Hvordan lage et bønnsprut-habitat?

For å lage et mantis-habitat, begynn med å skaffe en plast- eller trebeholder som er minst 3 ganger lengre og 2 ganger bredere enn din mantis. Stikk deretter flere små hull i beholderen slik at luften kan komme inn. Linj deretter bunnen av beholderen med fuktig kokosnøttskall, og legg til rene pinner fra hagen din slik at din bønner har ting å klatre på. Til slutt, legg en tallerken med vann i habitatet for når din bønner er tørst. For å lære hvordan du kan holde habitatet varmt nok til din bønner, bla nedover!

For å lage et mantis-habitat
For å lage et mantis-habitat, begynn med å få en plast- eller trebeholder som er minst 3 ganger lengre og 2 ganger bredere enn din mantis.

Praying mantises er interessante og interaktive kjæledyr som kan holdes inne. Å lage deres habitat er en rask og enkel prosess. Bare hent en passende beholder, tilsett kokosnøttskall og noen pinner, og spray den med vann for å holde den fuktig. Hvis du føler deg kreativ, kan du legge til noen blomster eller trær av plast i kabinettet for å dekorere det. Kos deg med å se dine bønner, klatre rundt i det nye habitatet.

Metode 1 av 3: velge en container

 1. 1
  Velg en beholder som er 3 ganger lengre enn mantis og to ganger bredden. Dette gir bønner-mantis god plass til å gå rundt og kaste frakken. Dette er viktig, siden mantis kan miste bevegelighet i lemmer hvis den ikke klarer å bevege seg fritt.
  • Bruk en linjal for å estimere størrelsen på din bønner.
  • For eksempel, hvis din mantis er omtrent 1 centimeter (1,3 cm) bred og 5 centimeter (5,1 cm) lang, må beholderen være 2,50 cm bred og 15 centimeter (15 cm) lang.
  • Kjøp et insektterrarium fra en dyrebutikk eller resirkuler en ren beholder hjemmefra.
  • Plast- eller trebeholdere fungerer best for denne aktiviteten, da papp vil vrides og bli fuktig over tid.
 2. 2
  Fest et lokk på beholderen for å forhindre at mantis rømmer. Praying mantises er gode klatrere og kan lett klatre opp elementene i innhegningen. Legg et lokk eller et deksel over beholderen din for å holde mantisene i naturen.
  • Hvis beholderen din ikke har lokk, legger du i stedet et stykke kryssfiner over beholderen.
 3. 3
  Sørg for ventilasjonshull for å slippe frisk luft inn i beholderen. Det er viktig å ha mer enn 1 ventilasjonshull, da dette gjør at luften kan sirkulere inne i habitatet og hindrer beholderen i å bli muggen. Hvis beholderen din ikke har ventilasjonshull, kan du bruke saks eller drill til å lage 6 små hull i kabinettet.
  • Forsikre deg om at ventilasjonshullene er mindre enn bredden på mantis for å unngå at den renner ut.
For å lære hvordan du kan holde habitatet varmt nok til din bønner
For å lære hvordan du kan holde habitatet varmt nok til din bønner, bla nedover!

Metode 2 av 3: Legge til gjenstander til habitatet

 1. 1
  Dekk bunnen av beholderen med fuktig kokosnøttskall. Tør kokosskallet lett med vann til toppen av skallet er dekket med et tynt lag med vann. Dette vil føre til at den utvides opptil 5 ganger sin vanlige størrelse. Spred det ekspanderte kokosnøttskallet over bunnen av kabinettet til hele basen er dekket med ca. 2,50 cm underlag.
  • Kokosnøttskall kalles også kokosnøtt.
  • Det fuktige kokosnøttskallet vil bidra til å holde kabinettet fuktig.
  • Kjøp kokosnøttskall fra en dyrebutikk.
 2. 2
  Plasser rene pinner fra hagen din til habitatet. Dette gir noe for bønnemantis å klatre på i innhegningen. Skyll pinnene i vann for å rengjøre smuss eller giftige edderkopper. Hvis det er mulig, velg en liten gren med mange armer, da dette gir flere pinner for bønnemantis å klatre på.
  • Bruk et par sekatører for å trimme pinnene ned til størrelsen på beholderen din.
  • Størrelsen på retten gjør ikke noe; større vannbeholdere er imidlertid lettere, da de ikke trenger å fylles på så ofte.
 3. 3
  Legg til plastdekorasjoner i beholderen hvis du vil legge til farge. Plastblomster, trær og gress er gode alternativer. Sørg for å la det være god plass i habitatet for at mantisene kan bevege seg.
  • Kjøp dekorasjoner fra en dyrebutikk eller en dollarbutikk.
  • Plastdekorasjoner fungerer best, ettersom papir- eller tredekorasjoner kan vri seg over tid. Unngå å bruke dekorasjoner som inneholder synlig lim, da dette kan forgifte mantis.
 4. 4
  Ikke plasser andre insekter i naturen. Praying mantises liker å spise levende insekter. Dette betyr at hvis du plasserer andre insekter i beholderen deres, vil de sannsynligvis bli spist. Hvis du vil beholde andre insekter som kjæledyr, er det best å gjøre dem til et eget habitat.
Legg en tallerken med vann i habitatet for når din bønner er tørst
Til slutt, legg en tallerken med vann i habitatet for når din bønner er tørst.

Metode 3 av 3: legge til varme og fuktighet til habitatet

 1. 1
  Tåke habitatet med vann en gang om dagen. Praying mantises liker å bo i varme og fuktige områder. Spray en lett vanntåke over habitatet for å øke fuktighetsnivået inne i kabinettet.
  • Juster sprayflasken til den letteste innstillingen for å tåke kabinettet lett.
 2. 2
  Plasser en vannfat i habitatet. Dette simulerer vannbassengene som ofte finnes i fuktige klimaer. Plasser vannskålen på toppen av kokosnøttskallet inne i kabinettet. Dette gjør det mulig for bønner å drikke når den er tørst.
  • Et krukkelokk fungerer bra som en vannskål.
 3. 3
  Hold kabinettet ved 22°C med en varmepute. Plasser en varmepute under habitatet og sett temperaturhjulet til 22°C. Dette hjelper til med å holde kabinettet varmt og varmt for de bønner.
  • Kjøp en varmepute fra en dyrebutikk eller en veterinær.

Spørsmål og svar

 • Hva spiser mantis?
  De fleste mantiser spiser ormer, kakerlakker, fruktfluer og andre insekter som du kan kjøpe online eller i butikkene.
 • Hvordan vet jeg hvor gammel mantis er?
  Mantiser blir født om våren, og de fleste dør om vinteren. Forutsatt at du fanget din mantis i naturen, kan du telle tilbake til de første varme dagene der du bor.
 • Er en kornbeholder passende?
  Sannsynligvis ikke, ettersom de fleste mantids krever høy luftfuktighet og et bur som er 3x størrelsen på mantisens lengde.
 • Hvordan kan jeg fortelle om bønnemantis er voksen?
  Du kan se fra vingene. Hvis vingene er lengre enn kroppen, er det sannsynligvis en voksen.
 • Min mantis er brun. Kan det skifte farger? Hva slags mantis er det?
  Nei. Det kan ikke endre farger. Det er mange brune mantiser, så vi trenger mer informasjon for å identifisere det.
 • Er det greit å holde en mantis i et habitat som ikke er bredt, men som er veldig høyt?
  Nei, hvis det går og angriper byttet, har det ikke plass til å angripe, og habitatet trenger planter slik at det kan smelte inn.
 • Hva skal jeg legge i buret for at mantisene mine skal smelte?
  Stokker er gode steder å la din mantis smelte. Mesh bur topper er like bra. Bare vær sikker på at smeltestedet du tilbyr er høyt nok til at mantis ikke berører bakken.
 • Hvilken temperatur skal buret være?
  De fleste mantider krever temperaturer mellom 20-30°C eller 68-30°C. De bør være ikke mindre enn 18°C, eller 18°C, avhengig av art.
 • Hvordan vet jeg om mantis er en jente eller en gutt?
  Voksne kvinner er større og tynnere enn hanner; hunnene flyr vanligvis ikke, mens hannene kan.
 • Hvilket varmenivå trenger min mantis habitat?
  Den beste temperaturen for de fleste mantiser er 80 Fahrenheit, men det avhenger av rasen.

Kommentarer (3)

 • feichmann
  Vårt 8 år gamle barnebarn har ønsket oss en bønner-mantis for et kjæledyr, og i dag fikk vi en. Vi googlet "care of your praying mantis", og siden din var den første i køen. Hun brukte ganske lang tid på å lese den lettleste siden din. Takk skal du ha!
 • reidulfnguyen
  Vi fant en nyfødt hann på kattens hale her i iskaldt og snødekt Vermont! Denne artikkelen hjalp mye. Takk skal du ha!
 • destinibednar
  Jeg fant en mantis i bassenget mitt, og dette hjalp veldig! Babyene endte med å klekkes ut to uker senere. Alt sunt!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail