Hvordan hjelpe hunden din med å gå ned i vekt?

Hvis du trenger å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt, spør veterinæren din eller undersøk hundens rase på nettet for å finne ut hvor mye den skal spise ved hvert måltid. Siden det meste av fedme hos hundene er forårsaket av overfôring, måler du maten og gradvis reduserer mengden ved hvert måltid du når den anbefalte delen. Unngå usunne kommersielle hundesaker, og tilby sunne alternativer som kyllingbryst, gulrøtter eller grønne bønner i stedet. Du kan også bytte hunden din til en mat med lavere kalorier som er designet for å hjelpe hunder å gå ned i vekt. For tips fra vår veterinærmedforfatter om hvor ofte du skal trene hunden din, les videre!

Det er reseptbelagte dietter tilgjengelig for å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt sammen med dietter
Det er reseptbelagte dietter tilgjengelig for å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt sammen med dietter for å hjelpe dem med å holde den av når de har nådd sin ideelle vekt.

Å la hunden din bli overvektig kan forkorte livet dramatisk. Hunder som er overvektige er mer utsatt for sykdommer, som diabetes, hjertesykdom, kreft og andre svekkende problemer. Ved å bære for mye vekt på kroppen, legger en hund som er overvektig også ekstra belastning på ledd og rygg, noe som kan føre til leddgikt. Hvis hunden din er overvektig, er det i din og hundens beste å få den slanket så snart som mulig.

Del 1 av 4: Bestem om hunden din er overvektig

 1. 1
  Evaluer hvordan hunden din ser ut. På grunn av de forskjellige kroppstyper mellom hunder av samme rase, er hvordan hunden din ser ut, den ultimate testen på om den er overvektig eller ikke. Å sjekke profilen fra både toppen og siden vil gi deg en god ide om hundens nåværende tilstand.
  • Når du står over hunden din og ser rett ned på ryggen, bør du se en åpen midje foran bakbenene og en klar forskjell mellom brystet og magen.
  • Når du ser på hunden din fra siden, bør du kunne se en forskjell mellom størrelsen på brystet og magen. Hunden din skal ha en midje som er lett merkbar, og magen skal være nærmere ryggraden enn brystet.
  • En bred, flat rygg og et hengende underliv kan indikere at en hund er overvektig.
 2. 2
  Gjør en "ribbetest" på hunden din. En annen metode for å evaluere hundens vekt er "ribbenprøven". Legg hendene på hver side av brystet til hunden din og kjenn etter ribbeina. I en normalvektig hund skal du ikke kunne se ribbeina deres, men du skal kunne føle og telle enkelt hver ribbe. Hvis du ikke kan gjøre dette enkelt, er det et tegn på at hunden din er overvektig.
 3. 3
  Vei hunden din. Det er flere gode diagrammer tilgjengelig på internett som gir et ideelt vektområde basert på hundens rase. Husk at disse områdene er basert på gjennomsnitt og hva som er typisk for hver oppført rase. Hver hund skal til slutt vurderes som et individ.
  • Avhengig av størrelsen, kan du kanskje få en nøyaktig vekt hjemme. Hvis du vil veie hunden din hjemme, må du først veie deg selv og deretter hente hunden din (hvis du kan) og veie deg og hunden din sammen. Ved å trekke vekten din fra det dere begge veide sammen, vil dere få hundens vekt. Bruk alltid samme veiingsmetode for å holde resultatene så nøyaktige som mulig.
  • Et besøk til veterinæren din er en flott tid å enkelt få en nøyaktig vekt og også få anbefalingene om en sunn vekt for hunden din.
Du kan også bytte hunden din til en mat med lavere kalorier som er designet for å hjelpe hunder å gå
Du kan også bytte hunden din til en mat med lavere kalorier som er designet for å hjelpe hunder å gå ned i vekt.

Del 2 av 4: utvikle en vekttapplan

 1. 1
  Besøk veterinæren din. Når du har bestemt at hunden din er overvektig, eller hvis du fortsatt er usikker, er det på tide å besøke veterinæren din. Veterinæren din kan evaluere hundens vekt, diskutere mulige årsaker og gi deg en ide om hvor mye vekt hunden din trenger å miste, eller i det minste et innledende mål.
 2. 2
  Utvikle en måltidsplan med veterinæren din. Veterinæren din kan også hjelpe deg med en bestemt vekttapplan for å få hunden din dit de trenger å være. Dette kan omfatte bytte til hundemat designet for vekttap, anbefalinger om hva du skal mate som godbiter, justere porsjonsstørrelse og hyppighet av mating, og øke treningsmengden.
  • Veterinæren din kan også vurdere om det er helsemessige grunner til ikke å starte en slik plan.
 3. 3
  Vurder vekttap narkotika i ekstreme tilfeller. Det er nå også medisiner, spesielt for hunder, som er tilgjengelige for å hjelpe til med vekttap. Disse stoffene fungerer i utgangspunktet ved å forårsake en reduksjon i appetitten. Vær oppmerksom på at disse er kjent for å forårsake høye bivirkninger, som oppkast og diaré.
  • De skal bare brukes som en siste utvei, hos hunder som ellers er sunne, og bare etter å ha utelukket alle medisinske problemer som kan være en årsak for både hunden din er overvektig og deres manglende evne til å gå ned i vekt.
  • Veterinæren din kan avgjøre om hunden din er en akseptabel kandidat for dette alternativet.
Du kan bli overrasket over å høre at mental stimulering kan være like viktig som fysisk trening
Du kan bli overrasket over å høre at mental stimulering kan være like viktig som fysisk trening når du prøver å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt.

Del 3 av 4: følge en vekttapplan

 1. 1
  Gi hunden din et spesialisert kosthold for vekttap. Veterinæren din kan hjelpe deg med å bestemme hva du skal mate hunden din. Dette kan ganske enkelt være å redusere mengden av hundens nåværende mat eller endre den til et vekttap diett.
  • Det er reseptbelagte dietter tilgjengelig for å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt sammen med dietter for å hjelpe dem med å holde den av når de har nådd sin ideelle vekt. Disse diettene har lavere kalorier og inneholder større mengder fiber for at hunden din skal føle seg mett mens den tar inn færre kalorier. Disse diettene er vanligvis dyrere enn vanlig mat, og er vanligvis reservert for tilfeller der ekstremt vekttap er nødvendig, eller der det bare ikke reduserer mengden vanlig mat.
  • Det er nå en ny kategori av vekttap dietter tilgjengelig, som fungerer ved å bruke "genomikk" eller bruke vitenskap for å slå på gener som er opptatt av å forbrenne kalorier. Hills Metabolic diet er den eneste sorten som for øyeblikket er på markedet.
 2. 2
  Mål opp hundens mat for hver fôring. Dette lar deg enkelt oppdage endringer i appetitten, noe som kan indikere andre problemer. Dette er enda viktigere når du prøver å få hunden din til å gå ned i vekt. Du må vite nøyaktig hva og hvor mye hunden din spiser for å kunne måle hvor effektiv planen din er og for å foreta de nødvendige justeringene.
  • Hvis du har andre hunder i huset, kan det hende du må holde valpene atskilt under fôringstiden. Forsikre deg om at hver hund bare får sin egen mat ved å plassere dem i separate rom med måltidene til all maten den spiser.
 3. 3
  Hold en daglig oversikt over hvor mye du mater hunden din, inkludert godbiter, og hvor mye trening de får. Du kan bruke en målebeger, men å veie hver dags mengde er en mer nøyaktig måte å være sikker på at du mater riktig mengde.
  • Du kan lage et diagram eller laste ned et fra Internett. Sørg for å ta med en ukentlig vekt for hunden din. Ta det med deg når du besøker veterinæren din for å evaluere fremdriften din best.
 4. 4
  Redusere eller eliminere usunne godbiter. De fleste kommersielle godbiter for hunder inneholder veldig mange kalorier, som godteriet folk spiser. Mens det er kommersielle godbiter med redusert kalori, kan du nesten eliminere hundens godbitkalorier ved å erstatte dem med mye sunnere snacks.
  • Eksempler på sunnere snacks som er trygge for hunder, inkluderer gulrøtter, grønne bønner, brokkoli, selleri og epler. Som med alle diettplaner, bør disse være begrenset.
  • Tenk alltid på kjente matallergier før du gir hunden din noe nytt i kostholdet, og vær også oppmerksom på at noen matvarer fra mennesker kan være giftige for hunder og bør unngås.
  • Ikke glem å ta dem med i den totale mengden daglige kalorier når du spiser godbiter. Du må kanskje redusere mengden kalorier fra andre kilder for å kompensere.
  • Som regel bør godbiter ikke utgjøre mer enn 10% av det totale daglige kostholdet.
  • Du kan også legge noen av hundens daglige kibbelag i en container og bruke dette som en godbit hele dagen.
 5. 5
  Tren hunden din oftere. Trening vil forbedre hundens muskeltonus, metabolisme og vekt. Summen av hundens vekt er enkel matematikk. Antall kalorier som forbrukes i kostholdet minus antall kalorier som brukes i løpet av dagen, vil avgjøre om de vil gå ned i vekt eller ikke. Ved å utvikle en treningsrutine, vil du forbedre hundens metabolisme og generelle helse.
  • Dette bør være et viktig diskusjonspunkt med veterinæren din før du begynner med vanlig trening. Noen raser er naturlig ute av stand til å utføre bestemte typer og intensitet av trening. Avhengig av hundens generelle fysiske tilstand og miljøet øvelsen vil finne sted i, må du kanskje være veldig forsiktig med hva du oppfordrer hunden din til å gjøre.
  • Å starte med korte turer og deretter gradvis øke avstanden og / eller farten på turene, avhengig av hva hunden din tåler, er vanligvis en enkel måte å implementere en treningsrutine på. Dette kan kombineres med å spille spill som henting eller bare være aktiv med dem og lekene deres i 20 minutter om dagen.
 6. 6
  Sørg for at hunden din får mental stimulering. Du kan bli overrasket over å høre at mental stimulering kan være like viktig som fysisk trening når du prøver å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt. Mange hunder spiser for mye for å få oppmerksomhet (de plager eieren for oppmerksomhet og eieren tror de er sultne) eller fordi de kjeder seg.
  • Prøv å stelle hunden din eller leke når de ber om oppmerksomhet i stedet for å mate dem umiddelbart.
  • I tillegg bruker du puslespillmater i stedet for å legge en bolle med mat. Dette gjør hunden problemløs for å få måltidet, noe som gjør det vanskeligere å spise for mye. Det er mange kommersielle puslespillmatere tilgjengelig, men vurder også enkle strategier som å spre hundens kibble i gresset, eller sette maten i en pappeske.

Del 4 av 4: overvåking og justering av vekttapsplanen

 1. 1
  Overvåk hundens vekt minst en gang i uken. Kjøp en hundeskala, eller bruk hvilken veiingsprosess du brukte før, og lag et diagram. Kartlegg hundens vekt for å se hvilke fremskritt som er gjort.
  • Hunden din bør også veies månedlig av veterinæren til hun eller han har den ideelle vekten.
 2. 2
  Evaluer om vekttapsplanen din er ekstrem nok. Hvis du begrenser hundens kaloriinntak og sørger for at de får nok mosjon, men fortsatt ikke får de resultatene du forventer, må du ta kontakt med veterinæren igjen. Det kan være behov for ytterligere kaloribegrensning, og / eller et behov for å øke treningsmengden.
  • Den opprinnelige planen din, mens den er utviklet med veterinæren din, er kanskje ikke perfekt for kjæledyrets behov. Du kan gjerne endre det, med hjelp og råd fra veterinæren din, hvis det ikke fungerer.
 3. 3
  Tenk på måter hunden din kan få ekstra kalorier på. Det er flere mulige, ikke-medisinske grunner til at hunden din ikke klarer å gå ned i vekt. Disse kan omfatte at noen andre i husstanden gir ekstra mat eller godbiter uten at du vet om det eller at hunden får mat.
 4. 4
  Vurder medisinske problemer kan være en årsak. Det er noen medisinske problemer som kan forårsake vektøkning, og som også gjør det veldig vanskelig, til umulig, for hunden din å gå ned i vekt. For eksempel forhindrer hypotyreose hunden din fra å forbrenne kalorier som de burde, samtidig som det reduserer ønsket om å være aktiv. Dette er en dobbel whammy når det gjelder vektkontroll.
  • Diabetes og Cushings sykdom er også medisinske grunner som kan forhindre at hunden din går ned i vekt.
Hvis du trenger å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt
Hvis du trenger å hjelpe hunden din med å gå ned i vekt, spør veterinæren din eller undersøk hundens rase på nettet for å finne ut hvor mye den skal spise ved hvert måltid.

Advarsler

 • Undersøk alltid matvarer før du gir dem som godbiter til hundene dine. Druer, rosiner, sjokolade og løk kan for eksempel være veldig giftige for hunder.
 • For mye anstrengende trening kan være farlig for hunden din. Snakk med veterinæren din om hvor mye trening hunden din skal få.
 • Begrens aldri tilgangen til vann. Det skal alltid være rent og fritt tilgjengelig med mindre en veterinær foreslår noe annet.

Spørsmål og svar

 • Hvor mye skal en border collie veie?
  En mannlig border collie skal veie omtrent 30-45 kg. (pund), og kvinner veier vanligvis omtrent 27-42 kg. (pund).
 • Jeg har en to år gammel Labrador; hennes vekt er 42 kg. Er det greit, eller trenger jeg å redusere det?
  Vi har et mannlig svart laboratorium som veier 34 kg, men veterinæren sier at han er litt overvektig. Han anbefaler 30-31 kg som idealvekt.
 • En collie / beagle-blanding: min er £ 50, hva skal hun veie?
  Det er et godt spørsmål for veterinæren din. Blandinger kan være forskjellige størrelser og vekter. Hvis du ikke kan kjenne hundens ribbein, og han ikke har en definert midje, er han overvektig.
 • Hva er den beste maten å gi en gammel hund som har høyt kolesterol?
  Se etter et reseptfattig fettfattig diett som Hills ID eller Purina EN. Imidlertid er noen raser som Miniature Schnauzers genetisk disponert for høyt kolesterolnivå i blodet, noe som kan gjøre kontrollen vanskelig. Likevel er det en god ide å prøve fordi høyt kolesterol er knyttet til pankreatitt.
 • Hvor mye skal en voksen chihuahua veie?
  En voksen chihuahua i middels størrelse skal veie 7 - 5 kg.
 • Hvordan finner jeg ut hundens idealvekt?
  Et godt utgangspunkt er å spørre veterinæren din, da de vil være i stand til å bedømme hundens størrelse mot kroppsform og foreslå en idealvekt. Dessverre er diagrammer som antyder en vekt for hver rase ikke veldig nyttige på grunn av den store variasjonen i kroppsstørrelse mellom individer i samme rase. Et flott verktøy er å lære deg å score hunden din. Dette er en metode for å oppdage hvor mye kroppsfett som dekker ribbeina, og involverer ikke engang en vekt. Vei hunden rent for å sikre at de fortsetter å gå ned i vekt, men diett dem til du kan føle ribbeina uten å legge press på huden.
 • Vil hunden min føle seg sulten på vektkontrollmat?
  Gi ham / henne en god del mat, og han / hun skal ha det bra.
 • Hvor mye skal en grop veie?
  En voksen mannlig pitbull kan veie mellom 35 og 65. Voksne kvinner kan veie mellom 30 og 27 kg.
 • Hva er gjennomsnittsvekten til en rottweiler?
  Hunnene er vanligvis 35-48 kg. Hannene er vanligvis 50-60 kg.
 • Hvor mye skal en dachs veie?
  Det kommer an på om dachsen er en miniatyr eller standard. Miniatyrer er vanligvis under 11 til 12 kg. Standarder kan være så store som 40 kg (sunt).
Ubesvarte spørsmål
 • Min mannlige Yorkie med Shih Tzu-blanding er 10 kg. Han har fått en svakt rygg. Er det på grunn av overvekt?
 • Hvor mye skal en kvinnelig spayed tysk gjeter veie?
 • Hvor mye skal en australsk storfehund veie?

Kommentarer (13)

 • kathinkafredrik
  Hunden min er veldig overvektig, det påvirker pusten hennes og det gjelder meg. Denne artikkelen skal hjelpe meg med å planlegge en diett for henne. Jeg elsker hunden min, den vil drepe meg hvis noe skjer med henne.
 • hoppeelza
  Jeg vil ta rådene til hundens veterinær, øke treningen og følge de gode rådene og retningslinjene på dette nettstedet. Jeg visste at hun ble fetere, men trengte å gjøre noe med det! Denne artikkelen motiverte meg til å begynne. Takk skal du ha.
 • jamesanderson
  Det ga meg nyttige ideer for å få vekten til overvektige laboratorier ned. Tidsskriftet om spisevaner, godbiter er en god idé, og vekttapspillen kan være en løsning hvis de andre forslagene ikke fungerer. Hun kunne spise hele dagen uten å stoppe.
 • wrightkimberly
  Ting som dette er veldig viktig. Ellers, uten informasjon som denne, vil ikke våre kjære være så sunne og ikke vare så lenge vi ønsker.
 • ameliadavies
  Hunden min var ekstremt overvektig, og dette virket virkelig, men jeg tror at bruk av narkotika ikke er den rette måten å ta seg av dette problemet på. Akkurat som oss trenger hunder mindre porsjoner og mye vann.
 • daniel96
  Min Shih Tuz trenger å miste ca 2 kg. Jeg har bestilt Hill Metabolic gjennom veterinæren, og han liker også grønne bønner. Han hater å gå, men vi spiller ball i huset. Det er vinter, og han elsker å se ut døren fra sengen sin. Jeg planlegger å sette ham på tredemøllen for å se om det også vil hjelpe.
 • mark47
  Hunden min er overvektig, jeg trengte å vite hva jeg kan mate hunden min.
 • hfox
  Dette er enkelt og nyttig.
 • amanuel62
  Jeg likte å lese om sunne godbiter som kan gis til overvektige hunder, og den generelle informasjonen om å identifisere når dyret ditt er overvektig!
 • werner05
  Ja, artikkelen din var veldig nyttig. Hunden min begynte å legge på seg etter at hun var sterilisert, vi har slitt med å stabilisere vekten hennes, til tross for at hun ble trent hver dag. Imidlertid følger vi guiden din.
 • brant46
  Dette hjalp meg veldig!
 • wschuster
  Ideene for godbiter - dvs. noen av hans kibble i stedet for "godbiter" ut av hans daglige kosthold er ideelle.
 • gayleberge
  Takk skal du ha. Det var kult.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail