Hvordan forhindre hjerteorm i ildere?

For å forhindre hjerteorm i ilderen, sett skjermer på vinduene og dørene for å holde mygg som bærer sykdommen ut. I tillegg må du holde ilderen innendørs i myggsesongen for å forhindre at den blir bitt. Du kan også spørre veterinæren din om forebyggende medisinering mot hjerteorm, som kan gis til din ilder hver måned for å stoppe en infeksjon. Denne medisinen er viktigst å bruke i myggsesongen, spesielt hvis du bor i et varmt, fuktig klima. Hvis du tror at ilderen din allerede har hjerteormssykdom, ta den til veterinæren så snart som mulig for en diagnose. For å lære hvordan du behandler hjerteormssykdom, les mer fra vår veterinærmedforfatter.

Forhindre smitte ved å holde mygg borte fra ilderen din
Forhindre smitte ved å holde mygg borte fra ilderen din, og vurder å gi din ilder forebyggende hjerteormmedisinering.

En hjerteorminfeksjon er ekstremt farlig for ildere. Når hjerteorm modnes i ilderens hjerte, kan de raskt blokkere arteriene og forårsake pusteproblemer, hjertesvikt og død. Selv om det finnes behandling for hjerteorm, er det ekstremt risikabelt. Disse faktorene gjør det svært viktig å forhindre hjerteorminfeksjon. Forhindre smitte ved å holde mygg borte fra ilderen din, og vurder å gi din ilder forebyggende hjerteormmedisinering.

Metode 1 av 3: forhindre overføring

 1. 1
  Hold ilderen innendørs. Hjerteorm overføres av mygg. Hvis en mygg biter et dyr som er smittet med hjerteorm og deretter biter ilderen din, kan ilderen din også bli smittet. Hvis du ønsker å ta ilderen utendørs, kan du prøve å unngå å gjøre det i varmt og fuktig vær når mygg er flest. Unngå videre å ta ilderen ut ved daggry og skumring når mygg er mest aktiv.
  • Hjerteorm er vanligst i USA innen 241 km fra Atlanterhavskysten og Mexicogolfen og langs Mississippi-elven. Imidlertid har hjerteorm blitt funnet i alle amerikanske stater.
 2. 2
  Hold mygg ute av huset ditt. Ikke la dører eller vinduer være åpne med mindre de er skjermet. Reparer eventuelle skader på skjermene så snart de oppstår. Hvis du trenger motivasjon til det: mennesker kan også bli smittet med hjerteorm (selv om voksne hjerteormer vanligvis ikke klarer å utvikle seg i menneskekropper).
  • Ta det for gitt at noen mygg kommer inn i hjemmet ditt. De kan til og med overleve i visse områder av hjemmet ditt hele året. Sørg for å rengjøre takskjegg, gjennomsøkingsrom og loft regelmessig hvis du har kjæledyr.
  For å forhindre hjerteorm i ilderen
  For å forhindre hjerteorm i ilderen, sett skjermer på vinduene og dørene for å holde mygg som bærer sykdommen ut.
 3. 3
  Ikke utsett kjæledyret ditt for DEET. Mens DEET er en standard ingrediens i mange bugsprays designet for menneskelig bruk, er DEET ekstremt farlig for kjæledyret ditt. Unngå å sprøyte ilderen din med en hvilken som helst insektspray designet for bruk på mennesker. På samme måte, ikke bruk insektspray som er ment for hunder. Det er flere naturlige insekter som er designet for bruk på kjæledyr. De er tilgjengelige online og i de fleste dyrebutikker. Før du bruker disse sprayene, kontakt veterinæren din for å være sikker på at de er trygge.
 4. 4
  Ikke anta at du vil være i stand til å behandle en infeksjon. Selv om medisiner som kan drepe voksne hjerteormer, er de spesielt farlige for ildere. Disse medisinene er til og med farlige for større dyr, som katter og hunder, da hjerteorm drept av stoffene kan tette arteriene. Siden ildere har spesielt små blodkar, er denne risikoen enda større. Kort sagt, vær forsiktig med å forhindre at ilderen din blir smittet med hjerteorm, ettersom behandlingen er utfordrende og farlig.

Metode 2 av 3: Bruk forebyggende medisiner

 1. 1
  Spør veterinæren din om forebyggende medisiner. Hjertormmedisinering kan bidra til å drepe larver som overføres til ilderen og forhindre infeksjon. Disse stoffene kan imidlertid vanligvis ikke drepe voksne hjerteormer. De administreres enten daglig eller månedlig, avhengig av medikamentet veterinæren din anbefaler. Veterinæren din må undersøke ilderen din for å gjøre den beste vurderingen av hvilket legemiddel som er best for ilderen din.
  • Veterinæren din vil sannsynligvis forskrive det langvarige forebyggende medikamentet ivermektin, eller en ny, men svært gunstig kombinasjon av imidakloprid og moxidektin. Gå med det de anbefaler.
  • Forebyggende medisiner er ofte foreskrevet som månedlige tabletter. Veterinæren din kan til og med foreskrive medisiner designet for katter og lede deg til å dele tabletter i porsjoner basert på ilderens vekt.
  Du kan også spørre veterinæren din om forebyggende medisinering mot hjerteorm
  Du kan også spørre veterinæren din om forebyggende medisinering mot hjerteorm, som kan gis til din ilder hver måned for å stoppe en infeksjon.
 2. 2
  Vurder å teste ilder først. Spør veterinæren din om å teste hjerteormen din før du administrerer forebyggende medisiner. Å ta forebyggende medisiner kan være farlig hvis ilderen din allerede er smittet med hjerteorm. Det meste av tiden vil en infeksjon være tydelig, men det kan være verdt å få veterinæren din til å ta en blodprøve før du begynner en forebyggende medisinerutine.
 3. 3
  Administrer stoffet mens myggen er aktiv. Noen ganger må forebyggende medisiner med hjerteorm medisineres hele året. Avhengig av hvor du bor, kan en kortere myggsesong tillate deg å administrere forebyggende hjerteormmedisinering bare en del av årene. Varme, fuktige klimaer har de lengste og farligste myggsesongene.
  • Gi løpende forebyggende medisiner for hjerteorm til ilderen din hvis du bor i et område som er gjestfrie for mygg hele året, for eksempel det sørøstlige USA
  • Hvis din ilder ikke liker å spise medisinene deres, kan du prøve å knuse den og blande inn i noe du vet de lever for å spise.

Metode 3 av 3: diagnostisering og behandling av hjerteorm

 1. 1
  Se etter symptomer på hjerteorm. En enkelt voksen hjerteorm kan drepe ilderen din. Følgelig er tidlig diagnose av en potensiell infeksjon av avgjørende betydning. Fang en infeksjon så tidlig som mulig ved å passe på sløvhet, kronisk hoste, kortpustethet og / eller lav fysisk utholdenhet. Hvis noen av disse symptomene utvikler seg, ta ilderen din til veterinæren.
  Er sjansene for utvinning fra en avansert hjerteorminfeksjon ganske lave
  Mens kirurgi for å fjerne voksne hjerteormer vellykket har skjedd, er sjansene for utvinning fra en avansert hjerteorminfeksjon ganske lave.
 2. 2
  Se også etter andre tegn på sykdom. En ilder med hjerteorm kan ha milde eller alvorlige symptomer. Dette kan gjøre diagnostisering av hjerteorm utfordrende. Se opp for svakhet i ilderens bakpart, endringer i spisevaner eller hevelse i magen. Mens mange sykdommer kan bidra til disse symptomene, bør de overvåkes og rapporteres til veterinæren din.
 3. 3
  Få en veterinær til å diagnostisere ilderen din. Veterinæren din vil stole på observasjon av symptomer, røntgen og blodprøver for å avgjøre om ilderen din har hjerteorm. Blodprøver alene fungerer ikke like bra på ilder som på katter og hunder, så veterinæren din vil sannsynligvis trenge å gjøre en grundig vurdering av ilderens helse. Mens kirurgi for å fjerne voksne hjerteormer vellykket har skjedd, er sjansene for utvinning fra en avansert hjerteorminfeksjon ganske lave. Videre kan medisiner som er i stand til å drepe voksne hjerteormer også resultere i ilderens død. Ta forebygging på alvor!
Beslektede artikler
 1. Hvordan stoppe en ilder fra å stjele ting?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail