Hvordan forberede seg på rasespesifikke helseproblemer hos hunder?

For å forberede deg på rasespesifikke helseproblemer hos hunder, begynn med å vite hvilke forhold som mest sannsynlig vil påvirke hunden din ved å undersøke rasen online eller spør veterinæren din. Så må du aktivt overvåke hundens helse ved å ta den med til en årlig kontroll hos veterinæren, ta hensyn til eventuelle unormale endringer i oppførsel eller utseende, og sørg for at du gir hunden et sunt kosthold og gir den nok mosjon. For flere tips fra vår veterinæranmelder, som noen av de vanligste rasespesifikke helseproblemene hos hunder, kan du lese videre!

For å forberede deg på rasespesifikke helseproblemer hos hunder
For å forberede deg på rasespesifikke helseproblemer hos hunder, begynn med å vite hvilke forhold som mest sannsynlig vil påvirke hunden din ved å undersøke rasen online eller spør veterinæren din.

Det er mange rasespesifikke helseproblemer som hunden din kan møte på et eller annet tidspunkt. Blant de vanligste er pustekomplikasjoner forbundet med hunder med flat ansikt. På den annen side sliter større hunder ofte med leddgikt og andre forhold som påvirker bein og ledd. Selvfølgelig er noen potensielle helsekomplikasjoner ekstremt spesifikke, så sørg for å bli kjent med de kjente risikoene forbundet med hundens rase.

Metode 1 av 3: se opp for spesifikke forhold

 1. 1
  Overvåke hundens helse aktivt. Du vet sannsynligvis allerede at du bør ta hunden din til veterinæren for en årlig kontroll, selv om de ser ut til å være helt sunne. Dette vil hjelpe veterinæren din til å oppdage eventuelle symptomer du ikke merker og løse potensielle problemer før de er farligere.
  • Videre, når hundens oppførsel endres uventet, blir de lett plaget, eller ser ut til å ha vondt, ikke nøl med å ta dem inn for en sjekk.
  • I mellomtiden må du sørge for at du gir hunden din en sunn livsstil - inkludert et konsistent kosthold og mye trening.
 2. 2
  Gjør deg kjent med helseproblemene som kan påvirke hunden din. Mange rasespesifikke forhold og risikoer eksisterer. For å hjelpe hunden din med å holde seg så sunn som mulig, spør veterinæren din hva du bør passe på. For enda mer detaljert informasjon, se en publikasjon fra en pålitelig veterinærorganisasjon angående risikoen hunden din kan møte.
  • Se online etter rasespesifikke foreninger. Hvis en av disse foreningene eksisterer for hundens rase, kan du kontakte dem eller sjekke nettsiden deres for informasjon om helseproblemer som hunden din sannsynligvis vil møte.
 3. 3
  La en veterinær sjekke eventuelle øyeproblemer. Noen hunder, som Siberian Huskies, er genetisk disponert for progressive øyesykdommer. Hvis det dukker opp symptomer som påvirker hundens øyne, spesielt når de er små, må du straks varsle veterinæren din. Kirurgi kan være i stand til å forhindre blindhet.
  • Merk at huskier er utsatt for mange genetiske sykdommer, inkludert autoimmune sykdommer og noen hudforhold.
  Gjør deg kjent med helseproblemene som kan påvirke hunden din
  Gjør deg kjent med helseproblemene som kan påvirke hunden din.
 4. 4
  Se etter tegn på epilepsi hos unge beagles. Enhver hund kan ha epilepsi, men beagle er spesielt utsatt. Denne hjernesykdommen begynner vanligvis å forårsake anfall mellom 6 måneder og tre år. Selv om epilepsi ikke kan helbredes, kan medisiner bidra til å minimere antallet og farene ved anfall.
  • Merk at boksere også er utsatt for epilepsi.
  • Beagles er også utsatt for hypotyreose, øreinfeksjoner, diabetes, fedme og øyeproblemer. Tegn på hypotyreose inkluderer slapphet, hudavvik og langsom hjertefrekvens.
 5. 5
  Følg nøye med store dansker for utviklingsspørsmål. Teknisk klassifisert som en "gigantisk" rase, har helsekomplikasjonene som følger med stor Danes enorme størrelse, ført til kallenavnet "Heartbreak Breed." Mest utbredt er muskel- og hjerteproblemer.
  • På grunn av sin raske vekst er store dansker også utsatt for Wobbler's sykdom. Hvis Great Dane ser ut til å ha svakhet i beina, ta dem til veterinæren.
 6. 6
  Se opp for overdreven blødning. Von Willebrand er en arvelig sykdom som resulterer i overdreven blødning, selv etter mindre skader. Det vanligste tegn på sykdommen er hyppige neseblod. Siden hundens blod har problemer med å koagulere, risikerer de å miste store mengder blod raskt, og vil trolig trenge blodoverføringer etter kirurgi eller betydelig skade.
  • Raser som sannsynligvis vil lide av denne sykdommen inkluderer tyske hyrder og dobermans.

Metode 2 av 3: Tren nøye med visse raser

 1. 1
  Vær nøye med å trene med hunder med flate ansikter. Bulldogs er en av rasene som mest sannsynlig utvikler helseproblemer. Dette er en del av formen på ansiktene deres. Mer spesifikt, flat-faced hunder som bulldogs er spesielt utsatt for brachycephalic airway syndrom. Når det gjelder lek, gjør disse hundenes smale øvre luftveier det vanskelig for dem å puste normalt, og de vil sannsynligvis utvikle potensielt alvorlige pustekomplikasjoner.
  • Andre typer brachycephalic hunder inkluderer Boston Terriers, andre typer bulldogs, Boxers og Pugs.
  • Stopp ofte på joggeturer og turer med en brachycephalic hund, og sørg for at du tar med mye vann og velger ruter med mange skyggefulle flekker for å hvile.
  • Et tegn på potensielle pusteproblemer er høy snorking. Hvis hunden din puster spesielt høyt om natten, så gi veterinæren beskjed om det.
  Det er mange rasespesifikke helseproblemer som hunden din kan møte på et eller annet tidspunkt
  Det er mange rasespesifikke helseproblemer som hunden din kan møte på et eller annet tidspunkt.
 2. 2
  Hold brachycephalic hunder innendørs i varmt vær. Pugs er en annen flat ansikt rase som sannsynligvis vil utvikle pusteforhold. Bortsett fra smale luftveier, har de også små nesebor og store ganer, noe som gjør selv normal pust utfordrende. De er også spesielt utsatt for heteslag.
  • Unngå anstrengende trening med Pug også, da det ytterligere kan komplisere deres evne til å puste. Disse samme reglene gjelder for franske bulldogger, som også har ulempen med smale luftrør.
  • Merk at det også er sannsynlig at Pugs lider av øye- og hudforhold, og at franske bulldogger sannsynligvis vil lide av ortopediske problemer. Faktisk har helsekomplikasjonene forbundet med små, ofte innavlede brachycephalic hunder som disse, ført til at mange veterinærer har anbefalt å eie disse rasene.
 3. 3
  Ikke mate hunden din i umiddelbar nærhet av trening. Noen hunderaser, for eksempel en tysk korthåret pekepinn, er spesielt utsatt for oppblåsthet. Oppblåsthet er ikke bare ubehagelig, det er også spesielt farlig for hunder, da det kan begrense blodstrømmen til vitale organer.
  • Mathunder som spiser raskt, inkludert tips, små måltider. Forsikre deg om at du aldri gir hunden mat i løpet av de 30 minuttene før eller etter anstrengende trening.
  • Merk at tyske korthår generelt er ganske sunne, men kan også være utsatt for hjerteproblemer, hudlidelser og øyeproblemer.

Metode 3 av 3: Overvåking av problemer med muskler og skjelett

 1. 1
  Snakk med veterinæren din om hvordan du kan utsette leddgikt. Mange store raser, som tyske hyrder, er spesielt utsatt for muskel- og skjelettlidelser som hoftedysplasi og albuedysplasi. Disse forholdene kan føre til smerte, leddgikt og potensielt halthet. Medisinering kan bidra til å utsette leddgikt, men skal kun gis med samtykke fra veterinæren din.
  • I alvorlige tilfeller er det ofte nødvendig med kirurgi for å reparere problemer med muskler og skjelett som store hunderaser sannsynligvis vil utvikle.
  Som noen av de vanligste rasespesifikke helseproblemene hos hunder
  For flere tips fra vår veterinæranmelder, som noen av de vanligste rasespesifikke helseproblemene hos hunder, kan du lese videre!
 2. 2
  Behandle muskuloskeletale problemer hos små hunder umiddelbart. Små hunder, som Shih Tzus, Yorkshire Terrier og Dachshunds, kan ha større risiko for spesifikke muskuloskeletale problemer, som for eksempel mellom-vertebral plate sykdom, hoftedysplasi og patellar luxation. Vær oppmerksom på at disse hundenes risiko for skade fra hopping, trappetrinn eller kraftig trening er større enn hos andre raser.
  • Patellar luxation, eller "wobbly kneecaps", kan føre til at hunden hobber, hopper over eller halter. Hvis disse symptomene utvikler seg, eller hvis hunden din ser ut til å miste koordinasjon eller tap av følelse, ta hunden din til veterinæren.
  • Vær oppmerksom på at omtrent 0,25 av Dachshunds lider av inter-vertebral disk sykdom eller andre muskuloskeletale problemer.
  • Shih Tzus er også utsatt for øyeproblemer og luftveisblokkeringer som er vanlige hos korte eller flate naser. Dachshunds og Yorkshire Terrier er også spesielt sannsynlig å lide av øyeforhold.
 3. 3
  Hold store hunder aktive. Labrador Retrievers er ikke bare en av de mest populære hundene, de er også blant de sunneste. Imidlertid kan de bli overvektige hvis de ikke får nok trening, og / eller er overmatede. På sin side vil fedme i stor grad komplisere helsen til laboratoriet ditt, og øke risikoen for problemer med muskel-skjelett, leddproblemer og diabetes.
  • Sørg for at hunden din får minst ti til tjue minutter med moderat trening to ganger om dagen.
  • Følg veterinærens spesifikke instruksjoner angående fôring. Husk å varsle dem hvis hunden din går raskt opp i vekt.
  • Rottweilers er også utsatt for fedme, så vel som potensielle felles problemer.

Spørsmål og svar

 • Hva er Cushings sykdom?
  Cushings syndrom skjer når hundens kropp lager for mye av et hormon som kalles kortisol. Det er også kjent som hyperkortisolisme og hyperadrenokortisisme, og det kan være vanskelig for en veterinær å diagnostisere, fordi det har de samme symptomene som noen andre forhold.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail