Hvordan håndtere aggresjon hos eldre hunder?

For å håndtere aggresjon hos den eldre hunden din, prøv å skape et trygt rom for den å gå til når den blir stresset, som en hundeseng i hjørnet av rommet. Når hunden din begynner å bli aggressiv, kan du sende den til sitt trygge rom for å roe seg ned ved å si noe som: "Gå hjem." Hvis du er bekymret for at hunden din er aggressiv offentlig, kan du få en hodekrage for å gi deg mer kontroll over bevegelsene. I tillegg må du gi hunden din ros og godbiter når den roer seg for å styrke god oppførsel. For flere tips fra vår veterinærmedforfatter, inkludert når du skal ta din aggressive hund til veterinær, les videre!

Mange eldre hunder utvikler felles problemer som leddgikt
Mange eldre hunder utvikler felles problemer som leddgikt og hoftedysplasi som kan føre til atferdsendringer som aggresjon.

Eldre hunder kan utvikle aggresjon på grunn av et medisinsk problem, mangel på mobilitet eller sykdommer som påvirker nervesystemet. Eldre hunder kan også bli aggressive hvis det er stress i omgivelsene, for eksempel et nytt familiemedlem eller et nytt kjæledyr. Ofte kan aggresjon hos eldre hunder adresseres og behandles ved å gjøre livsstilsendringer for hunden og ved å behandle eventuelle medisinske problemer de måtte ha. Ettersom smerte og følelse av sårbarhet er de viktigste årsakene til at eldre hunder opptrer med aggresjon, er et veterinærbesøk vanligvis det beste stedet å begynne behandlingen. I tillegg, hjemme, kan du prøve å bruke beroligende teknikker og skape et mindre stressende miljø for valpen din.

Metode 1 av 3: snakk med veterinæren din

 1. 1
  Få hunden din sjekket for leddsmerter. Mange eldre hunder utvikler leddproblemer som leddgikt og hoftedysplasi som kan føre til atferdsendringer som aggresjon. Eldre hunder med leddsmerter vil kanskje være alene og kan nippe eller bjeffe hvis du prøver å samhandle med dem. De kan også virke sløv og mindre aktive enn de pleide å være. Hvis du oppdager disse symptomene, kan det være lurt å få veterinæren til å undersøke hunden din for felles problemer.
  • Veterinæren din vil gjøre en fysisk undersøkelse av hunden din og kan også få røntgenbilder på hunden din for å se etter spesifikke fellesproblemer. De kan da foreslå behandlinger som involverer medisiner for å lette hundens leddsmerter. Hunden din kan være mindre aggressiv når problemet er behandlet.
 2. 2
  Be veterinæren din om å teste hunden din for hørsel eller synstap. Eldre hunder kan oppleve tap av synet eller hørselen på grunn av alderdom. Disse problemene kan føre til at hunden din blir lett forskrekket og forvirret rundt andre. De kan bli aggressive mot deg eller andre i hjemmet fordi de ikke kan kjenne deg igjen. Hvis du merker disse problemene, bør du ta med hunden din til veterinæren for en offisiell diagnose.
  • Veterinæren din kan anbefale å justere vanene dine for å imøtekomme problemene med den eldre hunden din. For eksempel må du kanskje kunngjøre din tilstedeværelse før du går inn i et rom eller før du går gjennom inngangsdøren. Du kan også be fremmede om ikke å nærme seg hunden din, da de ikke kan se eller høre godt.
  Følelse av sårbarhet er de viktigste årsakene til at eldre hunder opptrer med aggresjon
  Siden smerte og følelse av sårbarhet er de viktigste årsakene til at eldre hunder opptrer med aggresjon, er et veterinærbesøk vanligvis det beste stedet å begynne behandlingen.
 3. 3
  Snakk med veterinæren din om andre medisinske problemer. I sjeldne tilfeller kan den eldre hunden din bli aggressiv på grunn av alvorlige medisinske problemer som hjernesvulst. Hunden din kan være mindre aktiv, virke senil eller gretten, og oppførselen hans kan endres raskt over en periode. Du bør ta med hunden din til veterinæren din med en gang hvis du mistenker at de har et alvorlig medisinsk problem.
  • Veterinæren din vil foreslå medisiner og andre behandlinger for å prøve å løse et alvorlig medisinsk problem som en hjernesvulst. Jo før problemet er diagnostisert, desto raskere kan behandlingen overføres til hunden din, så sørg for å ta med hunden din til veterinæren med en gang.

Metode 2 av 3: Skape et mindre stressende miljø for hunden din

 1. 1
  Sørg for at hunden din har en trygg plass. Den eldre hunden din skal føle seg trygg og ha kontroll i omgivelsene. Som kjæledyrseier bør du sørge for at hunden din har en plass som føles trygg i hjemmet ditt. Dette kan være deres hundeseng i hjørnet av stuen eller deres lekeområde i et ekstra rom. Hunden din skal ha et trygt sted som de kan trekke seg tilbake til hvis de begynner å bli aggressive eller stressede.
  • Hvis hunden din ikke har et trygt sted i hjemmet ditt, eller hvis du har flyttet til et nytt hjem med kjæledyret ditt, bør du sette opp denne plassen for dem. Plasser sengen på et sted i stuen, slik at de føler seg i kontroll over rommet. Eller hold lekene sine i en container på samme sted, slik at de lett kan nå dem og gjøre krav på området som deres.
 2. 2
  Forbered hunden din før et nytt familiemedlem kommer inn i hjemmet. Mange eldre hunder kan bli aggressive på grunn av en endring i miljøet, for eksempel et nytt familiemedlem eller et nytt kjæledyr i deres plass. De kan slite med endringen og bli aggressive mot deg eller det nye familiemedlemmet. Du kan minimere hundens stress ved å forberede dem før det nye familiemedlemmet kommer.
  • En måte å hjelpe hunden din med å tilpasse seg et nytt familiemedlem er å introdusere dem for kjæledyret sakte og over tid. Du kan få hunden din til å lukte klærne til det nye familiemedlemmet, slik at de blir vant til lukten og tilstedeværelsen av noen nye. Eller du kan sette opp lekedager mellom hunden din og en ny valp, slik at de kan samhandle før valpen er permanent i rommet.
  • For å effektivt forberede hunden din for en ny person eller kjæledyr i husstanden, bør du jobbe med en profesjonell trener eller veterinæren din. De kan foreslå atferdsendringsteknikker som kan bidra til å lette hunden din i endringen og redusere stressnivået.
  Ofte kan aggresjon hos eldre hunder adresseres
  Ofte kan aggresjon hos eldre hunder adresseres og behandles ved å gjøre livsstilsendringer for hunden og ved å behandle eventuelle medisinske problemer de måtte ha.
 3. 3
  Isoler hunden din hvis miljøet blir stressende. Hvis hunden din begynner å vise tegn på aggresjon, for eksempel bjeffing, lunging eller lading, knurring og visning av tennene, bør du isolere dem fra situasjonen. Bruk kommandoen "gå hjem" for å få hunden til å trekke seg tilbake til sitt trygge sted i hjemmet. Eller lag fysiske barrierer mellom hunden og problemet ved å sette opp et gjerde i hagen din eller ved å ha et avstengt område i hjemmet ditt. Hvis du fjerner hunden fra det stressende miljøet, kan hunden roe seg.
  • Hvis du for eksempel merker at den eldre hunden din har en tendens til å bli aggressiv hvis du går i nærheten av matskålen mens de spiser, kan du prøve å holde deg borte fra dem mens de spiser for å redusere stressnivået. Du kan også be andre mennesker i husstanden om å la hunden være alene mens de spiser, slik at de ikke blir aggressive.

Metode 3 av 3: bruk av beroligende teknikker

 1. 1
  Få en hodekrage til hunden din. En hodekrage eller hodestrop kan hjelpe deg med å opprettholde mer kontroll over den eldre valpen din, spesielt under turer eller når de er i nærheten av andre mennesker eller kjæledyr. Vær alltid tilstede og oppmerksom når hunden din har på seg en halsbånd. Bruk bare halsbåndet på hunden din til spesifikke aktiviteter, for eksempel turer eller besøk i overfylte områder.
  • Bruk aldri hodestrengen som straffeteknikk, da dette faktisk kan gjøre hunden din mer aggressiv og stresset. Ikke bare legg hunden din i hodecollaren for å roe dem ned når de er aggressive, da dette kan ende opp med å gjøre problemet verre.
 2. 2
  Forsterke god oppførsel hos hunden din. En annen beroligende teknikk er å bruke positiv forsterkning med hunden din, hvor du belønner deres gode oppførsel og fokuserer på å være positiv rundt dem. Når den eldre hunden din følger en kommando og unngår å bli aggressiv, må du belønne dem med en godbit og muntlig ros, for eksempel "Good going!" eller "Veldig bra!"
  • Hvis hunden begynner å bli urolig eller aggressiv, kan du prøve å bruke en positiv tone og si "Rolig!" Så gi dem en godbit hvis de forblir rolige. Du kan bruke humøret ditt til å påvirke hundens humør, slik at de ikke er anspente eller opprørte i stressende situasjoner.
  Og om de har erfaring med å behandle aggresjon hos hunder
  Når du snakker med profesjonell trener, må du spørre dem om de har jobbet med aggressive eldre hunder før, og om de har erfaring med å behandle aggresjon hos hunder.
 3. 3
  Arbeid med en profesjonell trener eller en atferdsterapeut. Å jobbe med en profesjonell trener eller en profesjonell atferdsekspert kan hjelpe deg med å lære andre beroligende teknikker. Mange trenere kan lage tilpassede programmer for at hunden din skal behandle de aggressive. Se etter en kvalifisert dyreekspertekspert i ditt område og bekreft at de er sertifiserte. Du kan også be veterinæren din om anbefalinger om en profesjonell trener for kjæledyret ditt.
  • Når du snakker med profesjonell trener, må du spørre dem om de har jobbet med aggressive eldre hunder før, og om de har erfaring med å behandle aggresjon hos hunder.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail