Hvordan trene hunden din til ikke å stikke av?

For å trene hunden din til ikke å stikke av, kom i gang med trening så tidlig som mulig. Arbeid med å gi hunden din enkle verbale kommandoer som "Kom!" eller "Bli", og husk å bruke en fast, positiv tone. Gi alltid hunden din en spesiell godbit og muntlig ros hver gang den følger en befaling om å styrke oppførselen positivt. Tren hunden din med kommandoer i noen minutter hver dag for best resultat! For flere tips for å forhindre at hunden din løper unna, les videre!

For å trene hunden din til ikke å stikke av
For å trene hunden din til ikke å stikke av, kom i gang med trening så tidlig som mulig.

Hunder er fantastiske følgesvenner. De kan gi godt selskap og bringe glede og kjærlighet inn i livene våre. Men hvis følgesvenn ofte prøver å stikke av, kan det være frustrerende og skummelt. Heldigvis er det måter å trene hunden din på som forhindrer at hunden din bolter hver gang du åpner døren eller lar ham eller henne streife uten bånd. Noen hunder er avlet spesielt som jegere eller gjeter og kan kreve utvidet eller profesjonell opplæring. Lær om hundens spesifikke rase før du prøver noen form for trening.

Del 1 av 3: Tren hunden din til å komme

 1. 1
  Begynn å trene mye når hunden din fortsatt er ung. Akkurat som mennesker, har hunder en tendens til å danne livslang oppførsel når de er små. Det kan hende du har vanskelig for å trene en veldig ung valp, men det er alltid bra å prøve. Hvis du har adoptert en eldre hund, kan du fortsatt trene ham eller henne på nytt, men det kan vise seg vanskeligere.
 2. 2
  Samle noen spesielle godbiter til hunden din. Velg godbiter som hunden din vil like, men som fremdeles er sunne. Du bør alltid bruke godbiter designet for hunder, i stedet for små biter av din egen mat. Hold godbitene i lommen eller en liten pose, slik at de ikke er synlige.
  • Velg en godbit som hunden bare får når du trener. Hvis han eller hun får den samme godbiten til andre tider, vil det være vanskeligere å få ham til å knytte godbiten til ønsket oppførsel.
  • Du kan dele opp godbiter i mindre biter, og hunden din vil fortsatt være like begeistret for dem.
 3. 3
  Ring hunden din til deg mens du er i et lite rom sammen. Bruk en enkel, verbal kommando, for eksempel "Kom". Du kan også bruke hundens navn, som i "Rover, kom." Si kommandoen bestemt en gang. Vent med å se om han / hun reagerer. Hvis han / hun ikke gjør det, gjenta kommandoen i samme tone.
  • Begrens distraksjoner i rommet som andre mennesker eller TV.
  • Forsikre deg om at det ikke er utganger for hunden din å flykte gjennom. Dette vil begrense alternativene for hvor han kan gå hvis han eller hun er forvirret.
 4. 4
  Gi ham / henne en godbit når hunden din kommer. Hvis hunden din kommer til deg, har han eller hun gjort en veldig god ting. Ros ham eller henne og kjæledyr ham / henne for å fortelle ham / henne at du setter pris på denne oppførselen. Gi ham / henne umiddelbart en godbit slik at han / hun vil huske at han / hun ble belønnet for å følge instruksjonene.
  • Kjær hunden din og snakk kjærlig til ham eller henne når du gir godbiten. Dette er en annen måte å belønne ham / henne på.
 5. 5
  Gå bort fra hunden din. Når du har gitt hunden din en godbit og roset ham / henne, er oppgaven over. Du kan nå gå bort fra hunden din. Han eller hun vil sannsynligvis følge deg, spesielt siden du bare priste ham. Fortsett å gå rundt til han / hun kjeder seg eller blir distrahert og slutter å følge deg.
  • Hold deg inne, eller i et lukket rom. Ikke gi hunden din sjansen til å stikke av.
  • Hvis hunden din tar for lang tid å la deg være alene, kan du starte en annen aktivitet på egen hånd, som å lage et måltid eller gjøre noen gjøremål. Når hunden ser at du er distrahert, vil han / hun sannsynligvis kjede seg selv.
 6. 6
  Ring hunden din igjen. Når hunden din har latt deg være alene, kan du prøve å ringe ham eller henne igjen. Bruk nøyaktig samme kommando og tone som du gjorde første gang. Hunden din vil trolig være lenger unna nå, så du må kanskje ringe høyere eller gjenta kommandoen flere ganger.
  • Motstå fristelsen til å komme nær hunden din. Hunden din tror kanskje dette er et spill, eller han eller hun begynner å anta at du alltid vil komme til ham.
 7. 7
  Gjenta denne prosessen til du har regelmessig, forutsigbar suksess. Øv denne kommandoen flere ganger om dagen til hunden din vil forutsigbart komme når den blir ringt. Være konsekvent. Ta deg tid til å øve hver eneste dag. Gjentakelse er det som vil trene hunden din til å komme på kommando.
  • Akkurat som mennesker, har hunder begrenset oppmerksomhetsspenn. Hvis du merker at hunden blir lei eller antsy, må du stoppe for dagen. Du kan øve igjen i morgen.
 8. 8
  Øv denne kommandoen i stadig større rom. Når hunden din pålitelig kommer på kommando, kan du begynne å øve på større rom. Dette kan bety et større hus, eller en lukket hundeløp eller hundepark.
  • Skaler opp sakte. Ikke flytt umiddelbart fra soverommet ditt til en hundepark.
 9. 9
  Prøv å distrahere hunden din når han eller hun har mestret kommandoen. Dette trinnet kan være det vanskeligste for en hund, spesielt for hunder oppdrettet for å jakte. Distraksjoner kan være andre mennesker, andre dyr eller omgivende lyder. Når hunden din blir stående fri i hagen din, vil det være mange distraksjoner, så dette er et viktig skritt for ham eller henne å mestre.
  • Når du bruker andre mennesker som en distraksjon, begynn med mennesker som hunden kjenner til. Dette vil være mindre skurrende for hunden enn å introdusere en fremmed.
  • Små dyr kan være fugler eller ekorn i hagen din. Disse ville dyrene kan generelt holde seg trygge for hunder. Ikke sett et lite dyr (som en kattunge eller gerbil) målrettet i fare ved å introdusere det for en hund.
Ikke gi hunden din sjansen til å stikke av
Ikke gi hunden din sjansen til å stikke av.

Del 2 av 3: Tren hunden din til å bli

 1. 1
  Kombiner et håndsignal med en verbal kommando. "Stay" er den vanligste kommandoen for å få en hund til å holde seg stille. Imidlertid er den kraftigere når den kombineres med et håndsignal. Et lett håndsignal å huske er å legge ut hånden som om du ber noen stoppe.
  • Øv deg på å si kommandoen og gjøre håndsignalet samtidig.
  • Bruk en fast, klar stemmetone. Gjør signalet ditt en ren bevegelse.
 2. 2
  Gå mot inngangsdøren. Handle naturlig, som om du er i ferd med å forlate huset. Gjør alt du vanligvis gjør, for eksempel å ta tak i nøklene eller hatten. Ikke snakk med eller se på hunden din mens du går.
 3. 3
  Svar hvis hunden din følger deg. Selv om du ikke ser på ham, vil du sannsynligvis høre ham hale bak deg. Så snart du merker at han følger deg, stopp og vend deg mot ham. Bruk den samme verbale kommandoen og håndsignalet for å be ham bli.
  • Motstå trangen til å klappe hunden din for å trøste ham på dette tidspunktet. Dette vil oppmuntre ham til å følge deg mer.
  • Bruk kommandoen og håndsignalet bare en gang, og vri deretter for å gå igjen.
 4. 4
  Gjenta dette til hunden ikke følger deg. Det kan bli kjedelig, men fortsett å snu og gjenta kommandoen til hunden din blir værende. Du skal kunne komme helt til døren uten at hunden din beveger seg fra "opphold" -posisjonen.
 5. 5
  Gjenta dette til du kan åpne døren helt uten at hunden din beveger seg. Når hunden din kan være pålitelig til du kommer til døren, kan du øve deg på å åpne døren. Du bør kunne åpne døren sakte og gå gjennom den uten at hunden din beveger seg.
  • Vær forsiktig når du åpner døren. Hunden din kan fremdeles bli begeistret og prøve å løpe for den.
  • Når hunden din kan holde seg pålitelig, bør du kunne åpne døren i flere sekunder uten at han løper utenfor.
 6. 6
  Ros hunden din og gi godbiter for god oppførsel. Når du har gått ut av døren og hunden din har blitt vellykket, kom tilbake og gi ham en godbit. Du bør også klappe ham og rose ham slik at han vet hvor god han har vært.
  • Ikke gi godbiter og ros før du er i stand til å komme deg helt ut av døren uten at han følger deg.
  • Hold godbiter skjult til du bestemmer deg for å gi dem, ellers kan de være en distraksjon.
 7. 7
  Øv deg på "opphold" utendørs. Nå som hunden din kan være pålitelig når du setter kursen mot døren, kan du trene ute. Begynn i et lukket område, for eksempel et inngjerdet hage eller hundeløp. Bruk samme verbale kommando og håndsignal som du brukte inne.
  • Hunden din kan bli distrahert av dyr og andre mennesker utenfor. Dette skaper en utfordring for å få ham til å bli. Du trenger kanskje ekstra øvelse for at han skal mestre det.
  • Prøv å gå bort fra hunden din når du har bedt ham om å bli. Han skal kunne gjøre dette både ute og inne.
  • Øv på stadig større rom. Etter hvert skal hunden din være i en åpen hage uten å stikke av.
Fortsett til du vet at hunden din ikke vil stikke av
Fortsett til du vet at hunden din ikke vil stikke av.

Del 3 av 3: Fjerne insentiver for å stikke av

 1. 1
  Sørg for at hundens miljø er kjent. Mange hunder stikker av fordi de tror de trenger å komme seg hjem. Hvis du har flyttet nylig, vil hunden din kanskje ikke forstå at ditt nye hjem er hans nye hjem.
  • Når hunden din vil tilbringe tid på et nytt sted, gi ham tid til å utforske og bli kjent med luktene og lydene.
 2. 2
  Få hunden din sterilisert eller kastrert. En vanlig årsak til at hunder stikker av er å finne en kompis. Dette gjelder spesielt unødvendige hannhunder. Å ha kjæledyret sterilisert eller kastrert vil bidra til å forhindre denne trangen.
  • Spaying og kastrering hjelper også til med å forhindre at uønskede valper blir villfarne og overfylte tilfluktssteder.
 3. 3
  Gi hunden din mye interaksjon. Hunder er sosiale dyr. De trenger stimulering og interaksjon, ellers kjeder de seg. Sørg for at hunden din har god sosial tid med deg, andre hunder eller andre mennesker.
  • Hvis du jobber lange timer, bør du vurdere å ansette en hundevandrer eller dyrepasser for å engasjere hunden din om dagen.
  • Ikke alle hunder vil komme overens med andre. Innfør alltid hunder mens de er i bånd for å forhindre farlig kamp.
 4. 4
  Gi hunden din god mosjon. Noen ganger stikker hunder av bare fordi de vil løpe. Sørg for at hunden din får mange turer og tid ute. På denne måten trenger han ikke å stikke av bare for å trene.
  • Ulike raser trenger forskjellige mengder trening. For eksempel kan en mops bare være i stand til å gå raskt i 20 eller 30 minutter før du trenger en pause. En husky avles for å løpe store avstander. Finn ut hva som er sunt for din spesielle rase.
  • Trening kan omfatte å gå turer, jage en ball eller en frisbee, eller løpe rundt i en hundepark med andre hunder.
 5. 5
  Beløn hunden din som kommer tilbake til deg. Forsikre deg om at hunden din vet at det er god oppførsel å komme tilbake. Når han kommer tilbake, ros ham og gi ham en godbit. Denne belønningen vil lære ham at det å komme tilbake kan føles like bra som å stikke av.
  • Aldri skjelle på en hund når han kommer tilbake til deg, selv om det tok lang tid. Dette lærer hunden at han vil bli straffet for å komme tilbake.
  • Ikke ring ham tilbake når moroa er over. Hvis du for eksempel er i parken, kan du ringe ham tilbake et øyeblikk før du lar ham fortsette å spille. Hvis du alltid ringer til ham rett før du reiser hjem, vil han lære at det å komme tilbake betyr at spilletiden er over.
Eller et lukket hundeløp eller hundepark
Dette kan bety et større hus, eller et lukket hundeløp eller hundepark.

Tips

 • Å trene en hund kan føles som en lang, kjedelig prosess. Hold deg til det! Når hunden din er godt trent, vil du ha mange lykkelige år med å være glad du gjorde.
 • Ros alltid god oppførsel. Hunder er pakkedyr og ønsker å bli akseptert av deg. Ros hjelper dem å vite at du setter pris på deres oppførsel.
 • Hunder kan ikke skille mellom store godbiter og små godbiter, så du kan alltid dele godbiter i mindre biter.

Advarsler

 • Aldri jage hunden din når du prøver å få ham til å komme tilbake til deg. Han vil tro at du spiller et spill. Hold deg alltid der du er og ring hunden til deg.

Ting du trenger

 • Liten tyggbar godbit
 • Bånd (valgfritt)
 • Ball eller frisbee (valgfritt)

Spørsmål og svar

 • Hvordan vet jeg hvor mye trening min blandede rase trenger?
  Du må eksperimentere med forskjellige mengder trening. En hund som har hatt nok trening vil være rolig og klar til å lure.
 • Jeg bor foran en travel gate og hunden min stikker av. Han er en 2 år gammel chihuahua-blanding. Hvordan holder jeg ham inne?
  Sørg for at du gir ham en lang spasertur hver dag, slik at han kommer ut av huset med deg og ikke har mye energi å brenne. Dette vil løse problemet ditt. Det krever noe engasjement fra deg, men det er det du registrerte deg for da du fikk hund.
 • Hunden min er en daschund. Spiller hennes jaktinstinkter en rolle i at hun stikker av?
  Jaktinstinkter har sannsynligvis noe å gjøre med det. Jakthunder blir normalt født med den ville siden av dem som vil streife omkring.
 • Hunden min er 3 år, men hun blir fortsatt ikke hos meg. Hva kan jeg gjøre?
  Lær henne bli og kom. Tren henne regelmessig. Spay henne i tilfelle naboene dine har hunder som plager henne. Prøv lange ledninger, treningspenner eller gjerder i hagen din.
 • Hvor lenge har jeg å gjøre dette?
  Fortsett til du vet at hunden din ikke vil stikke av. Observer hundens oppførsel fra et vindu inni. Hvis hunden din dveler mot kanten av hagen, vil du sannsynligvis trenge å fortsette å trene. Hvis hunden din holder seg nær huset, er du sannsynligvis trygg.
 • Hunden min er en 2 år gammel golden retriever, og hun er sterilisert. Hvorfor løper hun stadig og besøker naboens huskies?
  Alle hunder liker å leke og være sosiale med andre hunder. Ta skritt for å sikre hunden din for å sikre at hun ikke rømmer.
 • Vil dette fungere for hunder som virkelig er aktive?
  Ja. Bare vær sikker på at de får tilstrekkelig trening (gå, jogge, smidighetstrening osv.). Det kan være lurt å trette dem litt før treningstimene dine, slik at de ikke sprenges av energi, men de er heller ikke sløve.
 • Boarder collie / pit bull stikker av hver sjanse han får, selv om vi går ham tre ganger om dagen og holder ham utenfor. Jeg må holde ham bundet fordi han tygger gjennom gjerdet og kommer seg ut. Hva kan jeg gjøre?
  Et underjordisk gjerde vil trene hunden din til å slutte å tygge gjerdet og unnslippe. Det er flere gode merker som er veldig rimelige.
 • Når jeg kommer i nærheten av søppelkassene mine, vil hunden min trekke seg og komme ut av båndet. Hva gjør jeg?
  Først og fremst er hunden din redd for søppelkassene. Forsikre deg om at kragen passer eller kjøp hunden din en sele slik at du vet at han / hun ikke kan gli ut. Lær hunden din at søppeldunker er i orden ved å sette søppelbøtta ved siden av husdøren din, så hvis han prøver å rømme, kan du sette ham inne og roe ham ned. Få godbiter (ost eller litt kjøtt vil fungere hvis du ikke har godbiter) og lokke hunden din ved siden av søppelbøtta. Beløn ham mye. Lag myke lyder med søppelbøtta ved å banke lett på den slik at hunden din er klar over støyen og fortsetter å belønne ham. La ham gå rundt søppelkassen og belønne ham.
 • Hvordan trener jeg ham til å komme hvis han ikke bryr seg om godbiter?
  Kjær med ham og oppstyr ham som om han nettopp vant deg en pott med gull. Hvis du klapper på ham hver gang han adlyder, vil han ønske å adlyde så han får klemmer. Hunder er sosiale dyr, og å klappe hunden din vil ikke bare hjelpe til med å trene ham, men vil hjelpe deg med å utvikle et bedre forhold til ham. Han vil oppdage at du liker når han adlyder deg, og hvis du er lykkelig, vil han sannsynligvis også være lykkelig.
Ubesvarte spørsmål
 • Jeg har hatt en husky i omtrent et år som er veldig forsiktig og husbrutt, men er en hengiven løper, og når han løper, kommer han nesten aldri hjem. Hva gjør jeg?

Kommentarer (5)

 • lloydflorence
  Det hjalp meg veldig mye. Takk skal du ha.
 • abdullahrunolfs
  Veldig bra gjort. Jeg har trent mange hunder, og dette er perfekt!
 • brenthaag
  Det hjalp meg mye og lærte meg å trene hunden min. Dette er en fantastisk side!
 • golda04
  Takk for disse tipsene. Jeg har en 2 år gammel chihuahua / terrier som jeg reddet fra lyet og er veldig vanskelig å trene.
 • xbraten
  Besvarte alle spørsmålene mine. Jeg har nylig flyttet, og nå ser jeg hvorfor han fortsetter å stikke av.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail