Hvordan ta vare på tyske korthårede pekere?

For å ta vare på den tyske korthårede pekeren, gi den minst 30 minutter med kraftig trening hver dag siden det er en høyenergirase som elsker å være aktiv. Sammen med å gå og leke med det regelmessig, gjør det til en vane å rengjøre ørene minst en gang i uken ved å bruke gasbind viklet rundt fingeren, siden denne rasen er mer utsatt for øreinfeksjoner. Tyske korthårede pekere er også utsatt for hengende nedre øyelokk der støv og smuss kan bli fanget, så du må kanskje skylle hundens øyne ut med en saltoppløsning innimellom for å forhindre irritasjon. For mer hjelp fra vår veterinærmedforfatter, inkludert hvordan du velger riktig mat til den tyske korthårede pekeren, blar du ned!

Kan du se etter en energifull voksen hundemat
Hvis GSP-en din er en brukshund eller bare er veldig aktiv, kan du se etter en energifull voksen hundemat.

Tyske korthårede pekere er energiske, mellomstore hunder. De har korte strøk som ofte har solid leverfarge eller en kombinasjon av lever og hvit. GSP-er ble tradisjonelt brukt som jakt- og sporingshunder, men de er også gode for mennesker med aktiv livsstil på grunn av deres høye energinivå. Hvis du har en GSP eller hvis du vurderer å få en, er det flere ting du må huske på hvordan du best kan ta vare på dem.

Metode 1 av 4: mate og beskytte din GSP

 1. 1
  Velg riktig hundemat for gsps aktivitetsnivå. Tyske korthårede pekere har en metabolisme som ligner på de fleste andre hundearter, så en GSP med et gjennomsnittlig nivå av daglig aktivitet bør være bra med vanlig voksen hundemat. Hvis GSP-en din er en brukshund eller bare er veldig aktiv, kan du se etter en energifull voksen hundemat.
  • Du kan bestemme om maten er av høy kvalitet ved å lese ingrediensene. Hvis de to første ingrediensene som er oppført, er kjøtt (ikke kjøttbiprodukter), er maten mest sannsynlig mat av høy kvalitet.
  • Noen hundematbedrifter lager hundemat som er formulert for mellomstore hunder. Dette kan være et godt alternativ for din GSP.
  • Ta kontakt med hundens veterinær eller be oppdretteren din om forslag hvis du ikke er sikker på hva du skal mate din GSP.
  • Hvis oppdretteren brukte et bestemt merke av mat, er det en god ide å holde seg til det merket.
 2. 2
  Tenk på gsps alder. Avhengig av alderen på din GSP, må du kanskje velge en spesiell aldersspesifikk mat. Hvis du for eksempel har en GSP-valp, trenger du valpemat. Hvis du har en eldre voksen hund, må du velge eldre mat. Hundens alder kan også påvirke antall ganger du trenger å mate ham. Voksne GSP-er må mates to ganger om dagen, men valper må kanskje mates oftere. Hvis valpen din er:
  • åtte til tolv uker, så gjør fire matinger per dag
  • tre til seks måneder, så gjør tre matinger per dag
  • seks måneder til ett år gammel, så gjør to matinger per dag
 3. 3
  Utvikle en vanlig fôringsplan. Noen mennesker velger å fremate hundene sine, noe som kan føre til at hunden blir overvektig eller overvektig. Derfor er det bedre å opprettholde en regelmessig fôringsplan for din GSP og å måle matporsjonene hans. For å finne ut hvor mye du skal mate hunden din, må du vurdere vekten og aktivitetsnivået.
  • Sjekk hundens matpakke for en grunnleggende retningslinje for hvor mye du skal mate hunden din i henhold til vekten. Hvis du fremdeles ikke er sikker på om du mater riktig mengde mat til din GSP, må du sjekke med hundens veterinær.
  • De fleste GSP krever mellom to til fem kopper tørr mat per dag. Jo mer aktiv din GSP er, jo mer mat trenger han. For eksempel vil en hund som stort sett er stillesittende trolig bare trenge to kopper per dag, mens en GSP som er veldig aktiv, sannsynligvis vil trenge nærmere fem kopper mat per dag.
  • Del hundens daglige matinntak i to måltider. Hvis hunden din for eksempel trenger to kopper mat per dag, kan du gi ham en kopp om morgenen og en kopp om kvelden.
 4. 4
  Gi rikelig med rent rent vann. GSP-er blir tørste av all fysisk aktivitet, så de må til enhver tid ha tilgang til en bolle med rent, rent vann. Skåler i rustfritt stål er ideelle fordi disse er mindre bakterievennlige.
  • Hold skålen med vann et sted som er lett tilgjengelig for din GSP.
  • Rengjør vannskålen og skift ut vannet minst en gang om dagen.
 5. 5
  Gi din GSP noen godbiter. Behandler er en fin måte å belønne GSP på, men prøv å holde godbiter til et minimum for å unngå sjansen for at GSP blir overvektig. Hvis du vil mate godbiter, kan du prøve disse næringsrike, kalorifattige matvarene:
  • baby gulrøtter
  • skyllede grønne bønner på boks
  • kokte søtpoteter, skiver
  • noen frosne erter eller blåbær
 6. 6
  Hold deg unna matvarer som er giftige for din GSP. Du må unngå å mate GSP visse menneskelige matvarer som kan gjøre dem syke eller drepe dem. Disse matvarene inkluderer:
  • avokado
  • alkohol
  • sjokolade
  • druer og rosiner
  • makadamianøtter, mandler, pekannøtter og valnøtter
  • løk, hvitløk og gressløk
  • gjærdeig
  • xylitol (ofte funnet i sukkerfri mat)
Noen hundematbedrifter lager hundemat som er formulert for mellomstore hunder
Noen hundematbedrifter lager hundemat som er formulert for mellomstore hunder.

Metode 2 av 4: pleie gsp

 1. 1
  Pensle gsps frakken med en gummibørste. Selv om GSP-er har korte strøk, vil de fremdeles kaste hvis de ikke børstes regelmessig. For å redusere kaste, bruk en gummibørste for å gå over GSP-kappen din omtrent en eller to ganger i uken.
  • Begynn å børste GSP fra en ung alder, slik at han vil være vant til det. For å gjøre det mer behagelig for ham, kan du prøve å gi GSP en godbit når du er ferdig med å børste ham.
 2. 2
  Inspiser og rengjør gsps ører hver uke. GSP er mer utsatt for øreinfeksjoner enn noen raser, så det er viktig å inspisere og rengjøre GSPs ører minst en gang i uken. For å rengjøre GSPs ører, må du bruke et fuktig (ikke vått) stykke bomullsgasbind for å tørke ut innsiden av hundens øreklaff.
  • Pakk gasbindet rundt fingeren, og tørk forsiktig innsiden av GSPs øreklaff og øre med fingeren.
  • Ikke prøv å stikke gasbind dypt inn i hundens ører eller bruk en bomullspinne på hundens ører.
  • Sjekk hundens ører ofte også for å se om han har rusk eller voks i ørene. En god tid å sjekke GSPs ører er når du børster ham.
  • Hvis du merker mye voks, utslipp eller dårlig lukt fra GSPs ører, så ta ham for å se veterinæren din. Veterinæren din kan gjøre en dyp rengjøring, se etter infeksjoner og gi medisiner til hundens ører om nødvendig.
 3. 3
  Trim neglene dine. Neglevedlikehold er viktig for GSP-er fordi lange negler kan utgjøre en skadefare for disse aktive hundene. Hvis GSP-en din er aktiv, trenger du kanskje ikke å trimme neglene ofte eller i det hele tatt, men du bør trimme GSP-neglene dine når de begynner å klikke på bakken mens han går. Vær forsiktig med å unngå det raske når du trimmer neglene til GSP. The quick er et blodkar inne i hundens spiker, og det kan være ekstremt smertefullt hvis du treffer det.
  • For å unngå å kutte hurtig, klipp en liten spiker av gangen og sjekk den trimmede overflaten mens du går. Hvis du begynner å legge merke til en sirkel på den trimmede overflaten, må du slutte å kutte. Den raske er like under denne sirkelen.
 4. 4
  Rengjør tennene til gsp. Ta vare på tennene dine ved å pusse dem regelmessig fra GSP er en valp. Du kan lære din GSP å like børsting ved å plassere litt peanøttsmør eller lever på en hundebørste og la ham slikke tannbørsten. Etter å ha gjort dette et par ganger, bør han akseptere mer tannbørsten.
  • Bruk aldri menneskelig tannkrem på GSP. Human tannkrem inneholder ingredienser, som fluor, som er giftige for hunder.
 5. 5
  Skyll gsps øynene med saltoppløsning hvis nødvendig. GSP-er er utsatt for hengende nedre øyelokk, noe som kan gjøre det mer sannsynlig at støv, smuss og andre partikler kommer inn i øynene og forårsaker irritasjon. Hvis du tilbringer lange perioder utendørs med GSP-en din, kan det hende du må spyle GSP-øynene dine ut med saltoppløsning nå og da for å fjerne disse partiklene.
  • For å skylle GSP-øynene ut med saltløsning, må du holde hundens øyelokk åpent og forsiktig presse saltoppløsningen inn i hundens øyne rett over øynene. Dette er mye lettere med en venn, og du må være forsiktig så du ikke lar flaskespissen berøre hundens øye, ellers kan det forårsake skade.
  • Å skylle ut hundens øyne med saltoppløsning ligner på å gi hunden øyedråper, men det kan være nødvendig med mer løsning for å skylle ut støvpartikler og rusk fra hundens øyne.
  • Be veterinæren om spesiell saltvann for øynene til GSP. Veterinæren din kan også demonstrere hvordan du bruker den.
Ta vare på deres grunnleggende behov som mat
For å gjøre hunden din lykkelig, ta vare på deres grunnleggende behov som mat, vann, leker, senger osv.

Metode 3 av 4: Underholde og trene gsp

 1. 1
  Tren GSP ofte. GSP er høyenergiske hunder, og de krever minst 30 minutter med kraftig trening hver dag. To treningsøkter på 30 minutter per dag er enda bedre. Det er derfor GSP er best for mennesker med aktiv livsstil.
  • Prøv å ta hunden din med deg på morgenturer eller løp. Noen hunder kan til og med lære å løpe ved siden av en sykkel mens du sykler.
  • Hvis du har en stillesittende livsstil, bør du vurdere å ansette noen til å ta hunden din til morgenturer. Du kan også vurdere å ta GSP til en lokal hundepark for å leke. Ellers er det mulig at hunden din vil utvikle atferdsproblemer på grunn av kjedsomhet og oppdemmet energi.
 2. 2
  Spill henting med GSP. GSP-er er gode hentere, så å leke med en frisbee eller tennisball i bakgården kan være en utmerket måte å hjelpe GSP med å få litt mosjon. Prøv å dra ut til hagen din en gang om dagen for å spille et spill med GSP.
  • Å spille henting er også en god måte for deg å knytte bånd til din GSP.
  • Forsikre deg om at du har et trygt sted å hente med GSP-en din, slik at han ikke er i nærheten av trafikk eller andre farer.
 3. 3
  Gi GSP tyggeleker. GSP liker å tygge, så det er lurt å tilby ting som tauleker og råhudben som GSP kan tygge på. Hvis du ikke får noe å tygge på, kan GSP-en din finne et element som en sko eller noe annet som er viktig for deg.
  • Prøv å alternere GSPs tyggeleker slik at han ikke blir lei av dem. Prøv å ta bort et leketøy og bytt det ut med et nytt leketøy hver dag i uken.
 4. 4
  Bruk god tid med din GSP. GSP er avlet for å jakte og spore, så de er vant til å tilbringe mye tid rundt mennesker. Selv om du ikke planlegger å ta GSP-jakten, bør du ta ham med deg for å gjøre andre ting så mye som mulig.
  • For eksempel kan du ta med deg GSP for en tur, en dag på stranden eller på besøk til en venns hus.
 5. 5
  Vurder kasse som trener GSP. Kasseopplæring er en utmerket måte å gi din GSP en sikker plass å trekke seg tilbake til når han føler seg redd eller overveldet. Hvis du bestemmer deg for å bruke en kasse, får du en som er stor nok til at han kan stå opp, snu og legge seg i. Den skal ikke være større.
  • Plasser komfortabelt sengetøy og et favorittleke i GSP-kassen din for å gjøre det til et behagelig sted.
  • Hold kassen åpen de første par ukene, og la din GSP undersøke kassen og bruke den som han vil. Etter et par uker kan du begynne å lukke døren når GSP-en din er i kassen hans.
  • Ikke hold GSP i kassen i mer enn noen få timer. Hunder er ikke ment å holdes i kasser i lange perioder.
  • Bruk aldri en kasse for å straffe GSP. Kasser er ment å være trygge steder, og hunden din skal ikke være redd for å gå inn i kassen hans.
 6. 6
  Lær dine grunnleggende GSP-kommandoer. Å lære GSP noen grunnleggende kommandoer er en annen flott måte å stimulere sinnet og forbedre båndet ditt. Start med å lære GSP hvordan du gjør ting som å sitte, bli, riste, legge deg og hæl. Du kan lære hunden din disse kommandoene på egenhånd eller ta en klasse med GSP.
  • Bruk positiv forsterkning for å trene din GSP. Aldri slå ham eller rop på ham hvis han ikke er lydig. I stedet, gi din GSP godbiter, ros og klapp når han gjør noe bra.
  • Hold treningsøktene korte og vanlige. Det er mer sannsynlig at GSP vil opprettholde konsentrasjonen hvis øktene holdes mellom fem og ti minutter. Prøv å gjøre minst en treningsøkt hver dag.
  • Etter at GSP har lært disse kommandoene, kan du også lære ham noen mer avanserte. GSP er intelligente hunder, så de er enkle å trene.
 7. 7
  Sosialiser din GSP. GSP har en tendens til å ha jevn temperament og handler ikke aggressivt mot mennesker, men en dårlig sosialisert GSP kan være skremt eller forvirret av nye typer mennesker eller barn. Sørg for at du sosialiserer GSP-en din godt fra han er valp. Ta ham ut med deg og inviter folk over slik at GSP-valpen din støter på alle slags ting som:
  • barn og babyer
  • menn og kvinner
  • andre hunder
  • katter
  • mennesker i hatter, holder paraplyer, bruker støvler osv.
  • høye lyder
  • folkemengder
  • biler og sykler
Sjekk hundens matpakke for en grunnleggende retningslinje for hvor mye du skal mate hunden din i henhold
Sjekk hundens matpakke for en grunnleggende retningslinje for hvor mye du skal mate hunden din i henhold til vekten.

Metode 4 av 4: Hold GSP trygg og sunn

 1. 1
  Hold GSP innendørs. GSP-er gjør det best når de er i nærheten av mennesker, så det er ideelt å huse GSP-en innendørs. Forsikre deg om at GSP har en myk seng og at soveområdet hans er uten trekk. På grunn av den korte kappen til disse hundene, kan de bli kalde om vinteren.
 2. 2
  Plasser en krage med en ID-tag på GSP. GSP er atletiske sporingshunder, så det er alltid sjansen for at GSP vil stikke av hvis han får en interessant duft. For å sikre at GSP-en din blir returnert trygt til deg, må du sørge for at GSP-en din alltid har på seg en krage med koder som gir din adresse og telefonnummer.
  • Det kan også være lurt å vurdere å få GSP implantert med en sporingsbrikke, slik at han kan identifiseres selv om han mister kragen.
 3. 3
  Ta din GSP for regelmessige veterinærkontroll. Som med alle hunder, er det viktig å ta din GSP for å se en veterinær minst en gang per år for en sjekk og å få vaksinasjoner og tester etter behov. Hvis du ikke allerede har en veterinær for din GSP, så finn en så snart som mulig og ta hunden din til en første sjekk. Din GSP må skaffe vaksiner og medisiner for:
  • Lyme sykdom
  • Rabies
  • Hjerteorm
  • Lopper og flått
 4. 4
  Spay eller kastrer GSP. Hvis du ikke planlegger å avle GSP, bør du ha hunden sterilisert eller kastrert. Spaying og kastrering hjelper til med å kontrollere kjæledyrpopulasjonen, og det kan også forhindre at hunden din utvikler noen negative atferdsproblemer. Spaying og kastrering kan til og med beskytte hunden din mot visse typer kreft og andre helseproblemer.
  • Spayed hunnhunder er mindre sannsynlig å få visse typer kreft og infeksjoner.
  • Hann- og hunnhunder som ikke er fikset, er mer sannsynlig å streife omkring, være aggressive eller engasjere seg i annen territoriell oppførsel.
 5. 5
  Be om tester for å se etter rasespesifikke sykdommer. GSP er sunne hunder, men de er utsatt for noen få sykdommer. Disse inkluderer hypotyreose, hoftedysplasi, von Willebrands sykdom, entropion og gastrisk torsjon. For å holde GSP sunn, kan veterinæren din utføre regelmessige tester på GSP, men du kan også be om det. Disse testene inkluderer:
  • skjoldbruskkjerteltest
  • hofteeksamen
  • hjerteeksamen
  • øyeeksamen
  • tester for von Willebrands sykdom

Advarsler

 • Gi aldri din GSP rett etter å ha trent ham. GSP er mer utsatt for oppblåsthet og vridning i magen, så det er best å vente minst 30 minutter etter trening før du gir GSP.

Spørsmål og svar

 • Hva er den beste alderen å kastrere den tyske korthårede pekeren min?
  Vent til de er minst 2 måneder gamle. Etter det, jo yngre jo bedre, da utvinningen blir lettere for dem.
 • Hvordan gjør jeg hunden min lykkelig?
  For å gjøre hunden din lykkelig, ta vare på deres grunnleggende behov som mat, vann, leker, senger osv. Og gi dem kjærlighet og komfort. Prøv å tilbringe så mye tid du kan med dem, og sørg for at du får dem til å sosialisere med andre hunder og få mye trening ute. Å trene hunden din til å gjøre triks kan også gjøre hunden din lykkelig. Ros hunden din og / eller gi ham / henne en godbit når de gjør triks.

Kommentarer (1)

 • oddveig00
  Det hjalp meg å lære å ta vare på en ny hund.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail