Hvordan rengjør jeg en hest?

Varmt vann for å skylle sjampoen ut av hestens hår
Bruk rent, varmt vann for å skylle sjampoen ut av hestens hår.

Hester skal prepareres daglig, spesielt rett før rideturer, men det kan hende at du må rengjøre smuss og skitt fra hesten din utenfor den daglige børstingen, kløvplukkingen og rengjøringen av manen. Mest smuss og smuss kan fjernes med en karry og stivhårkam, men du må kanskje bade hesten din noen ganger. Hvis du gjør det, bruk bare spesialisert sjampo og balsam laget kun for hester. Noen ganger kan det hende du må rengjøre hestens underside, grave skitt ut av hovene eller sjekke hestens tenner.

Metode 1 av 3: børsting av smuss og smuss

 1. 1
  Sikre hesten din og sett opp forsyningene dine. Før du begynner å rense hesten din, må du sørge for at hesten din ikke stikker av ved å knytte den til et stabilt gjerde eller stolpe. Hvis det er mulig, kan du stelle hesten din i et vaskehylle med crossties. Få karikam, børste med stiv bust, manke- og halekam og en etterbehandler. Sett dem til side der hesten din ikke kan slå dem over.
  • En gummikarrikam er å foretrekke fordi den vil gjøre det lettere å navigere i konturene av hestens kropp.
  • En plastmanke og halekam er bedre enn en metall, fordi det er mindre sannsynlig å rive ut knyttede hårstrenger.
  • En etterbehandling børste med et buet håndtak vil gjøre det lettere å pusse hestens kropp.
 2. 2
  Bruk karri-kammen din for å begynne å pusse hestens nakke. En gummikarrikam vil løsne smuss fra de dypere lagene av hestens hår. Kjør den flate siden av karikammen gjennom 4 fingre på din dominerende hånd og legg tommelen på siden for å holde den jevn. Bruk myke, sirkulære bevegelser og dekk til hver del av hestens hår minst to ganger.
  • Hesten din vil sette pris på det, du bruker mer tid på å pleie tårene og bakpartene, siden dette er områder som hester naturlig pleier hverandre.

  Tips: De fleste hester har god børsting, men de kan være nervøse i begynnelsen. Å klappe hesten din mens du starter er en god måte å roe ned hesten din i begynnelsen av børstingen.

 3. 3
  Arbeid deg tilbake mot hestens hale med karri kam. Fortsett å bruke myke, mellomstore sirkelbevegelser mens du beveger deg tilbake langs siden av hesten. Forsikre deg om at du får toppen av hestens rygg og undersiden av hestens mage. Når du kommer til halen, bør du forsiktig og sakte pusse området rundt halen og bakparten.
  • Ikke stå rett bak hesten mens du rengjør den. Det kan refleksivt slå tilbake hvis du treffer en sensitiv del av kroppen.
  • Gjenta denne prosessen på motsatt side av hesten.
 4. 4
  Bytt til en stivbørstet børste for å vippe smuss bort. Den karri kam løsner skitt og støv fra dypere lag av hår, men vil ikke nødvendigvis fjerne den fra hest. Bytt til en stiv børste for å fjerne den fra hestens kropp. Hold fast på den flate delen eller håndtaket på den stivbørste børsten og bruk korte, svingende bevegelser for å slå smuss og støv ut av hestens hår. Start fra nakken og arbeid deg mot hestens hale.
  • Den stivbørste børsten vil sende mye smuss, støv, småstein og dødt hår som flyr over alt. Hold munnen lukket og børst bort fra øynene mens du gjør dette.
  • Gjenta denne prosessen på motsatt side av hesten.
  Å klappe hesten din mens du starter er en god måte å roe ned hesten din i begynnelsen av børstingen
  Å klappe hesten din mens du starter er en god måte å roe ned hesten din i begynnelsen av børstingen.
 5. 5
  Bruk en etterbehandler for å fjerne gjenværende smuss eller smuss. Etterbehandlingen vil fjerne vanskelige deler av støv og smuss. Start med hestens nakke og kjør børsten direkte langs en enkelt horisontal del av hesten til du når halen. Hold børsten med de myke bustene i 45 graders vinkel bak deg mens du beveger børsten. Gjenta denne prosessen for hver seksjon av hestens kropp til du har dekket hver del av hesten din.
  • Etterbehandlingen vil fjerne uønskede hårklumper eller smuss som er slått opp i de ytre lagene av håret.
  • Gjenta denne prosessen på den andre siden av hesten.
 6. 6
  Pensle hestens ansikt hvis det er skittent. Den hårde børsten og karikammen vil være for grov i hestens ansikt. Bruk i stedet etterbehandlingen eller en børste med myk børste for å forsiktig og sakte børste hestens ansikt, og vær spesielt forsiktig for å unngå nesebor, ører, øyne og munn. Pensle i små, sirkulære og svingende bevegelser.
  • Nærm deg hestens ansikt sakte for ikke å skremme det og arbeid fra bunnen til toppen av ansiktet.
  • De fleste hester trenger ikke mye børsting i ansiktet, så vær forsiktig og ikke overdriv.

Metode 2 av 3: Bade en skitten hest

 1. 1
  Sørg for at hesten din virkelig trenger et bad og få forsyningene dine. Hester trenger ikke å bli badet ofte, og du bør bare bade hesten din hvis den er for skitten. Bading fjerner de naturlige oljene i hestens hår, noe som kan føre til gnagsår og ubehag. Hvis du tror at et bad er nødvendig, må du få en slange eller fylle en bøtte med varmt vann. Du trenger også en stor svamp, en myk svamp, tørre kluter og hesteshampo og balsam.
  • Visse hesteraser, som arabiske hester, har en tendens til å hate bad og vil handle når de blir våte.

  Tips: Vask aldri hesten din med vann hvis den er kald ute. Bruk en tørr sjampo i stedet slik at du ikke setter hestens immunforsvar i fare. Hvis mulig, vask hesten din om sommeren når de sannsynligvis vil sette pris på litt temperert vann.

 2. 2
  Bruk en slange eller skuffer for å dekke hestens kropp i varmt vann. Hvis du bruker en slange, må du slå på vannet og vente på at det blir varmt. Hvis du bruker en bøtte, fyll den med varmt vann. Begynn med føttene og arbeid deg opp til midten av hestens underliv, spray eller hell vann over hestens kropp. Etter at det er behagelig, gå videre til forsiden og baksiden av hesten din og dekk den til den er helt våt.
  • Flytt slangen lenger opp på hestens nakke når de blir vant til vannet. Unngå å få vann direkte på hestens øyne.
  • Bruk svampen til å dekke hestens kropp i vann hvis du bruker en bøtte.
 3. 3
  Skum hesten din med en sjamponert svamp. Bruk en hestesjampo og varmt vann for å fylle en stor svamp med sjampo. Gni den over hestens kropp i sirkulære bevegelser, skrubbe eventuelle skitne områder med svampen.
  • Kjør svampen mykt gjennom hestens manke og hale og ikke skrubb håret.
  • Dekk til begge sider av hestens kropp, og sørg for at du vasker hestens mage på hver side.
 4. 4
  Skyll hesten din i varmt vann. Bruk rent, varmt vann for å skylle sjampoen ut av hestens hår. Dekk hesten din i slange eller bøttevann 2-3 ganger til du ikke ser noen såpeskum igjen på hestens kropp.
  • Du kommer til å kondisjonere hestens hår et øyeblikk, så ikke bekymre deg for å få hver eneste del av hesten din helt ren for sjampo.
  Må du sørge for at hesten din ikke løper bort ved å knytte den til et stabilt gjerde eller stolpe
  Før du begynner å rengjøre hesten din, må du sørge for at hesten din ikke løper bort ved å knytte den til et stabilt gjerde eller stolpe.
 5. 5
  Gjenta prosessen med hestebalsam. Vri ut svampen flere ganger og skyll den for å fjerne sjampoen. Fyll den med balsam og varmt vann, og skrubb hesten din på samme måte som du gjorde da du sjamponerte den. Bruk faste, sirkulære bevegelser for å trenge gjennom hvert hårlag. Skyll hesten din med varmt vann igjen.
 6. 6
  Bruk en myk svamp uten sjampo for å vaske hestens ansikt. Fyll en liten, myk svamp med varmt vann og vask hestens ansikt ved å kjøre svampen langs konturene av hestens ansikt. Ikke få vann på eller rett rundt hestens øyne. Klapp følsomme deler av hestens ansikt med svampen i stedet for å flytte den rundt. Vær forsiktig med å bare vaske hestens ører med lette klapper.
  • Hestens ansikt er følsomt, men krever heldigvis ikke mye rengjøring. Hestens ansikt er minst sannsynlig å bli for skitten og krever tung skrubbing.
 7. 7
  Tørk hesten din med rene, store håndklær og en svetteskrape. Bruk en buet svetteskrape for å fjerne overflødig vann fra hestens pels. Bruk deretter et stort sett med tørre, rene håndklær for å tørke hesten. Legg hvert håndkle på toppen av en del av hesten din og bruk begge hender til å gni hesten din i sirkulære bevegelser. Fortsett å tørke hesten din til håret ikke lenger er fuktig. Bruk et mykt håndkle for å klappe hestens ansikt tørt.
  • La hesten din snuse et tørt håndkle før du legger det på kroppen for å gjøre det komfortabelt med det du holder på med.
  • Pensle hesten din etterpå ved å kamme den med en myk børste.

Metode 3 av 3: rengjøring av spesifikke områder

 1. 1
  Inspiser tennene en eller to ganger i året og ha en hestetannlege ren årlig. Du trenger ikke å pusse hestens tenner - de fortsetter å vokse i løpet av hestens liv og har et lag emalje som absorberer bakterier og blir misfarget naturlig. Inspiser hestens tenner ved å holde hestens munn forsiktig åpen og se etter store flis eller sprekker i tennene. Ring en veterinær eller hestetannlege etter behov, og ansett en hestetannlege for å rense hestens tenner på årsbasis.
  • Lukt hestens pust når du inspiserer tennene. Hvis lukten er harsk, kan det være et tegn på at hesten din har en infeksjon i munnen.
  • Be veterinæren din sjekke hestens tenner hvis den går ned i vekt, har problemer med å spise eller slippe fôr.
  • Ikke stikk fingrene i hestens munn.
 2. 2
  Skyll en kvinnelig hestes lysken sparsomt. Hvis hoppens yver utvikler seg en smuss (kalt smegma), kan det hende du må rengjøre det med jevne mellomrom. Hvis du må rengjøre hestens underside, bruk gummihansker og bruk en myk klut for å vaske juret forsiktig med varmt vann.
  • Prøv å gjøre dette uten å stå rett bak hesten. Hesten vil sannsynligvis ha en sterk reaksjon på at noen berører juret, og du vil ikke bli sparket.
  • Rengjør bare en hunnheste hvis det er absolutt nødvendig. Noe ubehagelig utseende er faktisk bra for hesten, og beskytter sensitive hudpartier.

  Advarsel: Til tross for populær tenkning er det faktisk ikke bra å rengjøre en hannens penis regelmessig. Skjede har vært forkjempet som en nødvendig del av hestens hygiene i lang tid, men det er faktisk ganske ille for hesten.

  Så ikke bekymre deg for å få hver eneste del av hesten din helt ren for sjampo
  Du kommer til å kondisjonere hestens hår et øyeblikk, så ikke bekymre deg for å få hver eneste del av hesten din helt ren for sjampo.
 3. 3
  Fjern skitt fra hestens hover ved å plukke dem. Hestehovene kan bli hekket i skitt, smuss og alle slags ubehagelige ting som flyter rundt på et stabilt gulv. For å rengjøre hovene må du være tålmodig med hesten din og roe dem ned med kraftig klining og godbiter før du løfter en hov av gulvet. Hold en krokplukk fast i hånden. Bruk tuppen av kroken til å grave i skittlag. Bruk den runde kanten til å skrape bort tøffe lag.
  • Skyll hestens hover i varmt vann etterpå.
  • Sjekk alltid hestens hover før du kjører på den. Hvis de er skadet eller skitne, kan du forårsake hestsmerter mens den traver.
 4. 4
  Bruk tørr sjampo for å holde hestens hår rent i kaldt vær. Tørr sjampo er det perfekte verktøyet for å holde hestens hår rent og sunt uten å bli vått. Tørrhestsjampoer kommer i sprayflasker. For å bruke tørrsjampoen, spray et lett lag med tørr sjampo over det området av hesten du vil rengjøre. Gni deretter sjampoen inn med et tørt, rent håndkle og la den ligge.
  • Sjekk instruksjonene for ditt spesifikke merke med tørr sjampo ved å lese flasken. Noen tørre sjampoer krever at du lar dem ligge over natten eller børster hesten din etter bruk.
 5. 5
  Fjern flekker ved å svømme utvalgte områder med hvit eddik. For å fjerne flekker i hestens hår, fyll en bøtte med hvit eddik. Legg en liten, myk svamp i bløt i eddiken og vri overflødig væske ut. Tørk det flekkete området med svampen din og la den stå i 2-3 dager. Bad deretter hesten din med varmt vann som du vanligvis gjør for å fjerne flekken permanent og vaske ut eddik.
  • Du kan bruke en blanding av 1 del eddik og 1 del olivenolje for å fremme hårvekst hvis hesten din kaster for mye.
  • Eddik holder også fluer vekk fra hesten din.

Ting du trenger

Børster ut smuss og smuss

 • Curry kam
 • Stiv børste
 • Plastmanke og halekam
 • Etterbehandler

Å bade en skitten hest

 • Hestesjampo
 • Hestebalsam
 • Stor svamp
 • Myk svamp
 • Tørre håndklær
 • Svette skrape

Rengjøring av spesifikke områder

 • Mykt stoff
 • Varmt vann
 • Hovplukk
 • Tørr sjampo
 • Eddik
 • Olivenolje (valgfritt)

Spørsmål og svar

 • Er det noen forskjell mellom en hestesvamp og en kjøkkensvamp? Hvis jeg kjøpte en kjøkkensvamp bare for hesten min, ville det fungere eller skade ham?
  Jeg brukte en bilvaskesvamp på cob for å rengjøre henne, og det fungerte bra. I denne situasjonen kan det hende du må være forsiktig (hvis kjøkkensvampen har en grov side), da det kan irritere huden hvis du skrubber for hardt. Tenk også på tykkelsen på kappen hans. Jeg ville personlig kjøpt hestesvampen da den er spesielt tilpasset hestens behov.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail