Hvordan glassfiber en dam?

For å glassfiber en dam, trenger du glassfiberduk, epoxy eller polyesterharpiks, og litt strøk. Først vil du kutte glassfiberduken i strimler som passer i dammen din. Deretter må du bruke harpiksen på sidene og bunnen av dammen og presse glassfiberdukstrimlene inn i den. Du bør bruke 3 strøk glassfiberduk og la alt tørke. Når det er tørt, må du pusse overflaten på glassfiberen for å kvitte deg med ujevnheter og ujevnheter. Til slutt kan du bruke en malervals til å påføre et strøk strøkcoat over glassfiberen. For å lære å blande harpiks og flytcoat for prosjektet ditt, fortsett å lese!

For å glassfiber en dam
For å glassfiber en dam, trenger du glassfiberduk, epoxy eller polyesterharpiks, og litt strøk.

En glassfiberfinish på innsiden av en dam kan forbedre en dams holdbarhet og er bedre enn betong eller gips. Glassfiber kommer vanligvis i klutlignende ark som du kan bruke med en harpiks. Hvis du ønsker å glassfiber en dam, må du forberede materialene ordentlig, legge glassfiberarkene og fullføre dammen med en skinnende svart overflate, kalt flytstrøk. Hvis det gjøres riktig, kan glassfiberglass forbedre utseendet og holdbarheten til dammen din.

Del 1 av 3: klargjøring av materialene

 1. 1
  Kjøp glassfiberduk, harpiks og strømningsfrakk. Du kan kjøpe materialene du trenger for å glassfiberdammen din fra jernvarehandel eller online. Den typiske glassfiberen som brukes til dammer er en 450 g hakket strandmatte. Denne glassfiberen er holdbar nok til å holde på vannet fra en dam. Kjøp en epoxy- eller polyesterharpiks når du kjøper glassfiberarkene. Flowcoat ser ut som maling og kommer i en rekke farger. Å legge et lag med strøk over glassfiber er prikken over i’en for prosjektet ditt og vil gjøre dammenes vegger skinnende og glatte.
  • Det koster rundt 3,70€-7€,50€ for 3 x 3 meter (9,8 x 9,8 fot) glassfibermatte.
  • Polyesterharpiks skal koste rundt 15€-22€ for 3,8 L, mens epoxyharpiks kan koste opp til 75€ for en gallon.
  • Flowcoat skal koste mellom 3,70€-15€ for 1 gallon (3,8 L).
 2. 2
  Tape av områder du ikke vil glassfiber. Bruk malertape til å tape av områdene rundt leppen av dammen. Påfør båndet slik at det brytes rundt hele dammens omkrets.
 3. 3
  Bruk hansker når du håndterer glassfiber. Et tykt gummihansker hindrer glassfiberen i å røre på huden din og forhindrer deg i å skade glassfiberduken.
 4. 4
  Bruk åndedrettsvern når du arbeider på en innendørs dam. Hvis dammen er innendørs, må du sørge for at du jobber i et godt ventilert område og bruke åndedrettsvern. Hvis du bruker riktig utstyr, kan du ikke inhalere giftige røyk fra harpiksen og partikler fra glassfiberarkene.
  Deretter må du påføre harpiksen på sidene
  Deretter må du påføre harpiksen på sidene og bunnen av dammen og trykke glassfiberdukstrimlene inn i den.
 5. 5
  Mål veggene og gulvet i dammen din. Mål høyden på dammenes vegger. Ta deretter bredde- og lengdemålene på dammen. Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvor mye glassfiberduk du trenger. Overflaten på en vegg eller et gulv er lengden ganget med bredden. Skriv ned målingen slik at du vet dimensjonene til dammen din.
  • Hvis du trenger uregelmessige eller buede deler av dammen, bruk et målebånd og del opp dammen i separate 5 x 5 meter (1,5 x 1,5 m) deler. Når du har fått overflaten på alle deler av bassenget, legger du dem sammen for å få hvor mye glassfiberduk du trenger.
 6. 6
  Mål glassfiberduk. Glassfiberduk kommer vanligvis i en rull som du kan kjøpe online eller i en jernvarehandel. Rull glassfiberen forsiktig ut og mål den slik at den er 5-20 centimeter (13-20 cm) lenger enn høyden på veggene. Denne ekstra slakken vil ligge på ytterleppen og gulvet i dammen.
 7. 7
  Klipp glassfiberduken med en rullende kutter eller saks til glassfiber. Kjøp en rullesaks eller glassfiber saks i en kunst- og håndverksbutikk eller online. Klipp ut arkene etter mål.
  • Rulleskjær koster alt fra 11€-22€ mens glassfiber saks koster 30€ +.
 8. 8
  Bland harpiksen din i henhold til instruksjonene. Mange epoksyharpikser kommer også med en herder som du må blande med harpiksen. Les instruksjonene på pakken slik at du vet hvordan du skal blande dem ordentlig.
  • Fortsett å blande harpiksen mens du jobber slik at den ikke stivner.
  • 2 kg (4,4 lbs) harpiks er egnet for 2 kvadratmeter glassfiberduk.
  • Du kan kjøpe harpiksen i jernvareforretninger eller online.

Del 2 av 3: legging av glassfiber

 1. 1
  Påfør harpiksen på veggen med en børste eller rulle. Mett en børste eller rulle i harpiksen. Påfør den på veggen på veggen i lange, horisontale strøk. Del opp arbeidet ditt i 5 til 5 meter (1,5 m × 1,5 m) mellomrom. Arbeid i mindre porsjoner hjelper deg med å administrere hele prosjektet og forhindrer at harpiksen tørker ut mens du jobber.
 2. 2
  Legg et ark med glassfiberduk over harpiksen. Drapp kluten over harpiksen og flate arket ut med hånden, og pass på at det ikke er noen luftbobler i kluten.
  Fortsett å bruke glassfiber på veggene i dammen din til de alle er dekket i tre lag glassfiber
  Fortsett å bruke glassfiber på veggene i dammen din til de alle er dekket i tre lag glassfiber.
 3. 3
  Påfør mer harpiks på toppen av glassfiberduken. Mett børsten igjen og påfør harpiksen over toppen av glassfiberarkene i lange horisontale bevegelser. Arkene skal bli gjennomsiktige når de er mettede.
 4. 4
  Legg et andre og tredje ark med glassfiberduk over det første. Drape et annet glassfiberark over det første arket. Trykk mot det andre laget av glassfiber og få rynkene ut av det og påfør et annet belegg med harpiks over den kluten. Gjenta trinnene til det er tre strøk med glassfiberduk på veggene.
  • Det tredje laget av glassfiber bør ha påført harpiks også over overflaten på kluten.
 5. 5
  Gjenta trinnene til alle veggene er dekket av glassfiber. Fortsett å bruke glassfiber på veggene i dammen din til de alle er dekket i tre lag glassfiber.
 6. 6
  Gjenta prosessen for å glassfiber gulvet. Når alle veggene og gulvet er påført glassfiber, blir du ferdig med å bruke glassfiberduk.
 7. 7
  La harpiksen tørke i to timer. Dekk dammen med en presenning slik at smuss og annet søppel ikke sitter fast i harpiksen. Når du har gitt glassfiberen tid til å tørke, kan du bruke strømningsjakken.

Del 3 av 3: Påføring av strøkjakke over glassfiberen

 1. 1
  Slip overflaten med 80 sandpapir. Sand over overflaten på glassfiberduken når den har tørket. Du vil ikke pusse gjennom glassfiberduken, men du vil pusse støt og ufullkommenheter.
  Hvis du ønsker å glassfiber en dam
  Hvis du ønsker å glassfiber en dam, må du forberede materialene ordentlig, legge glassfiberarkene og fullføre dammen med en skinnende svart overflate, kalt flytstrøk.
 2. 2
  Bland strømningsjakken. Du må vanligvis blande en katalysator med strømningsjakken før du legger den på veggene. Les instruksjonene på baksiden av strømningsjakken og bland den til den når en malingslignende viskositet.
 3. 3
  Spred flytjakken på glassfiberen med en børste eller rulle. Bruk en rulle eller en børste og spre strøkjakken i vannrette, deretter vertikale slag. Dekk veggene, deretter gulvet i dammen. Strømningsjakken skal se ut som en mørk svart maling.
 4. 4
  Arbeid i 5 til 5 meter (1,5 m × 1,5 m) områder til hele dammen er dekket. Fortsett å påføre strøkjakken over overflaten av dammenes vegger og deretter gulvet i dammen. Å jobbe i mindre seksjoner vil hjelpe deg med å styre strømningsjakken og hjelpe deg med å oppnå lik dekning.
 5. 5
  Legg en presenning over dammen og la strøkjakken tørke. La strøkjakken tørke i hele 72 timer. Legg en presenning over dammen, slik at ingenting kan forstyrre strømningsjakken mens den setter seg. Når det er tørt, er du ferdig med å påføre et glassfiberbelegg på dammen din.

Ting du trenger

 • Malers tape
 • Gummihansker
 • Åndedrettsvern
 • Målebånd
 • Rulleskærer eller saks i glassfiber
 • Glassfiberduk
 • Epoxy eller polyesterharpiks
 • Pensel og malingsrulle
 • Flytefrakk
 • Tarp

Spørsmål og svar

 • Kan jeg glassfiber over dammaling? Dammen min ble malt for to år siden, og jeg vil at den skal være glassfiber.
  Ja, men du må forberede underlaget før du glassfiberdammer dammen. Det kan gjøres ved å pusse overflaten og vaske overflaten på forhånd.
 • Jeg har en eksisterende svømmedam i betong. Er det mulig å påføre glassfiber over betongen?
  Påføring av glassfiber over betong er mulig og kan bare gjøres med grunnleggende lim.
 • Kan glassfiber påføres over smuss?
  Glassfiberbassenger legger seg fordi fundamentet under bassenget beveger seg. Jeg er en stor tilhenger av grus som et grunnleggende materiale, fordi det i motsetning til sand ikke blir flytende når det er mettet med vann. Et glassfiberbasseng på god jord med en grusbunn vil ikke bevege seg - periode.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail