Hvordan ta vare på en Yorkie?

For å ta vare på en Yorkie bør du børste pelsen hver dag og trimme den regelmessig slik at den ikke blir sammenfiltret og urolig. Sørg også for å bade hunden din hver 3-4 uke for å holde den ren og luktfri. I tillegg til å stelle Yorkie, må du sørge for at du er fast i treningen og setter sunne grenser, som å ikke få lov til å komme på møbler, siden Yorkies kan bli sjefete og aggressive hvis de får lov til å gjøre hva de vil. Til tross for sin lille størrelse ble Yorkies faktisk avlet opp som arbeidshunder, så ikke glem å trene Yorkie hver dag med turer, løp og turer til hundeparken. For å lære å sosialisere Yorkie med mennesker og andre hunder, bla nedover!

For å ta vare på en Yorkie
For å ta vare på en Yorkie, børst pelsen hver dag og trimm den regelmessig slik at den ikke blir sammenflettet og urolig.

Yorkshire Terrier er en liten rase som er kjent for sin lange og silkeaktige pels og sin popularitet som følgesvenn. De ble først oppdrettet i England for å fange rotter i tekstilfabrikker og har siden blitt følgesvenn. Kjærlig kalt "Yorkies", de har store personligheter og er veldig energiske. De krever daglig pleie, hyppig trening og følgesvenn med eierne for å holde dem lykkelige og sunne.

Del 1 av 3: pleie yorkien din

 1. 1
  Bade yorkien din. Yorkies med lange eller korte strøk må bades for å holde strøkene rene og luktfrie. Du bør forvente å bade Yorkie hver tredje til fjerde uke.
  • Hvis du bader for ofte, kan hundens hud bli for tørr og forårsake irritasjon.
  • Langhårede Yorkie-strøk trenger både sjampo og balsam for å holde håret sterkt og rent.
  • Mange eiere synes at bading Yorkies i dype vasker, som en kjøkkenvask, kan være enklere enn et badekar på grunn av hundens lille størrelse.
 2. 2
  Klipp håret ofte. Yorkies har lange, silkeaktige strøk som må trimmes ofte for å opprettholde utseendet. Kåpene deres kan lett vikle seg sammen og mattes hvis de ikke blir ordnet. De kaster ikke frakken og mister bare små mengder hår når de blir badet eller børstet.
  • Du kan enten trimme håret selv eller ansette en profesjonell hundepleier.
  • Noen eiere velger å gi avkall på det daglige vedlikeholdet av en lang frakk og holde Yorkies hårklipp kort.
 3. 3
  Børst frakken hver dag. Yorkie-strøk er lange og kan lett vikles sammen hvis de ikke børstes daglig. Du kan bestemme deg for å trimme kappen til en kortere lengde for enkelhets skyld og utseende, selv om korte strøk også krever ofte børsting.
  • Pelsens hår kan knekke lett hvis eierne børster for hardt. Du kan kjøpe en leave-in balsam for å fukte håret etter at det er børstet.
 4. 4
  Lag en toppknute. Yorkies har hår som vokser som smell over ansiktet. Du kan enten trimme dette håret regelmessig for å holde det veldig kort eller lage en toppknute som holder håret utenfor øynene til hunden din.
  • Bruk en fintannet kam for å sikre at det ikke er knuter i håret. Samle håret sammen i en liten seksjon og fest det med bånd. Mange eiere bruker buer eller barrettes for å trekke håret sammen og for å få tilbehør.
  Få råd om hvordan du kan ta vare på Yorkie
  Ring en veterinær og få råd om hvordan du kan ta vare på Yorkie og hva du skal mate henne.
 5. 5
  Trim neglene. Som alle hunder har Yorkies negler som fortsetter å vokse over tid. Trim neglene hver 2. til 3. måned for å unngå brudd eller gjengroing.
  • Sjekk hundens negler hvis de ser ut til å bite dem. Negler kan bli inngrodde og forårsake smerte og ubehag.
 6. 6
  Børst tennene. Yorkies er utsatt for tidlig tannråte og munnhygiene som plakk og tannstein. Du må pusse tennene hver dag for å forhindre tannråte.
  • Bruk en myk tannbørste som er designet for hunder, og bruk også hundetannkrem. Vanlig tannkrem kan forstyrre Yorkies mage og forårsake helseproblemer.
  • Det anbefales at du rengjør tennene profesjonelt annet hvert år av en erfaren veterinær.

Del 2 av 3: trene og sosialisere yorkien din

 1. 1
  Etabler deg selv som pakkeleder. Uten sterk ledelse kan Yorkies være veldig sjefete og forsøke å lede husstanden. Når du trener hunden din, må du være fast og konsekvent i treningen.
  • Mange Yorkies lider av "Small Dog Syndrome" og tror de er sjefen. De viser dårlig oppførsel, som aggresjon mot andre hunder, hopping på mennesker, nipp og bitt og overdreven bjeffing som ikke ville bli tolerert i større raser.
  • Sett sunne grenser med kjæledyret ditt ved å holde deg fast i kommandoene dine. Trenere foreslår at du ikke lar Yorkies på møbler, ikke bærer dem og får dem til å følge kommandoer (som å sitte, bli, komme) før de får mat.
 2. 2
  Lær grunnleggende kommandoer. Yorkies kan bli trent til å følge en rekke kommandoer. De motiveres av mat og ros og tar sikte på å behage eierne. Kommandoer som sitte, bli og komme er ekstremt viktige å lære. Yorkies bør også læres å gå i bånd, selv om de først og fremst er innendørs kjæledyr.
  • Bruk positiv forsterkning, som godbiter eller ros, for å forsterke god oppførsel. Det er viktig å belønne dem umiddelbart etter at de har fullført kommandoen, slik at de begynner å assosiere å følge dine kommandoer med belønninger.
 3. 3
  Øv konsekvent. Når det kommer til trening, gjør øvelse mester. Å øve på lydighetskommandoer du vil at Yorkie skal lære hver dag i 15 minutters intervaller, kan bidra til å sementere denne atferden.
  • Trening er en god måte å gi sårt tiltrengt mental stimulering til din Yorkie. Når Yorkies kjeder seg, kan de utvise destruktiv oppførsel som å tygge på møbler eller nippe.
 4. 4
  Meld deg på en lydighetskurs. Hvis du har problemer med å trene Yorkie, er lydighetsklasser en god måte å etablere deg som pakkeleder og lære gode treningsteknikker. Det er også en god mulighet for Yorkie å sosialisere med andre hunder og nye mennesker.
  • Det er klasser for valper og voksne hunder, og de fleste vil tillate deg å sitte på timene slik at du lærer deg riktige teknikker. Se etter lydighetskurs hos lokale dyrebutikker og hos veterinærens kontor.
 5. 5
  Presenter yorkien din for nye mennesker. Sosialisering lærer din Yorkie den riktige måten å samhandle med andre dyr og nye mennesker. Yorkies bør bli utsatt for en rekke mennesker, dyr og opplevelser, slik at de blir komfortable og rolige i nye situasjoner. Møt dine venner eller bekjente med hunden din i et nøytralt rom, som utenfor, i stedet for inne i hjemmet, noe som kan gjøre Yorkie nervøs og territoriell. La vennene dine gi hunden din en godbit, hvis det er i tråd med retningslinjene for fôring for Yorkie.
  • Yorkies er overbeskyttende hunder og kan være territoriale over eierne. Denne negative oppførselen kan korrigeres gjennom hyppig sosialisering og korrigere hunden din når de blir defensive.
  De trenger regelmessig veterinærpleie
  De trenger regelmessig veterinærpleie og helsekontroller for å holde dem sunne.
 6. 6
  Vær forsiktig når du introduserer en ny hund. Yorkies er små hunder med store personligheter som ikke alltid innser hvor små de er. Når de møter andre hunder, kan de oppføre seg aggressivt eller bjeffe for mye. Vær forsiktig så du ikke svarer på Yorkie på en måte som belønner denne oppførselen. En god strategi er å trene hunden til å svare på "Look" -kommandoen, slik at du kan avlede Yorkies oppmerksomhet fra den andre hunden, og deretter lede den bort.
  • Be en venn møte deg i en park med hunden sin for en lekedate med Yorkie. La de to hundene samhandle og leke med hverandre, men vær på utkikk etter aggressiv oppførsel.
 7. 7
  Vær kjærlig. Yorkies er veldig knyttet til sine eiere og familier og elsker deres oppmerksomhet. Katter på hodet, kjæledyr, mage gni og ros går langt i å etablere et sunt bånd med Yorkie.
  • Yorkies kan gjøre det bra med små barn, men det er viktig å sørge for at barnet er forsiktig med hunden. Barn skal også være kjærlige, men vær oppmerksom på at de kan skade hunden.

Del 3 av 3: Hold yorkie sunn

 1. 1
  Gjør regelmessige avtaler med veterinær. Sunn Yorkies har en levetid på 12 til 15 år. De trenger regelmessig veterinærpleie og helsekontroller for å holde dem sunne.
  • Forvent å se veterinæren din minst en gang i året for regelmessige velværekontroller. Veterinæren vil overvåke hundens vekt, vitale tegn og spørre om eventuelle atferdsendringer.
  • Vær oppmerksom på endringer i hundens oppførsel som å spise mindre, oppføre seg sløv eller oppføre seg aggressiv. Ta dem til veterinæren hvis du merker at disse symptomene fortsetter i løpet av noen dager eller blir stadig mer alvorlige.
 2. 2
  Monitor for vanlige helsemessige forhold. Yorkies er mer utsatt for noen sykdommer enn andre raser. Noen sykdommer kan oppdages gjennom genetiske tester, og andre er miljømessige.
  • En av de vanligste sykdommene i Yorkies er levershunt. Ansvarlige oppdrettere vil genetisk teste for levershunt før avlskull, men tilstanden kan fortsatt fremstå som en fødselsskade. Hvis hunden din blir sløv, urinerer ofte, får kramper eller oppkast, ta dem til veterinæren din.
  • I likhet med andre leketøysaser, risikerer Yorkies å utvikle hypoglykemi, eller alvorlige blodsukkerdråper. Hunder som rister, besvimer, døsige eller svake kan lide av hypoglykemi. Små måltider matet hele dagen kan bidra til å forhindre denne tilstanden.
  • Yorkies har høy risiko for å opprettholde beinbrudd og hjernerystelse. De kan opprettholde beinbrudd etter å ha hoppet av møbler, blitt tråkket på eller falt. Du kan forhindre disse ved å holde Yorkies utenfor møbler.
 3. 3
  Vaksinere din yorkie. Selv om Yorkie sjelden går utenfor, må de være fullvaksinert. Noen vaksiner må administreres hvert år.
  • Yorkie kan være en risiko for andre hunder til vaksinasjonene er fullført, vanligvis rundt 14 uker. Inntil da må du holde valpen borte fra ukjente hunder, samt hunder som ikke er vaksinerte eller syke. Spør en veterinær om det er greit at valpen din leker med sunne, vaksinerte hunder.
  • Avhengig av området du bor i, kan veterinæren anbefale ytterligere vaksiner. For eksempel, hvis du bor i et høyrisikoområde, kan de anbefale Yorkie å få vaksiner mot Lyme-sykdom årlig.
 4. 4
  Mikrochip din yorkie. Mikrochips inneholder identifikasjon og kontaktinformasjon. Veterinærer anbefaler på det sterkeste å implantere en mikrochip i hunden din, slik at hvis din Yorkie blir tapt eller stjålet, kan den returneres til deg.
  • Mikrochips injiseres vanligvis i hundens nakke eller ved skulderbladene. De kan administreres under et vanlig veterinærbesøk uten bedøvelse.
 5. 5
  Administrer parasittforebygging. Parasitter som lopper, flått, midd og indre parasitter kan alle bruke hunden din som vert. Det er en rekke reseptfrie behandlinger og forebyggingsmetoder som du kan bruke til å beskytte hunden din.
  • Lopper og flått spiser blod og midd vil grave seg inn i hundens hud. Hvis de er angrepet, vil du legge merke til at de klør og biter på et område i stor grad. Hvis du ser små ris eller spaghetti-lignende stoffer i avføringen til hunden din, kan de ha en indre parasitt.
  • Det er månedlige tabletter, injeksjoner, hudbehandlinger og pulver tilgjengelig for kjøp som vil forhindre disse vanlige parasittene. Noen produkter er mer effektive enn andre, så du må kanskje eksperimentere eller konsultere en veterinær.
  • Veterinæren din kan anbefale parasittforebygging som passer til området du bor i.
  Yorkies er små hunder med store personligheter som ikke alltid innser hvor små de er
  Yorkies er små hunder med store personligheter som ikke alltid innser hvor små de er.
 6. 6
  Spay eller kastrer din yorkie. Med mindre du planlegger å avle hunden din, anbefales det sterkt at du steriliserer eller kastrerer kjæledyret ditt. Spaying og kastrering har helse- og atferdsmessige fordeler.
  • Yorkies som er avkjønnet har lavere risiko for noen sykdommer, som kreft i prostata eller livmor, og har lengre levetid enn hunder som ikke er avkjønnet.
  • Kastrering kan også redusere aggressiv oppførsel i mannlige Yorkies.
 7. 7
  Velg næringsrik mat. Yorkies trenger ikke store mengder mat, spesielt hvis de er voksne og ikke veldig aktive. Du kan mate din Yorkie en gang om dagen, to ganger om dagen, eller la maten deles ut hele dagen.
  • Sørg alltid for at Yorkie har tilgang til rent vann. Siden disse hundene er veldig små, må du kjøpe en vannskål som er grunne nok til at de kan komme inn.
  • Valper har høyere kaloribehov enn voksne Yorkies og kan mates etter en tidsplan som er gunstig for trening. Sunn Yorkies kan spise hvilken som helst kommersiell hundemat og trenger ingen spesielle dietter. Hvis du er bekymret for Yorkies ernæring eller helse, snakk med veterinæren din.
  • Unngå overfôring av Yorkie for å hjelpe dem med å opprettholde en sunn vekt. Overvektige Yorkies har høyere risiko for å utvikle hjertesykdommer og diabetes.
 8. 8
  Tren din yorkie. Denne rasen har mye energi og trenger fysisk trening for å opprettholde vekten og for å holde dem lykkelige. De ble opprinnelig oppdrettet for å være arbeidshunder, så de har mye mer energi enn de fleste leketøyaser.
  • Yorkies liker å gå på lange turer med eierne og delta i hentespill som henting. De liker å leke i inngjerdede tun, enten alene eller sammen med andre hunder, eller i hundeparker hvor de kan løpe fritt.
  • Siden Yorkies er små, kan vektøkning påvirke helsen deres betydelig. Sammen med et sunt kosthold er trening den beste måten å forhindre fedme hos kjæledyr.

Tips

 • Mens Yorkies regnes som en leketøysras, er de ikke like føyelige og rolige som andre leketøyhunder. De har høy energi og liker ikke å være hundehunder.

Advarsler

 • Yorkies har et rykte om å være glade. De bjeffer ofte og er ikke en stille rase. De kan lage gode vakthunder, men deres hyppige bjeffing kan være en plage.

Spørsmål og svar

 • Må de ha på seg noe når det blir kaldt ute?
  Siden flertallet av Yorkies er små, vil det være lurt å få en fin genser til når de trenger å gå utenfor. Små hunder har vanskeligere for å holde seg varme, spesielt hvis de har kort hår. Eldre hunder sliter også med å holde seg varme. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe hunden din en genser, er ull varm, men den må ofte vaskes og kan være kløende. Et godt alternativ er å få en blanding som ull og bomull.
 • Hva om det biter meg, hva gjør jeg? Hvorfor er jeg redd for å løpe hunder?
  Hvis fingrene er i hundens munn, prøv å stikke fingrene ned i halsen. Hvis ikke, bruk hendene til å stikke øynene eller slå den langs trynet (bak nesen). De fleste hunder biter ikke uprovosert. En hund biter vanligvis bare når den er i hjørne eller redd. Hvis du bor i et område der det er lovlig (og det er hunder som regelmessig biter), må du ha pepperspray.
 • Hva slags mat er den beste maten for Yorkie-valper?
  Du kan spørre veterinæren din om hva det beste matalternativet er for hunden din, og undersøke anbefalingene grundig før du kjøper en bestemt type.
 • Hvilke bilder trenger de?
  Yorkie trenger følgende vaksinasjoner - rabies, sykdom, hepatitt og parvovirus. Selv om Yorkie-valper skulle få den typiske skuddrunden med boostere på ett år, venter noen veterinærer til ni eller ti uker gamle med en delvis dosering på grunn av deres lille størrelse.
 • Yorkien min er super lat, hvordan får jeg henne til å trene?
  Prøv forskjellige spill og leker. Prøv å engasjere deg med henne mens du spiller. Oppmerksomhet fra deg kan være det hun trenger. Yorkien min handlet på samme måte til jeg prøvde disse tipsene
 • Jeg reddet en Yorkie utenfor gaten, hun har ingen chip, og jeg finner ikke eieren hennes, så jeg holder på henne. Jeg mater babymaten hennes. Er det greit?
  Nei. Hunden trenger hundemat. Ring en veterinær og få råd om hvordan du kan ta vare på Yorkie og hva du skal mate henne.
 • Hvordan klipper jeg håret til yorkshire terrier?
  Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal, bør du sannsynligvis ta henne med til en groomer. De er erfarne og vil vite hvordan de skal glede deg. Hvis du insisterer på å gjøre det selv, så er det første: du trenger utstyret. Du trenger en klipper og (sannsynligvis) et 7" blad. Du trenger et stellbord, en arm og en løkke. Du trenger en børste og alltid bade hunden før du steller henne. Hvis du ikke vil bruke alle disse pengene, ta henne med til en groomer.
 • Hvordan trener jeg ham?
  Sett aviser eller doggy pads nær døren. Se på valpen hele tiden etter at han / hun spiser eller drikker. De vil sirkle rundt et område mens de snuser og holder halen i luften. Dette forbereder de seg på å potte. Når du ser denne oppførselen, ta hunden utenfor. Etter at hunden har lettet seg, gi den ros ved å delta i lek eller gi den godbiter som en liten bit kjøtt eller ost. Hunden begynner å sitte ved døren eller sutre når den trenger å bruke toalettet, så vær på utkikk etter denne oppførselen fordi det betyr at han eller hun blir pottetrent. Men du må til dette hver gang ellers vil ikke hunden lære.
 • Hva slags leker trenger de?
  De fleste leker vil være tilstrekkelig, men det avhenger av personligheten deres og hvilken type leker de liker best.
 • Hunden min er alltid aggressiv mot andre hunder og mennesker. Hva burde jeg gjøre?
  Kastrerer hunden din for å hjelpe med aggresjon, og kontakt en kvalifisert atferdsperson umiddelbart. Fang det tidlig hvis du kan - hvis hunden din virker ukomfortabel, engstelig, stiv eller knurrer, må du søke hjelp før problemet eskalerer.

Kommentarer (3)

 • darren75
  Det hjalp meg fordi jeg er nybegynner på dette!
 • vwill
  Jeg er ikke sikker på hvilken type hund jeg skal få, og å lese det gode og det dårlige hjelper meg å bestemme meg for et godt valg.
 • jakubowskitrent
  Det hjalp meg med å få informasjon.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail