Hvordan kjøpe en Gerbil?

For å kjøpe en gerbil, begynn med å bestemme om du vil adoptere en fra et redningssenter, kjøpe en fra en oppdretter eller kjøpe en fra en anerkjent dyrebutikk. For å finne en anerkjent oppdretter i ditt område, sjekk online registreringer for gerbiloppdretter. Alternativt kan du se etter positive anmeldelser online for å finne en dyrebutikk som selger gerbils av høy kvalitet. Når du velger en sunn gerbil, må du sørge for at øynene er lyse og brede og at kroppen er fri for sår. I tillegg må du kontrollere at kappen er blank og urolig. For å få flere tips fra vår veterinærmedforfatter, inkludert hvordan du kjøper de riktige lekene til gerbilen din, fortsett å lese!

Du må også kjøpe et gerbilbur eller akvarium som du vil leve i
Du må også kjøpe et gerbilbur eller akvarium som du vil leve i, sammen med mat.

Gerbils er morsomme, aktive kjæledyr som er bra for alle aldre. De er ikke så dyre som andre kjæledyr og fungerer bra i alle slags livssituasjoner. Hvis du vil kjøpe en gerbil, bestem deg om du vil kjøpe eller adoptere, og om du ønsker å få to gerbils fra samme gruppe. Du må også sette opp riktig bomiljø.

Metode 1 av 4: Kjøpe gerbils

 1. 1
  Adopter gerbils. Det er mange gerbils som har blitt reddet eller forlatt som trenger gode hjem. I stedet for å gå til en dyrebutikk med en gang, bør du vurdere å lete etter gerbilredninger i ditt område. Du kan starte med å kontakte ditt lokale humane samfunn eller dyrehjem. Mange tilfluktssteder ender med forlatte, tapte eller overgitte gerbiler.
  • Nettsteder som Adoptapet, Petfinder og European Gerbil Society Online Rescue Center kan gi deg tilgjengelige gerbils som trenger hjem.
 2. 2
  Kjøp gerbils fra en oppdretter. Prøv å finne en gerbiloppdretter i ditt område. Gerbilavlere avler vanligvis gerbils fordi de elsker dem og ikke for profitt siden det er veldig lite penger i gerbilavl. Mange oppdrettere er billigere enn dyrebutikker.
  • En oppdretter bør være kunnskapsrik om gerbils og være i stand til å fortelle forskjellen mellom mann og kvinne.
  • Gode oppdrettere bruker tid med gerbils og håndterer dem ofte.
  • For å finne en oppdretter i ditt område, sjekk online registreringer for gerbiloppdretter.
 3. 3
  Besøk en anerkjent dyrebutikk. Dyrebutikker er den vanligste måten å kjøpe gerbil på. Sørg for å undersøke dyrebutikken før du kjøper gerbils derfra. Du kan gjøre dette online før du kjøper fra dem. Les eventuelle anmeldelser for å se om dyrebutikken selger gerbils av høy kvalitet.
  • Noen dyrebutikker vil selge innavlet eller syk gerbils. De kan også feilidentifisere kjønnet på gerbilen din, noe som kan føre til problemer. Vær forsiktig når du kjøper fra dyrebutikker.
  • Tegn på at en gerbil er syk inkluderer utslipp fra nesen, pelsktap rundt øynene og nesen, hudproblemer (spesielt på magen), pustevansker, sløvhet og diaré eller fuktighet i bunnen.
 4. 4
  Budsjett nok penger til gerbils. Gerbils er ikke ekstremt dyre kjæledyr, men de koster penger først. Du må betale for å kjøpe eller adoptere gerbilen. Du må også kjøpe et gerbilbur eller akvarium som du vil leve i, sammen med mat.
  • Du bør også kjøpe tilbehør til gerbils hus som gir underholdning. Disse konstruksjonene kan omfatte hjul, huskonstruksjoner eller kryperør.
  • Du bør forvente å bruke rundt 220€ per år på forsyninger inkludert bur, sengetøy, vannflaske, matskål, mat og godbiter, leker og veterinærkontroll.
Du kan kjøpe et gerbilbur eller innhegning eller bruke et akvarium med ventilert deksel
Du kan kjøpe et gerbilbur eller innhegning eller bruke et akvarium med ventilert deksel.

Metode 2 av 4: Plukk sunne gerbils

 1. 1
  Sjekk gerbilens øyne. Uansett hvor du får gerbilen din, vil du kjøpe en sunn. Når du leter etter en gerbil, sjekk øynene. En sunn gerbil har øyne som er lyse og brede.
  • Forsikre deg om at gerbilen ikke har skvisende øyne, noe som kan bety at gerbilen er syk eller ulykkelig.
 2. 2
  Undersøk kroppen til gerbilen. Når du velger en gerbil, sjekk over gerbilens kropp. Se etter gerbilen etter eventuelle sår, noe som kan indikere at gerbilen ikke har det bra. Vær nøye med områdene bak, hale og munn.
  • Når du skal hente gerbilen, må du merke deg hvor gerbilen sover. Gerbils som sover borte fra tankekameratene er vanligvis syke.
 3. 3
  Se på gerbils kåpe. Det siste sunne tegnet å sjekke etter er gerbilsfrakken. Pelsen skal være uforstyrret og blank. Hvis gerbils ikke har skinnende, slank pels, eller hvis de har ruffet eller forstyrret pels, er det sannsynlig medisinske problemer.
  • Sjekk også gerbils 'tankekamerater. Hvis de viser noen av disse tegnene, kan alle gerbils ha helseproblemer.
Hvis du vil kjøpe en gerbil
Hvis du vil kjøpe en gerbil, bestem deg om du vil kjøpe eller adoptere, og om du ønsker å få to gerbils fra samme gruppe.

Metode 3 av 4: Velge riktig gerbilpar

 1. 1
  Bestem om du kan få to gerbils. Gerbils er veldig sosiale og liker ikke å være alene. Hvis du planlegger å få en gerbil, må du skaffe deg to. Å plassere en gerbil i seg selv kan føre til problemer som fører til kortere levetid.
  • Med mer enn to gerbils, kan gerbils begynne å kjempe.
 2. 2
  Velg to gerbils fra samme gruppe. Når du velger gerbils, bør du velge de som er fra samme gruppe. Denne tilkoblingen vil sikre at gerbilene dine kommer overens. Velg gerbils som enten er fra samme kull eller som har vært sammen siden de var rundt åtte uker gamle.
  • Å blande gerbils fra forskjellige grupper kan føre til kamp.
 3. 3
  Velg gerbils av samme kjønn. De beste parene av gerbils er vanligvis gerbils av samme kjønn. De kommer bra sammen og har ingen problemer hvis de kommer fra samme gruppe. Hvis du kjøper en hann og en kvinne, vil du ende opp med babygerbiler, noe som kan være et problem hvis du ikke vil avle dem.
  • Gerbils kan ha opptil 10 kull per år, som kan være opptil 40 babyer. Å avle gerbils mot penger er generelt en dårlig idé, selv selv dyrebutikker kan tape penger på gerbils.
 4. 4
  Bestem gerbils personlighet. Gerbils er generelt lekne og nysgjerrige, men hver er forskjellig. Når du velger gerbils du vil ha, se hvordan de samhandler med hverandre. Legg også merke til hvordan gerbilene samhandler med deg.
  • Noen gerbils kan være raske og elsker å rase rundt, mens andre er mer rolige og sannsynligvis blir på ett sted. Noen gerbils kan også like å bite eller bite i ting i omgivelsene, mens andre ikke vil gjøre det så mye.
Kjøpe en fra en oppdretter eller kjøpe en fra en anerkjent dyrebutikk
For å kjøpe en gerbil, begynn med å bestemme om du vil adoptere en fra et redningssenter, kjøpe en fra en oppdretter eller kjøpe en fra en anerkjent dyrebutikk.

Metode 4 av 4: Ta vare på gerbilen din

 1. 1
  Gi riktig kabinett. Når du tar med sommerfuglene hjem, må du sørge for at du har et bur klar for dem. Bruk passende sengetøy, for eksempel tremasse eller osp. Kjøp et gerbilbur som er solid nok til at gerbils ikke tygger gjennom det, for eksempel en som er laget av ledning eller glass.
  • Du kan kjøpe et gerbilbur eller innhegning eller bruke et akvarium med ventilert deksel.
  • Unngå å bruke furu eller sedertre, som kan forårsake luftveisproblemer i gerbils.
 2. 2
  Samhandle med gerbilen din daglig. Gerbils er sosiale dyr og trenger å tilbringe tid med menneskene sine. Planlegg tidsavbrudd for hver dag for å håndtere gerbilen din. Daglig samhandling hjelper gerbilen din til å holde seg lykkelig og stabil.
 3. 3
  Gi gerbils rett mat. Å mate gerbilen din riktig mat kan bidra til å holde dem sunne og sikre at de lever et lengre og fyldigere liv. Kommersiell mat designet spesielt for gerbils er best og sørger for deres kostbehov. Se på etiketten eller spør en salgsmedarbeider eller oppdretter hvor mye og hvor ofte du skal gi gerbilen din basert på størrelse og alder.
  • Du kan også gi dem grønnsaker, frukt, vanlig frokostblandinger og frø som kosttilskudd og godbiter. De bør bare gis til gerbilen din av og til, for eksempel noen få stykker vanlig frokostblanding en gang i uken.
  • Unngå å gi gerbil sitrusfrukter, salat eller spinat.
 4. 4
  Gi ferskvann til gerbilen din. Gerbilen din skal alltid ha tilgang til rent, rent vann. Installer en vannflaske på siden av buret med en liten stopper på. Sørg for å fylle på vannet før det går tom for å forhindre at kjæledyret blir dehydrert.
 5. 5
  Gi gerbil-lekene dine. Gerbils liker å leke med leker, men du må sørge for at de er laget av riktig materiale. Kjøp bare tyggeleker av tre til dem og ikke plast. Gerbils kan tygge opp plastleker, noe som vil være skadelig for dem hvis de svelger plasten.
  • Gerbils elsker også ting laget av papp, som papirhåndkle og toalettpapirruller.
 6. 6
  Omfavle rotfuglene dine. Selv om gerbils holder burene ganske rene, graver de seg, noe som kan føre til et stort rot. De har en tendens til å kaste sengetøyet sitt ut av buret, noe som kan føre til rot på gulvet og rundt buret.
 7. 7
  Overvåk små barn som holder gerbils som kjæledyr. Gerbils kan være gode kjæledyr for barn, men du må hjelpe dem med å lære å ta vare på dem. Hjelp barna dine med å huske å mate dem, skaffe vann og bytte bur.
  • Barn kan ikke være i stand til å håndtere gerbils riktig. Du bør se på dem for å forsikre deg om at de ikke slipper gerbils eller klemmer dem for hardt.
 8. 8
  Ta vare på gerbilen din de neste fem årene. Gerbils har en levetid på rundt fire til fem år. Siden gerbils vil leve så lenge, må du bruke så mye tid på dem. Hvis du ikke vil håndtere kjæledyret ditt så lenge, ikke kjøp en.

Spørsmål og svar

 • Kan jeg legge dem i et søppelbur?
  Nei.
 • Hvor mye vil en gerbil koste, og hvor mye koster det per måned å ta vare på dem?
  Det koster minst 75€ for gerbilarium, og lokale priser dikterer hvor mye en gerbil vil være. Etterpå vil det koste omtrent 15€ i måneden å ta vare på gerbilen din.
 • Kan jeg eie mer enn fem gerbiler?
  Selvfølgelig! Hvis du ikke er forberedt på valper, må du sørge for at gerbilene er av samme kjønn. Hos menn kan kamp oppstå, så vær forberedt på å skille dem om nødvendig.
 • Gerbils mine gikk akkurat bort. Hvor snart skal jeg kjøpe nye?
  Så snart du er følelsesmessig klar, hvis du fortsatt har tilstrekkelige forsyninger.
 • Er gerbils gode kjæledyr for barn?
  Gerbils er ideelle kjæledyr for barn i alderen 8 år og oppover. Det vil lære dem om liv, ansvar og død. Avhengig av barnets alder, kan foreldrene trenge å føre tilsyn med rengjøring av habitat og andre oppgaver.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail