Hvordan sette opp en tank for den røde klørkrabben din?

Rødkrabber trenger et trygt, lukket rom for å leve og vokse, så ta litt tid å sette opp riktig type tank til kjæledyret ditt. Størrelsen på tanken din vil avhenge av hvor mange krabber du planlegger å eie. Det anbefales at du ikke har mer enn 1 krabbe per m2. Legg et sikkert lokk til tanken din, siden krabber liker å klatre. Du vil også forsyne tanken din med et filter, varmeapparat, luftstein, UVB-lys og termometer for å holde den ren, varm og oksygenert. Linj bunnen av tanken med sand, og fyll den med brakkvann ved romtemperatur. Bruk noe av innredningen eller sanden til å bygge noen få områder over vannlinjen slik at krabben din kan puste. For å lære å vedlikeholde tanken din, fortsett å lese!

Ungekrabber kan komme sammen med andre i en tank
Ungekrabber kan komme sammen med andre i en tank, men som voksne kan trakassere sine tankekamerater og trenger sin egen tank.

Rødkrabber er relativt enkle kjæledyr for begynnende kjæledyrseiere. I tillegg til mat krever disse små skapningene et trygt lukket rom der de kan leve og vokse. Med gjennomtenkt planlegging og noen forsiktige trinn kan du skape et bomiljø som holder krabben glad og sunn.

Del 1 av 3: kjøp av tanken

 1. 1
  Bestem størrelsen tanken du trenger. Mest sannsynlig vil en tank mellom 5 og 20 liter være passende. Volumet du velger vil avhenge av størrelse og antall krabber. En overfylt tank kan føre til stress og sykdom i en krabbe. Anbefalingen er ikke mer enn en krabbe per m2.
 2. 2
  Legg på et lokk. Tanken trenger et sikkert lokk, da krabber liker å klatre og kan gjøre det på nesten alle overflater, inkludert slanger. Lokket forhindrer krabben i å unnslippe tanken.
 3. 3
  Velg innredningen. Rødkloede krabber liker å klatre, gjemme seg og grave, så du må gi dem gjenstander å samhandle med, for eksempel:
  • Bakker
  • Drivved
  • Planter
  • Rocks
  • Grotter
  • Småstein
  • Sand
 4. 4
  Inkluder et akvariefilter, varmeapparat, luftsteiner og termometer. Dette er verktøy du trenger for å holde tanken ren, varm og oksygenert. Kjøp dem sammen med tanken for å sikre at de er kompatible. Noen tanker kan komme med noen av disse verktøyene festet.
 5. 5
  Få et UVB-lys. Rødklokrabber er nattlige, men krever 10-12 timer dagslys om sommeren og 8-10 timer i vintermånedene. UVB-lyset sørger for at de får den eksponeringen de trenger for å holde seg sunne.

Del 2 av 3: Montering av tanken

 1. 1
  Sett tanken i et godt opplyst område. Posisjonering i nærheten av et vindu eller en annen lyskilde vil hjelpe krabber å få det lyset de trenger for å holde seg sunne.
 2. 2
  Lag en hauget overflate i tanken. Selv om krabber med rød klo er akvatiske, puster de luft. Dette betyr at de trenger høye områder over vannlinjen som de kan nå ved å gå eller klatre. Du kan lage dette med dekorartiklene, eller legge til en rampe for dette spesifikke formålet.
 3. 3
  Legg til de gjenværende dekorartiklene. Sett småstein / sand i bunnen av tanken din. Lag på gjemmestedene og plantene. Husk at skjulte rom gjør at krabben føles trygg, så plasser dem på tilgjengelige steder og sørg for at de er store nok til krabben din.
 4. 4
  Fyll tanken med brakkvann ved romtemperatur. Selv om krabber med rød klo er ferskvannsdyr, trives de i lettsaltet vann. Bland 1 ts havsalt per liter 72-28°C vann, og tilsett den i tanken. Sørg for å legge igjen noen områder over vannlinjen som krabben kan nå for å puste.
Kan jeg sette en snegle i tanken med rødklokrabbe
Kan jeg sette en snegle i tanken med rødklokrabbe?

Del 3 av 3: Vedlikehold av tanken

 1. 1
  Utfør daglige vedlikeholdskontroller. For å sikre at tanken er ren, varm og oksygenert, må du utføre daglige tester av:
  • filteret for å sikre at det ikke er tett
  • termometeret for å sikre at vanntemperaturen er 72-28°C
  • slangen for å sikre at det ikke er noen skader
 2. 2
  Test vannkvaliteten ukentlig. Du må bruke et testsett for å sjekke pH-nivået i vannet i tanken. For rødklokrabbe bør pH-nivået være mellom 7,5 og 8,5. Du kan kjøpe testsett fra en dyrepleiebutikk.
 3. 3
  Bytt 10-25% av vannet hver uke eller måned. Ved å skifte vannet, fortynner du nitratene og ammoniakken i vannet, samt fjerner andre giftstoffer og forurensninger som kan bygge seg opp i tanken. Ta ut det gamle tankvannet ved hjelp av et fartøy som en stor kopp eller en liten bøtte, og tilsett like stort volum nytt vann fra springen tilbake i tanken.
 4. 4
  Rengjør filteret. Filteret ditt kan være mekanisk, kjemisk eller biologisk. Det må rengjøres hver 1-2 måned, avhengig av filtertype. Rengjøringen vil trolig innebære skylling av svampen eller putene og skrubbing av foringen og rørene. Spesifikke instruksjoner for rengjøring av filteret ditt vil bli inkludert i brukerhåndboken. Følg disse for å garantere at filteret fortsetter å fungere skikkelig.
 5. 5
  Se etter hull i tanklokket. Med sine klatreegenskaper er rødklø krabber ganske i stand til å rømme gjennom hull i lokket. Reparer dem om mulig, eller skift lokket om nødvendig.
Kan jeg bruke en skilpaddetopper til de røde klørne krabbetankene mine
Kan jeg bruke en skilpaddetopper til de røde klørne krabbetankene mine?

Tips

 • Mannlige rødkrabber er territoriale, så sørg for at tanken din er stor nok til mer enn en hann hvis du velger å legge mer enn en i tanken din.
 • Separate voksne som blir fiendtlige. Ungekrabber kan komme sammen med andre i en tank, men som voksne kan trakassere tankekameratene og trenger sin egen tank.
 • Introduser nye innbyggere i akvariet gradvis. Krabber kan spise liten fisk, dvergafrikanske frosker og andre tankekamerater som bor eller sover på bunnen av tanken.
 • Temperaturer som overstiger 85° Kan være dødelig for en krabbe.

Spørsmål og svar

 • Kan krabber leve med annen fisk?
  Røde klo krabber kan trakassere fisk med lange finner og små bunnfôrere som steinbit, reker og snegler. Hvis du vil sette en fisk i tanken, vil jeg velge en større, mer dominerende fisk.
 • Kan jeg håndtere krabben?
  Ja, men vær forsiktig. Bruk en kopp av plast / papir til å plukke den opp slik at den ikke klemmer deg!
 • Hva skal jeg gjøre hvis den røde krabben min ikke beveger seg?
  Ta krabben til en veterinær som spesialiserer seg på slike skapninger.
 • Vil de ha det bra i en høy tank på 3 liter?
  Det avhenger av størrelsen på krabbene dine, men det skal være greit.
 • Trenger jeg fuktighet for en krabbe?
  Det avhenger av krabben. Kanskje i begynnelsen, men hvis du følger nøye med på krabben din og sørger for at den er hydrert, og varm, sannsynligvis ikke.
 • Kan jeg sette en snegle i tanken med rødklokrabbe?
  Nei, den røde kloen spiser kanskje sneglen, de spiser det som ikke kommer unna.
 • Kan krabber klatre i akvarieglass?
  Ikke selve glasset, men de kan og vil klatre kablene fra pumpen / varmeren.
 • Hvor mye koster dette generelt?
  Avhengig av størrelse på krabbe, type krabbe, størrelse på terrarium og om du bruker spesialmat. Generelt kan kostnadene utgjøre omtrent 100 dollar.
 • Trenger krabber et lys øverst i tanken?
  Ja, ideelt sett en varmelampe.
 • Skal jeg sette vann i hjørnet og få det til å se ut som en strand?
  Ja, det kan du gjøre.
Ubesvarte spørsmål
 • Kan jeg ha en krabbe og en meksikansk dverghummer sammen i en tank?
 • Liker røde klørkrabber leketøy?
 • Kan jeg bruke en tørr sone under vann til den røde klokrabben min?
 • Kan jeg bruke en skilpaddetopper til de røde klørne krabbetankene mine?
 • Hvor mange watt trenger UVB-lyset å være? Også, hvor mange inches skal lampen være fra tanken?

Kommentarer (2)

 • kennedykovacek
  Takk skal du ha! Jeg er første gangseier av en rød klo krabbe og trengte litt hjelp. Dette var god informasjon.
 • fpouros
  Takk for nyttig informasjon! Nå vet jeg nøyaktig hva jeg skal mate Bubble.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail