Hvordan diagnostisere og behandle hårblokkeringer hos kaniner?

Hvis du mistenker at kaninen din har tarmhårblokkering, må du først se etter tegn på gasssmerter. Kaninen din kan for eksempel presse magen mot buret eller male tennene. Du kan også legge merke til at kaninen din etterlater færre avføring enn vanlig, eller at den slutter å ha avføring helt. I tillegg må du se etter endringer i kaninens spisevaner, for eksempel å spise mer pellets eller andre kilder til fiber, som papir eller tre. I noen tilfeller kan en kanin med blokkering slutte å spise. Til slutt, se opp for sløvhet og uforklarlig vekttap. For å få råd fra vår veterinærmedforfatter om hvordan du får diagnosen og behandlet hårblokkering, les videre!

Hvis du merker andre symptomer på hårblokkering
Hvis du merker andre symptomer på hårblokkering og kaninen din ser ut til å gå ned i vekt, kan dette indikere at hårblokkering er skylden.

Når kaniner steller seg via slikking, kan noen ganger hårkuler sitte fast i tarmene. Dette kan forårsake blokkeringer i håret, som er preget av symptomer som gasssmerter, vekttap og sløvhet. Ta kaninen din til veterinæren for evaluering og danne en behandlingsplan derfra. Selv om det er stressende å takle et dyrs helseproblemer, kan hårblokkeringer behandles vellykket.

Del 1 av 3: se etter symptomer

 1. 1
  Se etter tegn på gasssmerter. Gass er generelt et av de første og mest åpenbare symptomene på hårstopp. En kanin som opplever smerte på grunn av gass, krummer seg ofte i buret og presser magen mot gulvet. Det kan knuse tennene. Du kan også høre gurgling som kommer fra magen til en kanin.
 2. 2
  Vær oppmerksom på kaninens avføring. Endringer i avføring er et tidlig tegn på hårblokkering. Vanligvis vil kaniner med hårblokkering slutte å ha avføring helt. Hvis du merker mangel på avføring i buret til kanin, bør dette vurderes av en veterinær umiddelbart.
 3. 3
  Overvåk kaninens spisevaner. Endringer i spisevaner kan indikere et bredt spekter av helseproblemer, inkludert hårblokkering. Med hårblokkering kan kaniner spise mer pellets, frokostblandinger og korn over ferske råvarer. De kan også spise papir eller tre for å få mer fiber. Du kan legge merke til at kaninen din løper raskt gjennom pellets hvis den har blokkering av håret.
  • I noen tilfeller kan kaninen slutte å spise eller redusere hvor mye den spiser hvis den har blokkering av håret.
  Hårblokkering kan føre til lavere temperatur
  Hårblokkering kan føre til lavere temperatur, så sørg for å holde kaninen varm hjemme.
 4. 4
  Legg merke til kaninens aktivitetsnivå. Endringer i kaninens normale aktivitetsnivå indikerer vanligvis sykdom. Redusert aktivitet er et tidlig tegn på blokkering. Kaninen din kan tilbringe mer tid i hjørnet av buret og ikke være interessert i sosialt samvær eller lek. Kaninen din kan sove mer og være mer stille enn normalt.
 5. 5
  Legg merke til uvanlig vekttap. Vekttap er et tegn på mange forskjellige sykdommer hos kaniner. Hvis du merker andre symptomer på hårblokkering og kaninen din ser ut til å gå ned i vekt, kan dette indikere at hårblokkering er skylden.
  • Husk at uvanlig vekttap er et vanlig symptom på mange sykdommer. Selv når det ikke er ledsaget av andre symptomer, bør vekttap vurderes av en veterinær.

Del 2 av 3: søker veterinærpleie

 1. 1
  Ta kaninen din til veterinæren umiddelbart. Hårblokkeringer kan behandles veldig raskt. Derfor er det viktig å gjøre en avtale med veterinæren din så snart du oppdager symptomer. Jo raskere du starter behandlingen, jo bedre er prognosen.
  • Hvis du ikke allerede har en veterinær, kan du se på nettet eller på de gule sidene etter en veterinær i ditt område med erfaring med behandling av kaniner.
 2. 2
  Få veterinæren til å bekrefte hårblokkering. Når du tar med kaninen din til veterinæren, vil de utføre tester for å bekrefte en hårblokkeringsdiagnose. Noen ganger er en fysisk undersøkelse alt som er nødvendig. Imidlertid er det vanlig at det også tas røntgenbilder eller røntgenbilder av magen.
  Hvis du mistenker at kaninen din har tarmhårblokkering
  Hvis du mistenker at kaninen din har tarmhårblokkering, må du først se etter tegn på gasssmerter.
 3. 3
  La veterinæren din gi væskebehandling. Den første behandlingen for hårblokkeringer er vanligvis væsketerapi. Veterinæren din vil injisere kaninen din væske intravenøst. Dette kan hjelpe til med å fylle tapt væske og kan løsne blokkeringen i kaninens mage.
 4. 4
  La veterinæren din administrere en magemassasje. En magemassasje kan også være nødvendig for å behandle hårblokkering. Massering av magen kan bidra til å løsne håret og løsne blokkeringen, slik at kaninen din kan passere den alene.
  • Ikke prøv å massere kaninens mage alene. Veterinæren din vil utføre en bestemt type medisinsk massasje som bare skal utføres av en profesjonell.

Del 3 av 3: Ta vare på kaninen din hjemme

 1. 1
  Forsikre deg om at kaninen din spiser. Etter en hårstopp kan kanin ha problemer med å spise. Hold kaninen din på et kjent og rolig sted i hjemmet ditt. Gjør maten lettere å spise ved å hakke den opp. Gi kaninens favorittmat for å oppmuntre den til å spise. Gi også ekstra grønne bladgrønnsaker. Ekstra fiber hjelper kaninen din til å passere hårblokkeringen.
  • Snakk med veterinæren din om kaninens diett. De kan foreskrive et spesielt kosthold, avhengig av kaninens nåværende helse.
  • I noen tilfeller er hårblokkeringer forårsaket av mangel på fiber i kaninens diett. Hvis veterinæren din mener dette er tilfelle, kan de be deg om å øke fiberen du mate kaninen din.
 2. 2
  Oppmuntre kaninen din til å bevege seg. Å bevege seg rundt kan hjelpe kaninen din til å passere blokkeringen, så oppfordre kaninen forsiktig til å trene. Når kaninen din er godt nok til å bevege seg, oppmuntre dette.
  • Slipp kaninen din ut av buret og prøv å få den til å leke med favorittlekene sine.
  • Hvis du noen gang går med kaninen din på en sele, kan du ta den med korte turer.
  • Men ikke gjør for mye for tidlig. Begrens aktiviteten til noen få minutters trening med hvile imellom.
  I noen tilfeller kan kaninen slutte å spise eller redusere hvor mye den spiser hvis den har blokkering
  I noen tilfeller kan kaninen slutte å spise eller redusere hvor mye den spiser hvis den har blokkering av håret.
 3. 3
  Hold kaninen varm. Hårblokkering kan føre til lavere temperatur, så sørg for å holde kaninen varm hjemme. Du kan holde kaninen i en time av gangen ved å bruke din egen kroppsvarme for å varme den opp. Sørg også for å gi varmt sengetøy og hold kaninen din på et varmt sted hjemme.
  • Du kan legge rene klær eller håndklær i tørketrommelen for å varme dem opp. Når de er ferdige, ta dem ut og drapere dem over kaninen din.
  • Du kan også fylle vannflasker med varmt (men ikke varmt) vann. Plasser disse i buret, og kaninen din vil kose seg ved siden av dem når det er kaldt.
  • Unngå å bruke varmeputer, da disse er en brannfare og kan forårsake forbrenning.
 4. 4
  Gi kaninen din foreskrevet medisin. Veterinæren din kan foreskrive smertestillende midler eller antibiotika. Hvis veterinæren din vil at du skal administrere medisiner, må du sørge for å gi kaninen hele medisinerunden, selv etter at symptomene har gått. Snakk med veterinæren din om de riktige dosene og hvordan du administrerer medisiner riktig.
 5. 5
  Se en veterinær igjen hvis problemene vedvarer. Vanligvis vil en hårblokkering passere med tiden og symptomene vil stoppe. Hvis symptomene ikke stopper etter noen dager, kontakt en veterinær. En veterinær vil kanskje se etter andre problemer eller foreslå tilleggsmedisiner for å behandle blokkeringen.
  • I noen tilfeller kan veterinæren anbefale tannpleie og tennearkivering for å forhindre blokkeringer.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail