Hvordan diagnostisere øyeinfeksjoner hos hunder?

For å diagnostisere en øyinfeksjon hos hundene, se etter vanlige symptomer som utflod i øyet, overdreven blinking, gnidning i øyet, røde øyne eller nysing og hoste. Hvis hunden din har noen av disse problemene, ta den med veterinæren slik at de kan diagnostisere det og anbefale behandling. Hos veterinæren bør du være forberedt på at de skal utføre en øyeundersøkelse og lytte til brystet til hunden din for å se etter luftveisinfeksjon. For å sikre at hunden din ikke har glaukom, kan veterinæren også bruke et tonometer som måler øyetrykket. For mer informasjon om hvordan du inspiserer hundens øyne regelmessig under stell, kan du lese mer fra vår veterinærmedforfatter.

For å diagnostisere en hundinfeksjon
For å diagnostisere en hundinfeksjon, se etter vanlige symptomer som utflod i øyet, overdreven blinking, gnidning i øyet, røde øyne eller nysing og hoste.

Det er viktig å ta hensyn til hundens øyehelse når du tenker på å ta vare på den generelle helsen. Øyneinfeksjoner er vanlige, og det er viktig å søke profesjonell veterinærbehandling hvis du tror at hunden din har en øyeinfeksjon. Ubehandlede øyeinfeksjoner kan forårsake permanente problemer for hundens syn, for eksempel arrdannelse på hornhinnen (den klare, fremre delen av øyet) som kan svekke synet. Enten problemet viser seg å være alvorlig eller ikke så alvorlig, er øyeinfeksjoner ubehagelige for hunden din, og det er viktig å søke medisinsk hjelp i stedet for å risikere permanente øyeproblemer for valpen din.

Del 1 av 2: Identifisering av øyeinfeksjon

 1. 1
  Inspiser regelmessig hundens øyne. Selv om vi kan ta oss tid til å sjekke kroppens hund for endringer mens vi pusser eller steller den, er det viktig å se i øynene på endringer også. Vær oppmerksom på rødhet eller oppblåsthet og hold øye med disse endringene for å sikre at de forsvinner raskt.
  • Akkurat som mennesker kan hunder ha allergiske reaksjoner på ting i miljøet. Bare fordi hundens øyne er røde, betyr det ikke at den har en øyeinfeksjon. Det kan bare være litt irritasjon.
 2. 2
  Se etter tegn på øyeinfeksjon. Betennelse i øyet og utslipp fra øyet er typiske symptomer på øyeinfeksjon. Imidlertid kan sistnevnte være misvisende fordi tilstander som glaukom (økt trykk i øyet) og allergier også kan føre til at hornhinnen endres fra hvit til rød. Se etter de generelle indikatorene for et problem, og husk at disse symptomene også kan signalisere et annet problem:
  • Overdreven blinking: Hunden blinker mye for å prøve å kvitte seg med en ubehagelig følelse, som tørrhet eller kløe.
  • Lukke øyet: Igjen lukker hunden øynene for å få lindring fra en ubehagelig følelse på øyet.
  • Rubbing the eye: Rubbing of the eye signaliserer også en ubehagelig følelse på øyet som hunden prøver å bli kvitt. Fraråder hunden din å gjøre dette, da det kan føre til faktisk skade på øyet.
  • Røde øyne: Blodkarene i øyet er betent, noe som gir øyet et generelt rosa eller "rødt øye" utseende. Røde øyne er også et tegn på glaukom, så du bør søke veterinærbehandling hvis røde øyne vedvarer, da ubehandlet glaukom kan forårsake blindhet.
  • Okular utslipp: Utslipp assosiert med en øyeinfeksjon vil vanligvis ha en gulgrønn skjær. Utslipp forårsaket av allergi eller en enkel irritasjon er derimot mer sannsynlig å være klar.
  • Nysing eller hoste: Nysing eller hoste, kombinert med andre symptomer på øyeinfeksjon, kan signalisere at hunden din har en øvre luftveisinfeksjon som involverer øynene. Øyeinfeksjoner skjer ofte uten ytterligere infeksjon, men en gulgrønn utflod fra øynene til en nysende hund kan indikere en større infeksjon.
  Utslipp fra øyet er typiske symptomer på øyeinfeksjon
  Betennelse i øyet og utslipp fra øyet er typiske symptomer på øyeinfeksjon.
 3. 3
  Se øynene til en syk hund nærmere. Øyeinfeksjoner kan være forårsaket av bakterier eller virus som er sterkere enn det naturlige immunforsvaret i øyet. Hvis hunden din allerede er dårlig, og dermed immunforsvaret er kompromittert, vil virus eller bakterier lettere få tak i øynene. Dermed bør eventuelle symptomer på øyeinfeksjoner som er observert hos en allerede syk hund, tas veldig alvorlig.
  • Hvis hundens immunsystem er svekket, hunden har allergi, eller det har vært traumer i øyet (for eksempel en ripe eller hår som gnider seg på hornhinnen), kan infeksjonen lettere ta tak.

Del 2 av 2: Diagnostisering av øyeinfeksjon hos veterinæren

 1. 1
  Bestem deg for å ta hunden din til veterinæren. Symptomene på et irritert øye versus et alvorlig infisert øye er ikke så forskjellige. Dette gjør det vanskelig å vite når du skal ta hunden din til veterinæren. Det viktigste er imidlertid å gjenkjenne at noe er galt og søke en profesjonell mening, selv om utfallet er at hundens øyne bare er lett irritert.
  • De fleste veterinærer anser øyeproblemer som alvorlige på grunn av potensialet for forverret syn og blindhet.
  • Med andre ord, hvis hunden din har problemer med øynene, bør du huske at dette definitivt er et tilfelle av bedre trygt enn beklager. Ta det inn for å se veterinæren så snart som mulig.
  Noe som gir øyet et generelt rosa eller "rødt øye" -utseende
  Røde øyne: Blodkarene i øyet er betent, noe som gir øyet et generelt rosa eller "rødt øye" -utseende.
 2. 2
  Forstå hvordan veterinæren vil diagnostisere en øyeinfeksjon. Veterinæren vil generelt undersøke hunden for å kontrollere helsen, lytte til brystet for tegn på luftveisinfeksjon og kontrollere størrelsen på lymfeknuter for tegn på generell helse. Veterinæren vil deretter undersøke hundens øyne og sammenligne den ene med den andre.
  • Begrepet "konjunktivitt" kan ikke byttes ut med "øyeinfeksjon". Det er en liten teknisk forskjell mellom de to fordi konjunktivitt refererer til betennelse i øyet, og denne betennelsen er ikke alltid forårsaket av infeksjon.
  • Ofte påvirker konjunktivitt begge øynene, men den ene vil være verre enn den andre. Veterinæren vil da bruke et oftalmoskop, et instrument som kombinerer en lyskilde og forstørrelse, for å undersøke overflaten og dypere strukturer i øyet.
  • Veterinæren ser etter noe som har gnidd på overflaten av øyet og forårsaket irritasjon (som løshår eller øyevipper). Han eller hun sjekker også for betennelsestilstander som påvirker innsiden av øyet, for eksempel uveitt, som kan skyldes traumer, infeksjoner eller immunmedierte.
 3. 3
  La veterinæren kjøre flere tester for å utelukke mer alvorlige sykdommer. For eksempel kan veterinæren sette et spesielt fargestoff, fluorescein, i øyet slik at han eller hun kan se tegn på traumer eller sårdannelse i hornhinnen. I tillegg kan veterinæren bruke et tonometer for å kontrollere trykket i verden. Dette utelukker glaukom.
  • Disse testene vil trolig koste deg mer penger, spesielt hvis du ikke har kjæledyrforsikring. Husk imidlertid at å finne et alvorlig problem tidlig vil sannsynligvis koste deg mindre penger i det lange løp enn å behandle et alvorlig problem som er mer avansert.
  Igjen lukker hunden øynene for å få lindring av en ubehagelig følelse på øyet
  Lukke øyet: Igjen lukker hunden øynene for å få lindring av en ubehagelig følelse på øyet.
 4. 4
  Følg veterinærens forslag til behandling. Hvis øyet er rødt, har utflod, men alle de andre testene er normale eller negative, vil veterinæren stille en formodende diagnose av øyeinfeksjon. Veterinæren vil deretter starte behandlingen etter behov, som vanligvis er en antibiotisk øyesalve, gel eller dråpe som påføres øyet en til fire ganger daglig, avhengig av formuleringen.
  • Behandlingen gis vanligvis i minst 5 - 7 dager. Du bør bruke medisinen hele dagen, selv om tegnene forsvinner raskt, for å forhindre at antibiotikaresistens oppstår.

Spørsmål og svar

 • Hva gjør jeg hvis hunden min har en infeksjon?
  Hvis du mistenker at hunden din har en øyeinfeksjon, bør du ta den til veterinæren så snart som mulig og få en ekspertuttalelse.
 • Kan andre hunder få det fra hunden min?
  Ja, andre hunder kan få det fra hunden din, men du kan ikke få det. Jeg vil anbefale å begrense hundens interaksjon med andre hjørnetenner til den har passert.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail