Hvordan vite om en hamster passer for deg?

Kan det hende at en hamster ikke passer riktig for din husstand
Hvis de er allergiske mot andre dyr eller har astma, kan det hende at en hamster ikke passer riktig for din husstand.

Hamstere er små og søte skapninger som bare venter på å bli neste tilskudd til familien din! Hamstere passer imidlertid ikke perfekt for alle. For å være sikker på at du er den rette personen til å ta vare på en av disse lodne små gutta, tenk på om de vil jobbe med livsstilen din. Husk at du må gi dem alt de trenger. Hvis du er klar for en hamster, kan du gå til en sunn critter hvis personlighet passer sammen med dine forventninger.

Metode 1 av 3: tenke på livsstilen din

 1. 1
  Velg hamstere hvis du vil ha et billig kjæledyr. I motsetning til hunder, katter eller hester, vil hamstere generelt ikke sette for stor bulke i budsjettet. De er relativt billige i de fleste dyrebutikker, og deres daglige vedlikehold blir heller ikke for dyrt. Selvfølgelig bør du alltid være forberedt på et akutt veterinærbesøk (som med alle kjæledyr).
  • Den opprinnelige kostnaden for en hamster bør ikke være mer enn 15€ i din lokale dyrebutikk. Du må også kjøpe et bur, og dette kan koste så mye som 150€.
  • Etter de opprinnelige kostnadene vil hamstere sannsynligvis kjøre deg rundt 37€-75€ per år.
 2. 2
  Velg en hamster hvis du ikke har plass til et større dyr. Hamstere trenger ikke massevis av plass, noe som er stort pluss for noen eiere. Du trenger plass til et bur som er minimum 30 centimeter bredt x 30 centimeter høyt x 46 centimeter langt (30,48 x 30,48 x 45,72 cm) for en enkelt hamster. Hvis mulig, bør du også ha et litt større område for å gi plass til et lekegymnastikk eller tunneler.
  • For hver ekstra hamster må du legge til ytterligere 0,5 kubikkfot (0,014 kubikkmeter) til burstørrelsen.
  • Tunneler og treningssentre tar fortsatt ikke for mye plass. Planlegg å reservere et lite hjørne på et gjesterom eller hjemmekontor for en hamster.
 3. 3
  Gå etter en hamster for et lite vedlikeholds, men underholdende kjæledyr. Mens hamstere liker å bli håndtert når de er vant til deg, er de også ganske uavhengige. De er nattlige, så deres mest aktive tid vil være på kveldene og etter at du legger deg. Imidlertid er det supergøy å se disse gutta spille når de våkne tidene dine overlapper hverandre!
 4. 4
  Unngå hamstere hvis du har barn under 8 år. Hamstere er faktisk ikke gode kjæledyr for små barn. Fordi hamstere er så lite, må de håndteres veldig forsiktig. Små barn kan ikke helt kontrollere bevegelsene sine godt nok til å gjøre dette, så vent til barna dine er litt eldre for å få hamster.
  • Hamstere kan også spre salmonella, noe som er spesielt farlig for barn under 5 år.
  Du må også bruke litt tid på å leke med hamsteren din ut av buret hver dag
  Du må også bruke litt tid på å leke med hamsteren din ut av buret hver dag.
 5. 5
  Unngå hamstere hvis du er eller snart vil være gravid. Fordi hamstere kan overføre salmonella og et virus kalt lymfocytisk choriomeningitt til mennesker, er de ikke gode kjæledyr for gravide kvinner. Å overføre disse infeksjonene til ufødte barn kan forårsake store problemer med fosterutviklingen.
 6. 6
  Se etter restriksjoner på hamstere i ditt område. Noen steder, som Hawaii, tillater ikke folk å eie hamstere. Gå på nettet eller ring de lokale myndighetene for å finne ut hva lovene er om hamstereierskap der du bor.
  • Fordi klimaet og miljøet på Hawaii ligner hamsterenes naturlige habitater, kan de muligens overleve i naturen der. I så fall kan de formere seg og bli et stort problem på øya.
 7. 7
  Sjekk inn hos husfamilier og / eller utleiere. Forsikre deg om at alle du bor sammen med er å få hamster. Hvis du leier huset ditt, må du også spørre utleieren eller utleieselskapet om det er greit for deg å legge din hårete venn til husstanden.
  • Det kan være lurt å planlegge legetime for alle som er bekymret for at de kan være allergiske mot dander fra en hamster. Hvis de er allergiske mot andre dyr eller har astma, kan det hende at en hamster ikke passer riktig for din husstand.

Metode 2 av 3: imøtekomme hamsterens behov

 1. 1
  Sørg for at du har råd til riktig bur. Det er mange hamsterbur å velge mellom. Det er imidlertid best å investere i et metalltrådbur som har vært PVC eller pulverlakk, da disse er mest holdbare. Sørg for å kjøpe en matte for å gå på bunnen av buret under sengetøyet.
  • For syriske hamstere bør ledningene ikke være mer enn 1 centimeter (1,27 cm) fra hverandre. For dverghamstere, finn et bur med ledninger som ikke er mer enn 1 centimeter (0,64 cm) fra hverandre.
  • Hamstermerder koster vanligvis mellom 75€-150€, avhengig av størrelse og materialtype.
  • Du bør også kjøpe sengetøy av høy kvalitet laget av plantefibre. En 50-liters pakke koster ca 22€.
 2. 2
  Legg til kostnadene for pellets og tilleggsmat i budsjettet. Pellets utgjør omtrent 75% av hamsterens diett. Du bør også gi noen vasket og hakkede grønnsaker annenhver dag, og vasket, hakket og skrelt frukt en gang i uken. Hamstere kan også ha lucernehø og rosiner som godbiter et par ganger per uke.
  • De beste grønnsakene er spinat, sikori, brokkoli, gulrøtter og blomkål. Unngå løk og poteter.
  • Hamstere elsker også pærer, fersken og bananer.
  • Å mate hamsteren din burde ikke koste deg mer enn 7,50€ per måned, inkludert blanding av pellets og kosttilskudd.
 3. 3
  Finn ut om en veterinær i nærheten kan behandle hamstere. Ikke alle veterinærer behandler hamstere, men det er viktig for deg å finne noen som kan ta vare på det nye kjæledyret ditt. Sunne hamstere trenger å se veterinæren en gang i året for en sjekk. Du bør også ta hamsteren din til veterinæren hvis du merker noen av disse vanlige sykdomssymptomene:
  • Diaré som varer mer enn 24 timer.
  • Vekttap.
  • Unormalt lange tenner.
  • Glasur i øynene.
  • Rennende nese.
  • Pelsfall eller sår.
  • Blodig urin.
  • Veterinærpleie bør ikke koste mer enn 75€ per år, med mindre du får en nødsituasjon som trenger omfattende behandling.
  For hver ekstra hamster må du legge til ytterligere 0,5 kubikkfot (0,014 kubikkmeter) til burstørrelsen
  For hver ekstra hamster må du legge til ytterligere 0,5 kubikkfot (0,014 kubikkmeter) til burstørrelsen.
 4. 4
  Bestem om du har tid til å rengjøre buret. Du må gjøre noe rutinemessig rengjøring daglig. Dette vil omfatte å sjekke om og fjerne alt skittent sengetøy, rengjøring og utskifting av mat- og vannretter og å ta ut mat som ikke er spist. Hver uke må du skifte ut sengetøyet helt og tørke buret med såpe og vann.
  • Planlegg i ca 5-10 minutter hver dag og ca. 30 minutter en gang i uken for rengjøring.
  • Sett kjæledyret ditt på et trygt sted, for eksempel en treningsball eller et eget, hamstersikkert bur når du gjør ukentlige rengjøringer.
  • Du må også rengjøre skitne leker minst en gang i uken.
 5. 5
  Bestem om du kan holde hamsteren underholdt. Hamstere er gode til å holde seg opptatt, spesielt om natten. Sørg for å skaffe leker, et sikkert hjul og skjulte godbiter i buret for å gi dem kilder til moro skyld. Du må også bruke litt tid på å leke med hamsteren din ut av buret hver dag.
  • Hamstere bør få minst 15-20 minutter ut av buret per dag, enten i en treningsball eller i et rom som er hamstertett.
  • Bruk bare en treningsball en gang om dagen og ikke mer enn 20 minutter av gangen. Ikke sett treningskulen på bakken i nærheten av trapper eller andre kjæledyr. Teppegulv er tryggere for balløkter enn tre eller fliser.
 6. 6
  Finn ut om du kan lage et rom trygt for hamstere. Siden hamstere klarer seg best med tiden ute av buret, må du gi dem en trygg plass å leke på. For å lage et rom som er hamstertett, blokkerer du ventiler eller små åpninger de kan rømme inn i. Lukk dørene og vinduene sikkert og få andre kjæledyr ut av rommet før du slipper hamsteren din. Fjern ledninger eller husplanter.

Metode 3 av 3: Plukke riktig hamster

 1. 1
  Velg en syrisk hamster for en søt, men ensom hamster. Syriske hamstere (også kjent som Golden eller Teddy Bear hamstere) er den mest populære typen hamster. De er litt større enn andre typer, og de er flotte med barn. Imidlertid er de super aggressive med andre hamstere og kan bare leve alene i buret sitt.
  • Disse hamstrene kommer i en rekke farger. De vil være omtrent 4-18 centimeter (10,16-17,78 cm) lange når de er fullvoksne.
 2. 2
  Velg dverg campbell-russere for å få et par som knytter seg til hverandre. Hvis du er mer interessert i å få et par hamstere, kan dette være typen for deg! Disse karene vil gjøre det bra i par av samme kjønn så lenge de blir introdusert i løpet av de første månedene av livet. De kan være litt nippy, så de er kanskje ikke det beste alternativet for små barn.
  • Du kan fortsatt velge denne arten hvis du har små barn. Du må kanskje bare sørge for nøye tilsyn under spilletid.
  • Disse hamstrene er generelt gråbrune med flekker av kremaktig pels på sidene og hvite på magen. De blir ikke større enn 10 centimeter lange (10,16 cm).
 3. 3
  Gå med dverg vinterhvite russere for en søt, liten hamster. Vinterhvite kan også holdes i par av samme kjønn hvis de blir introdusert unge. De er mer sosiale enn Campbells, og de er kjent for sin søte disposisjon.
  • Dverg vinterhvite hamstere kommer i perle- eller safirfarger, eller en kombinasjon av de to. Perle er en ren hvit farge, mens Safir er en grå-lilla. De er enda mindre enn andre dverghamstere, og måler ca 3,5-10 centimeter (8,89-10,16 cm) når de er fullvoksne.
  Du trenger plass til et bur som er minst 30 centimeter bredt x 30 centimeter høyt x 46 centimeter langt
  Du trenger plass til et bur som er minst 30 centimeter bredt x 30 centimeter høyt x 46 centimeter langt (30,48 x 30,48 x 45,72 cm) for en enkelt hamster.
 4. 4
  Velg roborovski dverger for en smidig hamster. Selv om disse hamstrene også er sosiale og kan være sammen med andre av samme kjønn, er de ikke det beste valget for håndtering. De er små og kan bevege seg ganske bra, så det er lett for dem å unnslippe, gå seg vill og bli skadet.
  • Disse små gutta er bare omtrent 1,5-5 centimeter (3,81-5,08 cm) lange!
 5. 5
  Velg kinesiske hamstere for en mindre enslig hamster. Disse hamstrene har en litt annen kroppstype fra de fleste andre arter. De er mer lange og slanke, som en mus. Som syriske hamstere klarer de seg best alene, men er generelt søte med mennesker.
  • Disse hamstrene har samme størrelse som typiske dverghamstere, og når en lengde på ca. 10 centimeter (10,16 cm).
 6. 6
  Velg mannlige hamstere for mindre aggresjon. Mannlige hamstere er generelt litt mer rolige enn kvinner. De kan være mindre aggressive mot mennesker og kan være vennligere. Imidlertid vil hamsterens aggresjonsnivå avhenge av det enkelte dyret og om du gir et rolig, kjærlig miljø for det.
 7. 7
  Forsikre deg om at hamsteren din er sunn. Hvis du er klar til å kjøpe hamsteren din, må du være sikker på at du velger en sunn! De fleste dyrebutikker vil ha en rekke hamstere du kan velge mellom, så gå videre til din lokale butikk. Se opp for disse problemene før du tar den endelige avgjørelsen:
  • Forsikre deg om at hamsterens øyne er klare og fri for uklarhet eller utflod.
  • Se etter diaré ved å kaste et blikk rundt buret og undersøke hamsterbunnen.
  • Se etter parasitter ved å unngå alt annet enn en glatt, blank og full strøk.
  • Unngå hamstere med feiljusterte tenner, manglende eller delvis hale eller ødelagte føtter eller ører.

Spørsmål og svar

 • Jeg elsker robohamstere, men jeg vil gjerne ha en som jeg kan kose med. Bør jeg skaffe meg en syrisk eller robo?
  Syriske hamstere er roligere enn Robos. Så jeg vil foreslå å få en syrisk.
 • Min lillesøster er 5 år, og familiemedlemmet tillot oss å få en hamster. Er dette greit?
  Hamstere biter mye og er veldig territoriale. Søsteren din, som var så ung, kunne gjøre en rekke ting for å forsterke hamsteren: å slippe den, klemme den, skremme den osv. Hvis du ender opp med å få hamsteren, gi den omtrent en måned til å venne seg til det nye hjemmet. før du holder på eller omgås det, og vær alltid til stede når søsteren din holder det.
 • Hamsteren min slikket fingeren den første dagen jeg fikk henne. Hun er ikke aggressiv i det hele tatt. Er dette normalt?
  Ja, det betyr nok at hun ble tatt godt vare på. Hun stoler på deg, men du bør fortsatt ikke skynde deg å håndtere henne.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail