Hvordan holder du kaninen din slank?

For å holde kaninen din slank, sørg for at du gir den et sunt kosthold fullt av høy hø, som vil tilfredsstille trang til å beite, men fortsatt har lite kalorier. Gi også kaninen rikelig med friske, skyllede grønnsaker, inkludert brokkoli, collard greener og paprika. I tillegg kan du prøve å begrense hvor mange kaninpiller og søte godbiter du gir den siden disse matvarene er fulle av ekstra kalorier som kan bidra til fedme. Du kan også holde kaninen din fysisk aktiv ved å gi den 2 timers trening utenfor buret hver dag. For flere tips fra vår medforfatter av veterinæren, inkludert hvordan du overvåker kaninens vekt, bla nedover!

Overvåke vekten hans vil hjelpe deg å holde kaninen din slank
Å trene kaninen din, mate ham et sunt kosthold og overvåke vekten hans vil hjelpe deg å holde kaninen din slank og sunn.

Hvis kaninen din ser slank og trimmet ut, er det viktig å holde ham slik. Overvektige eller overvektige kaniner kan lide av slike helsemessige forhold som fordøyelsesproblemer, urinproblemer, fotproblemer eller hjerte- og karsykdommer. Å holde kaninen din slank holder ikke bare ham ved god helse, men lar ham også gjøre ting kaniner liker å gjøre, som å løpe og utforske omgivelsene. Å trene kaninen din, mate ham et sunt kosthold og overvåke vekten hans vil hjelpe deg å holde kaninen din slank og sunn.

Del 1 av 3: Hold kaninen din fysisk aktiv

 1. 1
  Planlegg daglig spilletid. Daglig trening er viktig for å holde kaninen din slank. Kaninen din bør ha omtrent 2 timer trening minst utenfor buret hans hver dag (mindre hvis du holder ham i et stort, romslig bur). Hvis du trener ham innendørs, kan du 'kaninbestille' området, fjerne elektriske kabler, potteplanter eller andre farer som kaninen din kan tygge på. For et utendørs treningsområde, blokker eventuelle potensielle rømningsveier, og hold kaninen din borte fra områder med plantevernmidler eller gjødsel.
  • Plasser kaninen din i en stor treningspenn utenfor, slik at han vil være trygg mot rovdyr.
 2. 2
  Oppmuntre kaninen din til å grave. Heldigvis er det mange måter å holde kaninen din fysisk aktiv. Kaniner elsker for eksempel å grave, så gi kaninen din en sjanse til å grave seg inn i noe. Fyll en solid, relativt grunne boks med smuss eller sand. Forsikre deg om at smuss eller sand ikke er så dyp at kaninen din ikke kan klatre ut. Hold øye med kaninen din mens han graver i boksen.
  • Hvis du ikke har pappesker hjemme, kan du kjøpe noen i en oppussingsbutikk.
 3. 3
  La kaninen din jage deg. Kaniner liker også å løpe, så la kaninen din jage deg. Gi ham noe å jage, for eksempel et håndkle eller et favorittleke som er festet til en plaststang. Det er viktig at han jager deg - hvis du jager ham, vil han tro at du er et rovdyr.
 4. 4
  Gi kaninen din noe å utforske. Kaniner har en sterk nysgjerrighetsfølelse. Fremme denne nysgjerrigheten ved å gi ham noe nytt å undersøke. Hvis du leker med kaninen din, kan du omorganisere møblene i lekeområdet. Vurder også å skjule smakfulle matskiver i hele området, slik at han kan bruke nesen til å snuse rundt og finne maten.
 5. 5
  Lag en hinderløype for kaninen din. Enten du leker med kaninen din inne eller ute, lag en hindringskurs av forskjellige husholdningsartikler (for eksempel pappesker og forskjellige møbler). Plasser disse elementene i hele lekeområdet slik at han kan løpe rundt. Fjern klaffene på kassene og klipp ut store hull for å gi kaninen din noe å løpe gjennom.
  • Vurder å plassere en godbit på slutten av kurset, så han kan belønne seg selv til slutt.
  • Gjør deg selv en del av hinderløpet ved midlertidig å blokkere kaninens fremoverbevegelse og få ham til å løpe rundt deg.
 6. 6
  Gi kaninen din rikelig med leker. Leker er en viktig komponent i kaninens daglige treningsbehov. Det er mange lekealternativer for kaniner, inkludert uferdige tyggeleker, tauleker og uferdige kurvkurver og tunneler. Husk at ikke alle kaniner liker de samme lekene, så du kan gå gjennom prøving og feiling for å finne ut hva kaninen din liker å leke med. Uansett hvilket leketøy du velger, må du sørge for at de ikke inneholder små deler kaninen din kan svelge.
  • Velg leker som oppmuntrer til å skyve eller kaste. Se etter små leker laget av sisal eller stokk som kaninen din lett kunne kaste rundt med munnen (men ikke svelge). Kaninen din kan også skyve bowlingpinner i plast med nesen. Små kattekuler med bjeller i er veldig morsomme for dem å kaste rundt, og lyden lokker dem.
  • Du kan også lage dine egne leker til kaninen din. Tomt toalettpapir eller papirhåndklær er gode leker: fyll de tomme rørene med høy eller gress, eller skjær rørene i ringer. Gamle badehåndklær er også gode leker.
  • Roter lekene ofte for å holde kaninen interessert i det han leker med. Sørg for at du har et stort utvalg leker uansett hvilken type leker du har.
 7. 7
  La kaninen din omforme en pappeske. La kaninen ha det gøy med interiørdesign! Bygg ham et pappslott ved å ta en stor pappeske og kutte noen åpninger i den som kaninen din lett kunne passe gjennom. Når kaninen din går inn i esken, kan han ha det gøy med å tygge boksen og skape nye åpninger.
  • Vurder å legge til ramper og tunneler i slottet for å gi kaninen din noe for å oppmuntre til hopping. Hopping er veldig naturlig for kaniner og holder dem slanke, ettersom de gir litt trening.
  • Ombygging er en annen måte å tilfredsstille kaninens naturlige tendens til å tygge på.
Daglig trening er viktig for å holde kaninen slank
Daglig trening er viktig for å holde kaninen slank.

Del 2 av 3: Gi kaninen din et sunt kosthold

 1. 1
  Gi kaninen hø høy kvalitet. Å mate kaninen ubegrenset med høykvalitets høy er en av de beste måtene å holde ham slank på. Ikke bare tilfredsstiller høyet kaninens trang til å beite og tygge, det er også lite kalorier. Ikke alle typer høy er bra for kaninen din, selv om hvete og havrehøye kan inneholde frøhoder med høy kalori.
  • Eng høy er bra for kaniner.
  • Timoteus og blandet gress høy er også gode valg. Alfalfa høy er ikke et godt valg for voksne kaniner, siden det inneholder mye mineraler og proteiner og kan forårsake helseproblemer.
 2. 2
  Gi kaninen ferske grønnsaker. Ferske grønnsaker kan også bidra til å holde kaninen din slank og trimmet. Det er mange grønnsaker du kan mate kaninen din, inkludert brokkoli, collard greener, paprika og sennep greener. Ikke mat kaninene dine stivelsesholdige, kaloririke grønnsaker (f.eks. Erter, mais, poteter).
  • Skyll grønnsakene grundig for å fjerne plantevernmidlene.
  • Hver dag kan du mate kaninen din med 1 kopp grønne grønnsaker per 1 kg kroppsvekt. For eksempel, hvis kaninen din veier 4 kg, må du mate ham 4 kopper grønnsaker per dag.
 3. 3
  Begrens kanininntaket av kaninpiller. Generelt trenger ikke kjæledyrkaniner å spise pellets. De har vanligvis høye kalorier og lite fiber. Disse ekstra kaloriene kan føre til fedme, som er et ekstremt vanlig problem hos kjæledyrkaniner. Hvis du allerede har laget pellets til en del av dietten til kaninen din, må du sørge for at pellets er enkle (f.eks. Ingen frø, nøtter, ekstra fargestoffer), høye i fiber og lite protein.
  • Kaninens daglige pelletsdel avhenger av vekten. For eksempel bør en 7 til 5 kg kanin spise 0,5 til 0,75 kopper pellets per dag. Mål mengden med en tørr målebeger.
 4. 4
  Hold godbiter til et minimum. Kaninen din vil sannsynligvis elske å spise søte godbiter etter eget hjerte. Disse godbitene inneholder imidlertid ekstra kalorier og sukker som vil gjøre det vanskelig å holde ham slank. I stedet for å helt frata kaninen din for godbiter, kan du mate ham sporadiske sunne godbiter, som skiver med smakfulle frukter og grønnsaker. Prøv å ikke gi dem godbiter mer enn to ganger i uken. Unngå klissete godbiter (f.eks. Rosiner) som kan forårsake hulrom, så vel som stivelsesholdige godbiter (f.eks. Havregryn, kjeks).
  • Eksempler på fruktgodbiter er papaya, kirsebær, fersken og bær.
Å mate kaninen ubegrenset med høykvalitets høy er en av de beste måtene å holde ham slank på
Å mate kaninen ubegrenset med høykvalitets høy er en av de beste måtene å holde ham slank på.

Del 3 av 3: Overvåke kaninens vekt

 1. 1
  Bestem kaninens ideelle vekt. En viktig del av å holde kaninen din slank er å kjenne hans ideelle vekt. Å vite gjennomsnittsvekten til kaninens rase er et godt utgangspunkt. Du bør imidlertid ta kaninen din til veterinæren din, slik at han eller hun kan bestemme en god vekt for din individuelle kanin.
  • Vektområder for spesifikke raser kan være brede. I tillegg kan kjæledyrkaniner noen ganger være blandinger av forskjellige raser. Av disse grunner er bruk av gjennomsnittsvekten til en bestemt rase ikke den mest nøyaktige måten å bestemme hvor mye din individuelle kanin skal veie.
 2. 2
  Vei kaninen din. Bruk en skala for å veie kaninen din hjemme. Hvis han ikke vil sitte stille på vekten, veier du vognen sin på vekten og setter ham i vognen. Trekk vekten til bæreren fra vekten til kaninen din pluss bæreren. For eksempel, hvis transportøren veier 1 kg, og å sette kaninen din i bæreren tar vekten opptil 5 kg, så veier kaninen din 4 kg.
  • Overvåk kaninens vekt regelmessig (helst noen ganger i måneden). Sammenlign den nåværende vekten med den normale vekten for å se om han har gått opp i vekt.
 3. 3
  Undersøk kaninens kroppstilstand. Å se på kaninkroppen din som en helhet er en nyttig måte å avgjøre om han er slank eller overvektig. En slank kanin skal ha en kurve fra nakke til hale og hofte til hofte. Hvis du har en kvinnelig kanin, skal dewlap (pelsfold under haken) føles som en hudfold, snarere enn en rull med fett, når den klemmes. Fra toppen og ned, bør en slank kanin ha en synlig midje.
  • Når du berører kaninen din, bør du lett kunne kjenne ryggraden og hoftene, men kantene skal ikke føles skarpe. Snarere skal kantene føles runde, noe som indikerer tilstrekkelig, men ikke overdreven, fettbelegg.
  • En overvektig kroppsforhold består av en fet dewlap for kvinnelige kaniner, tilstedeværelsen av en dewlap for hannkaniner (hannkaniner bør ikke ha en dewlap), og fete pads rundt skuldre, ben og kjønnsområdet.
  • Vær oppmerksom på at kaniner har mye pels, noe som kan gjøre det vanskelig å bestemme kroppsforhold.
  • Hvis du er usikker på kroppens tilstand, kan du spørre veterinæren din om hvordan du gjør en riktig undersøkelse av kroppsforhold.

Tips

 • Et dårlig kosthold er den vanligste årsaken til vektøkning hos kaniner. Hvis du merker at kaninen din går opp i vekt, kan du redusere inntaket av tørr mat og øke inntaket av høy og friske grønnsaker. Snakk med veterinæren din hvis du er usikker på hvordan du kan gjøre diettjusteringene.
 • Vurder å registrere kaninen din på smidighetskurs. Smidighetstrening ville være god trening for kaninen din.
 • Prøv å gå med kaninen din utenfor. Ikke alle kaniner liker å bli gått, så ha andre treningsalternativer i tankene hvis kaninen din ikke liker å være i sele og bånd.
 • Vær kreativ når det gjelder å holde kaninen din fysisk aktiv. Han vil sette pris på den fysiske og mentale utfordringen, og du kan styrke båndet til ham gjennom forskjellige spill.
Du bør imidlertid ta kaninen din til veterinæren din
Du bør imidlertid ta kaninen din til veterinæren din, slik at han eller hun kan bestemme en god vekt for din individuelle kanin.

Advarsler

 • Plutselige kostholdsendringer kan forstyrre kaninens fordøyelsessystem og gi ham diaré. Innfør nye grønnsaker i kostholdet hans en om gangen, og bytt sakte matvaremerker.
 • Overvektige kaniner kan utvikle urinskolding, har vanskeligheter med å pleie seg selv og har problemer med å bevege seg rundt. Arbeid med veterinæren din for å få kaninen din tilbake til sin ideelle vekt.

Spørsmål og svar

 • Hva er en god vekt for min mellomstore kanin?
  Det avhenger av størrelse, rase og alder, men normalt er det rundt 1,5 til 2 kg.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail