Hvordan trene en Golden Retriever-valp?

Hvis du vil trene en golden retriever-valp, gi den mye positiv forsterkning når den utfører en oppførsel du liker, for eksempel å gjøre forretninger utenfor eller hilse på en annen hund på en vennlig måte. Golden retrievere reagerer spesielt godt på å bli belønnet, så hvis du er konsekvent, vil du raskt trene valpen din den oppførselen du foretrekker. Belønningene dine kan være ros, klapping, lek med favorittleketøy eller å tilby en godbit. For å få tips fra vår veterinæranmelder om disiplinering av atferd du ikke liker, fortsett å lese!

Alle eiere vil at Golden Retriever-valpen skal bli trent så snart som mulig
Alle eiere vil at Golden Retriever-valpen skal bli trent så snart som mulig, og de fleste vil også i bånd trene valpen.

Det er vanskelig å ikke elske en golden retriever valp. Med mindre hun tilfeldigvis tisser på gulvet ditt eller spiser skoene dine. Trening av golden retriever fra en ung alder vil bidra til å danne et bånd mellom deg og hunden din, bidra til å holde hunden din (og eiendelene dine) trygge, og vil gjøre både deg og hunden din lykkeligere. Det er visse ting alle eiere vil lære - husopplæring og båndtrening, samt grunnleggende kommandoer som "sitte" og "kom". Men det er dusinvis av andre atferd du kan lære din golden retriever valp ved å bruke den samme grunnleggende metoden.

Metode 1 av 6: lære den grunnleggende treningsmetoden

 1. 1
  Kjenne til den grunnleggende metoden. Det er mange forskjellige metoder for å trene hunder, men de effektive koker alle til tre ting: givende atferd du liker; ikke givende atferd du ikke liker; og holder seg konsistent.
  • Belønning - Dette er den enkle og morsomme delen. Belønning er ikke bare når du trener aktivt. Hvis goldien din tisse utenfor, roser du henne. Hvis hun hilser til en annen hund på en vennlig måte, fortell henne hvor flott hun er.
  • Ikke givende negativ oppførsel - Dette krever litt mer årvåkenhet. Hvis hunden din gjør noe du ikke liker, tenk på hvorfor: det er vanligvis fordi hun blir belønnet på en eller annen måte. Du må fjerne den belønningen konsekvent. For eksempel, hvis hun hopper over deg i spenning når hun ser båndet, vil du ikke ta det på deg og ta henne en tur, da det belønner oppførselen. Vend i stedet bort eller se mot himmelen til hun roer seg. Sett deretter båndet og gå henne.
  • Vær konsekvent - Du og alle andre bør svare på samme måte hva hunden din gjør. Hvis du ikke mater henne fra bordet, men barnet ditt er opptatt med å tilby den gyldne halvdelen av tallerkenen din, er du i trøbbel. Eller hvis du ber hunden din om å komme seg ned når hun hopper opp noen ganger og hilser henne entusiastisk andre ganger, sender du blandede meldinger som vil forvirre hunden din.
 2. 2
  Velg din belønning. Når du trener hunden din for en spesifikk oppførsel, må du ha en belønning for hånden. Velg noe din goldie virkelig elsker; jo bedre belønning, desto lettere blir det å lære hunden din. Hvis hunden din elsker å leke, kan du prøve å bruke favorittleketøyet og leke med henne når hun bjeffer. De fleste mennesker vil imidlertid oppleve at godbiter er den mest effektive måten å lære en hund på. De beste godbitene vil være de hundene dine elsker, og som også er enkle å bære, enkle å dele i stykker og sunne. Bruk en rekke godbiter slik at hunden din ikke kjeder seg. Prøve:
  • String ostepinner.
  • Kokt kylling.
  • Kjøttruller (tilgjengelig i dyrebutikker).
  • Ødelagte hundekjeks eller oppkjøpte treningskos.
  • Baby gulrøtter eller frosne grønne bønner (for hunder på diett).
 3. 3
  Vurder klikkeropplæring. I klikkeropplæring bruker du en lyd (klikkeren) for å fortelle hunden din når hun har gjort noe riktig. Clickeren er veldig effektiv fordi den er en konsistent, unik lyd, forskjellig fra stemmen din. Du kan imidlertid også si "bra" eller "ja" som et signal hvis du ikke har en klikker.
  • Last inn clicker først. Få en godbit i hånden. Hvis hunden din prøver å få tak i den, er det bare å lukke hånden. Klikk og gi den til hunden din. Gjenta noen minutter senere. Så igjen. Fortsett til hunden din kommer umiddelbart ved lyden av klikkeren og forventer en godbit.
 4. 4
  Tren en ferdighet om gangen og hold øktene korte, enkle og givende. Effektiv trening skal være morsomt for deg og hunden din. For å få mest mulig ut av det, følg disse beste fremgangsmåtene:
  • Hold det kort. Treningsøktene skal vare i mer enn 15 minutter, og vanligvis mindre for en valp.
  • Tren en del av en ferdighet. For eksempel, hvis du lærer sitte og bli, start med sitte. Beløn alt sittende, legg til en kommando mens hunden din sitter, og øv deg på å sitte på kommando. Neste praksis blir sittende. Deretter trener du mens du sitter. Og til slutt flytte treningen til et mer distraherende miljø som en park. Å bryte opp trening som dette vil gjøre det mye mer effektivt.
  • Bruk enkle ord, ikke setninger. Du trenger kommandoene dine for å være enkle og konsekvente: "sitte" i stedet for "sitte, Fido" eller "sitte ned" eller "vil du sitte." Jo flere ord du bruker, jo mer forvirret vil hunden din være.
 5. 5
  Bestem hva du vil at hunden din skal vite. Alle eiere vil at Golden Retriever-valpen skal bli trent så snart som mulig, og de fleste vil også i bånd trene valpen. Grunnleggende lydighetstrening - sitte, bli, kom, ned og la det - er også viktig. De andre triks, ferdigheter og atferd som er ønsket, vil avhenge av hver eier og hunds liker og misliker.
  • Golden elsker å hente, og det er en fin måte å utøve dem på, så det er en god ferdighet for dem å lære. Men det kan være lurt å lære hunden din å spille dragkamp eller ta en frisbee i stedet.
  • Triks som "snakk" og "rist" (eller "knyttneven") er morsomme, men ikke nødvendige.
  • Hvis du reiser eller går ombord på hunden din ofte, vil du være sikker på at hun er trent.
  • Avhengig av hundens temperament, kan det hende du må trene dem i å ikke tigge, ikke å hoppe på deg når du kommer hjem, eller ikke å vise aggressivitet mot andre hunder (selv om denne siste ikke vanligvis er et problem med golden retrievers).
Hvor lang tid tar det å trene en golden retriever valp
Hvor lang tid tar det å trene en golden retriever valp?

Metode 2 av 6: Tren opp valpens lydighet

 1. 1
  Bestem hva du skal lære valpen din. Lydighetstrening består i å lære hunden din å gjøre ting som svar på dine verbale kommandoer eller håndsignaler. Grunnleggende kommandoer som "sit", "come", "leave it" og "stay" er viktige for å hjelpe deg med å administrere hunden din og sikre hennes sikkerhet, men det er mange andre kommandoer du kan lære, som "shake", "roll over "," hopp "eller" snakk ". De fleste av disse ferdighetene læres med de samme grunnleggende belønningsbaserte metodene - fange eller lokke - som her vil bli demonstrert med "sit".
 2. 2
  Bruk lokke metoden for å lære "sitte". Sørg for å dele opp treningen beskrevet her i flere korte økter gjennomført over flere dager.
  • Med en godbit i hånden, hold hånden din ut slik at valpen din kan lukte den, og løft deretter hånden opp og tilbake over hodet på henne. Når øynene hennes følger deg og hodet hennes går opp, vil den gylne valpen automatisk sitte. Så snart hun gjør det, si "ja" eller klikk og gi godbiten. Gjør dette til hun lett blir lokket til å sitte.
  • Prøv nå det samme, men uten godbit i hånden. Si "sitt" og beveg hånden din tilbake. Gi henne godbit så snart hun sitter.
  • Når det gylne har mestret å sitte for den tomme hånden, kan du dra deg tilbake og bruke den samme håndbevegelsen på avstand mens du sier "sitt".
  • Til slutt, si "sitte" uten håndbevegelsen, og beløn hunden din når hun gjør det.
 3. 3
  Bruk fangstmetoden til å lære å sitte. Få noen godbiter. Ignorer valpen din, men følg henne nøye. Så snart hun sitter, si "sitt" og kast en godbit. Hun vil sannsynligvis prøve alle slags ting for å få en annen godbit. Vent til hun sitter igjen, så si "sitte" og kaste en godbit. Hunden din vil raskt lære å koble sittende, ordet "sitte" og godbiter.
Hvor mye vil det koste å få forsikring for en golden retriever valp
Hvor mye vil det koste å få forsikring for en golden retriever valp?

Metode 3 av 6: Hus-trening valpen din

 1. 1
  Vet når du skal huse din golden retriever valp. Start hus trening i det øyeblikket du tar med valpen hjem. Etter reisen, ta valpen ut til det valgte toalettstedet ditt og la henne snuse rundt. Hvis hun tilfeldigvis tisse eller kutte, gi henne en belønning. Ta valpen regelmessig til toalettstedet (hvert 20. minutt når det er mulig), og når hun tilfeldigvis toalett, gi henne mye ros.
  • Tider når hun mest sannsynlig er på toalettet er umiddelbart etter å ha spist, og 20 minutter etter å ha spist. Popp henne utenfor ved begge anledninger, og dette øker sjansene for at hun kaster seg på toalettet.
  • Denne tidlige fasen handler om lykkelige tilfeldigheter og belønning av dem. Ikke bekymre deg hvis hun ikke "får det" i begynnelsen, men aldri straffe henne for å ha gått innendørs.
 2. 2
  Vær positiv og konsistent. Å straffe hunden din for å tisse eller kaste i huset vil bare skremme henne og gjøre det vanskeligere for henne å lære. Konsistens er den beste måten å trene hunden din på.
 3. 3
  Gi valpen jevnlig mat. Fjern maten mellom måltidene. Regelmessig mating vil føre til regelmessige tider når hunden din trenger å eliminere.
 4. 4
  Ta valpen din ofte ut etter en vanlig tidsplan. En konsekvent tidsplan er den beste måten å unngå ulykker. Svært unge valper bør tas ut hver time, samt kort tid etter måltider og lur. Alle valper bør tas ut først om morgenen, rett før du legger deg, og før de er innesperret eller blir alene.
  • En valp kan vanligvis holde tissen i samme antall timer som alderen i måneder på dagtid.
  • Valper kan holde tissen lenger om natten. En 4 måneder gammel valp skal kunne klare seg gjennom natten
 5. 5
  Hold øye med valpen din for å forhindre ulykker. Du vil ikke at valpen din skal bli vant med å eliminere i huset, så følg henne nøye når hun ikke er begrenset. Pacing, sutring, sirkling, sniffing og forlate rommet er alle tegn på at valpen din trenger å tisse eller kutte. Få henne ut så raskt som mulig.
 6. 6
  Begrens din golden retriever valp når du ikke kan se på henne. Bruk en kasse eller et lite rom med døren lukket eller sperret av en babyport. Når valpen din vokser, kan du gradvis øke størrelsen på området, og til slutt la henne bruke flere rom. Spesielt når du først øker størrelsen på rommet, er det en god ide å introdusere gylden til rommet like etter at hun har eliminert utenfor.
 7. 7
  Beløn valpen din når hun tisser eller kaster utenfor. Under hus trening bør du alltid gå ut med valpen din. Ta henne til samme sted hver gang, så luktene vil oppmuntre henne til å dra. Belønning å tisse eller kaste utenfor med ros, godbiter eller lek.
 8. 8
  Hold deg rolig hvis du tar valpen din midt i en ulykke. Du vil ikke skremme valpen din, og du vil definitivt ikke gni ansiktet hennes i rotet. Klapp skarpt for å skremme henne; dette vil vanligvis føre til at hun slutter. Kjør så raskt med henne utenfor, og oppfordre henne til å følge deg. Hvis den gyldne overflaten din tisse eller pooping utenfor, gi en belønning. Hvis hun ikke har noe igjen, ikke bekymre deg for det.
Men det er dusinvis av andre atferd du kan lære din golden retriever valp ved å bruke
Men det er dusinvis av andre atferd du kan lære din golden retriever valp ved å bruke den samme grunnleggende metoden.

Metode 4 av 6: båndtrening valpen din

 1. 1
  Bestem hvor trent du trenger at hunden din skal være. Det tar disiplin, konsistens og tid for å lære hunden din å gå ved siden av deg, aldri ta i båndet eller ta av for å jage ekorn. Men hvis det er det du er ute etter, så kan du gjøre det. På den annen side kan det hende du ikke har noe imot om hunden din går foran deg, så lenge hun ikke trekker for hardt på leiekontrakten. I dette tilfellet kan en sele som ikke trekkes eller hodestropper gjøre trikset uten ekstra trening. Å vite hva du sikter mot - og være på samme side med alle andre som går med hunden - er nøkkelen.
 2. 2
  Få riktig utstyr. Du vil ha en bånd på fire til seks fot, med fast lengde. Utvidbare bånd og veldig lange bånd vil gjøre trening vanskeligere. For en krage, bruk: en vanlig spenne eller snap krage; en glidekrage; en hodestropper; eller en sele uten trekk.
  • Ikke bruk en choke-krage, med mindre du trener med en profesjonell trener.
  • Bruk aldri en klype eller en krage, med mindre du trener med en profesjonell trener.
 3. 3
  Gjør hver tur til en treningsøkt. Konsistens er nøkkelen, så til hunden din kan gå uten å trekke, er hver tur, uansett hvem som gir den, en treningsøkt. Hold dem korte og morsomme. Å gå på en lang tur med en hund som ennå ikke er trent, vil bare frustrere dere begge.
 4. 4
  Tren hunden din før båndtrening. Dette er viktig av to grunner: 1) til valpen din er trent, vil turene dine være for korte til å trene henne fullt ut; og 2) hunder med mye energi er mer sannsynlig å trekke. Spill å hente eller dra, eller la hunden din boltre seg med andre hunder i parken før båndtreningene dine.
 5. 5
  Ha godbiter for hånden. Du trenger mange av dem for å trene hunden din. For turer er myke som ost, kokte pølser, rykkete eller kylling best, siden de kan spises raskt mens hunden din går.
 6. 6
  Gå raskt. Å bevege seg raskt gjør deg mer interessant for hunden din, og hun vil mindre sannsynlig stoppe gjentatte ganger hvis hun beveger seg raskt. Det vil også være lettere å lære hunden din ikke å trekke hvis du kommer litt nærmere hennes naturlige tempo.
 7. 7
  Velg metode. Det er fire hovedmetoder for å lære hunden din ikke å trekke. Noen fungerer bedre med noen hunder enn andre. Hvis du velger en metode og ser ut til å ikke gjøre fremskritt etter flere uker, velger du en annen.
  • Stopp og gå - Når hunden din når slutten av leiekontrakten, stopp. Vent til hun legger slakk i båndet, så ring henne til deg og be henne sitte. Når hun gjør det, si "ja" og gi henne en godbit. Gjør dette hver gang hunden din når enden av båndet. Gi også hunden godbiter regelmessig når hun ser på deg eller går nær deg. Du vil at hun skal assosiere å vandre i nærheten av deg med godbiter, og dra med å gå. Hvis hun drar for å lukte noe, må du stoppe som vanlig, men i stedet for å gi henne en godbit etter at hun sitter, la henne utforske duften hun gikk etter som belønning.
  • Lokk og belønning - Fyll venstre hånd med godbiter, hold den foran Golden Retriever- valpens nese, si "La oss gå", og begynn å gå. Gi en godbit hvert par sekunder. Hvis hun trekker, stopp og ring henne tilbake til deg, så beløn henne. Ikke gå for langt - disse turene tar mange godbiter og bøyer seg. Etter en uke, slutte å lokke. Si "la oss gå" og gå med venstre hånd holdt normalt. Gi en godbit hvert annet trinn. I de kommende turene øker du gradvis antall trinn mellom godbiter: 2, 5, 10, 20. Til slutt bør du kunne gå hunden din med bare sporadiske godbiter.
  • Om ansikt - Dette alternativet er hovedsakelig for hunder som sliter med de to første metodene. Når hunden din nærmer seg slutten av båndet, si "lett". Hvis hun bremser, si "ja" og beløn henne med en godbit. Hvis hun fortsetter til slutten, snu deg brått og gå den andre veien, og la båndet sjekke hunden din. Ros hunden din når hun skynder seg å ta igjen, og når hun når deg, snu og fortsett å gå i den opprinnelige retningen. Gjør dette hver gang hunden din trekker. Når hunden din går i nærheten av deg eller ved siden av deg, må du behandle henne regelmessig.
   • Denne metoden skal fungere raskt. Hvis trekk ikke reduseres etter flere økter, stopp.
   • Ikke bruk denne metoden med hodestykke eller klypehalsbånd, da det kan skade hunden din.
  • Kragekorreksjon - Dette alternativet er hovedsakelig for hunder som sliter med de to første metodene. Når hunden din nærmer seg slutten av båndet, si "lett". Hvis hun bremser, si "ja" og beløn henne med en godbit. Hvis hun fortsetter til slutt, rykk brått i båndet. Det kan ta flere rykk for å få hunden din til å senke farta. Husk å belønne hunden din regelmessig når hun går i nærheten av deg med en slakk bånd.
   • Vær oppmerksom på at å trekke for hardt kan skade hundens nakke eller hals.
   • Denne metoden bør redusere trekk i løpet av et par dager. Hvis ikke, må du stoppe opp og prøve noe annet.

Metode 5 av 6: kasseopplæring

 1. 1
  Bruk en kasse for å holde valpen og eiendelene dine trygge når du er hjemme og på reise. Det er en rekke årsaker til at kassen trener hunden din. Bruk kassen din:
  • For å holde valpen trygg når du ikke kan se på henne.
  • For å holde eiendelene dine trygge når du ikke kan se på valpen din.
  • Når valpen din er hjemme alene.
  • Å gi valpen et sted å roe seg ned.
  • Når du reiser.
  • For å holde valpen borte fra barn eller andre hunder.
  • Å hjelpe til med hus trening og annen atferdstrening.
 2. 2
  Vet hva du ikke skal bruke kassen til. Bruk aldri kassen din til å straffe hunden din. Og når hunden din ikke lenger er en valp og kan stole på at den ikke ødelegger huset, må du ikke kasse hunden din når du er borte. Lagre kassen til spesielle tider - dvs. gjester i huset - og reise. For det meste bør hunden din komme inn i kassen hennes frivillig.
 3. 3
  Velg en kasse. Kassetypen du bruker er opp til personlig preferanse, selv om mange finner at ledningskasser er de mest holdbare og komfortable langsiktige løsningene for hunder (i tillegg til at de brukes på de fleste kenneler der du kan gå ombord hunden din). Det viktigste er at du får riktig størrelse kasse. Hvis den er for liten, vil ikke hunden din være komfortabel. Hvis det er for stort, vil det gi den hule-lignende romhundene krever.
  • For å spare penger, kjøp en kasse du kan bruke til hunden din når hun blir voksen, og bruk en skillelinje for å gjøre den til riktig størrelse for henne som valp.
  • Hunden din skal kunne stå i kassen uten å treffe hodet, snu seg komfortabelt og ligge på siden med potene strukket ut.
  • For en typisk voksen gylden bør en 42" kasse være tilstrekkelig. Kjøp også en skillelinje hvis du kjøper kassen til valpen din.
 4. 4
  Gjør kassen trygg og komfortabel. Hunden din burde glede seg over kassen hennes. Det skal gi henne et behagelig sted å slappe av, så mye at hun bør velge å tilbringe tid der. Sørg for å:
  • Sett kassen i et rom hvor du bruker mye tid, slik at valpen ikke føler seg forlatt.
  • Hold den behagelig temperatur: utenfor direkte sollys og langt fra peiser og radiatorer.
  • Plasser mykt sengetøy inni.
  • Plasser tyggeleker inni for å gi hunden din noe å gjøre.
  • Dekk ledningskassen med et håndkle eller deksel. Dette vil gi det mer av den hule-lignende følelsen hunden din ønsker.
 5. 5
  Lær hunden din å knytte kassen til gode ting. Før kasseopplæring, vil du lære hunden din at kassen er et magisk undringssted som produserer ting hun elsker. Hvis du gjør det bra, vil kasseopplæring være mye lettere.
  • Sett sammen kassen din uten at hunden din ser det, stikk døren opp og legg godbiter rundt inngangen, rett inne og bak. Kast noen nye hundeleker inn også.
  • La hunden din utforske kassen på egenhånd. Ikke ta oppmerksomhet til det. Ikke si noe hvis hun går inn. La henne gå i sin egen fart.
  • Hver times tid legger du flere godbiter i kassen når hunden din ikke ser. Snart skal de inn i kassen på egen hånd for å se etter godbiter. (Husk å trekke alle disse godbitene fra den daglige maten.)
  • Begynn også å mate hunden din i kassen. Først setter du bollen rett inn slik at de bare trenger å stikke hodet i. Etter 2 eller 3 vellykkede matinger, flytt den til midten og deretter helt tilbake.
 6. 6
  Tren hunden din til å gå inn i kassen for godbiter. Vis hunden din en godbit og kast den i kassen. Når du går inn, bruk den valgte kommandoen, for eksempel "Kasse". Når hunden din kommer inn, ros henne og gi en annen godbit. Gå bort og vent på at hun forlater kassen. Når hun gjør det, kan du bruke exit-ordet ditt - "Ut!" Ros men ikke gi en godbit; du vil at godbiter skal assosieres med den magiske kassen.
  • Gjør dette 10 ganger, ta en pause på noen minutter, og gjør det 10 ganger til. Bruk alltid stikkordene dine.
  • Gjenta hele ritualet flere ganger om dagen til hunden din gjerne kommer inn i kassen for å hente godbiter. Denne delen av treningen skal ikke ta lang tid.
 7. 7
  Lær hunden din å gå inn i kassen på kommando. Etter å ha kastet en godbit en eller to ganger for å varme opp hunden din, bruk kommandoordet ditt uten godbit. Hvis hun kommer inn, ros voldsomt og gi en godbit eller to. Ros henne også når hun drar.
  • Gjør dette 10 ganger, ta en pause, og gjør det 10 ganger til.
  • Gjenta denne treningen flere ganger om dagen i to eller tre dager, til hunden din kommer inn og forlater kassen på kommando.
  • Hvis den gylne valpen din sliter med dette trinnet, kan du gå tilbake til det forrige.
 8. 8
  Lukk døren. Be valpen din om å gå inn i kassen og sitte. Lukk døren sakte. Hvis du må slå den igjen før hunden din rømmer, er hun ikke klar for dette trinnet. Når døren er lukket, ros og gi godbiter, så åpne døren og la henne gå.
  • Øv i sett med 10, med en pause, deretter et nytt sett med ti.
  • Forleng gradvis tiden de må sitte i kassen før du slipper dem ut. Gjør treningsøkter der de venter ti sekunder, deretter 30, 45 og et minutt.
 9. 9
  Gå lenger bort. Når hunden din komfortabelt kan holde seg i kassen i et minutt, vil du begynne å flytte bort mens hun er i kassen.
  • I den første økten, flytt deg bare noen få meter unna før du kommer tilbake. Flytt til forskjellige områder av rommet og fortsett å se på hunden din.
  • Prøv deretter treningsøkter der du beveger deg rundt i rommet uten å ta hensyn til valpen din.
  • Legg til øyeblikk når du går ut av rommet kort og kommer tilbake.
  • Til slutt, forlate rommet.
 10. 10
  Forlat rommet. Først må du være ute i bare fem minutter. Øk tiden du er borte til 30 minutter gradvis.
  • Hvis hunden din blir altfor engstelig mens du er borte, kom tilbake og la henne gå ut. Gå tilbake til forrige trinn, eller reduser tiden du forlater henne.
  • Fjern alltid valpebåndet og halsbåndet før du setter henne i kassen, da det er kvelningsfare.
 11. 11
  Kasser hunden din når du er borte. Når hunden din kan holde seg komfortabelt i kassen i 30 minutter, er det på tide å begynne å sette henne i kassen når du reiser. For en valp må disse være kortere turer, da det ikke kan forventes at en valp går mer enn 3 timer eller så uten å tisse. Selv når hunden din er vokst, bør du ikke kasse henne om dagen i mer enn 4 timer. Hun trenger å kunne stå opp og strekke bena.
  • Tren hunden din og gi henne en seig eller leketøy før du drar.
  • Varier tiden du setter hunden din i kassen. Noen ganger gjør du det ti minutter før du går. Noen ganger fem. Noen ganger rett før du går ut av døren. Du vil ikke at kassen skal bli et signal om forlatelse.
  • Ikke gjør noe oppstyr når du drar. Ros hunden din for å ha kommet inn i kassen hennes, og gå deretter.
 12. 12
  La hunden din sove i kassen over natten. Nå som valpen din er komfortabel i kassen, kan hun sove der over natten, men vær sikker på at du kan høre henne. Valper trenger ofte å tisse midt på natten.
 13. 13
  Vær tålmodig! Hver hund er unik når det gjelder kasseopplæring. Noen gull kan trenes i løpet av en uke eller mindre. Mer redde hunder eller de med dårlige tidligere erfaringer kan ta flere uker. Ikke press hunden din for fort. Forsikre deg om at de er komfortable med hvert trinn før du går videre til neste trinn.
Vet når du skal trene din Golden Retriever-valp
Vet når du skal trene din Golden Retriever-valp.

Metode 6 av 6: Lær valpen din å hente

 1. 1
  Start med gode vaner. Golden retrievere elsker å hente, og det er en fin måte å trene dem på. Du trenger sannsynligvis ikke noe hjelp til å få valpen din til å jage en ball eller et leketøy. Men husk å innpode gode vaner tidlig for å sikre at de lærer hvordan du kan bringe leketøyet tilbake og slippe det nær deg.
 2. 2
  Bruk to leker for å lære hunden din å bringe leketøyet tilbake. Kast en, og når hunden din tar den opp, viser du det andre leketøyet og kaster det den andre veien. Mens han jakter på den, plukk opp den første leken.
  • Gjør dette til han er vant til å hente og deretter løpe mot deg.
  • Til slutt kan du ringe hunden din uten å vise det andre leketøyet. Hvis han kommer, si slipp den og vis det andre leketøyet.
  • Når hunden din faller på kommando, kan du eliminere det andre leketøyet.
 3. 3
  Fest en linje til leketøyet hvis du ikke bruker to leker. Når hunden din tar den, rist linjen og løp avgårde for å oppmuntre ham til å følge deg.
  • Hvis han følger, gi en godbit.
  • Hvis hunden din fremdeles stikker av, må du trille den inn med tauet. Ros og belønning når du er i nærheten.
  • Kast ikke leketøyet med en gang. La hunden din tygge på den noen ganger etter retur. Du vil ikke at han skal tro at han vil miste det hver gang han kommer tilbake.
  • Etter noen uker bør hunden slutte å prøve å flykte med leketøyet.
 4. 4
  Bruk godbiter for å få hunden til å falle. Si "slipp den" og legg en godbit rett foran hundens nese. Dette vil få selv de mest sta hundene til å gi opp leken.
  • Hvis hunden din fortsatt ikke vil falle, kan du prøve en mer uimotståelig godbit, som biter av bacon eller ost.
  • Til slutt vil du ikke trenge godbiten, men likevel gi en så ofte.
 5. 5
  Gå bort for å lære hunden din å komme nærmere deg. Rett før hunden din slipper leketøyet, si "bring it" og flytt deg bort. Når han når stedet du sto, si "slipp det" og gå tilbake til ham for å hente leketøyet. Det kan ta noen uker før hunden din lærer å bringe leketøyet til deg.
 6. 6
  Bruk "sit" og "stay" for å holde hunden din fra å plukke leketøyet når du rekker det. Be hunden din om å sitte og bli når han slipper leketøyet. Hvis hunden din prøver å gripe den når du bøyer deg, må du umiddelbart si "nei" eller "øh, øh" og stå opp. Til slutt vil hunden din finne ut at hvis han vil fortsette å leke, må han sitte og bli mens du henter leken.
  • Når han holder oppholdet, husk å si "ok" for å løslate ham før du kaster leketøyet igjen.

Spørsmål og svar

 • Hvor mye vil det koste å få forsikring for en golden retriever valp?
  Det er ingen svar på dette fordi det er forskjellige nivåer av forsikringsdekning (for eksempel dekning opp til 1490€ av veterinærregninger eller opp til 8960€). Også noen policyer utbetaler bare for en begivenhet i året, mens andre dekker kjæledyret for livet. Størrelsen på egenandelen påvirker kostnaden. Imidlertid er det mange nettsider for prissammenligning der du kan legge inn detaljene og komme med en rekke forsikringspriser fra forskjellige forsikringsselskaper.
 • Foreldrene mine sier at det er mye hardt å eie en valp. Er dette sant?
  Ja, det er det. Mange sammenligner å eie en valp med å få en baby fordi unggutten trenger konstant tilsyn, tar mye opprydding etter, og du har søvnløse netter. Det er virkelig en stor glede å få en valp, men det er også en stor forpliktelse hvis du skal oppdra valpen riktig slik at de vokser til en lykkelig, godt justert voksen hund.
 • Er golden retriever valper enkle å trene?
  Golden retrievers er elskelige og ivrige etter å behage, noe som er en flott kombinasjon når det gjelder trening. Bruk belønningsbaserte metoder og gjør hver økt morsom, så får du en veloppdragen hund på kort tid.
 • I hvilken alder skal du begynne å trene en golden retriever valp?
  Det er greit å starte så tidlig som åtte uker (alderen du vanligvis får valpen din), men du kan vente til omtrent 6 måneder hvis du vil. Når du trener en ung valp, bør du sørge for å holde treningene veldig korte (2-3 minutter) og ikke straffe eller korrigere valpen, siden straffen ikke er effektiv og unge valper ikke forstår å bli rettet.
 • Er Golden Retrievers gode leilighetshunder?
  Goldens kan gjøre det bra i leiligheter så lenge de får mye trening, så du må forplikte deg til å gjøre mer enn bare turer (spille hente, løpe eller sykle med det, gå til en hundepark osv.) Deres vennlighet og mangel av et vaktinstinkt er ytterligere positive, selv om deres tendens til å legge på seg når de ikke får nok trening kan bli et problem.
 • Hvor lang tid tar det å trene en golden retriever valp?
  Alle hunder lærer til forskjellige priser, og golden retrievere er ikke forskjellige. Pottetrening kommer først, med de fleste hunder som lærer å være rene innen 2-6 uker. Lydighetstrening bør fortsette gjennom hele livet for å gi verdifull mental stimulering og bånd til eieren.
 • Skal jeg ta Golden Retriever på en biltur?
  Ja, det kan du hvis du vil.
 • Er golden retriever valper enkle å trene?
  Golden retriever ble rangert av European Kennel Club som den 4. enkleste å trene ut av alle raser. Selvfølgelig kan hver enkelt hunds personlighet variere.
 • Hva er riktig alder for å begynne å trene en golden retriever valp?
  Grunnleggende husopplæring kan starte fra rundt 8 ukers alder, men forvent ikke for mye suksess før 10-12 uker. Start grunnleggende lydighetstrening rundt denne tiden, men husk å bruke belønningsbaserte metoder og hold ting morsomme.
 • Hvorfor er Golden Retriever-valpen min så aggressiv?
  Å være altfor aggressiv er sjelden i Golden Retrievers, men det vil mest sannsynlig skyldes feil sosialisering, frykt for dårlig behandling eller innkjøring med en stor hund eller muligens fra dårlig avl. Hvis du tror at valpen din ble mishandlet av den tidligere vaktmesteren eller angrepet av en hund, er dette sannsynlig årsaker til aggresjon.

Kommentarer (4)

 • matildawood
  Jeg lærte mange viktige ting i pottetrening og kassetrening valpen min. For eksempel ville jeg ha vært lei meg hvis hunden ikke fulgte kommandoene riktig, men det ville ha skadet oss begge.
 • solpetersen
  Denne artikkelen er veldig nyttig, da den gir informasjon om trening av golden retrievere for nybegynnere. Jeg planlegger å kjøpe en goldie.
 • simpsonnathan
  Denne artikkelen hjalp mye! Golden retriever-valpen min går perfekt i båndet. Han pleide å bli distrahert og trekke hele tiden, men nå kan jeg gå ham gjennom parken! Tusen takk.
 • ijohannesen
  Jeg var ny hundeeier, og jeg var ikke sikker på hvordan jeg skulle trene dem, men denne artikkelen hjalp veldig. Takk skal du ha.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail