Hvordan potte trene en Chinchilla?

For å potte trene en chinchilla ved hjelp av metoden for overføring av avfall, begynn med å sette en søppelkasse fylt med gnagerkull ved siden av stedet den vanligvis tisse. Kontroller deretter buret noen få timer, og flytt eventuelt avfall og sengetøy som er tilsmusset i søppelboksen, slik at chinchillaen din vil assosiere det med å gå på do. Sørg for å bytte søppelkasse regelmessig, men ha 1 øl urinmett sengetøy for å ta på det rene søppelet som en påminnelse for kjæledyret ditt. Fortsett dette så lenge det tar å trene chinchillaen din. For informasjon fra vår veterinærmedforfatter om hvordan du trener chinchillaen din ved å bruke den gradvise tilknytningsmetoden, les videre!

For å potte trene en chinchilla ved hjelp av metoden for overføring av avfall
For å potte trene en chinchilla ved hjelp av metoden for overføring av avfall, begynn med å sette en søppelkasse fylt med gnagerkull ved siden av stedet den vanligvis tisse.

Chinchilla er en av de mest intelligente artene av gnagere, og mange av dem har blitt vellykket pottetrenet av eierne. De fleste chinchillaer som trent søppelbokser, gjør fortsatt avføring rundt buret, men kan lære å urinere i søppelboksen. Med tålmodighet og et villig kjæledyr kan du trene henne til å bruke en søppelpanne, noe som reduserer rotet og bryet med å holde en så stor gnager. Det er et par metoder som forskjellige chinchilla-eiere har brukt, så velg den som gir mest mening for deg.

Metode 1 av 3: Komme i gang

 1. 1
  Start når chinchillaen din er ung. Som de fleste dyr, er chinchilla lettest å trene når de er små og ennå ikke satt på deres måter.
  • Du kan adoptere en chinchilla rundt ni måneder gammel, men hvis du har yngre chinchillaer fra et kull, kan du begynne pottetreningsprosessen rundt seks måneder gammel.
 2. 2
  La henne først tilpasse seg hjemmet sitt. Pottetrening kan være litt stressende for en chinchilla, så la henne tilpasse seg sitt nye hjem før du prøver å starte prosessen.
  • Mens du venter, bruk det samme sengetøyet på gulvet i buret som du planlegger å bruke i søppelkassen. Du kan ikke bruke kattesand til en chinchilla, men det er flere muligheter for trygt sengetøy, inkludert ovnstørket furuspon, avis eller rent halm (havre, ris eller hvete).
 3. 3
  Kjøp potteopplæringsutstyr. Noen uker etter at du har hentet chinchillaen din hjem, kan du gå til din lokale dyrebutikkbutikk.
  • Du trenger søppelpanne, søppel og gnagerkull. Du kan bruke en kattesandpanne, men ikke bruk kattesand, som gnagere vil innta.
En veldig ung chinchilla som tisser over hele buret er sannsynligvis ikke klar til å trene
En veldig ung chinchilla som tisser over hele buret er sannsynligvis ikke klar til å trene.

Metode 2 av 3: ved hjelp av en gradvis assosiasjonsmetode

 1. 1
  Overhold vanene hennes. For å potte trene chinchillaen din, må du være oppmerksom på hvor chinchillaen din urinerer. Så kan du bruke denne kunnskapen til gradvis å overføre henne fra å tisse på gulvet til å tisse i esken.
  • Svært unge babyer tisser overalt, men chinchillaer rundt seks måneder eller eldre vil utvikle en vane med å bruke et bestemt sted i buret eller innkapslingen som "toalettet" for å holde alt avfallet sitt på ett sted og ikke forurense resten av boligkvarteret.
  • Unngå å rengjøre buret i en uke for å se hvor hun vanligvis tisse. En veldig ung chinchilla som tisser over hele buret er sannsynligvis ikke klar til å trene. Men hvis du finner ut at hun vanligvis tisser på ett sted eller et bestemt hjørne, kan du begynne å trene henne.
 2. 2
  Begynn å legge ned mindre sengetøy. Nå som du vet hvor hun foretrekker å tisse, bør du gradvis redusere mengden sengetøy du legger på gulvet til du bare legger det i områdene hun foretrekker å tisse. Sørg for å gi nok plass til at hun kan bruke badet komfortabelt, men ikke legg sengetøy overalt.
  • Målet for dette trinnet er å få henne til å begynne å knytte sengetøyet til et toalettområde. Dette trinnet kan ta en uke eller to for gradvis å redusere mengden sengetøy du legger i gulvet i buret.
 3. 3
  Bytt ut sengetøyet med panner. Nå som hun har begynt å knytte bestemte områder av sengetøy til et toalettområde, legger du sengetøyet i en søppelpanne eller en ensidig eske og setter pannen i samme område.
  • Målet for dette trinnet er å hjelpe henne til å forstå at ikke bare sengetøyet er det rette stedet å tisse, men selve pannen er toalettet.
  • Selv om du kanskje foretrekker å bytte kull hver dag, kan du prøve å gå noen dager mellom å bytte det slik at du ikke forvirrer henne. Etter hvert som hun blir mer komfortabel med å bruke søppelboksen, kan du gradvis begynne å rense boksen oftere.
 4. 4
  Ikke flytt pannen eller bytt sengetøy. Det kan ta noen måneder før hun er helt opplært i å bruke esken, og hvis du flytter pannen til et annet område i buret eller endrer type søppel eller sengetøy du bruker, kan du forvirre henne og sette tilbake fremgangen din. Hold selve pannen, og hold den i samme posisjon med samme fylling i minst de første månedene.
  • Når og hvis du bestemmer deg for å endre det, gjør det gradvis. For eksempel, ikke plutselig gå fra å sette pannen helt til høyre til venstre. Beveg den sakte litt hver dag til den er i den posisjonen du foretrekker.
  • På samme måte, hvis du vil endre type sengetøy, gjør det gradvis ved å øke mengden av den nye typen sengetøy du vil bruke, og sakte redusere mengden av den gamle typen til du har erstattet den helt.
For å potte trene chinchillaen din
For å potte trene chinchillaen din, må du være oppmerksom på hvor chinchillaen din urinerer.

Metode 3 av 3: bruk av avfallsoverføringsmetode

 1. 1
  Sett opp buret. Denne metoden er forskjellig ved at den krever å sette søppelboksen på plass fra starten, men gradvis trene chinchillaen til å bruke den i stedet for sengetøyet på bakken.
  • Sett søppelboksen helt nede på buret hennes, ved siden av stedet der hun vanligvis urinerer.
 2. 2
  Skaff chinchillas avfall og legg det i søppelkassen. Kom noen få timer til chinchilla-buret ditt og sjekk om hun har brukt badet i sengetøyet på gulvet i buret. Hvis hun har det, må du øse avfallet og sengetøyet rundt og plassere det i søppelkassen.
  • Sørg for å få alt det våte sengetøyet. Den bærer en sterk lukt som vil peke henne i at du har flyttet toalettet hennes.
 3. 3
  Bytt søppelboksen regelmessig. Chinchilla-avfall er ganske stinkende, og du må bytte kull minst hvert par dager for å holde buret luktende friskt.
  • Når du trenger å bytte søppelboks, må du sørge for å holde tilbake en scoop med urinmettet sengetøy. Sett den på toppen av det rene søppelet. Dette fungerer som en liten skilting for chinchillaen din for å minne henne om at dette området er det nye toalettet.
 4. 4
  Fortsett å flytte det skitne sengetøyet til søppelboksen så lenge det tar. Dette kan være uker eller måneder! Denne metoden krever mye utholdenhet fra din side. Hvis du glemmer å flytte kullet i en dag eller mer, blir hun forvirret og glemmer hva du ville at hun skulle gjøre.
  • Etter hvert bør hun finne ut at du vil at hun skal tisse i boksen og ikke på bakken.
For informasjon fra vår veterinærmedforfatter om hvordan du trener chinchillaen din ved å bruke den gradvise
For informasjon fra vår veterinærmedforfatter om hvordan du trener chinchillaen din ved å bruke den gradvise tilknytningsmetoden, les videre!

Ting du trenger

 • Chinchilla bur
 • Kull (sengetøy): prøv rent høy, ovntørket furu spon, avis
 • Søppelpanne
 • Søppel

Tips

 • Chinchilla skal ikke mates rosiner i det hele tatt. Rosiner inneholder mye sukker og vil forårsake problemer da chinchilla ikke kan fordøye sukkeret. Et sunt kosthold med pellets og høy vil holde chinchillaen din vanlig, så lenge den er sunn. Det er ikke nødvendig å fylle det med sukker.
 • Gi chinchillaen din en godt balansert pellet (Oxbow) sammen med rikelig med Timothy høy. Hold godbiter til et sporadisk minimum, og sørg for at de inneholder lite sukker. Frukt, grønnsaker og frø skal ikke mates til chinchilla, da de vanligvis inneholder fett eller sukker de ikke kan fordøye fullt ut. Noen sunne behandlingsanbefalinger er rullet havre, bi-pollen, hibiskus, rose hofter og sporadisk goji bær.

Advarsler

 • Noen chinchillaer vil få i seg sengetøy av forskjellige typer, så du må kanskje prøve en type og deretter bytte den hvis du merker at chinchilla spiser den. Ellers kan det føre til intern blokkering og til og med død. Chinchilla skal ikke ha noe sengetøy som er laget av papir, da det vil utvide seg og forårsake blokkering. Anbefalt trygt sengetøy er tørket ovn eller furu.

Spørsmål og svar

 • Hvordan holder du en chinchilla?
  Med hendene rundt torsoen, mens du støtter chinchillas bakside og ben.
 • Kan du søppelboks trene en chinchilla?
  Ja, du kan trene en chinchilla til å tisse i søppelboksen. De vil ofte gjøre avføring i hele buret.
 • Hvilken type panne er mest vellykket?
  En keramisk panne er vanligvis best. Bruk aldri plast i burene fordi de tygger på det, og det kan rive tarmene.
 • Chinchillaen min kommer stadig ut av buret. Hva gjør jeg?
  De fleste chinchilla-bur er designet for å hindre at det rømmer, så det kan være lurt å investere i et bedre bur. Imidlertid er chinchillaer naturlig nysgjerrige dyr, så å gi dem nok plass til å løpe, hoppe og leke distraherer dem ofte fra å til og med ønske seg ut (men husk at du fortsatt bør gi den treningstid utenfor buret daglig).
 • Kan du trene en chinchilla?
  Ja, det er mulig, med god teknikk, å trene en chinchilla til å gjøre veldig enkle triks.
 • Kaster chinchillaer på deg?
  Ja, noen ganger kan chinchilla kaste på deg. Selvfølgelig kan dette unngås.
 • Trenger jeg godbiter for å trene chinchillaen min?
  Ikke nødvendigvis, men de vil gjøre prosessen enklere hvis du finner godbiter som han / hun liker og reagerer på.
 • Hva er den beste typen habitat og sengetøy for en chinchilla?
  Critter Nations er fantastiske bur for mange dyr, da de gir mye plass; Oxbow bur er litt dyre, men har et godt rykte for å være av høy kvalitet. Jeg foreslår at du bruker klede- og fleece-sengetøy, da det er lettere å rengjøre og billigere; imidlertid Carefresh papir sengetøy er et annet flott alternativ.
 • Kan jeg bruke potteopplæringen til å ha?
  Ja, det skal fungere for begge deler.

Kommentarer (2)

 • cjohansen
  Jeg har adoptert en ti år gammel chinchilla, og har ingen tidligere erfaring. Artiklene dine har gitt lettfattelige punkter for å sikre at hans integrering i familien er hyggelig for alle, og at tålmodighet er nøkkelen. Takk skal du ha.
 • hellersierra
  Flott informasjon, takk!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail