårene i seg selv ikke virker dårlige, bærer de ofte bakterier som kan gi en farlig situasjon. Du bør oppsøke en veterinær etter bittesår. I mellomperioden, prøv å stoppe blødningen og forhindre infeksjon.
  • Bruk trykk med et håndkle eller gasbind for å stoppe blødningen.
  • Når blødningen har stoppet, vask området med Nolvasan. Påfør deretter Neosporin, trippel antibiotisk salve. Ikke bruk Neosporin Plus.
Hvis kaninen din fremdeles spiser et ernæringsdiett av andre ting
Hvis kaninen din fremdeles spiser et ernæringsdiett av andre ting, kan han / hun kanskje ikke like pellets lenger.

Tips

 • Hold elektriske ledninger borte fra kaninpenner, siden noen kaniner liker å tygge på ting, og hvis de tygger på en, blir de elektriske.
 • Kontroller at veterinæren din er kjent med kaniner.
 • Hvis kaninen din tygger på elektriske ledninger, møbler eller andre ting som ikke er bra for deres sikkerhet, kan du gni litt på den. De vil ikke like lukten eller smaken. Også, hvis de trekker på teppe eller tepper med tennene, kan du prøve å drysse pepper, eller hvis det ikke fungerer, vil til og med litt cayennepepper slå dem av.

Spørsmål og svar

 • Hva om veterinæren sa at kaninen vår ikke ville klare det?
  Det kan dessverre måtte avlives. Forbered deg på tristheten. Ikke alle dyr kommer gjennom sykdommer. Det er en del av livet.
 • Kaninen min er omtrent 8 år gammel. I de siste to ukene har han sluttet å spise, til og med favorittgodbitene sine, og knapt drikker noe vann. Avføringen hans er ekstremt liten og urinen er nesten gelignende. Jeg har holdt ut med å ta ham til veterinæren på grunn av alderen, men jeg vil ikke at han skal lide hvis han dør.
  Prøv å sprøyte litt vann sakte inn i munnen hans; Vær imidlertid oppmerksom på at ikke å spise betyr at tennene blir lange, noe som igjen kan hindre ham i å spise. Det er best å få ham sjekket, da veterinæren kanskje kan sortere tennene og foreslå medisiner for å få ham til å spise igjen. Hvis ikke, ikke la ham sulte sakte, og tenk å la ham gå så han ikke lider.
 • Hva om babykaninen min er svak og beveger beina når noen berører henne?
  Ta kaninen din til veterinæren. Berolig kaninen med en myk stemme og legg den forsiktig i bærebeholderen og ta den raskt til veterinæren.
 • Kaninen min legger seg med åpne øyne og puster grunt. Hva burde jeg gjøre?
  Kaniner sover vanligvis med åpne øyne. Hvis du har bestemt deg for at kaninen din ikke sover når du ser ham / henne gjøre dette, er det verdt å gå til veterinæren og bare ta en kontroll. Hos kaniner viser de vanligvis ikke tegn på sykdom før det er for sent. Hvis du mistenker at det er noe problem med kaninen din, er det verdt å få en profesjonell mening.
 • Kaninene mine fyller 12 måneder 27. juli. De har begge diaré. Jeg har renset burene deres, badet dem i varmt vann for å rengjøre poopy-rumpene og gitt dem fersk mat og vann. Den ene spiser høyet, men den andre ikke. Hva mer skal jeg gjøre for dem?
  Fiber er det beste for diaré hos kaniner, så prøv å oppmuntre begge til å spise høy. For kaninen som ikke spiser høy, få det ferskeste, grønneste høyet du kan finne og hakk det opp med saks for å gjøre det lettere å spise. I tillegg, kilde til noen kanin probiotika, som kan bidra til å rekolonisere tarmen med bakteriene som hjelper fordøyelsen. Sørg for å holde bunnen ren slik at de ikke tiltrekker seg fluer.
 • Min 5 år gamle gigantiske kanin har begynt å miste balansen! Det samme skjedde med den siste min før han døde.
  Kom til veterinæren med en gang! Eventuelle endringer i en kanin som dette krever umiddelbar veterinær oppmerksomhet. Sykdom kan skje raskt hos kaniner, det er viktig å svare så snart du merker noen endringer i kaninens personlighet, spiser, drikker og toalettvaner.
 • Datterens kanin har en veldig sterk lukt mot urinen og har blitt ganske aggressiv seksuelt med de andre hannkaninene når de er i buret med dem. Han har også falt med ett øre hele tiden nå, og har begynt å kaste sedertre spon og matrett over hele buret om natten. Hva skjer?
  Er han kastrert? Hannene kan bli ganske stinkende og aggressive hvis de ikke kastreres. Hvis han har vært det, kan han bare være ekstremt territoriell.
 • Kan jeg mate mine 2 4 måneder gamle kaniner gulrøtter brokkoli og blomkål?
  Omtrent 12 uker gammel er det trygt å sakte introdusere dem for grønnsaker. Unge kaniner bør fôres med høykvalitets Alfalfa-hø til de er voksne. Gulrøtter, brokkoli og blomkål er alle trygge for kaniner, men du bør tilby dem i små mengder, siden de har høyere stivelse / sukker enn greener og høy.
 • Er det normalt at kaninen min slutter å spise pellets?
  Hvis kaninen din fremdeles spiser et ernæringsdiett av andre ting, kan han / hun kanskje ikke like pellets lenger. Du kan prøve å erstatte en annen type pellets eller bare introdusere mer høy og annen mat. Hvis kaninen din har stort tap av matlyst, bør du ta den til veterinæren.
 • Det hvite i kaninøyene mine er rosa rødt, men han har ingen våt eller matt pels rundt øyet. Kan dette være gråtende øye eller bare allergi fra høy eller sengetøy?
  Det kommer an på hvor dårlig rødhet er; det kan bare være allergier. Se på kaninen din i en dag eller to, eller kjøp et annet høymerke. Hvis du fortsatt er usikker, kan du søke råd fra en veterinær.

Kommentarer (5)

 • hughesken
  Dette hjalp meg til å forstå kaninens sykdomssymptomer. Takk skal du ha.
 • madelinelind
  Denne siden er veldig nyttig. Jeg følger denne siden regelmessig. Jeg er fra India. Jeg har to kaniner. Denne siden er veldig nyttig for meg å behandle dem godt og holde dem så godt som mulig. Takk.
 • ffosse
  Du hjalp oss ved å kunne finne ut at det ser ut som om han har hodetilt.
 • goran07
  Dette hjalp meg fordi kaninen min er syk og han har rennende bajonett.
 • trystangrimes
  Jeg kunne gjenkjenne sykdommen i kaninen min på grunn av denne artikkelen.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail