Hvordan være hestesport?

For å bli en hestesport, undersøk forskjellige hesteraser på nettet og abonner på kjente hestemagasiner, slik at du kan begynne å lære alt du trenger å vite om hester! Hvis du kan, bør du også tilbringe tid rundt hester ved å melde deg frivillig på en lokal låve eller ta ridetimer. Når du begynner å ri på hest, må du bruke riktig utstyr, som ridesko, hansker og en kvalitetshjelm for å holde deg trygg. Hvis du vil være en del av et hestesamfunn, kan du prøve å bli med i en hesteklubb gjennom din lokale låve eller starte en etterskoleklubb. For å lære hvordan du velger hvilken type konkurransekjøring som er best for deg, les videre!

Kan du prøve å bli med i en hesteklubb gjennom din lokale låve eller starte en etterskoleklubb
Hvis du vil være en del av et hestesamfunn, kan du prøve å bli med i en hesteklubb gjennom din lokale låve eller starte en etterskoleklubb.

Å være rytter krever mye personlig engasjement. Du vil bruke både tid og penger på å leve en hestestil. For ryttere er ridning en lidenskap og en sport. For å bli en ekte rytter må du fordype deg i detaljene om hvordan du skal ta vare på og kommunisere med hester. Å velge en bestemt hestesport, for eksempel dressur, vil hjelpe deg med å forbedre dine ferdigheter ytterligere. Med øvelse og støtte fra et hestevennlig samfunn kan du nå dine ryttermål.

Metode 1 av 3: øke kunnskapen din om hestepleie

 1. 1
  Gjør din forskning. Lær alt du kan om hester. Gå på nettet og se etter informasjon om forskjellige hesteraser og deres egenskaper. Se videoer som viser hestens atferd. Abonner på to eller tre kjente hestemagasiner. Disse publikasjonene vil gi nyttig informasjon og samtidig gi deg beskjed om hesteventyr i ditt område.
  • Å være rytter krever at du er en livslang lærer av alt som er relatert til hest. Slutt aldri å undersøke eller stille spørsmål. For eksempel, hvis hesten din reagerer merkelig på en viss sele, kan du slå opp mulige årsaker online.
 2. 2
  Bli med i et hestesamfunn. Å få venner med andre ryttere på din lokale låve er alltid en god ide. De kan være gode veiledere for deg. Å være rytter er ikke en soloaktivitet, og du trenger hjelp fra mange mennesker for å lykkes. Du kan også bli involvert i hestesamfunn på nettet, spesielt ved å delta i et av de mange hesteblogg-nettverkene.
  • Hvis du eier en hest og velger å gå ombord på den, blir dine medryttere på ombordstallen ditt samfunn. For å finne en god ombordstall, søk online etter ombordstigning og treningsfasiliteter etter stat. Du vil ønske å velge en stall nær hjemmet ditt for å gjøre besøket enklere. Besøk dine stabile alternativer for å vurdere deres renslighet og generelle atmosfære.
  • Du kan også bygge et samfunn ved å gå til en stall for ridetimer. I dette tilfellet vil du velge nøye din ridelærer. Forsikre deg om at de er medlem av Certified Horsemanship Association (CHA). Be om referanser og still spørsmål om deres erfaringsnivå også.
  • For å holde samtalen i gang, tenk på noen spørsmål du kan stille andre ryttere før du drar til låven hver dag. Du kan for eksempel si: "Hvor lenge skal jeg kjøle ned hesten min etter en times trening?"
 3. 3
  Tilbring tid rundt hester. Ta leksjoner på en lokal låve eller meld deg frivillig for å hjelpe deg i en ideell stall. Hvis en nabo eier hester, kan du tilby å hjelpe dem. Du vil bruke så mange kontakttimer rundt hester som mulig. Ved å gjøre det vil du bli tilpasset deres atferd og vil hjelpe deg med å finpusse ferdighetene dine i hestevakt og hestemannskap.
  • For ekte ryttere er ridning bare en del av opplevelsen. Du må også gjøre hendene dine skitne, jakkeboder, pleie og fôring / vanning. Ikke unngå dette ansvaret, ellers vil ikke andre ryttere ta deg på alvor.
  • Det er flott å eie en hest, men sørg for at du også har kontakt med andre hester. Utsett deg for forskjellige hestepersoner og alternative ferdighetssett. Hvis du for eksempel er interessert i løpsløp, vil både du og hesten din ha nytte av å tilbringe tid med et erfaren racingteam.
 4. 4
  Vær nøye med de fysiske og mentale behovene til hestene. Som rytter er du ansvarlig for hestene rundt deg. Lag en daglig, ukentlig og månedlig kalender der du noterer deg store helseavtaler. Bruk denne kalenderen til å også holde oversikt over hvor mye og hvilke varer du mate hesten din hver dag. Og hold øye med hestens mentale status. Hvis hesten din begynner å opptre voldsomt eller er sløv, kan det trenge litt ekstra oppmerksomhet eller til og med en endring av stallen.
  • Å behandle alle helseproblemer på alvor er viktig for hesten, men også for din sikkerhet. Dyr med smerter er mer sannsynlig å slå seg ut og skade deres pleiere i prosessen.
  • Bli kjent med alle de profesjonelle hestene som bryr seg om hester, inkludert veterinærer og hovslagere. Veterinærer tar seg av hestevaksinasjoner og tannarbeid mens hovslagere holder øye med hestens aller viktigste hovpleie.
  • Hester tar ofte et bredt utvalg av kosttilskudd og vitaminer. Det er viktig å merke seg hva en hest tar inn slik at du kan spore dens ytre effekter.
 5. 5
  Respekter dyrene du jobber med. Uansett om du kjører på din personlige hest eller en delt låvehest, må du behandle alle dyr med den respekten de fortjener. Hold deg rolig når du jobber med dem og aldri handle ut fra vold. Tell til fem hvis du blir frustrert og prøver den samme handlingen igjen.
  • Legg også merke til hestens fysiske styrke og størrelse. De kan skade deg uten å tenke på det hvis du ikke er forsiktig. For eksempel når du går ved siden av en hest, se på plasseringen av føttene. Hvis en hest tråkker på foten din, kan det føre til blåmerker og til og med brudd.
 6. 6
  Server som lærling. Noen lokale hesteprogrammer tilbyr formelle lærlingprogrammer. Imidlertid kan du vanligvis ordne dine egne. Finn en trener eller hesteprofessor som du beundrer og føler deg komfortabel med å jobbe med. Fortell dem om dine interesser og be dem lære deg alt de vet. Til gjengjeld tilbyr du å hjelpe dem med å ta seg av hestene.
  • Når du er en mer erfaren rytter, må du sørge for at du returnerer denne favør ved å ta imot lærlinger selv. Eller, enda mindre formelt, opptre som en mentor for yngre ryttere.
Spesielt ved å delta i et av de mange hestebloggenettverkene
Du kan også bli involvert i hestesamfunn på nettet, spesielt ved å delta i et av de mange hestebloggenettverkene.

Metode 2 av 3: utmerke seg ved hestesport

 1. 1
  Holde seg i form. Selv om du holder tøylene i hendene, kontrollerer du hesten din ved å bevege kjernekroppen. Begynn å innlemme kjerneforsterkende øvelser, som vedhakk og plank, i din vanlige rutine. Du vil kunne sykle lenger med færre såre muskler som et resultat.
  • Husk at å ri på hest er utmerket trening, men inkluderer ikke vektmotstand. Så det kan hjelpe deg med å utvikle muskler, men vil ikke bygge bentetthet.
  • Hvis du vil ha en treningsøkt, kan du slå ut en bod. Det gir både kondisjon og vektmotstand.
 2. 2
  Få tilgang til en hest. Å bruke tid på å ta vare på en hest og jobbe med rideferdighetene dine er en nødvendig del av å bli en rytter. Hvis du har ressursene, kan du alltid kjøpe din egen hest og betale for å stalle den i nærheten. Hvis du ikke eier en hest, kan du gå på nettet og søke i stedet ditt sammen med "fjøs", "stall", "ridning" og "hesteklubber." Finn et sted som passer til din prisklasse og tidsplan, og gå på besøk.
  • For å få reelle resultater må du tilbringe tid med hester regelmessig, mer enn bare en gang i uken. Planlegg "hestetid" i kalenderen din og vær konsekvent i å delta.
  • Noen ridesteder vil tillate deg å tilbringe tid med forskjellige hester hver uke, mens andre vil oppmuntre deg til å holde deg med samme hest. Spør om retningslinjene før du forplikter deg.
  • Velg hesteprogrammer på høyskolenivå vil gi tilgang til en stall med forhåndsvalgte hester. Hvis du er interessert i å bli med på et kollegialt hestelag, se på dette alternativet.
 3. 3
  Velg en type ridning. Atten ridestiler er for tiden regulert av Europe Equestrian Federation (USEF). Du kan fokusere på tøyling i vestlig stil (å utføre presisjonsløkker med tøylene mens du er på hesteryggen) eller til og med hvelving (holde på en modifisert sal mens du utfører gymnastiske trekk) eller utallige andre alternativer. Be veiledere og jevnaldrende om informasjon, se hestesport og les alt du kan om de forskjellige idrettene.
  • De vanlige olympiske rytterarrangementene er: dressur, sprangridning og eventing. Dressur danser i hovedsak synkronisert med hesten din. Showhopping innebærer at en hest og rytter hopper over forskjellige hindringer på en bane. Og eventing er en kombinasjonssport som krever utholdenhet og hopping på utemmet terreng.
  • Ridning i vestlig stil krever at hesten og rytteren navigerer i en rekke hindringer og viser ferdigheter i å korrigere. Vestlig dressurridning legger vekt på jevn gang og tydelig kommunikasjon mellom hest og rytter. Western reining blir bedømt på kontroll under demonstrasjonen av reining mønstre.
  • Andre ridestiler inkluderer jeger, som etterligner prosessen med en jeger som forfølger byttedyr til hest, og engelsk nytelsesstil, som legger vekt på jevne overganger. Du kan til og med fokusere på vognglede, som tar hensyn til førerens ferdigheter i å styre et lag eller en enkelt hest.
 4. 4
  Bruk riktig utstyr. Mange av dine valg av utstyr vil falle sammen med sporten din. Ta utstyrsanbefalinger fra mentoren din eller andre ryttere. Hvis du planlegger å delta i konkurranser, må du lese retningslinjene nøye, ellers kan du bli utsatt for diskvalifisering eller straffespark.
  • Husk å investere i en kvalitetshjelm. Det trenger sertifiseringer fra både European Society of Testing and Materials (ASTM) og Safety Equipment Institute (SEI). Hvis du velger å sykle konkurransedyktig og / eller ofte, er det også lurt å kjøpe en kroppsbeskytter. Du bruker denne vesten over torsoen, og det hjelper å absorbere energien fra et fall eller spark. Mange forskjellige modeller er tilgjengelige online.
  • Du vil også ha på deg en slags skinnsko, helst med en liten hæl. Ridestøvler er standard for mange hestesport, selv om vestlige ryttere ofte går med cowboystøvler.
  • Du kan kjøpe ridehansker online eller i en lokal takbutikk. Hansker er spesielt nyttige om vinteren og er også påkrevd for noen hestesport.
  • Her er et eksempel på sportsspesifikk kjole: Ryttere i generell vestlig stil foretrekker lærhatter, cowboyhatter og fargerike vestlige tema-skjorter. Vestlige dressurryttere bruker ofte også jakker med tema. I tillegg til det ovennevnte, må vestlige reining-ryttere ha på seg krage skjorte og slips.
  • Av sikkerhetsmessige grunner, prøv å fjerne det meste av smykkene dine. Hvis håret ditt er langt, bind det tilbake og fest det under hjelmen.
 5. 5
  Øve, øve, øve. Så ofte du kan, gå ut med en hest og trene din tiltenkte sport. Gjør repetisjoner av den samme handlingen slik at det blir en annen natur for dere begge. Se etter svakheter og målrett spesielt mot disse områdene. For eksempel liker ikke noen hester å svinge til venstre, så det er desto viktigere å øve på den retningen.
  • Det er best å øve minst en gang i uken med en trener som har erfaring i din spesifikke sport. Hvis du tilhører et hestelag, er det mulig at du får gruppetimer så vel som individuelle.
  • I tillegg til å trene med en trener, bør du øve minst 2-3 ganger i uken alene. Dette er nok en grunn til å velge en stall i nærheten av hjemmet ditt.
 6. 6
  Lær av andre ryttere. Gå på hestekonkurranser og heie på jevnaldrende. Gå på låven etterpå og snakk med rytterne og deres hjelpere. Hvis du ikke klarer å reise til konkurranser, kan du se dem på TV eller streame dem live online.
Søke i stedet ditt sammen med "fjøs"
Hvis du ikke eier en hest, kan du gå på nettet og søke i stedet ditt sammen med "fjøs", "stall", "ridning" og "hesteklubber."

Metode 3 av 3: å leve som en hestesport

 1. 1
  Gjør det du liker best. Sett deg ned og tenk alvorlig over hva du liker med hester. Liker du en bestemt sport? Eller, finner du mest lykke med å trene hester? Kanskje du virkelig liker å behandle hester for sykdom? Ikke alle ryttere er like, og du trenger ikke å konkurrere for å være en rytter. Ryttere elsker hester og lever en hestesentrert livsstil.
  • Hvis du vurderer en konkurransesport, vil du tenke på om du skal være amatør på lang sikt eller gå over til en profesjonell på et eller annet tidspunkt. Søk råd fra andre pålitelige ryttere når du tar denne avgjørelsen.
 2. 2
  Anerkjenn tidskravene. Hester krever stor forsiktighet. De vil forstyrre den daglige timeplanen din og vil kreve oppmerksomhet også på høytider. Se over den daglige kalenderen din og vurder realistisk hvor mye tid du har til å bruke en hestestil.
  • Dette er spesielt viktig å vurdere hvis du tenker på å bli hesteeier. Hester er sosiale skapninger og klarer seg ikke godt i en bod uten besøk i lange perioder. Dette kan skade forholdet ditt til hesten din og kan til og med sette deg i fare mens du sykler.
 3. 3
  Tenk på din personlige økonomi. Evaluer hvilke penger du har tilgjengelig for å bruke hestene dine. Å være en hest kan være ganske dyrt, avhengig av dine spesifikke interesser, så du vil være realistisk tidlig. For eksempel krever visse idretter som dressur avansert trening som kan være ganske kostbar.
  • Hvis du har et begrenset budsjett, går ikke alt tapt. Se etter et ridesenter som gir langsiktige rabatter eller grupperabatter. Du kan også tilby å jobbe deltid på et anlegg for å få ekstra hestekontakt timer.
 4. 4
  Fortsett videregående opplæring. Hvis du bestemmer deg for å bli profesjonell rytter, enten du tar en konkurransebane eller bestemmer deg for å være trener, vil du mest sannsynlig trenge å ta en grad i ridestudier. Mange skoler over både tilknyttede og bachelorgrader i hestesportfelt. Du kan få enda mer erfaring ved å delta i skolens rideklubb.
 5. 5
  Kos deg med hestestilen. Hver gang du er rundt en hest, gjør en rask intern påminnelse om at du er her fordi det gjør deg lykkelig. Du kan møte vanskelige øyeblikk, men hold deg jordet i din kjærlighet til hester og hestekultur. Dette vil hjelpe deg å fortsette å ta de beste beslutningene for deg og hestene du jobber med.
Vil du mest sannsynlig trenge å ta en grad i hestestudier
Hvis du bestemmer deg for å bli profesjonell rytter, enten du tar en konkurransebane eller bestemmer deg for å være trener, vil du mest sannsynlig trenge å ta en grad i hestestudier.

Tips

 • Husk at det å være hest er ikke bare å ri godt. Du må være en hestesentrert person som bryr seg dypt om dyrene og deres velvære.

Advarsler

 • Ikke behandle en hest voldsomt eller få den til å frykte deg. Hvis du straffer en hest hardt, skaper du en situasjon som kan føre til at dere begge blir skadet.
 • Se opp for mobbing på låven. Hvis noen du ikke respekterer sier negative ting om din kjørestil osv., Ikke ta kommentarene til hjertet. I stedet må du se etter støttende rytterveiledere og jevnaldrende.
 • Vær forsiktig og forsiktig når du arbeider med hester. Å være hestesport, spesielt når man kjører på sport, kan være ganske farlig.

Spørsmål og svar

 • Hvor er en god rideskole på Mudgee?
  Prøv Wyloona School of Riding. Adresse: Black Springs Rd., Mudgee, New South Whales 2850.
 • Er det noen gode rideskoler i Europa?
  Ja. Det er i flere gode rideskoler spredt over hele Europa. En online søkemotor er den beste måten å finne den som passer dine behov, ettersom rideskoler noen ganger kan variere mellom spesialiseringer som blir undervist og sted.
 • Vil det å gå til Pony-klubben hjelpe meg til å bli en god rytter?
  Ja, så lenge den har en god, sertifisert ri instruktør.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail