Hvordan trene en belgisk malinois?

For å trene et belgisk malinois, begynn å sosialisere hunden din til en rekke steder og mennesker så tidlig som mulig. For best resultat bør dette gjøres når valpen er mellom 4 og 14 uker. Begynn å trene valpen på rundt 8 uker, med enkle kommandoer som "Sit", "Stay" og "Come". Beløn hunden din med ros og godbiter når den utfører disse oppgavene. Du kan også bruke klikkeropplæring som et positivt forsterkningsverktøy. Når hunden blir komfortabel med disse kommandoene, kan du begynne å legge til nye. For tips fra vår veterinærmedforfatter om hvordan du kan motvirke hunden din fra å jage eller nippe, les videre!

Hvordan kan jeg trene hunden min til å stoppe munnen på folk
Hvordan kan jeg trene hunden min til å stoppe munnen på folk?

En belgisk malinois er en gjeterhund som har lignende egenskaper som en tysk gjeter, inkludert at den krever mye trening og oppmerksomhet. Hvis du vil trene en belgisk malinois, bør du starte prosessen i ung alder. Tidlig og grundig trening kan hjelpe deg med å eliminere territoriell eller aggressiv oppførsel, som kan dukke opp i rasen hvis den ikke er godt trent. Med jevn, tydelig og erfaren trening kan en malinois bli opplært til å gjøre en rekke jobber, inkludert gjeting og beskyttelsesjobber.

Del 1 av 3: Gjør grunnleggende opplæring

 1. 1
  Sosialiser hunden din i ung alder. I alderen 4 til 14 (eller muligens opp til 18) uker går en valp gjennom en sosialiseringsperiode. Du bør utsette valpen din for et bredt utvalg av steder og mennesker i denne perioden, slik at den vet at nye steder og mennesker er en normal del av livet.
  • Gå eller bær valpen din på offentlige steder, som travle handlegater og markedsplasser, så den blir vant til å være rundt mennesker. Med denne typen tidlig eksponering er det mindre sannsynlig å føle seg truet når den ser noen den ikke kjenner.
  • Ta med et bredt utvalg av mennesker hjem til deg. Å ha fremmede hjemme vil lære hunden at det er normalt at nye mennesker dukker opp, og de bør ikke føle seg truet av dette som skjer i fremtiden.
 2. 2
  Tilbring kvalitetstid med hunden din. Lek er viktig i hundens liv, og det kan være veldig nyttig å bygge et forhold til hunden din. Spesielt malinois er kjærlige hunder som elsker å tilbringe tid med sine mennesker. Derfor bør du fra ung alder tilbringe kvalitetstid med hunden din hver dag. Minst 30 minutters lek hver dag er en god mengde for en liten valp, mens en eldre hund kan bruke mer tid på å leke og trene med deg.
  • For eksempel kan du gi Malinois en liten gummikule å leke med. Kast ballen til valpen og øv deg deretter i å hente den.
 3. 3
  Vær forsiktig med hunden din. Når du skaper et godt grunnlag for trening, bør du sørge for å ikke bli sint eller være voldelig mot hunden. Malinois reagerer vanligvis ikke på aggressive treningsteknikker. Unngå i stedet å behandle valpen hardt mens den fremdeles er ung, slik at den vil stole på deg og være begeistret for å gjøre det du ber om å gjøre.
  • Administrer dine forventninger til hundens oppførsel og fokuser på å skape et bånd basert på hengivenhet i stedet for frykt.
  • Selv om det er viktig å stoppe negativ oppførsel, som å gå på do i huset, er omdirigering og viser hunden hva den skal gjøre i stedet mye mer effektivt enn å rope eller slå hunden. Husk at når du roper på en hund, har det sannsynligvis ingen anelse om hvorfor du roper på den.
Hvordan stopper jeg hunden min i å trekke i båndet
Hvordan stopper jeg hunden min i å trekke i båndet?

Del 2 av 3: Undervisning av malinois-kommandoer

 1. 1
  Begynn å trene en valp som er 8 uker gammel. En ung valp er perfekt i stand til å lære å følge kommandoene dine og begynne tidlig vil hjelpe dem å unngå å lære dårlige vaner. Be hunden om å "sitte", "bli" og "komme" når du vil at den skal gjøre disse tingene. Selv om du ikke skal forvente perfekt oppførsel i en så ung alder, vil det å begynne å bruke verbale kommandoer med hunden legge grunnlaget for lydighet når den eldes.
  • For en malinois kan det være viktig å begynne å trene så tidlig som å hjelpe den med å utvikle en behagelig og hyggelig personlighet.
  • For eksempel bør du begynne å trene valpen din så snart som mulig. Ta den ut med jevne mellomrom og ta den til samme sted hver gang, slik at den lærer å gå på do bare utenfor.
 2. 2
  Bruk belønningsbaserte treningsteknikker. I stedet for å straffe en hund for å gjøre feil ting, gi den ros og godbiter for å gjøre positive ting. Når den sitter, går på do utenfor, eller kommer når den blir ringt, gi den en klapp, fortell den hvor smart den er med en fin stemme, eller gi den en liten godbit med en gang. Ved å starte denne positive forsterkningen tidlig, vil hunden strebe etter å gjøre ting som behager deg i fremtiden.
  • Denne positive forsterkningen kan starte veldig tidlig, og å bruke den når hunden er ung, vil hjelpe deg med mer avansert trening senere.
 3. 3
  Vurder å bruke klikkeropplæring. Clicker-trening er en belønningsbasert treningsstil som også inneholder en markant klikkelyd. Denne støyen gjøres når hunden gjør det du har bedt den om å gjøre, noe som hjelper hunden å forstå når den har fullført det den ble bedt om å gjøre.
  • Clicker-trening er en nyttig treningsmetode fordi den eliminerer noe av forvirringen som kan oppstå mellom trener og hund. Når du klikker på klikkeren rett når hunden gjør det du ba den om å gjøre, er det ingen tvetydighet om kommandoene dine.
  • Dette kan være veldig nyttig når du gir en hund omfattende og dyktig trening, noe som er vanlig med malinois.
 4. 4
  Juster lengden på treningsøktene etter hvert som hunden blir eldre. Når Malinois er en ung valp, bør treningsøktene være maksimalt 10 minutter. Når hunden vokser opp, kan du gradvis utvide hver treningsøkt til 30 minutter til 1 time.
  • Malinois elsker å lære, være aktiv og tilbringe tid med eieren, så de fleste av dem er glade for å gjøre flere treningsøkter om dagen.
  Hvis du vil trene en belgisk malinois
  Hvis du vil trene en belgisk malinois, bør du starte prosessen i ung alder.
 5. 5
  Lær hunden å sitte. Når du vil få valpen til å sitte, må du vente et øyeblikk når hunden er i ferd med å sitte naturlig, så si "sitte", og gi hunden ros og godbit. Hvis du gjør dette gjentatte ganger, vil hunden begynne å knytte handlingen med den positive forsterkningen.
  • Prøv å øve på å sitte når du er på tur. Når du tar en pause i et hjørne, vær forberedt på å gi godbiter eller ros, da hunden sannsynligvis naturlig vil sitte når den stopper.
  • Tiden det tar for hunden å lære seg å sitte kan variere drastisk. Det kan ta mange repetisjoner for hunden din å forstå kommandoen din og hvorfor den får godbiter.
 6. 6
  Innfør flere kommandoer når hunden har mestret sittingen. Sit er utgangspunktet for en rekke andre kommandoer, for eksempel opphold og legg deg ned. For eksempel, når hunden sitter, sier ordet "ned" og signaliserer at hunden skal legge seg. Du må kanskje vente til hunden vil legge seg og gi den en godbit da, akkurat som du gjorde da du lærte hunden å sitte.
  • Husk den positive forsterkningsteknikken ved å si "God hund" når den gjør det rette.
  • Fortsett å gjenta denne rutinen daglig til hunden din følger dine kommandoer pålitelig.

Del 3 av 3: nedslående dårlig oppførsel

 1. 1
  Kontroller hundens byttedyr. For å minimere hundens instinkt til å angripe byttedyr, bør sosialisering være den første, men ikke den eneste løsningen. Bruk hundens trening for å instruere den å hæle når du går utenfor. Du kan også lære en malinois å "la det være", det vil si å la noe være i fred. Å undervise i denne kommandoen med belønningsbasert trening kan holde hundens byttedrift i sjakk.
  • Alle malinois har høyt byttedyr, noe som betyr at de vanligvis jager små dyr som katter, små hunder og potensielt små barn. Så du må passe deg for dette instinktet og nippe det i knoppen.
  • Når du går på Malinois, må du også sørge for at båndet holdes tett, slik at hunden ikke løsner hvis den hiver seg på noe.
 2. 2
  Reduser gjetningsatferd. Når en malinois begynner å gjete deg eller andre mennesker, bør du stoppe oppførselen med en gang, da den kan eskalere til raskt å nippe. Den første forsvarslinjen er å gi dem noe å gjøre i stedet for å gjete, for eksempel å leke med et leketøy eller gå en tur. Du kan imidlertid også jobbe med kommandoen "bli", som skal stoppe dem i sporene deres.
  • Malinois er en gjetende hundetype, så prøv å ikke bli irritert hvis din har en tendens til å følge deg rundt i huset mens du flytter.
  • Besetningsatferd kan bli spesielt problematisk hvis hunden din begynner å gjete barn eller eldre mennesker, som kanskje ikke er stabil nok til å motstå hundens fysiske oppmerksomhet.
  For å trene et belgisk malinois
  For å trene et belgisk malinois, begynn å sosialisere hunden din til en rekke steder og mennesker så tidlig som mulig.
 3. 3
  Reduser tigging om mat. Gjør det klart at måltiden din er atskilt fra hundens måltid. Siden denne hunden er under arbeid, må du lære din belgiske malinois at det ikke er riktig for den å stå foran deg mens du spiser måltidet. I stedet må du ha den nede i nærheten av døråpningen mens du og familien spiser måltidene.

Advarsler

 • Det er viktig å trene en malinois grundig og gi den ting å gjøre hver dag. De blir avlet for å være beskyttende og hardtarbeidende hunder, så hvis de overlates til seg selv, kan de bli aggressive mot fremmede, destruktive eller generelt dårlig oppførte.

Spørsmål og svar

 • Hunden min vil ikke ta et bad, den sliter når jeg heller vann på kroppen! Hva skal jeg gjøre og hvor mange ganger i uken skal jeg bade hunden min?
  Hvis hunden din ikke vil ta et bad, hell sakte varmt vann på ryggen. Ikke gå i hundens nakke i det hele tatt, det kommer inn i ørene og vil skade hundens trommehinner. Etter at du heller vann på baksiden, gjenta å helle varmt vann sakte. Å bade en gang i måneden er bedre for hunden din. Hvis du gjorde det en gang i uken, er det mer sannsynlig at du blir forkjølet.
 • Hvordan kan jeg trene hunden min til å stoppe munnen på folk?
  Når valpen munner, må personen skrike og få hånden til å halte. Ignorer deretter valpen og nekt å leke. Hvis dette ikke fungerer, så stå opp og gå ut av rommet. Noen valper blir så overopphissede at selv dette ikke fungerer, i så fall, spill i 15 sekunders burst, stopp, vent på at valpen har roet seg, og spill deretter i ytterligere 15 sekunder.
 • Hva skjer hvis noen slår en hund?
  Hunden vil bli skitten og redd for mennesker. Det vil ha dårlige sosiale ferdigheter, og det vil være umulig å trene ordentlig, fordi det vil være redd for å bli slått igjen. Du kan også få problemer med loven. Det er ulovlig de fleste steder å fysisk skade en hund.
 • Hvordan stopper jeg hunden min i å trekke i båndet?
  Forsikre deg om at båndet ikke er for langt eller for kort. Forsikre deg om at det er mye slakk, hvis hunden føler at båndet trekker, vil den begynne å trekke i den andre retningen. Når du går og hunden begynner å trekke, stopp og si "nei." I det øyeblikket du begynner å gå og hunden følger deg uten å trekke i båndet, beløn det med en godbit og ros det ved å si "god gutt" eller "veldig bra." Fortsett denne prosessen med å belønne for riktig oppførsel og si "nei" for upassende oppførsel, så får hunden din den.
 • Kan jeg fremdeles trene hunden min hvis den er 7 måneder gammel?
  Selvfølgelig! Hvis du trenger ekstra hjelp, kan du ta ham / henne til treningskurs.
 • Min malinois er for vennlig; Jeg vil at hun skal være uvennlig og vill. Hva kan jeg gjøre?
  Hvis hunden din er uvennlig og vill, kan hun skade noen. Du må kanskje betale bøter eller til og med måtte legge ned hunden din. Hvis du vil at hunden din skal gjøre beskyttelsesarbeid, finn en klasse med en profesjonell.
 • Vil han slutte å ta munnen når han blir tre måneder gammel?
  Han vil slutte med tennene, men kan fortsatt bite folk og armene lett. Bare må late-yip og si nei med en fast stemme for å lære ham.
 • Hvorfor er ikke hundens bajonett solid?
  Mest sannsynlig diaré. Ta ham / henne til veterinæren, slik at de kan sjekke ham ut.
 • Hunden min begynner fortsatt å begynne med tenner selv om han er 3 måneder gammel. Hva skal jeg gjøre for å stoppe tennene hans?
  Du slutter ikke å tenne. I Malinois vil tennene slutte rundt 8 måneder. Du kan gi hunden leker og bein å tygge på.
 • Hva kan jeg gjøre med en 8 uker gammel valp som kaster og tisser overalt?
  Ved åtte uker er valpen en ekte baby og bare akkurat gammel nok til å lære om pottetrening. Tidligere ulykker var uunngåelig på grunn av valpens unge alder. Start igjen nå. Ha en god, ren runde for å fjerne luktene fra tisse- og kakemarkøren. Vurder kasse som trener valpen når du ikke kan være i rommet. Gi puttetoalettet pauser ute hvert 20. til 30. minutt, og gjør et enormt oppstyr med mye ros når de gjør forretninger utendørs.

Kommentarer (5)

 • friesenjaquan
  Alt som er skrevet er nyttig, spesielt nå som vi vil være pelsforeldre til en belgisk malinois om noen uker. Dette er veldig informativt.
 • lenora01
  Trinnet for hvordan du skal trene dem.
 • gracielaschmitt
  De to første ordene å lære en valp hjalp til.
 • oreillymadie
  Denne artikkelen hjalp meg til å forstå hvordan trening av belgisk malinois er viktig.
 • kulasbruce
  Det forklarte hvorfor Maddy min oppfører seg slik hun er. Jeg trenger å tilbringe mer tid med henne og gi henne ting å gjøre.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail