Hvordan bruke kattemyntespray?

Ikke gi aggressive katter kattemyntespray
Ikke gi aggressive katter kattemyntespray og fjern kattemynte i nærheten av katten din hvis den begynner å virke gretten eller aggressiv.

Kattemynte - den berømte planten som katter bare ikke ser ut til å få nok av! Husk at ikke alle katter påvirkes av kattemynte, men omtrent 70 til 90 prosent av kattene blir begeistret og glade når du gir dem kattemynte. Catnip spray er en måte du enkelt kan gi catnip til katten din uten å gjøre noe rot ved å spre små blader overalt. Prøv å bruke den for å få katten din interessert i visse gjenstander eller for å få dem til å føle seg avslappede og redusere angst. Husk at kattemyntespray generelt er mer konsentrert enn tørkede kattemyntsblader, så bruk den bare en eller to spray om gangen.

Metode 1 av 2: Bruk kattemynte effektivt

 1. 1
  Test om katten din er påvirket av kattemynte eller ikke. Mellom 10 og 30 prosent av kattene er ikke lydhøre overfor kattemynte. Spray en gjenstand med kattemyntespray og la katten din snuse den. Hvis katten din ikke reagerer eller gjør noe uvanlig, kan det hende den ikke blir påvirket av kattemynte. Hvis det er tilfelle, kan det hende at kattemyntespray ikke passer for katten din.
  • Når katter lukter oljene fra en kattemynteplante, vil de ofte rulle rundt og gni seg mot den overflaten som kattemynten er på. Effektene varer vanligvis i rundt 15 minutter. Etterpå kan de føle seg mykere og mer tilfredse. Husk at hver katt er forskjellig!
  • Kattunger reagerer kanskje ikke på kattemynte, men det kan endres når de blir eldre.
  • Eldre katter har også en tendens til å være mindre lydhøre overfor kattemynte.
  • Kjøp alltid kattemyntespray fra en pålitelig online kilde eller dyrehandel med murstein.
 2. 2
  Bruk kattemyntespray for trening og moro. Catnip spray kan være et nyttig verktøy for å lære katten din å bruke ting som riper, senger, bærere og leker. Hvis du sprøyter noe du vil at katten skal begynne å bruke, blir den interessert i varen.
  • Hvis du for eksempel vil leke med katten din med et nytt leketøy, men de ikke synes å være interessert i det, kan du spraye det med kattemynte for å få kattene dine oppmerksomhet. De vil knytte varen til morsomme og gode følelser etter det, slik at de vet at det er spilletid når de ser leketøyet!
 3. 3
  Gi katten din kattemynte en gang annenhver uke. Catnip gir de beste resultatene hvis du ikke gir det til katten din for ofte. Bruk kattemyntespray annenhver uke slik at katten din ikke blir for vant til det. Imidlertid er alle katter forskjellige, så finn frekvensen som fungerer best for deg og katten din.
  • Jo flere katter blir utsatt for kattemynte, jo mindre interessert har de en tendens til å være. Å begrense eksponeringen til en gang annenhver uke vil sikre at de er lydhøre når du vil bruke kattemyntesprayen igjen.

  Tips: Kattemynte er helt trygt og giftfritt, og det er ingen risiko for overdosering av katter på kattemynte hvis du gir dem for mye eller gir det til dem for ofte. Det vil bare ikke ha de samme effektene hvis du overdriver det.

  Bruk kattemyntespray for å få katten din til å føle seg velkommen når du først tar den med deg hjem
  Bruk kattemyntespray for å få katten din til å føle seg velkommen når du først tar den med deg hjem eller når du flytter til et nytt sted.
 4. 4
  Slutt å bruke kattemyntespray hvis katten din blir cranky eller aggressiv. Catnip påvirker alle katter forskjellig, og noen katter viser økt aggressiv oppførsel. Hvis katten din blir aggressiv, må du fjerne gjenstander du sprayet og prøve igjen på et annet tidspunkt. Hvis katten din alltid reagerer negativt på kattemynte, kan det være lurt å slutte å bruke den helt.
  • Det er også best å unngå å gi kattemyntespray til katter som allerede har en tendens til å være aggressive.
 5. 5
  Fjern en gjenstand du sprayet med kattemynte etter 15 minutter. Ta bort et element som er dekket av kattemynte hvis katten din ikke viser noen tegn til å miste interessen alene etter ca. 15 minutter, fordi langvarig eksponering kan føre til kvalme hos noen katter.
  • De fleste katter mister interessen for kattemynte etter at de første effektene har slitt, innen rundt 10-15 minutter.

Metode 2 av 2: spraying av kattemynte på forskjellige overflater

 1. 1
  Spray kattemynte på et skrapepost for å oppmuntre katten din til å bruke den. Sprøyt hver side av skrapepinnen med 1-2 sprayer med kattemynte fra sprayflasken. Dette vil hjelpe katten din å knytte innlegget til noe positivt og begynne å bruke det i stedet for å klø på sofaen eller andre møbler.
  • Hvis katten din allerede har en favorittskrapeflate, for eksempel en sofa eller seng, kan det hjelpe å plassere skrapeposten i nærheten av favorittflaten, slik at katten din er mer sannsynlig å bruke stolpen som et alternativ.

  Tips: En liten kattemynte kommer langt, så du trenger aldri å prøve å mette en overflate helt for å få katten din interessert. En enkelt spray på hver side av et objekt er vanligvis rikelig!

 2. 2
  Påfør kattemyntespray på leker for å få katten til å leke og trene. Spray hver side av et leketøy en gang med kattemyntespray slik at katten din vil være interessert i gjenstanden og leke med den. Det vil glede seg over å rulle rundt med og slå leken med potene for å få litt trening.
  • Ideer med svært interaktive leker du kan spraye med kattemynte er sprettkuler eller baller som henger fra strengene.
  Du kan spraye kattemynte rett utenfor dette skjulestedet for å få katten til å føle seg komfortabel
  Du kan spraye kattemynte rett utenfor dette skjulestedet for å få katten til å føle seg komfortabel og begynne å utforske.
 3. 3
  Spray kattemynte i nye miljøer for å få katten din til å føle seg mer komfortabel. Bruk kattemyntespray for å få katten din til å føle seg velkommen når du først tar den med deg hjem eller når du flytter til et nytt sted. Spritz kattemynte rundt et bestemt rom som du vil at katten skal føle seg komfortabel i, eller i hele hjemmet, så den begynner å føle seg avslappet og mindre redd.
  • Når du først tar med deg en ny katt eller flytter til et nytt sted med katten din, vil den sannsynligvis velge et skjulested å bo på den første dagen eller de første dagene. Du kan spraye kattemynte rett utenfor dette skjulestedet for å få katten til å føle seg komfortabel og begynne å utforske.
 4. 4
  Sett kattemyntespray på en ny seng for å oppmuntre katten din til å sove i den. Spray 2-3 sprayer med kattemynte på den nye sengen og vis den til katten din. Dette vil oppmuntre katten din til å klatre opp i sengen og føle seg glad og avslappet der.
  • Kattemynte får mange katter til å føle seg myke og rolige etter de første 15 minuttene av spenning, så katten din kan bare plope rett ned i sengen og ta en fredelig, koselig lur etter at de første effektene har slitt.
 5. 5
  Bruk kattemyntespray i kasser eller bærere for å redusere kattens angst under turer. Spritz innsiden av kattens kasse eller bærer 2-3 ganger med kattemyntespray rett før du trenger å ta katten din på tur til veterinæren eller andre steder. Katten din vil føle seg mer avslappet under reisen og kan til og med komme i en bedøvet tilstand.
  • Dette vil også hjelpe katten din å assosiere turer utenfor hjemmet med en positiv følelse, noe som kan gjøre det lettere å få katten din inn i kassen eller bæreren neste gang du trenger det.

Tips

 • Prøv å bare bruke kattemyntespray 1-2 ganger i måneden, med mindre du trenger å bruke den til å slappe av katten din eller for å få dem interessert i en ny ting du kjøpte dem.
  Husk at kattemyntespray generelt er mer konsentrert enn tørkede kattemyntsblader
  Husk at kattemyntespray generelt er mer konsentrert enn tørkede kattemyntsblader, så bruk den bare en eller to spray om gangen.
 • Bruk kattemyntespray for å oppmuntre til positiv oppførsel hos katten din, for eksempel å bruke en riper i stedet for å klø på møblene dine eller sove i en seng du kjøpte for dem.

Advarsler

 • Ta bort en gjenstand du sprayet med kattemynte etter 15 minutter hvis katten din ikke mister interessen alene. Langvarig eksponering kan føre til kvalme hos noen katter.
 • Ikke gi aggressive katter kattemyntespray og fjern kattemynte i nærheten av katten din hvis den begynner å være gretten eller aggressiv.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail