Hvordan ta vare på en leopardskilpadde?

For å ta vare på en leopardskilpadde, hold den ute i et stort habitat som får en blanding av sol og skygge. Dagtemperaturene bør være mellom 75 og 32°C, med en solbakke på 35°C. Temperaturen kan gå ned til 16°C om natten. Sikt etter et habitat som er minst 10 meter med 10 meter med vegger som er 46 centimeter høye. Deretter ordner du et solrikt sted med lite eller ikke noe gress for å sole deg, og sørg for at det er mange høye gress og busker i andre områder for skygge og gjemming. Mat deretter skilpadden med et fiberrikt kosthold av gress og høy og sørg for en konstant tilførsel av rent, ferskvann. For tips om hvordan du lager et innendørs habitat, les videre!

Ikke mat leoperskilpadden matpiller som er designet for bokseskilpadder
Ikke mat leoperskilpadden matpiller som er designet for bokseskilpadder, siden en bokseskildpadde er en altetende og spiser både grønnsaker og kjøtt.

En leopardskilpadde (geochelone pardalis) kan bli ca. 0,61 m lang og veie opp til 32 kg med riktig forsiktighet. De lager fantastiske kjæledyr - selv om de kan være ganske sjenerte og tilbaketrukne - og kan leve opptil 80 år hvis de holdes sunne gjennom hele livet. For å ta vare på dem riktig må du imidlertid tilby et stort kabinett, beskyttelse mot kule temperaturer og et næringsrikt kosthold, blant andre krav.

Metode 1 av 3: Hold skilpadden lykkelig og sunn

 1. 1
  Skaff deg en sunn skilpadde fra en anerkjent kilde. Hvis du vet om en pålitelig, anerkjent dyrebutikk som spesialiserer seg på reptiler, kan de ha en sunn skilpadde for deg. Enda bedre, kontakt en vel ansett skilpaddeavl og få en direkte fra dem. Ikke få en skilpadde fra en messe eller butikk hvor mange stressede dyr er satt sammen, fordi de kan få sykdommer i det miljøet.
  • Unngå skilpadder fra private selgere, spesielt hvis de ikke kan gi deg detaljert informasjon om skilpaddens opprinnelse og helsehistorie.
 2. 2
  Undersøk skilpaddens funksjoner nøye før du kjøper den. Forsikre deg om at øynene er rene og blanke, ikke uklare eller filmete. Sjekk også at øynene ikke bobler eller skummer, og at det ikke er neseutslipp når du skyver på toppen av snuten, fordi det er tegn på luftveissykdom.
  • Hvis du kan se avføring, skal de ikke være rennende.
 3. 3
  Få regelmessige veterinærkontroller, ideelt med en reptilspesialist. Generell veterinærpleie er absolutt bedre enn ingen i det hele tatt, men se etter en veterinær med mye erfaring med å jobbe med reptiler - eller best av alt - skilpadder. Ta skilpadden inn til kontroll en gang per år, eller i henhold til planen som er anbefalt av veterinæren.
  • For å finne en spesialist veterinær, søk online etter " reptil spesialdyrlege i nærheten av meg", eller (i USA), prøv "finn en veterinær" -fanen på https://arav.org/.
  • Hvis du oppdager noen plutselige endringer i skilpaddenes oppførsel, eller i fôrings- eller avføringsvaner, kontakt veterinæren din for en avtale.
 4. 4
  Sosialiser skilpadder tidlig, men på sitt komfortnivå. Når skilpadden fremdeles er en baby, kan du begynne å sosialisere den ved å forsiktig ta den opp og holde den i håndflaten. Ikke bank på skallet eller kjef på det for å komme ut, da dette vil skremme og stresse skilpadden. I stedet la det dekke seg inne i skallet til det er klart til å komme ut av seg selv.
  • Når skilpadden din blir eldre og innser at du er mat- og omsorgsleverandøren, kan den bli komfortabel nok til å spise rett ut av hånden din, og det kan til og med la deg klappe den noen ganger.
  • Noen skilpadder blir imidlertid aldri komfortable med å bli holdt eller omgås mennesker. Hvis den gjemmer seg i innhegningen eller trekker seg inn i skallet når folk er i nærheten, bare la det være. De er fortsatt morsomme dyr å se på!
 5. 5
  Ikke skaff deg flere skilpadder enn du kan takle. Leopardskilpadder er ikke territoriale, så du kan holde en blanding av flere menn og kvinner sammen hvis du ønsker det - selv om du ender med babyskilpadder på den måten! Imidlertid er de også perfekt innhold i par og vanligvis også når de bor alene.
  • På grunn av størrelsen vil det være mye plass å beholde mer enn to skilpadder - for ikke å nevne all mat og forsyninger!
 6. 6
  Legg en skilpaddeskjul i bløt 2 eller 3 ganger i uken i varmt vann. Varm opp vann slik at det er mellom 80 og 32°C (27 til 32°C). Legg skilpadden i bløt i omtrent 15 minutter. Bløtlegging av skilpadden hjelper dem med å rehydrere, fordi de vil drikke vannet når de suger. Skilpadden din kan gjøre avføring i vannet, og i så fall er det bare å dumpe vannet på toalettet og oppdatere det.
  • Ikke la vannet stå i kabinettet i mer enn en dag, fordi det kan bli skittent og gjøre skilpadden syk.
  • Når skilpadden din vokser, kan du erstatte bløtleggingen ved å tilby en panne med rent, grunt vann en eller to ganger i uken slik at skilpadden din kan krype inn i tillegg til den daglige vannforsyningen.
Hvor fuktig skal leopardskildpaddekabinettet være
Hvor fuktig skal leopardskildpaddekabinettet være?

Metode 2 av 3: huset leopardskilpadder utendørs og innendørs

 1. 1
  Hold en leopardskilpadde utenfor når klimaet tillater det. Leoperskildpadden finnes innfødt i hele Sør- og Øst-Afrika, i tørt eller halvt klima med mye gress. De trives i områder med en blanding av sol og skygge og middels fuktighet. Dagtemperaturen bør være omtrent 80 til 29°C (27 til 29°C), med et tilgjengelig område på omtrent 35°C. Natttemperaturen bør ikke falle under 24°C. Hvis du kan oppfylle disse forholdene utendørs, vil skilpadden din være lykkeligst.
  • Leopardskilpadder skal aldri utsettes for temperaturer under 16°C, og trenger god skygge og luftbevegelse hvis temperaturen er over 35°C.
  • På grunn av sin store størrelse (og de store innhegningene de trenger) og det varme og solrike klimaet de trenger, er leopardskilpadder ikke ideelle kjæledyr i alle klimaer. Mens du kan holde dem innendørs permanent, vil det ta en betydelig investering av tid og penger fra din side å huse dem ordentlig.
 2. 2
  Sett opp et stort utendørs habitat med en blanding av sol og skygge. Lukk et område som er minst 3,0 m × 3,0 m (10 ft × 10 ft) med solide (ikke-gjennomsiktige) vegger som er minst 46 cm høye. Forsikre deg om at pennen har et solrikt sted med lite eller ikke noe gress på (for soling), og mange høye gress og busker (for skygge og skjul) andre steder.
  • Det bør også være en "skjul boks" - et lukket område som skilpadden kan trekke seg tilbake for av sikkerhets skyld og litt "alene tid". Et hundehus kan tjene dette formålet.
  • Leopardskilpadder er ikke særlig rømningsfare hvis veggene er 46 cm høye, men veggene skal være solide slik at de ikke kan se utenfor penneskildpaddene lett kan skremmes av det de ser der ute!
  • Opptil 2 voksne skilpadder kan oppbevares i et innkapsling på 3,0 m × 3,0 m, men hvis de begge er hanner, må den være større. For å finne ut minimumsstørrelsen for 2 voksne, måler du skalllengden, legger dem sammen og multipliserer deretter med 4.
 3. 3
  Sett opp et stort innendørs habitat for tider når klimaet ikke er ideelt. Mens et par babyleopardskilpadder kan oppbevares i et terrarium på 61 cm x 61 cm med glatte, 30 cm vegger, trenger 1-2 voksne, som minimum, en 4 fot × 8 fot (1,2 m × 2,4 m) kabinett med 18 cm vegger. Noen skilpaddevoktere tyr til å bruke et ekstra stort badekar eller et stivt barnebasseng for å lage et slikt innhegning.
  • Innendørskapet skal også ha en "skjul boks" - en pappeske kan lages for å tjene dette formålet.
 4. 4
  Tilsett 5,1-7,6 cm høy med høyde i innendørs kabinettet og rengjør daglig. Ideelt sett vil innendørslokalet ha gress høy på bunnen, med beplantede gress og tørre områder for å sole seg. Du kan også bruke en blanding av jord og mulch, strimlet papir eller avis hvis høy ikke er tilgjengelig. Unngå å bruke spon, fordi de kan skade helsen til skilpadden.
  • Fjern avis eller høy som er skittent av avfall eller mat daglig.
  • Bytt ut hele avisen eller høyet (og rengjør kabinettet) ukentlig.
 5. 5
  Sett opp UVB- og varmelamper for innendørs skap. Sunn skilpadde krever flere timer daglig eksponering for UVB-lys. Hvis leopardskilpadden din ikke bor utenfor, må du kjøpe en UVB-lampe som slår ut en bølgelengde mellom 280-320 nm. Plast, plexiglas, skjermer og glass filtrerer ut UVB, så du bør få en lampe selv om kabinettet ditt er i nærheten av et vindu. Pærene skal være innenfor 6 til 30 centimeter (15 til 30 cm) fra leopardskilpadden, og være slått på i 12 timer daglig. Sørg for å få en UVB som passer for leopardskilpadder, som Reptisun ™, Powersun ™ eller Mega-ray ™ UVB. Bruk varmelamper med rødt lys eller andre varmeelementer for å holde kabinettet mellom 75 og 32°C (24 og 32°C).
  • Mål UVB-utgangen din med en meter som Solarmeter 6,2 eller 6,2R, for å avgjøre om pærene dine gir ut riktig mengde lys.
  • Ulike UVB-lys legger ut forskjellige mengder UVB og typer bjelker, så sørg for at du får en som er bra for leopardskilpadder.
  • Sjekk at varmelampene dine setter ut riktig temperatur med en digital temperaturpistol.
For å ta vare på en leopardskilpadde
For å ta vare på en leopardskilpadde, hold den ute i et stort habitat som får en blanding av sol og skygge.

Metode 3 av 3: Tilveiebringe et næringsrikt skilpaddiett

 1. 1
  Tilbyr en diett av gress og halm. Leopardskilpadder trenger et kosthold med høyt fiber, høyt kalsium og lite protein, så gress og halm er den perfekte maten for dem. Timoteus, frukthage, brom, havre og enggress er alle gode valg for innendørs innhegninger. La skilpadden beite på smakfulle ugress og ville planter som kløver, løvetann og vilt gress.
  • I et utendørs innhegning vil du kanskje plante litt gress eller lucerne for skilpadder å spise.
 2. 2
  Gi skilpadden mørke bladgrønnsaker og grønnsaker noen ganger i uken. Mat voksne 2-3 ganger i uken og klekkere daglig. Mens gress og halm skal gi 50-80% av skilpaddenes diett, er mørke, grønne grønnsaker som grønnkål og collards gode tilleggsvalg. Du kan også tilby grønnsaker som følgende, kuttet i bitestørrelser: gulrøtter, squash, søtpoteter, gresskar, gulrøtter og paprika.
  • Oppskåret frukt kan tilbys som en veldig sjelden godbit, men mindre enn en gang i måneden - det høye vanninnholdet vil forårsake gastrointestinale problemer hvis skilpadden din spiser frukt for ofte.
  • Isbergsalat har nesten ingen næringsverdi og er ikke en ideell matkilde for en skilpadde.
 3. 3
  Gi en konstant tilførsel av rent, ferskvann. Bruk en solid, lavsidig vannskål som skilpadden lett kan få tilgang til for å drikke. Enten innendørs eller utendørs, sjekk regelmessig for å sikre at det til enhver tid er ferskvann i fatet. Tøm og rengjør bollen også daglig.
  • Spesielt yngre skilpadder vil kanskje også bade i vannskålen. Dette er bra - bare sørg for å holde fatet fylt og rent, med grunt nok vann for å forhindre drukning.
 4. 4
  Gi kommersiell skilpaddefôr og / eller kosttilskudd som anbefalt. Følg veterinærens råd om hvorvidt kommersielle skilpadder matpiller er et godt valg for kjæledyret ditt. Pellets kan gi næringsstoffer som mangler i skilpaddens vanlige kosthold, selv om de fleste skilpadder kan trives på et godt balansert kosthold med gress og høy.
  • Hvis du fortynner pellets med greener og andre matvarer, kan dietten bli ubalansert, så det er best å snakke med veterinæren for å sette opp den beste diettplanen for din individuelle leopardskilpadde.
  • Gi kosttilskudd bare hvis (og hvordan) anbefalt av veterinæren. På grunn av vekstraten er etterspørselen etter en leopardskilpadde etter kalsium- og mineralsporstoffer høy. Et kalsium-D3 daglig tilskudd kan anbefales til ungdommer og, sjeldnere, voksne.

Tips

 • En leopardskilpadde er strengt tatt en planteetning - det betyr at den ikke skal mates med kjøtt, meieriprodukter eller annen mat med høyt proteininnhold.
 • Når en skilpadde blir eldre, vil den trenge en større innhegning, så du bør planlegge dette allerede før du skaffer deg en. Du bør planlegge å gi skilpadden et skikkelig habitat i alle faser av livet.
 • Leopardskilpadder gjør ikke gode startdyr eller kjæledyr til barn, siden de krever mye omsorg og trenger å ha et fredelig liv med lite stress.
En leopardskilpadde (geochelone pardalis) kan bli ca
En leopardskilpadde (geochelone pardalis) kan bli ca. 0,61 m lang og veie opp til 32 kg med riktig forsiktighet.

Advarsler

 • Unngå å kjøpe skilpadden din online eller gjennom en kjæledyrmegler hvis det er mulig. Dette lar deg ikke undersøke det nye kjæledyret ditt på forhånd, og forsendelsesprosessen vil legge unødig stress på kjæledyret ditt før du til og med mottar det.
 • Skilpadder er kjent for å være veldig sakte, men når de er redde, kan de faktisk løpe ganske fort. Du kan bli fristet til å lokke skilpadden til å løpe fordi du synes det er morsomt å se. Ikke gjør dette. De små hjerter kan ikke ta det, og det er veldig stressende for dem å løpe for livet flere ganger.
 • Ikke trykk på skallet. Dette er veldig urovekkende og irriterende.
 • La aldri en skilpadde ligge ute på en kald natt, eller la pennen bli for kald. Skilpadder er svært utsatt for luftveisinfeksjoner og vil sannsynligvis dø hvis de blir stående i kule temperaturer for lenge.
 • Fang aldri en skilpadde (eller noe annet kjæledyr) i naturen. De kan ha bakterier og sykdommer som kan infisere husstanden din.
 • Ikke mat en leopardskilpadde matpiller som er designet for bokseskildpadder, siden en bokseskildpadde er et altetende og spiser både grønnsaker og kjøtt.
 • Ikke få en skilpadde hvis du ikke har plass til at den kan leve komfortabelt.

Spørsmål og svar

 • Er det noe galt med skilpadden hvis den ikke liker å strekke hodet?
  Han kan bare være sjenert! Bare i tilfelle kan det være lurt å se veterinæren for å sikre at skilpadden din er i god form.
 • Hvordan behandler jeg tørr hud på en leopardskilpadde?
  Jeg har hatt stor suksess med å bruke "Natural Dog Company's" Snute Soother for tørr hud. Jeg brukte den på hunden min, og deretter mine egne lepper, så jeg tenkte, "hvorfor ikke?" og prøvde det på skilpadden min med fantastiske resultater. Jeg må bare bruke den to ganger i året, jeg unngår øynene og neseborene, men alt annet er rettferdig spill, og han er en sunn, glad leopard.
 • Hvor fuktig skal leopardskildpaddekabinettet være?
  Jeg opprettholder et gjennomsnittlig luftfuktighetsnivå på omtrent 50% i hele kapslingen. Dette gjøres ved å suge jorden i kabinettet, bruke en sprayflaske og bruke en liten luftfukter når det er nødvendig.
 • Hvor mye skal jeg mate skilpadden?
  Gi en babyskilpadde høyst to ganger om dagen, voksne kan vare lenger uten mat, slik at du kan mate dem minst 3-4 ganger i uken eller en gang om dagen. Sørg for at dietten er sunn og inneholder rikelig med vitamin D3.
 • Bør leopardskilpadder få et bad, og i så fall hvor ofte?
  Ja. En eller to ganger i uken ved å legge dem i bløt, og så kan de drikke og kutte. Hvis de går gjennom baugen, er det bare å skylle dem raskt fra kranen.
 • I hvilken alder kan leopardskilpadder legge egg?
  Villigheten til å legge egg avhenger hovedsakelig av størrelse, faktisk, snarere enn alder. Fire eller 5 kg er gjennomsnittet.
 • Hva vil skje hvis en skilpadde sover for mye?
  Dette er stort sett normalt, men årsaken er vanligvis mangel på varme i tanken. Hvis det er 70 grader eller mindre, sover de i dvalemodus fordi det er så kaldt.
 • Hva indikerer et mykgjørende skall på en babyskilpadde?
  Skallet vil bli vanskeligere over tid, så det beste er å forlate det. Hvis skallet fortsetter å mykne, ta det til veterinæren.
 • Hva skjer hvis det ikke blir gitt kalsium til en skilpadde?
  Skilpadder kan dø av kalsiummangel.
 • Leopardskilpadden vår har ikke gått over avføring på flere uker, og den fortsetter å spise som vanlig. Er dette normalt?
  Det kan ha forstoppelse; prøv å suge det. Hvis problemet vedvarer, så gå til en veterinær.
Ubesvarte spørsmål
 • Hva gjør jeg hvis leopardskildpaddens skall har blitt mykere og nakken er hovent?

Kommentarer (9)

 • vwang
  Veldig hjelpsom! Jeg gleder meg til å få skilpadden snart!
 • celinelowe
  Jeg har nettopp fått en babyskilpadde, og denne artikkelen er veldig informativ. Det går til veterinæren i morgen for en kontroll og hva annet som kreves. Takk skal du ha.
 • samuelsenanya
  Dette har hjulpet meg til å forstå hvilken mat jeg skal få til leopardskallet mitt og hvor mye jeg skal mate henne.
 • johanssonmoa
  Elsker artikkelen. Skilpaddene mine elsker isfjell, og jeg vet nå at det ikke er bra for dem. Jeg kan legge inn en rekke grønnsaker for dem, men de vil passere alt og gå for isbergsalat. Så nå er det bare en godbit en gang i uken. De elsker hibiskusblomster.
 • dale84
  Nettstedet ditt er kjempebra. Jeg er sikker på at jeg vil ha spørsmål i nær fremtid, noen råd vil være hjertelig velkomne.
 • noah72
  Jeg vurderer å kjøpe en afrikansk leopardskildpadde, og jeg fant artikkelen veldig informativ.
 • jettiehowell
  Jeg fant en tapt kjæledyrskilpadde og visste ikke det første om skilpadder. Dette var en skatt av informasjon, og nå vet jeg hva jeg kom meg inn i.
 • arthurlloyd
  Vi har en leopardskilpadde som kan være 10 år gammel, og hvert år glemmer jeg ting. Dette er en veldig fin referanse. Takk skal du ha.
 • wpfeffer
  Det var så nyttig. Takk skal du ha.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail