Hvordan reise med bil med hunden din?

For å reise med bil med hunden din, bør du holde den med enten et bur, et sikkerhetssete eller et sikkerhetsbelte designet for hunder, som vil holde det trygt og forhindre forstyrrelser mens du kjører. Før du kjører, må du trene hunden din slik at den blir sliten og mindre engstelig eller hyperaktiv i bilen. I tillegg kan du pakke forsyninger som vann, godbiter og noen tyggeleker for å holde hunden opptatt. Du bør også unngå å mate hunden din rett før en biltur for å forhindre at den blir bilsyk eller avlaster seg i bilen. For å få mer råd fra vår veterinærmedforfatter, som å forberede en hyperaktiv hund for en biltur, fortsett å lese.

Bør du vurdere å begrense hunden din til baksiden av bilen
For eksempel hvis du har en kombi, bør du vurdere å begrense hunden din til baksiden av bilen.

Noen hunder elsker å ri i biler, og det er morsomt å ta dem med deg uansett hvor du går. Dette er imidlertid ikke tilfelle for alle hunder. Her er noen sikkerhetstips du bør tenke på før du reiser med bil med favorittdyret ditt, enten de liker turen eller ikke.

Del 1 av 2: Forbered deg på å reise med hunden din

 1. 1
  Finn ut hvordan du vil beherske hunden din i bilen. Det er ikke trygt, og heller ikke tilrådelig å la en hund streife omkring i en uhemmet bil. Vurder å sette hunden din i et kjæledyrbur hvis du kjører langt eller hvis hunden din er en nervøs passasjer. Det er den mest effektive måten å holde hunden stille og under kontroll under kjøring. Å ha en hund bur vil hjelpe deg å fokusere på å kjøre i stedet for på hunden, noe som er viktig fordi distraherte sjåfører lett kan ha ulykker. Det vil også holde hunden din trygg hvis du må stoppe raskt eller hvis du kommer i en ulykke.
  • Hvis du ikke vil bur hunden din, finn i det minste en måte å sørge for at hunden din er trygg. For eksempel hvis du har en bil, bør du vurdere å begrense hunden din til baksiden av bilen. Hvis du har en stor vinduskuff, må du sette opp et ledningsnett for å hindre at hunden din hopper over setene. Linje hundens område med hundetepper eller legg sengen i hjørnet slik at den kan lure komfortabelt på reisen. Forsikre deg om at du ikke har tunge løse gjenstander, for eksempel boller eller flasker, da de kan bli farlige prosjektiler i en ulykke. De fleste hunder synes at det å sove er en enkel måte å takle reisesyke på.
  • Du kan også kjøpe et hundesete. Selv om det ikke er så sikkert som et bur, vil det være tryggere og mer behagelig enn et bilsete for hunden din hvis du snur eller stopper bilen plutselig. De mest populære blant disse er skuffeseter. De festes på baksiden av forsetene, og toppen av baksetene, og skaper en myk brønn der hunden din, og eventuelle væsker (eller faste stoffer!) De kan lage, er inneholdt. Disse kan lages med et teppe eller kjøpes billig.
  • Bilbelter for hunder er et flott verktøy hvis du ikke vil at hundene dine skal være begrenset, eller hvis du bare har en toseter bil. Sørg for å feste dem til et sele, og ikke en krage. De klemmer seg inn i den kvinnelige spennen på bilbeltet i den ene enden, og har en standard blyklips i den andre. Ved å feste dem til en sele, sørger du for at hunden er sikret av kroppen, og at nakken ikke blir skadet i en nødsituasjon.
  • Hvis du bruker et bur, må du sørge for at det er sikret. Forsikre deg om at den er veldig sikker for å forhindre at den beveger seg hvis du stopper plutselig eller blir truffet. Et usikret bur kan være like, eller enda farligere enn en usikret hund.
 2. 2
  Presenter hunden din i buret, hvis du bruker et. Presenter buret positivt for hunden din. La hunden snuse buret før det går i bilen. Når buret er plassert i bilen, må du låse hunden din i den. Fortsett din positive holdning til buret og gå bort fra hunden i buret i flere minutter. La hunden komme inn i selve buret ved å lokke det med godbiter, og ikke tving hunden inn i buret.
 3. 3
  Tren hunden din før du legger den inn i bilen. Du må få hunden din trøtt ut før du setter den i bur. Mens en sliten hund fremdeles kan være opprørt over å bli bur, vil en hund som er uthvilt vanligvis være enda verre.
 4. 4
  Unngå å mate hunden din rett før turen. Gi ham eller henne mat minst et par timer før. Dette vil hjelpe hunden din med å unngå å få bilsyke eller gjøre forretninger i bilen, noe som er ubehagelig for både eier og hund.
  Må du i det minste finne en måte å sikre at hunden din er trygg
  Hvis du ikke vil bur hunden din, må du i det minste finne en måte å sikre at hunden din er trygg.
 5. 5
  Pakk passende forsyninger til hunden din når du legger ut på en lang biltur. Gjør hundens område behagelig ved å legge sengen eller teppene ned for polstring. Ta også med vann, godbiter, hundens halsbånd og bly, noen av hundens favoritt tyggeleker og plastposer for å kutte.
 6. 6
  Legg noen tyggeleker bak med hunden din for å holde hunden opptatt. Det er bedre å ikke gi ham eller henne bein eller matbit, for hvis hunden føler seg syk, vil den bringe den opp igjen.
  • Knirkende leker er også uønsket, da de vil gjøre deg gal.
 7. 7
  Rådfør deg med veterinær hvis hunden din viser tegn på bilsykdom. Aldri medisiner hunden din med Dramamine eller andre medisiner uten veiledning fra veterinæren din. Veterinæren din kan ha noen andre forslag i stedet.
 8. 8
  Adresser hyperaktivitet før turen. Hvis hunden din har hyperaktivitetsproblemer, kontakt veterinæren din før turen. Se om et mildt beroligende middel er tilgjengelig og trygt for hunden din, spesielt hvis det er en lang reise. Følg doseringsinstruksjonene nøye.

Del 2 av 2: gå på lang kjøretur med hunden din

 1. 1
  La en valp eller et nytt kjæledyr bli vant til å kjøre i en bil gradvis. Begynn med å la hunden din vandre rundt i bilen med motoren av. Start deretter med korte reiser til du og hunden din blir kjent med å reise med bil sammen.
 2. 2
  Gjør de første turene dine i bilen til et morsomt sted for hunden din. Ikke gå lange avstander med en gang, bare venne hunden din til plassen. Ta hunden din med til en park eller et felt, slik at de forbinder en biltur med noe godt i stedet for bare turer til veterinæren.
  Sett en bolle med kaldt vann i bilen til hunden din
  Sett en bolle med kaldt vann i bilen til hunden din, og løsne ham eller henne hvis du er i et hundesete.
 3. 3
  Hold hundens krage når du kjører langdistanse. Uansett hvor veloppdragen hunden din kan være, er det alltid en sjanse for at hunden din kommer ut av bilen og løper fra deg. Sørg for at hunden din kan identifiseres hvis den rømmer fra deg mens du reiser.
 4. 4
  Ta pauser. La hunden løpe rundt og trette seg. Du bør også gi hunden din litt matbit og litt vann mens du tar pausen. Forsikre deg om at du stopper hver time eller så og går en rask tur, selv om det bare er på gresset ved en hurtigmatrestaurant på en bensinstasjon ved motorveien. Dette lar hunden din gå på toalettet, og gir deg en god mulighet til å gi hunden litt vann. Det er viktig å ta med hunden din på korte turer, da det betyr at hunden kan strekke bena og forhindrer at den kjeder seg.
  • Dette er spesielt viktig hvis du drar på en lang reise. Fire timer er din gjennomsnittlige hunds absolutte grense for å kjøre uten lengre pause, men som sjåfør anbefales det at du tar en pause etter annenhver times kjøring. Forsikre deg om at du stopper et sted med gresskledd og relativt stille (ikke rett ved veien), låser bilen, gir hunden litt mat og vann, og tar ham en tur slik at han kan slippe litt av overflødig energi.
  • Hvis du stopper ved motorveien, MÅ hunden din være i ledelsen for sin egen sikkerhet.
 5. 5
  Ikke la hunden din være i en parkert bil på en varm dag. Vær oppmerksom på hvor raskt en hund kan få heteslag og dø i en parkert bil. For å være trygg, la aldri hunden være uten tilsyn i bilen i varmt vær i lengre tid.
  • Hvis du stopper for et måltid, parkerer du bilen din i skyggen, og lar vinduene ned omtrent en tomme hver for å la kjølig luft komme inn. Sett en bolle med kaldt vann i bilen til hunden din og løsne ham eller henne hvis du er i en hund sete. Lås bildørene, og bestill maten din.
  • Prøv å bruke ikke mer enn fem minutter fra bilen hvis det er en varm dag, da du ikke vil at hunden din skal bli overopphetet. Hvis stoppet ditt vil ta litt lengre tid, for eksempel venter du i en lang kø for mat, knytt hunden til et innlegg enten rett innenfor inngangsdøren eller rett utenfor et sted hvor du kan se det. I det minste vil han eller hun være ute av varmen mens du venter. Sørg for å knyte hunden med sikre knuter slik at den ikke slipper unna. Tette knuter vil også bety at det vil være mindre sannsynlig at noen stjeler hunden din.
 6. 6
  Unngå å trøste hunden din hvis han eller hun viser tegn på nød. Å trøste hunden, så naturlig som det ser ut, forsterker ideen om at det skjer noe ille. Gjør ditt beste for å være rolig og normal mens du er oppmerksom på tegn på ekte nød (i stedet for ubehag).
 7. 7
  Beløn hunden din når du kommer til destinasjonen. Ta det med en lang tur umiddelbart ved ankomst. Gi det en godbit, forsikre det, og gi det mye kjærlighet for å gjøre deg gjennom reisen.

Tips

 • Hvis hunden din har et favoritthåndkle eller -teppe, må du ta det med for å trøste kjæledyret ditt.
 • Prøv å la (ikke leketøy *) valpens første bilturer være "på tom mage" ved å holde tilbake mat i 2-4 timer før turen. Flere turer uten kvalme vil hjelpe enormt for å forhindre at valpen utvikler bilsykdom.
  Du bør også unngå å mate hunden din rett før en biltur for å forhindre at den blir bilsyk eller avlaster
  Du bør også unngå å mate hunden din rett før en biltur for å forhindre at den blir bilsyk eller avlaster seg i bilen.
 • Hvis du reiser mer enn 24 timer, se på forhånd etter et kjæledyrvennlig hotell som du kan koble av og også for hunden din.
 • Sørg for å ta med hundesekker på turen, slik at du kan hente valpenes virksomhet.
 • Prøv å få hunden din til å eliminere på forhånd. Dette vil redusere sjansen for at hunden din vil eliminere i kjøretøyet ditt, og det er mindre sannsynlig at du må finne et sted for valpen din å gjøre sin virksomhet.
 • Vær tålmodig, snill og kjærlig mot hunden din. Å reise er like stressende for hunden som det er for deg!
 • Ikke la hunden stikke hodet ut av vinduet. Et stykke søppel kan komme i øynene, eller hvis du kom i en ulykke eller stoppet plutselig, kunne hunden din fly ut av vinduet.

Advarsler

 • Noen hunder kan bli veldig kvalme. Hold øye med det og legg baksetet med gamle tepper eller aviser hvis du vil være på den sikre siden.

Spørsmål og svar

 • Hvis jeg slår på klimaanlegget i bilen, vil hunden bli distrahert?
  Hvis klimaanlegget ditt gir høye lyder, kan det distrahere hunden.
 • Hvor stor skal en kasse være for transport av hund?
  Hunden din må være i ferd med å legge seg og snu komfortabelt. Å sitte i lengre perioder er ikke bra for hunden din.
 • Hva kan jeg gjøre for å gjøre hunden min mer komfortabel på en fire-timers reise hvor han må være begrenset?
  Hvis du har rommet i bilen din, kan du sette kassen hans i baksetet / bagasjerommet og fylle den med favorittleksene hans. Hvis ikke, er det alltid muligheten for et hundesele som du kan kjøpe og installere omtrent som et barnesete. Ta med godbiter, og ta noen stopp for å gi ham litt frisk luft og en sjanse til å gjøre sine forretninger.
 • Hvordan bruker jeg trygt toalettet når jeg reiser med en hund?
  Hvis du reiser med en ledsager, er det bare å bruke toalettet på skift. Hvis du reiser alene, kan du prøve å finne et hyggelig skyggefullt sted å parkere, la vinduene dine være sprukne og låse dørene. Gjør så turen til toalettet så raskt som mulig.
 • Hva gjør jeg hvis hunden min sikler i bilen og kjører i 11 timer?
  Prøv å ha et håndkle eller serviett klar, og legg kanskje litt plast. Prøv også å gi dem et leketøy, og rengjør leketøyet når du er ferdig. Leken vil muligens holde siklen i ett område.
 • Er en hund klassifisert som passasjer mens han reiser i bil?
  Nei.
 • Hvordan reiser jeg med flere små kjæledyr (en katt og en hund) samtidig?
  Hver skal ha sin egen separate kennel / transportør.
 • Kan jeg få bleier til hunder?
  Ja! Mange dyrebutikker selger bleier til hunder med blære / tarmproblemer. Hvis det bare er et opplæringsproblem med potte, vil du sannsynligvis ikke bruke bleier, siden de er dyre.
 • To hunder og jeg trenger en pitstop for å gå på do på en lang kjøretur. Forslag?
  Det er hvilestopp eller nærliggende parker langs motorveien som ofte tillater hunder. Du kan slå opp stedene på nettsteder som k9roadtrip.com.
 • Kan jeg bruke disse metodene til en valp?
  Ja, men vær forsiktig med hvor langt du åpner vinduene, da en valp lett kan gli gjennom dem og unnslippe. Det kan også være lurt å vurdere å legge til noen valpeklosser i bilen, i tilfelle valpen gjør et rot.
Ubesvarte spørsmål
 • Hvordan kan jeg roe en hund hvis jeg gråter under en biltur?
 • Hvordan kan jeg bedøve hunden min?
 • Hva gjør jeg hvis jeg prøvde alt og hunden min fremdeles har bilsykdom, for mye sikling og oppkast?
 • Hva kan jeg gjøre hvis hunden min føler seg sulten, men den kastet opp mange ganger i bilen?

Kommentarer (8)

 • agabrielsen
  Jeg hadde problemer med å kontrollere hunden min til jeg leste denne artikkelen. Nå er hun veldig oppført og jeg setter pris på hjelpen!
 • xhodkiewicz
  Jeg elsker denne artikkelen! Jeg trengte informasjon for en offentlig talekurs, og jeg skjønte at jeg ville snakke om å reise med en hund over lang avstand fordi familien min og jeg skal på en bobiltur fra New Jersey til Florida. I utgangspunktet drepe 2 fugler med 1 stein. Denne artikkelen ga meg god informasjon for å sikre at den lille engelen vår er trygg og komfortabel på turen.
 • joshuaharrison
  Det er en så fantastisk komplett artikkel. Jeg tar 'ladybird' min med meg overalt. Selvfølgelig er vanning viktig, spesielt etter at hun jager en kanin! Du har en veldig fantastisk forståelse av hundens liv når du reiser.
 • morganlindsay
  Jeg er veldig imponert.
 • kailyn51
  Hunden min (7 år) har nylig begynt å nekte å sette seg inn i bilen min. Hun vil gå i min brors, varebil, kona sin bil, og de kan begge få henne inn i min! Denne artikkelen har gitt meg noen ideer om hvordan jeg kan få henne inn igjen. Dette er nødvendig, ettersom om noen uker skal vi på ferie!
 • gleichnermyron
  Hjalp veldig mye, spesielt om pitstopp solo med dine lodne familiemedlemmer. Takk så mye.
 • michellecrist
  All informasjonen var veldig nyttig, takk.
 • olaugottesen
  Jeg studerer for tiden dyrepleie gjennom Otago Polytechnic, og denne artikkelen har hjulpet meg sterkt.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail