Hvordan gjenkjenne kennelhoste hos hunder?

For å gjenkjenne kennelhoste
For å gjenkjenne kennelhoste, må du lære om symptomene og utelukke andre årsaker til hoste.

Kennelhoste er en luftveisinfeksjon som passerer lett mellom hunder. Navnet "kennelhoste" stammer fra at det er en tilstand fanget av hunder som deler et felles luftrom, for eksempel når de er i en boarding kennel eller redningslokale. Et mer korrekt navn er imidlertid smittsom trakeobronchitt (eller ITB). Dette begrepet beskriver tilstandens smittsomme natur og at den forårsaker betennelse i luftrøret og bronkiene (røret som luftveiene som tar luft dypt inn i lungene). For å gjenkjenne kennelhoste, må du lære om dens symptomer og utelukke andre årsaker til hoste.

Metode 1 av 3: gjenkjenne tegn på kennelhoste

 1. 1
  Lytt til hundens hoste. Det første og mest åpenbare symptomet på denne tilstanden er hoste. Denne hosten starter plutselig, ofte over natten, og er en hard, bjeffende, hackende hoste. Mange eiere ringer til en veterinærklinikk og beskriver kjæledyret sitt som å ha "noe som sitter fast i halsen" på grunn av den harde, hackende, hevende lyden hunden lager.
  • Dette er ingen stille hoste, men en hel kroppsbevegelse der hunden strekker nakken for å rette luftveiene og hoster så kraftig at hele kroppen skjelver.
 2. 2
  Overvåke hosten. Ofte starter en utløser hunden som hoster, for eksempel å puste inn kald luft som kiler den sensibiliserte luftrøret, eller hunden trekker i kragen som kniper i luftrøret og starter en episode med hoste.
  • Når de begynner å hoste, har noen hunder det vanskelig å stoppe og kan hoste alt fra noen minutter til timer.
 3. 3
  Se etter oppkast knyttet til hoste. Når hele kroppen er involvert i hoste, får muskelsammentrekninger i magen noen ganger en hund til å kaste opp, men dette skyldes ikke magesykdom; det er en sekundær effekt av den fysiske handlingen med hard hoste.
  • Noen eiere mener feilaktig at hunden har oppkast / gastrointestinalt problem, snarere enn en hoste som er så alvorlig at den kan forårsake oppkast. En veterinær, etter å ha undersøkt hunden, vil raskt oppklare denne forvirringen.
 4. 4
  Sjekk hunden din for feber. Noen hunder kan være feberrike, og å kjøre temperatur kan sette dem av maten. En feberaktig hund kan utstråle varme, og nesen, ørene og potene kan føles varmere enn din egen kroppstemperatur. En hunds temperatur bør være under 39 C, over dette anses å være høy, og over 39,5 C er feberaktig.
  • Gullstandarden er å ta hundens temperatur med et rektalt termometer. For å gjøre dette, settes et digitalt termometer (et vanlig menneskelig termometer er greit - bare ikke bruk det på en person igjen) forsiktig inn i anusen, og hold termometeret parallelt med linjen til ryggraden.
  • Bruk aldri trykk. Hvis termometeret ikke glir inn i endetarmen med forsiktig bevegelse fremover, stopp og prøv igjen. Dette er ikke en smertefull prosedyre, og hvor samarbeidsvillig hunden er, avhenger av temperamentet. Hvis hunden din misliker at temperaturen er tatt, er det best å stoppe og la profesjonelle takle det!
 5. 5
  Sjekk om hundens lymfeknuter er hovne. Noen ganger svulmer lymfeknuter i halsen ("kjertlene" i halsen) mens kroppen monterer en kamp mot infeksjon. Disse kjertlene er plassert på venstre og høyre side av nakken, i kjevens vinkel. De er vanligvis vanskelige for den utrente personen å føle. Utvidelsen gjør dem lettere å finne.
  • I en labrador størrelse hund kan du føle en fast, jevn hevelse (omtrent på størrelse med en valnøtt) i vinkelen der kjevebenet møter halsen.
  • Alt over valnøttstørrelse vil bli ansett som unormalt hos en hund av denne størrelsen.
 6. 6
  Se hva som skjer når hunden din går utenfor. Et annet symptom på denne tilstanden er en veldig følsom luftrør. De smittsomme stoffene forårsaker betennelse i luftrørets foring, noe som har den effekten at den sensibiliseres og gjør den mer "kittelig". Dermed kan temperaturendringen fra et varmt hus til kald luft utløse en hosteepisode.
  • En enkel test mange veterinærer bruker når de diagnostiserer kennelhoste, er å klemme vindrøret forsiktig. Hvis hunden har kennelhoste, utløser dette en hard hoste (dette er ikke tilfelle hvis hunden har hjertesykdom eller en annen årsak til hoste). Du kan merke denne effekten når hunden din trekker i halsbåndet og han hoster.
 7. 7
  Forstå at noen hunder kan ha ekstra symptomer. Noen hunder kan ha andre tegn på en øvre luftveisinfeksjon, for eksempel en klissete gulgrønn utflod fra øynene eller klar neseutslipp. Imidlertid, i motsetning til hos mennesker med sterk forkjølelse eller influensa, er dette ikke typiske symptomer på kennelhoste, og fraværet av disse tegnene er vanlig.
 8. 8
  Vet hvor lenge denne tilstanden vil vare. Kennelhoste varer i 7 til 21 dager, og hunden din bør betraktes som smittsom mot andre hjørnetenner mens han fortsatt hoster. Når hosten stopper, er han ikke lenger smittsom.
Men han har alle symptomene på kennelhoste
Veterinæren min sier at hunden min har hjertesykdom, men han har alle symptomene på kennelhoste.

Metode 2 av 3: utelukke andre årsaker til hoste

 1. 1
  Vær oppmerksom på at hoste er et tegn på mange forskjellige forhold. Hoste er et ganske generelt tegn og kan oppstå ikke bare som et resultat av infeksjon, men på grunn av bronkitt (tykkelse av luftveiene), hjertesykdommer, lungesvulster og lungorm.
  • Det kan være vanskelig selv for en utdannet veterinær å diagnostisere årsaken til hoste, uten hjelp av bildebehandling som røntgen for å se på lungene og ultralyd for å studere hjertet.
  • Imidlertid inkluderer de karakteristiske tegnene på kennelhoste hostens harde hacking, den plutselige utbruddet, trakealfølsomhet og forstørrede lymfeknuter i halsen.
 2. 2
  Få veterinæren til å ta en titt på hundens hjerte. Veterinæren vil lytte for å se om det er et hjertemusling (fraværet av en murmur gjør hjertesykdommen mindre sannsynlig) og lytte til naturen til lungelydene.
  • En hjerte-relatert hoste forårsaker ofte svirrende, sprudlende lyder i lungene - igjen, det kan være vanskelig å skille lungeødem (væske som holdes tilbake i lungene på grunn av hjertesvikt) fra lungebetennelse, ved lyd alene. I dette tilfellet vil veterinæren utføre blodprøver for å se om hunden har en immunrespons mot en infeksjon (økt antall hvite blodlegemer).
 3. 3
  Vet at bronkitt vil vare lenger enn kennelhoste. Forhold som bronkitt er vanligvis langvarige og forverres gradvis over uker til måneder. Også når en hund har bronkitt, har lungene en tendens til å ha en særegen, hard sprekklyd på grunn av luftveiene som er tykkere og stive.
 4. 4
  Sjekk for lungesvulster. Lungetumorer forårsaker hoste når de vokser til en størrelse der de presser på luftveiene. En diagnose kan ikke stilles ved en fysisk undersøkelse alene, og radiografi er viktig hvis det er mistanke om en lungesvulst.
 5. 5
  Få hunden din testet for lungorm. Lungorminfeksjon er en alvorlig lungeinfeksjon forårsaket av angiostrongylus vasorum. Disse ormene invaderer lungene og svekker kroppens evne til å koagulere blod.
  • Arbeidet med å puste, sammen med bleke tannkjøtt (på grunn av blødning), hos en hund som ikke rutinemessig behandles mot lungorm, bør gi mistanke om denne livstruende tilstanden. En blodprøve er tilgjengelig som gir et "ja" "nei" -svar om lungorminfeksjon.
 6. 6
  Få antibiotika til hunden din. Hvis mistenksom er mot kennelhoste, vil mange veterinærer behandle antibiotika og se om symptomene går over (diagnose ved behandling!) Hvis hosten forblir, er ytterligere tester berettiget.
Hvis hunden har kennelhoste
Hvis hunden har kennelhoste, utløser det en hard hoste (dette er ikke tilfelle hvis hunden har hjertesykdom eller en annen årsak til hoste).

Metode 3 av 3: Hjelpe en hund som har kennelhoste

 1. 1
  Bestem hvor dårlig hunden din har det før du søker hjelp fra veterinæren. Hvor dårlig hunden din påvirker om det er viktig at han blir sett av en veterinær eller ikke. Hvis han har kennelhoste, men ellers er lys, har normal temperatur og spiser godt (som er ganske vanlig), trenger han ikke nødvendigvis å oppsøke veterinæren, annet enn å bekrefte tilstanden.
  • Passe friske hunder vil montere en immunrespons og ødelegge viruset innen 7 til 21 dager.
 2. 2
  Hold hunden din borte fra andre hunder til hosten har gått. I denne tilstanden er det hostefasen som er smittsom. Andre hunder kan potensielt plukke opp infeksjon ved kontakt med aerosoldråper på overflater, så regelmessig vask av gulv (med fortynnet blekemiddel) og sengetøy anbefales.
  • Anekdotisk, ikke alle hundene som bor i ett hus kommer ned med kennelhoste, det ser ut til at eksponering for en lav dose virus og et sunt immunforsvar er nok til å se på infeksjon hos noen hunder.
 3. 3
  Gi hunden din medisiner for hosten. Hosten kan være slitsom for hunden, spesielt hvis den holder ham våken om natten. Det er greit å gi en kodeinbasert hostemedisin (en teskje / 5 ml per stor hund, en halv teskje for hunder under 10 kg) om natten.
  • Ikke prøv å stoppe hosten 24 timer i døgnet fordi hosten tjener til å flytte slim og bakterier opp av lungene. Det er imidlertid ok å avgjøre hosten om natten slik at hunden din kan hvile seg.
 4. 4
  Søk veterinærhjelp hvis hundens symptomer blir verre. Søk alltid veterinærråd hvis du er usikker på at hunden har kennelhoste, hvis han:
  • Er sløv
  • Hoster så mye at han kaster opp
  • Spiser ikke.
Navnet "kennelhoste" stammer fra at det er en tilstand fanget av hunder som deler et felles luftrom
Navnet "kennelhoste" stammer fra at det er en tilstand fanget av hunder som deler et felles luftrom, for eksempel når de er i en boarding kennel eller redningslokale.

Tips

 • Med mindre hunden din er spesielt vaksinert mot kennelhoste, kan han være i fare. Dette skyldes at standard vaksineprotokoller ikke inneholder alle feilene som forårsaker kennelhoste. En mye brukt vaksineprotokoll inkluderer beskyttelse mot para influensavirus, men ikke bordetella eller respiratorisk adenovirus. Dette er fordi disse infeksjonene betraktes som "ikke-kjernen" og er underlagt en risikovurdering for hver enkelt hund.
 • Kennelhoste er en ubehagelig infeksjon, men er vanligvis ikke dødelig med mindre hunden blir svekket av andre grunner, for eksempel en alvorlig hjertesykdom eller generelt svak helse. I hjertet av hjertet er den ekstra belastningen på hjertet ved alvorlig hoste kan potensielt overbelaste hjertet og sende det til svikt.
 • Fordi hunden bruker så mye tid på å hoste, stopper de ofte ikke for å drikke eller spise.

Advarsler

 • Bruk av kraft på termometeret i feil plan kan potensielt perforere tarmens foring med muligens livstruende konsekvenser for hunden. Vær alltid forsiktig.

Spørsmål og svar

 • Hvilken type hostesirup kan jeg bruke til hunder?
  Du kan spørre veterinæren din og bare kjøpe medisinen de foreskriver.
 • Veterinæren min sier at hunden min har hjertesykdom, men han har alle symptomene på kennelhoste. Hva burde jeg gjøre?
  Hvis du ikke stoler på veterinærens diagnose, kan du ta hunden din til en annen veterinær for å få en annen mening. Hvis den andre veterinæren også sier at hunden din har hjertesykdom, bør du anta at det er problemet.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail