Hvordan velge allergifremkallende kattepleieprodukter?

For å velge allergifremkallende kattepleieprodukter, sjekk alltid om et produkt er merket som allergivennlig før du kjøper det. Men siden etiketten "allergivennlig" ikke er regulert, bør du likevel sjekke ingredienslisten for irriterende eller skadelige ingredienser. Generelt bør du unngå produkter som inneholder kunstige fargestoffer, dufter, parabener, mineraloljer, natriumlaurylsulfat og petrokjemikalier. I tillegg må du ikke kjøpe produkter som inneholder essensielle oljer, siden de kan være giftige for katter. Hvis du ikke er sikker på om et produkt er riktig for katten din, spør veterinæren din før du bruker det. For å få tips fra vår veterinærmedforfatter, som å velge mellom kattesjampo, spray og rengjøringsservietter, fortsett å lese!

For å velge allergifremkallende kattepleieprodukter
For å velge allergifremkallende kattepleieprodukter, sjekk alltid om et produkt er merket som allergivennlig før du kjøper det.

Fordi katter rengjør seg, trenger de sjelden et bad. Når de gjør det, må du imidlertid velge produkter som er allergivennlige og trygge for katten din. Velg allergivennlige produkter, ikke bare ved å se etter etiketten "allergivennlige", men også ved å undersøke ingredienslisten. Prøv å unngå produkter som inneholder skadelige kjemikalier som kunstige fargestoffer, petrokjemikalier og parabener, for å nevne noen. Når katten din trenger bad, kan du velge mellom sjampo, spray og kluter, eller lage din egen tørre sjampo hjemme.

Metode 1 av 2: velge trygge produkter

 1. 1
  Se etter etiketten allergivennlig. Hvis et produkt inneholder denne etiketten, kan du ha rimelig tillit til at dette produktet er allergivennlig. Vær imidlertid oppmerksom på at merket "allergivennlig" ikke er regulert av FDA i USA. Derfor kan ethvert selskap definere allergivennlig for seg selv, noe som betyr at disse produktene fremdeles kan inneholde ingredienser som katten din er allergisk mot.
 2. 2
  Undersøk ingredienslisten. Fordi allergivennlige produkter fremdeles kan inneholde irriterende eller skadelige ingredienser, bør du undersøke ingredienslistene til alle produktene før du kjøper dem. Unngå generelt produkter som inneholder kunstige fargestoffer, dufter, mineraloljer, parabener, petrokjemikalier og natriumlaurbærsulfat.
  • Unngå produkter som inneholder essensielle oljer, da katter ofte er følsomme for dem.
  • Mange "naturlige" produkter kan fremdeles inneholde skadelige kjemikalier, så sørg også for å sjekke ingredienslistene til disse produktene.
 3. 3
  Vær selektiv når du velger loppeprodukter. Mange loppe- og flåttprodukter inneholder skadelige kjemikalier for katter. Unngå loppeprodukter som inneholder pyretriner / pyretroider, organofosfatvernmidler (OP) og karbamater. I stedet velger du loppeprodukter som inneholder tryggere kjemikalier som pyriproxyfen og s-metopren. Orale loppemedisiner kan være et bedre alternativ.
  • Unngå produkter som inneholder permetrin, pyretrin eller andre pyretroider. Hvis et kjemikalie på ingredienslisten ender på "-thrin", er det et tegn på at produktet inneholder pyretroider. Disse er vanlige i loppesjampo, fall og spot-on-produkter merket for hunder. Noen katteprodukter inneholder pyretroider i lave konsentrasjoner. Katter er følsomme for disse forbindelsene, noe som kan forårsake skjelving, kramper og til og med død.
  • Unngå produkter som inneholder OPs som tetraklorvinphos.
  • Unngå produkter som inneholder karbamater som karbaryl og propoksur.
  • Din veterinær vil ha den beste ideen om hvilke loppe- og flåttprodukter som fungerer bra i ditt område, og vil kunne anbefale et produkt som er mindre sannsynlig å forårsake en reaksjon hos katten din.
 4. 4
  Rådfør deg med veterinæren din. Hvis du er usikker på et produkt, kan du alltid dobbeltsjekke med veterinæren din. Veterinæren din kan anbefale allergivennlige produkter som spesielt imøtekommer kattens allergi. I tillegg kan veterinæren anbefale stellprodukter som er trygge og ikke-giftige.
Må du imidlertid velge produkter som er allergivennlige
Når de gjør det, må du imidlertid velge produkter som er allergivennlige og trygge for katten din.

Metode 2 av 2: Utforsk måter å rengjøre katten din på

 1. 1
  Bruk en sjampo. Kattesjampo kan komme i flytende eller fast form (barsjampo). Bare bad katten din hvis den er for skitten, for eksempel dekket av gjørme, eller hvis den har noe klebrig eller stinkende fast i pelsen. Bad anbefales også bare hvis katten din er rolig nok til å tåle dem.
 2. 2
  Velg en spray. Vannfrie sprayer (og skum) er gode alternativer til den tradisjonelle sjampoen. Disse rengjøringsproduktene er ypperlige for katter som avskyr vann. Bare spray kattens kappe med produktet og la det gjøre rengjøringen.
  • Fordi spray blir igjen på pelsen, må du være sikker på at de er allergivennlige før du bruker dem på din allergisk utsatte katt.
 3. 3
  Prøv kluter. Servietter er en flott og problemfri måte å rense katten din også. Du kan kjøpe trygge, allergivenlige kluter online eller hos din lokale dyrebutikk. Earthbath, GNC og Whisker City selger allergivennlige katteservietter.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail