Hvordan ta vare på egyptisk maus?

For å ta vare på en egyptisk Mau, gi den mat av høy kvalitet, proteinrik mat som viser kjøtt som den første og andre ingrediensen på etiketten. Fordi en overvektig egyptisk Mau vil være disponert for helseproblemer som diabetes og leddgikt, må du regelmessig kontrollere at den har en sunn vekt ved å se om du lett kan føle ribbeina. Du bør også sørge for å pusse den egyptiske Mau-kappen hver uke, noe som vil bidra til å spre sine naturlige oljer over håret og gi den den satengglans som rasen er kjent for. Siden egyptisk Maus kan være veldig sjenert og reservert, så prøv å sosialisere katten din så mye som mulig, så den blir ikke så lett skremt av plutselige lyder eller bevegelser. For flere tips fra vår medforfatter av veterinæren, som hvordan du gir egyptiske Mau de riktige lekene, kan du lese videre!

Den egyptiske Mau er en slående katterase med atletisk smidighet
Den egyptiske Mau er en slående katterase med atletisk smidighet og hard lojalitet til deres foretrukne person.

Den egyptiske Mau er en slående katterase med atletisk smidighet og hard lojalitet til deres foretrukne person. Under lek er de svært energiske og utsatt for hastighetsutbrudd; de sies å være den raskeste katterasen. De kan være reservert eller nølende med mennesker de ikke er kjent med, men knytter seg godt til familien og er enormt lojale mot mennesker de kjenner og stoler på. Å lære å ta vare på din egyptiske Mau kan hjelpe kjæledyret ditt med å ha et flott, langt liv.

Metode 1 av 3: bringe katten din hjem

 1. 1
  Velg en oppdretter. Den egyptiske Mau er en uvanlig rase, og mange oppdrettere har ventelister på kattungene sine. Ikke la dette presse deg til å kjøpe en kattunge fra en uærlig oppdretter. Vent til kattunger av god kvalitet som er godt sosialisert er tilgjengelig.
  • Finn en oppdretter som også er kattelsker. Dette betyr at de er mer sannsynlig å behandle avlsstammen som kjæledyr, noe som betyr bedre sosialisering for kattungene, ettersom de er mer sannsynlig å bli oppdratt i hjemmet, i stedet for utendørs i løpet.
  • Unngå oppdrettere som holder avlsbestanden i utendørs løp, siden dette betyr at de er mindre godt sosialiserte.
  • Kjøp aldri en egyptisk Mau uten å se moren. Dette kan virke fristende hvis det ikke er noen lokale oppdrettere, og du finner en som er villig til å møte deg halvveis med kattungen. Dette er imidlertid et tegn på skruppelløs avl siden ingen seriøse oppdrettere vil understreke kattungen sin på denne måten på sjansen for å gjøre et salg.
 2. 2
  Vet når du skal adoptere kattungen. De fleste kattunger kan adopteres fra rundt ni ukers alder. Vær mistenksom overfor alle som ønsker å kattunger hjemme på mindre enn åtte uker, da de neppe vil ha kattungens beste.
 3. 3
  Vaksinere katten din. Du bør vaksinere din egyptiske Mau mot vanlige smittsomme sykdommer, for eksempel katteinfluensa, kattinfeksiøs enteritt og katteleukemivirus. Du bør også vaksinere mot rabies.
  • De første kattungevaksinasjonene krever at to doser er effektive, gitt fra ni ukers alder og gitt tre til fire ukers mellomrom.
  • Den rabies vaksine er en enkelt dose som er gitt fra 12 ukers alder.
  • Sørg for å få kattens boosterinjeksjoner, vanligvis gitt en gang i året.
 4. 4
  Kastrerer eller steriliser katten din. Din egyptiske Mau-katt bør kastreres eller kastreres med mindre du har tenkt å avle fra dem. Den vanligste alderen er rundt fem til seks måneder.
  • Når du har kastrert eller sterilisert katten din, er det også en flott tid å få montert en mikrochip. ID-brikker er en permanent måte å identifisere katten din på.
  Å lære å ta vare på din egyptiske Mau kan hjelpe kjæledyret ditt med å ha et flott
  Å lære å ta vare på din egyptiske Mau kan hjelpe kjæledyret ditt med å ha et flott, langt liv.
 5. 5
  Få orm av katten din. Annen forebyggende helsevesen inkluderer parasittkontroll og ormekur. Du må få loppemedisiner til katten din. Ormekur er en viktig del av å holde den egyptiske Mau-katten sunn. Vanligvis bør dette gjøres hver tredje måned.
  • En god bredspektret multi-wormer tablett blir kvitt runde, tape og hookworms.
 6. 6
  Vær oppmerksom på rasespesifikke sykdommer. Det eneste oppførte problemet for en egyptisk Mau er en sjelden tilstand kjent som Leukodystrophy eller "Krabbe's" sykdom. Sykdommen fører til en forverring av nervefunksjonen, ofte til lemmemuskulaturen, noe som fører til svakhet, dårlig koordinasjon og manglende evne til å stå. Det er ingen behandling eller kur, så eutanasi av berørte katter anbefales.
  • De første tegnene kan vises så unge som sju ukers, og utvikle seg raskt, slik at kattungen kan bli sterkt deaktivert bare noen få måneder gammel.
 7. 7
  Vurder å gjøre din egyptiske mau til ditt eneste kjæledyr. Egyptian Maus er veldig lojal og danner sterke bånd med eierne. Imidlertid gjør rasen seg generelt ikke bra med andre dyr. Denne rasen er flott hvis du bare vil ha en katt.

Metode 2 av 3: Ta vare på katten din

 1. 1
  Gi katten din kvalitetsmat. Gi din egyptiske Mau en god proteinrik mat. Dette betyr at kjøtt er oppført første og andre på kjæledyrmatetiketten.
  • Unngå matvarer som er tunge på karbohydrater og som har korn eller frokostblandinger oppført som hovedingrediens.
 2. 2
  Hold katten din fra å være overvektig. Det er viktig at din egyptiske Mau ikke blir overvektig. Dette vil disponere henne for helseproblemer som diabetes eller leddgikt. Overvåk kattens vekt og vær oppmerksom på vektøkning, og reduser porsjonsstørrelsen tilsvarende.
  • Hver katt har forskjellige rammestørrelser, så det er ikke nyttig å gi en foreslått vekt. I stedet må du sørge for at du lett kan føle dine egyptiske Mau ribbeina, men de stirrer ikke ut gjennom kappen. En god guide er å tenke hvordan det føles når du kjører fingertuppene over baksiden av de lukkede fingrene. Den slags milde støt er hvordan kattens ribbeina skal føles.
 3. 3
  Pensle kattens pels. Den egyptiske mausfrakken er lett å ta vare på, men den har fordeler av daglig til ukentlig børsting. Dette hjelper til med å fjerne kaste hår, noe som reduserer risikoen for at katten får i seg håret og får pelsballer. Regelmessig børsting hjelper også med å spre de naturlige oljene over håret, noe som tilfører satengglansen som er knyttet til rasen.
  Din egyptiske Mau-katt bør kastreres eller kastreres med mindre du har tenkt å avle fra dem
  Din egyptiske Mau-katt bør kastreres eller kastreres med mindre du har tenkt å avle fra dem.
 4. 4
  Trim kattens negler. Trim kattens negler en gang annenhver uke. Dette forhindrer at de blir for skarpe og fanger opp teppet eller møblene dine.
  • Hvis du ikke er sikker på hvor mye du skal klippe bort, er det lurt å ha en groomer eller veterinærteknologi som viser deg hvordan du gjør dette.
 5. 5
  Børst kattens tenner. Gjør for vane å pusse tennene til din egyptiske Mau. Dette gjøres best ved å introdusere tannbørsten til katten som et leketøy, så hun blir vant til det. Lær henne hvert trinn i børsteprosessen, og la henne bli komfortabel med hvert trinn før du går videre til neste.
  • Begynn med å løfte leppen, berør deretter børsten i tennene, fukt deretter børsten med vann og tørk den opp og ned, og legg deretter en klatt kattetandkrem på børsten.
  • Bruk aldri menneskelig tannkrem, da det høye fluorinnholdet er giftig for katter ved svelging.
 6. 6
  Hold den egyptiske mauen varm. Egyptiske Mau liker å være varme, så de gjør det bedre i varmere klima. Pelsen deres isolerer dem, men de foretrekker et varmt, koselig hus. Dette betyr at de må være inne i katter. Hvis du lever i et kaldt klima, må du holde katten varm.

Metode 3 av 3: Binding med katten din

 1. 1
  Sosialiser katten din. Egyptian Maus kan være veldig sjenert og reservert. På grunn av dette kan det hende at katten din ikke liker noen utenfor familien hennes. Hun kan også bli skremt av plutselige lyder eller bevegelser. For å hjelpe med dette, sørg for å sosialisere katten din slik at hun blir vant til å være rundt mennesker.
 2. 2
  Gi katten din mye oppmerksomhet. Egyptiske Maus vil være sammen med mennesker. Hvis du leter etter en sofakatt som lar deg være i fred, så tenk deg om to ganger før du får en Mau. Din egyptiske Mau vil sannsynligvis følge deg rundt som en skygge. En Mau kommer til å ønske å leke med deg og ri rundt på skulderen din, så vær sikker på at interaksjonsnivået er noe du kan gi.
  Og mange oppdrettere har ventelister på kattungene sine
  Den egyptiske Mau er en uvanlig rase, og mange oppdrettere har ventelister på kattungene sine.
 3. 3
  Gi katten din de riktige lekene. Egyptian Maus er ekstremt intelligente katter. På grunn av dette, gi deg egyptiske Maus- puslespill som utfordrer henne, gi henne mental stimulering og gi belønninger som godbiter når hun finner ut av dem.
  • På grunn av hvor intelligent din egyptiske Mau er, kan du også lære henne å utføre triks.
 4. 4
  Gi katten din jaktleker. Egyptiske Maus elsker å jakte og slå ned, så la henne leke med ting å jage. Dette kan omfatte en rekke leker, for eksempel vinger på strenger.
 5. 5
  Lek med katten din ofte. Egyptian Maus er nysgjerrig og interaktiv, og så regelmessige lekesesjoner er avgjørende for at katten din skal føle seg lykkelig og oppfylt. Spill med din Mau minst to ganger om dagen, i 10 til 20 minutter.
  • Vær tålmodig under lek fordi katter er sprintere og vil spille i en burst, stoppe for å komme seg, og spill deretter igjen. Ikke tro fordi hun stoppet for å pusse, er spillet over. Hun har bare fått pusten før hun er klar til å gå rundt igjen.

Spørsmål og svar

 • Hvilken loppekontroll skal jeg bruke for min egyptiske mau?
  Enhver type loppekontroll som er trygg for katter, bør fungere bra for din egyptiske Mau. Rådfør deg med veterinæren din hvis du er usikker på hvilken du skal velge.
 • Hvor lenge lever egyptisk Maus?
  En gjennomsnittlig levealder er rundt 12 år. Noen lever imidlertid lenger enn dette, opp til rundt 15 år.
 • Liker egyptisk Maus vann?
  Ja, det er faktisk en særegenhet til den egyptiske Mau (og Bengalen!) At de er vannelskende. Jeg har kjent egyptiske mauser som løper inn på badet når de hører badet fylles... i påvente av vannsport.
 • Får egyptiske Mau godt med hunder?
  Det avhenger av den spesielle katten og hunden, men vanligvis er de i stand til å akklimatisere seg til hverandre.
 • Er egyptiske Mau-katter sjeldne?
  Den egyptiske Mau regnes som en relativt sjelden rase. I løpet av et år er antall registrerte kattunger ofte på 100- eller lave 1000-tallet.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail