Hvordan ta vare på en hund med et brukket eller brutt bekken?

For å ta vare på en hund med et ødelagt eller brutt bekken, hold den innesperret i en kasse i minst 6 uker mens den leges. Forsikre deg om at kassen er stor nok til at hunden din kan strekke seg ut, og legg bunnen med tepper og puter slik at hunden din er komfortabel. I løpet av de første to ukene må du begrense hundens bevegelse helt, og ha den utenfor for å avlaste seg eller bruke en innendørs treningspute. Etter 4 uker, begynn å ta hunden din med korte turer og sakte tilbake den til fysisk aktivitet. For tips om hvordan du kan hjelpe hunden din med å helbrede, bla ned.

For å ta vare på en hund med et ødelagt eller brutt bekken
For å ta vare på en hund med et ødelagt eller brutt bekken, hold den innesperret i en kasse i minst 6 uker mens den leges.

Bekkenfrakturer er en vanlig traumatisk skade for hunder. Selv om det kan være stressende og skremmende å se kjæledyret ditt skadet, vil mange bekkenfrakturer gro uten kirurgi. Tro deg om at hunden din sannsynligvis vil være tilbake til sitt gamle selv om et par måneder. I mellomtiden, ha tålmodighet og følg veterinærens instruksjoner. Omsorg for hunden din vil sannsynligvis trenge å være ditt primære fokus de neste ukene.

Metode 1 av 3: begrense hunden din

 1. 1
  Bruk en kasse som er stor nok til at hunden din kan strekke seg ut. Hunden din vil bo i denne kassen 20,57 for neste måned, så du vil være sikker på at den er komfortabel. Hunden din skal være i stand til å strekke ut, endre posisjon og slikke eller tygge på leker.
  • Hvis hunden din er for stor til å passe i en kasse og har nok plass til å snu seg og strekke ut, kan du vurdere å begrense den til et lite rom (eller til og med et skap) i stedet for en kasse.
  • Den ideelle kassen er ment for bruk under langvarig gjenoppretting etter en skade. Hvis du allerede har en kasse til hunden din for å reise eller i korte perioder, er den sannsynligvis ikke stor nok til å holde hunden komfortabel mens du kommer seg fra et brukket eller brutt bekken.

  Anbefalte restitusjonskassestørrelser: Små til mellomstore hunder, som terrier og spaniels, trenger enten en 75,5 × 104 cm (XL) kasse på 29,5 tommer eller 41 cm x 94 tommer (94 cm × 114 cm)) XXL kasse. Sett større raser, som retrievere eller huskies, på romhvile i stedet for kassehvile.

 2. 2
  Put bunnen av kassen med tepper og håndklær. Hunden din vil ikke være veldig mobil i det minste de første ukene med kistehvile på grunn av skadene. Forsikre deg om at bunnen av kassen er myk og behagelig. Puter og puter kan også hjelpe.
  • Hvis du legger en hundeseng i bunnen av kassen, bruk en uten hevede sider slik at du enkelt kan flytte den og sjekke tilstanden når du trenger det.
 3. 3
  Gi leker og bein for å engasjere hunden din. Mens du er i kassehvile, kan hunden kjede seg og rastløs uten leker og bein for å distrahere den og hjelpe den å okkupere tiden. Mange hunder liker spesielt leker som lar deg gjemme godbiter inne for at hunden din kan trekke ut.
  • Hunder tygger ofte for stressavlastning, så inkluder robuste leker og seige bein som hunden din kan gnage på.

  Tips: Sett opp hundens kasse slik at hunden din kan se og høre folk rundt seg når du er hjemme. Hvis du ikke har plass til å holde kassen i et område med høy trafikk, kan du bruke tid rundt kassen på å snakke med hunden din og være oppmerksom på den.

 4. 4
  Hvil kjæledyret ditt i minst 6 uker totalt. I de fleste tilfeller tar det minst 6 uker før et ødelagt eller brutt bekken har grodd - forutsatt at hunden din ikke ble operert. Mens tillatt aktivitet gradvis øker i løpet av denne tiden, bør hunden din være begrenset i hele perioden.
  • Veterinæren din vil gi deg beskjed om hvor lenge hunden din skal være i kassehvilen. Så vanskelig som det kan være å holde hunden din i kassen, spesielt hvis den klynker eller virker opprørt, prøv å ikke avvike fra veterinærens instruksjoner.

  Variasjon: Hvis du har en mindre hund, kan du ta den ut av kassen mens du er hjemme og la den sitte på fanget eller på sofaen med deg. Bare sørg for at den ikke reiser seg, og prøv å bevege deg alene.

  Hunden din vil ikke være veldig mobil i det minste de første ukene med kistehvile på grunn av skadene
  Hunden din vil ikke være veldig mobil i det minste de første ukene med kistehvile på grunn av skadene.
 5. 5
  Begrens kjæledyrets bevegelse de første to ukene. Under den første helbredelsesprosessen vil hunden din sannsynligvis ikke kunne legge veldig mye vekt på bakbena. Mindre hunder kan begynne å stå innen 1 uke eller mindre, mens større hunder kan ta litt mer tid.
  • Hvis hunden din ikke står frivillig etter 2 uker, bruk en slynge for å støtte hundens vekt og oppmuntre den til å stå. Bare kjør et håndkle eller teppe under hunden din og trekk opp begge sider, og løft hundens underliv.
 6. 6
  Bær hunden din utenfor for å avlaste seg de første ukene. I løpet av de første to ukene med kistehvile kan hunden din kanskje ikke gå alene. Hvis du har en mindre hund, kan du bære den utenfor for å avlaste seg, og deretter føre den tilbake til kassen.
  • Hvis hunden din er for stor til at du kan bære, la du en innendørs treningspute i kassen eller rommet der hunden din er innestengt. Når hunden din kan gå og stå, kan du prøve å bruke en mageslynge for å støtte hundens vekt når den går utenfor. Bare vikle et håndkle eller teppe under magen på hunden din og hold begge sider fast for å støtte hunden din.
 7. 7
  Ta hunden din med korte turer etter 4 uker. Vanligvis vil hunden din kunne begynne å gå på korte turer etter omtrent en måned med kistehvile. Snakk med veterinæren din om å gå turer og følg instruksjonene om lengden på turen og stedene du tar hunden din.
  • Når du tar hunden din utenfor, kan det hende du må støtte vekten med et slynge. Dette er viktigere med større hunder, som kan ta lengre tid å helbrede.
  • En sele er bedre enn en krage mens hunden din kommer seg etter skadene. Gå veldig sakte, og hold hunden din nær deg. Ikke ta hunden din med til hundeparker eller andre områder der den kan støte på andre hunder.
 8. 8
  Returner hunden din til fysisk aktivitet sakte. Når hunden din blir frisk, vil den sannsynligvis være stiv og ha mer begrenset mobilitet. Selv etter at hvile i kassen er over, kan kraftig aktivitet føre til skade på nytt. Vent minst en måned før du lar hunden din løpe eller leke med andre hunder.
  • Hvis du har tilgang til en hundepark, kan du introdusere hunden din gradvis ved å ta den med til hundeparken når det er få, om noen, andre hunder der. Men hold hunden din i bånd hele tiden til veterinæren din sier at det er greit å slippe den av båndet.

Metode 2 av 3: Hold hunden ren og komfortabel

 1. 1
  Gi medisinene til kjæledyret ditt som foreskrevet av veterinæren. Du vil vanligvis ha reseptbelagte smertestillende medisiner for hunden din. Hvis hunden din er veldig nervøs eller rastløs, kan veterinæren også foreskrive beroligende midler. Avhengig av hundens tilstand og eventuelle andre skader, kan hunden din ha ekstra medisiner.
  • Legemiddel hunden din i henhold til reseptinstruksjonene. Hold rede på når du har gitt hundemedisinene dine slik at du ikke ved et uhell overdoser kjæledyret ditt. Hvis legemidlene ikke virker eller hunden din fremdeles har vondt, ta kontakt med veterinæren.
  • Spør veterinæren din om hvordan du måler smerten til hunden din ved hjelp av en smerteskala. Dette vil tillate deg å vurdere hvor ubehagelig hunden din er, slik at du kan konsultere veterinæren din om ytterligere smertelindring om nødvendig.

  Gi aldri hunden medisiner. Mange vil skade hunden din, og noen kan være dødelige.

 2. 2
  Overvåk hundens humør og oppførsel nøye. Se på hundens reaksjoner og interessenivå for ting som skjer rundt den. Hvis hunden din virker deprimert, eller er flat og sløv, kontakt veterinæren din.
  • Hvis hunden din har problemer med å avlaste seg eller nekter å spise eller drikke vann, kan du gi veterinæren beskjed så snart som mulig. Disse symptomene kan indikere at noe mer alvorlig skjer.

  Tips: Hvis hunden din ikke tar med seg kassen og sutrer eller gråter hele tiden, må du kontakte veterinæren din for ytterligere råd. Ta et bilde av kasseoppsettet ditt sammen med deg slik at de kan se gjennom det.

  I de fleste tilfeller tar det minst 6 uker før et ødelagt eller brutt bekken har grodd - forutsatt at hunden
  I de fleste tilfeller tar det minst 6 uker før et ødelagt eller brutt bekken har grodd - forutsatt at hunden din ikke ble operert.
 3. 3
  Sjekk hunden din og sengetøyet to ganger om dagen for tørrhet og renslighet. Hundens sengetøy skal være rent og tørt. Spesielt i de første 2 ukene av kistehvilen, sjekk hunden din for sengesår, som kan utvikle seg når en hund ligger i samme stilling over lang tid.
  • Bruk valpeklosser eller VetBed som hundens viktigste sengetøymateriale under hundens gjenoppretting. Disse transporterer bort urin og vil holde hunden din tørr hvis den fukter sengen.
  • Bytt skittent eller vått sengetøy så snart som mulig. Legging på fuktig sengetøy kan skade kjæledyrets hud og forårsake utslett.
  • Hvis hunden din utvikler sår som virker smertefulle eller betente, må veterinæren ta en titt. De kan avgjøre om sårene er infisert og foreskrive antibiotika for å lindre infeksjonen.
 4. 4
  Ta hunden din for oppfølging av veterinæravtaler. Avhengig av hundens generelle tilstand, vil veterinæren din sjekke fremdriften så ofte som en gang i uken. En avtale for oppfølging av røntgenstråler 4 til 6 uker etter skaden er vanlig.
  • Mellom avtaler, hold kontakten med veterinærkontoret for å gi oppdateringer om hundens tilstand. Veterinæren din kan endre hundens pleieplan basert på tilstanden og hvor godt bekkenbruddet leges.

Metode 3 av 3: Hjelp hunden din til å helbrede

 1. 1
  Oppretthold en daglig rutine gjennom hundens kassehvile. Med en streng daglig rutine, vil hunden din vite hva du kan forvente i løpet av dagen. Den strukturen bidrar roe hunden din slik at den kan komme seg raskere.
  • I det minste i løpet av den første uken med kistehvile, bør du være hjemme med hunden din hvis det er mulig.
  • Planlegg måltider og toalettpauser til samme tid hver dag. Inkluder 2 eller 3 økter med "kvalitetstid" med hunden din, samt 1 eller 2 økter med "stille tid".

  Tips: Hvis hunden din sutrer eller gråter, kan du prøve å vente til det er noe tyngde i sutringen før du setter i gang noe kvalitetstid. Ellers vil hunden din tro at du belønner den for sutring.

 2. 2
  Bøy og utvid leddene i hundens bakben. Bruk ca 5 minutter 2 til 3 ganger om dagen, og bøy forsiktig alle hundens ledd fra tærne til hoften. Disse passive bevegelsesøvelsene hjelper hunden din med å beholde bevegeligheten mens den er begrenset, og hindrer den i å miste for mye muskelmasse.
  • Veterinæren din kan gi deg en demonstrasjon av øvelser for hunden din. Det er en god ide å gjøre øvelsene selv mens veterinæren ser på, slik at de kan rette opp alt du ikke gjør ordentlig.
  • Generelt sett skal bevegelsene dine være langsomme og milde. Ikke prøv å bøye og utvide hundens ledd hvis det ser ut til å forårsake hundens smerte.
 3. 3
  Bruk mild massasje for å stimulere blodstrømmen. Mens hunden din er avslappet, trykk mot huden på bakbenene og nedover bakbenene med lange, feiende bevegelser. Øk trykket gradvis, men unngå å trykke direkte på bein eller ledd. Fortsett å massere hunden din i 3 til 5 minutter. Masser hunden din 2 til 3 ganger om dagen, eller så ofte som veterinæren din anbefaler.
  • Ved å bruke massasje både før og etter bevegelsesøvelser vil øvelsene gjøre det lettere og holde hunden din fra å få kramper eller ekstra stivhet.
  • Massasje og passive bevegelsesøvelser er spesielt viktige i løpet av de første to ukene hunden din er i burhvile, når den ikke beveger seg mye om i det hele tatt.
  Er behandlingen vanligvis etter at hunden din kommer hjem den samme som hvis hunden din ikke ble operert
  Hvis hunden din trenger kirurgi for det ødelagte bekkenet, er behandlingen vanligvis etter at hunden din kommer hjem den samme som hvis hunden din ikke ble operert.
 4. 4
  Påfør varmeputer for å redusere stivhet og lindre smerter. Du kan bruke en vanlig varmepute til mennesker hvis du har en. Legg et håndkle mellom varmeputen og hundens hud, slik at du ikke brenner hunden din. La varmeputen stå på hunden din i maksimalt 15 minutter av gangen, eller til hundens hud føles varm å ta på.
  • Selve varmeputen skal være varm, ikke varm. Hvis hunden din viser tegn på smerte eller ubehag, må du fjerne varmeputen umiddelbart og snakke med veterinæren din.
  • Å plassere en varmepute på hundens bakben eller bakben kan øke blodstrømmen og redusere betennelse i hundens muskler.

Tips

 • Hvis hunden din trenger kirurgi for det ødelagte bekkenet, er behandlingen vanligvis etter at hunden din kommer hjem den samme som hvis hunden din ikke ble operert. Gjenopprettingsperioder kan imidlertid være lengre.

Advarsler

 • Følg alltid råd og instruksjoner fra veterinæren din, uavhengig av om de skiller seg fra instruksjonene i denne artikkelen.

Spørsmål og svar

 • Hvor lenge er det for lang tid for hunden min å ikke gå på do? Han vil bare ikke ut å tisse i det hele tatt.
  Hunder bør gå på toalettet minst 3 til 5 ganger om dagen. Hvis han ikke er det, så ta ham til veterinæren.
 • Hva skal jeg gjøre hvis hunden min henger?
  Ta hunden din til veterinæren for å diagnostisere og behandle problemet.
 • Hvor lenge er det for lenge for hunder å gå uten å urinere etter operasjonen?
  Hvis hunden din ikke har brukt toalettet på over 36 timer, og han virker sløv, ta ham til veterinæren.

Kommentarer (2)

 • eltonwalker
  Hunden min ble påkjørt av en bil. Det var så traumatisk, men denne artikkelen var full av nyttig informasjon.
 • xthiel
  Veldig nyttig. En stor takk for så viktig og nyttig informasjon i denne artikkelen. Flott!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail