Hvordan kurere hyppig oppkast fra hunden?

For å kurere hyppig oppkast fra hunden, start med å holde mat i 12 timer etter at oppkastet har skjedd for å avgjøre hundens urolige mage. Du kan gi den små mengder vann hver 2-3 timer i løpet av denne tiden. Etter 12 timers faste, mate hunden kjedelig mat som den lett kan fordøye, som en blanding av kokt hvit ris og kokt kylling. Neste dag begynner du å blande tørr mat med hundens vanlige mat. Innen den tredje dagen skal hunden være tilbake på vanlig mat og fôringsmengde. For tips fra vår veterinærmedforfatter om å identifisere årsaken til oppkast, les videre!

For å kurere hyppig oppkast fra hunden
For å kurere hyppig oppkast fra hunden, start med å holde mat i 12 timer etter at oppkastet oppstår for å avgjøre hundens urolige mage.

Det er plagsomt når hunden din er syk og begynner å kaste opp. Bortsett fra rotet, kan oppkast også signalisere at det er noe alvorlig galt med hunden din. I de fleste tilfeller vil oppkast snart passere, men noen hunder kaster opp regelmessig uten en umiddelbart åpenbar årsak. Disse tilfellene kan være vanskeligere å løse fordi du må finne ut den underliggende årsaken til oppkast for å behandle symptomet.

Del 1 av 2: diagnostisering av årsaken til oppkast

 1. 1
  Finn ut om hunden din bare har vondt i magen. Akutt oppkast skjer plutselig og kraftig. Hunden kaster opp og kaster til det ikke er noe igjen i magen å kaste opp, bortsett fra gul galle. Hvis hunden din har vondt i magen, bør denne akutte oppkastet passere raskt.
  • Hvis du vet at hunden din har spist mat eller et stoff som ikke er enig i det, stopper hunden din med å få tilgang til den gjenstanden.
  • Ikke-spesifikk gastroenteritt, ellers kjent som urolig mage, betyr at ingen årsaker til magesmerter kan bli funnet, og sykdommen går ganske raskt. De andre vanlige årsakene til akutt oppkast trenger generelt medisinsk eller kirurgisk inngrep for å diagnostisere og behandle.
 2. 2
  Vurder andre årsaker hvis akutt oppkast fortsetter. Mange ting kan forårsake episoder med akutt oppkast. Vanlige årsaker, bortsett fra ikke-spesifikk gastroenteritt, inkluderer:
  • Leversykdom
  • Nyresykdom
  • Pankreatitt
  • Et fremmedlegeme i tarmene (bergarter, bein, leketøy)
  • Svelging av giftige stoffer
  • Betennelse i tarmkanalen
 3. 3
  Finn ut om hunden din har et kronisk problem. Kronisk oppkast er oppkast som skjer av og på med en viss regelmessighet. Selv om det er normalt for en hund å kaste opp av og til på grunn av opprørt mage, kan denne oppførselen på en jevnlig basis signalisere at det er et større helseproblem.
  Hvis hunden din har vondt i magen
  Hvis hunden din har vondt i magen, bør denne akutte oppkastet passere raskt.
 4. 4
  Forstå forskjellen mellom oppkast og oppkast. Noen tilfeller som antas å være oppkast, er faktisk tilfeller av oppkast. Oppkast er utkast av mat fra magen. Generelt er det noen "advarselsskilt" før oppkast, som å slikke leppene, spytt eller oppføre seg ubehagelig. Ved oppblåsthet mates mat fra spiserøret vanligvis uten makt og uten advarsel. Det er viktig å gjenkjenne forskjellene mellom de to, siden de har forskjellige årsaker. For eksempel er oppstøt forårsaket av forstyrrelser i spiserøret som:
  • Svakhet i spiserøret på grunn av sykdommer som myasthenia gravis og Addisons sykdom
  • Megaesophagus (ikke-reversibel forstørrelse av spiserøret)
  • Fremmedlegeme fast i spiserøret
  • Betennelse, spesielt forårsaket av hyppig oppkast
  • Strengning eller innsnevring av spiserøret (dette skjer vanligvis etter skade på spiserøret)
 5. 5
  Få en veterinær diagnose. På grunn av de mange kildene og årsakene til oppkast, kan det være vanskelig å finne den mest hensiktsmessige behandlingen. Det første trinnet for å kurere problemet er å komme opp med en nøyaktig diagnose av problemet.
  • Det meste av tiden for å få en nøyaktig diagnose må du ta med hunden din til veterinæren. En undersøkelse vil bli utført, og avhengig av resultatene, kan det være nødvendig å utføre ytterligere tester. Blod- og urintester kan avgjøre om hunden din lider av en sykdom, for eksempel nyre- eller leversvikt, pankreatitt, eller om en infeksjon kan forårsake oppkast. Røntgenstråler kan bidra til å avgjøre om hunden din har spist et fremmedlegeme eller om det er en masse (svulst) i mage-tarmkanalen.

Del 2 av 2: behandling av oppkast

 1. 1
  Unn hunden hjemme. Det er greit å se hunden din nøye hjemme hvis hunden din fremdeles er glad og ber om mat etter at den har kastet opp. Hvis det har andre symptomer, som sløvhet eller krampe, bør du ta det til veterinæren umiddelbart.
  • Hold hunden din lykkelig, men det er også en god ide å beskytte hjemmet ditt mot flere rot. Plasser hunden i et rom med harde gulv, med andre ord uten teppe, slik at fremtidig oppkast lett kan ryddes opp. Hold det selskap, men prøv å berolige det med mye kjærlighet og hengivenhet.
 2. 2
  Gi hunden et kjedelig kosthold etter 12 timers faste. Behandlingen for hunder med opprørt mage er å holde tilbake all mat i 12 timer (til tross for tigging) og gi dem små mengder vann hver 2-3 timer i løpet av denne tiden. Hvis de klarer å holde vannet nede etter 12 timers tilbakehold av mat, kan du tilby dem to ts (for en liten hund), to spiseskjeer (for en mellomstor hund) eller 0,25 kopp (for en stor hund) av et kjedelig kosthold.
  • Et kjedelig kosthold består av karbohydrater og proteiner som en hund lett kan fordøye. Det vanligste kjedelige dietten for å gi en hund er en blanding av kokt hvit ris og kokt kylling, uten bein eller hud. Dette måltidet gir hundens fordøyelsessystem en pause fordi det er veldig lett å fordøye.
  • Hvis hunden kan holde de første små mengdene nede, kan du tilby dietten i de samme mengdene hver 3. - 4. time den første dagen. Bland det deretter med hundens vanlige mat halvparten neste dag. På dag tre bør hunden være tilbake på vanlig mat og fôringsmengde.
  Selv etter at hunden din har sluttet å kaste opp
  Selv etter at hunden din har sluttet å kaste opp, bør du fortsatt holde øye med dem i noen dager.
 3. 3
  Fortsett å overvåke hundens helse. Selv etter at hunden din har sluttet å kaste opp, bør du fortsatt holde øye med dem i noen dager. Ring en veterinær hvis følgende oppstår:
  • Hvis hunden kontinuerlig kaster opp.
  • Hvis hunden har andre tegn på sykdom: diaré, ekstrem sløvhet, blek tannkjøtt, hyppig vannlating, gult utseende til øyebollene eller huden.
  • Hvis hunden fortsatt har kastet opp etter 24 timers mat.
  • Hvis du har andre bekymringer eller mistenker at det er mer enn et enkelt tilfelle av oppkast.
 4. 4
  Ta hunden til veterinæren hvis sykdommen øker. Hvis hunden når som helst begynner å kaste opp igjen eller ikke klarer å holde vannet nede, bør den bringes til veterinærkontoret. Det bør også bringes til veterinærkontoret hvis noen av følgende tegn oppstår:
  • Økning i hyppighet eller mengde vannlating
  • Gult utseende for øyehvite, hud eller munn
  • Blek tannkjøtt sammen med ekstrem sløvhet
  • Oppkast blod
  • Diaré som er veldig vannaktig eller har blod i seg
 5. 5
  Følg veterinærens behandlingsplan. Behandlingen avhenger av årsaken til oppkast. Noen behandlinger inkluderer:
  • Hold tilbake mat i opptil 24 timer, deretter en gradvis gjeninnføring av mat eller et kjedelig kosthold i opptil 7 dager. Hunden kan ha små drikkevann så lenge den er i stand til å holde dette nede. Ellers holder du også vann.
  • Medisin for å behandle tarmparasitter, betennelser eller infeksjoner.
  • Kirurgi for å fjerne fremmedlegemer.
 6. 6
  Gi løpende behandling. Løpende ledelse vil være nødvendig i tilfeller av kroniske sykdommer. Mat- og medisinendringer brukes til å håndtere leversykdom, betennelse i tarmkanalen, nyresykdom, Addisons sykdom og myasthenia gravis. Det kan også hende at det må foretas endringer i hunden med følsomme mager.
  • Hos hunder med megaøsofag må det tas spesielle fôringsordninger sammen med mat og medisiner. Disse hundene må mates i vertikal stilling, ikke bare fra en forhøyet bolle, og de må holde seg i den posisjonen i 20-30 minutter etter å ha spist for å sikre at all maten forblir i magen. En spesiell stol, kalt en Bailey stol, kan lages eller kjøpes for å holde dem i denne spisestillingen.
  • En myk til våt mat diett anbefales også sammen med medisiner for å øke spiserøret og for å redusere syre fra magen. Med riktig fôringsstilling kan hunder med mat og medisiner med megaøsofag leve et langt og sunt liv.
Kan oppkast også signalisere at det er noe alvorlig galt med hunden din
Bortsett fra rotet, kan oppkast også signalisere at det er noe alvorlig galt med hunden din.

Tips

 • Hold hundens vaksinasjoner oppdatert. Noen av sykdommene som er beskyttet av vaksinen, kan forårsake oppkast eller mer alvorlige sykdommer.
 • Overvåk hunden din for å sikre at den ikke kommer i kjemikalier eller giftstoffer. Oppbevar disse tingene i et hundesikkert skap.
 • Rengjør kjemikaliesøl som oppstår i eller utenfor huset umiddelbart. En nysgjerrig hund kan prøve å spise eller drikke dem.

Advarsler

 • Ikke la hunden leke med noe mindre enn knyttneven for å unngå utilsiktet svelging av leker eller tygg.
 • Ikke bytt mat på en hund plutselig. Dette kan forårsake oppkast og diaré. I stedet introduserer du gradvis ny mat til hunden din i løpet av 7 dager, og blander gradvis mer av den nye maten i den gamle maten i løpet av uken.

Spørsmål og svar

 • Hunden min kaster opp, og han har ikke appetitt til å spise maten. Han har også feber. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe babyen min?
  Ta hunden din til veterinæren så snart som mulig, slik at de kan hjelpe. Hvis du ikke har råd til veterinærpleie, finn en billig klinikk i ditt område.

Kommentarer (1)

 • kianatreutel
  De forskjellige årsakene og nøyaktig liste.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail