Hvordan få en hyperkatt til å sitte?

For å få en hyperkatt til å sitte, begynn med å leke med den i 10 til 15 minutter for å hjelpe den med å forbrenne overflødig energi. Sett deg foran katten din med en godbit, for eksempel en terning av kylling, og flytt den rett over hodet for å tvinge katten til å sette seg ned. Når katten din setter seg, si "Sett deg", og gi den godbiten. Gjenta øvelsen flere ganger i løpet av noen dager, siden det kan ta 7 til 14 forsøk for katten din å svare på kommandoen din. For å få tips fra vår veterinærmedforfatter om hvordan du kan trene katten din, fortsett å lese!

Og flytt den rett over hodet for å tvinge katten til å sette seg ned
Sett deg foran katten din med en godbit, for eksempel en terning av kylling, og flytt den rett over hodet for å tvinge katten til å sette seg ned.

Det er en populær tro at katter ikke kan lære å gjøre enkle lydighetstriks som å sitte eller hente. Tvert imot kan katter læres noen enkle triks. De reagerer rett og slett ikke på de samme treningsteknikkene som brukes med hunder, som er metodene folk flest forstår. Historisk ble hunder avlet opp for å være sosiale med mennesker, mens kattens forhold til mennesker var ment å være uavhengig fordi de ble holdt for å drepe skadedyr. Til tross for denne historien kan katter læres å følge noen enkle kommandoer, for eksempel sitte, hvis du følger noen enkle trinn.

Del 1 av 2: Gjør katten din klar

 1. 1
  Bruk de riktige godbitene. Nøkkelen til å trene en katt til å sitte er å finne godbiten som han synes er den beste. Dette vil variere avhengig av katten. Det kan variere fra små kuber av kylling til små flak hermetisert tunfisk til kommersielt produserte godbiter. Generelt elsker katter mest mat fra mennesker.
  • Du kan også prøve reker, biff og ost som mulig godbit for katten din. Dette er også populære godbiter.
 2. 2
  Ro katten din. Før du kan begynne en treningsøkt, må du forbrenne noe av hyperkattens overflødige energi. Planlegg å tilbringe 15 minutter på å spille rambunctious spill med ham for å hjelpe ham å miste litt av energien. Prøv spill som forfølgelse, som kan gjøres med en laserpeker, eller hold deg unna med et fjærleke. Du kan også prøve å gå opp eller ned trappene inne i hjemmet og dra kattens favorittleke bak deg. Han vil forfølge og slå på den og jage etter deg.
  • Etter at katten din begynner å avta, bør han kunne konsentrere seg om en treningsøkt.
  Før du kan lære katten din å sitte
  Før du kan lære katten din å sitte, må katten din vite navnet hans.
 3. 3
  Lær ham navnet. Før du kan lære katten din å sitte, må katten din vite navnet hans. For å lære ham å komme når du kaller navnet hans, kan du bruke en treningsteknikk med godbiter. Sørg for å ha godbiter på deg, enten i en liten plastbeholder eller en pose med glidelås. Når katten din er i samme rom som deg, få oppmerksomheten hans med en liten godbit i hånden. Når han ser godbiten, si navnet hans når han kommer bort. Når han kommer til deg, belønn ham med godbiten.
  • Gjør dette til han konsekvent kommer til deg når du sier navnet hans.
  • Fase ut godbitene sakte. Erstatt det med ros og oppmerksomhet når han kommer til navnet sitt.

Del 2 av 2: trene katten din

 1. 1
  Bruk treningstrening. Når du har sliten katten din og funnet de riktige godbitene, kan du lære ham å sitte med godbiter. Begynn med å sitte foran katten din med en godbit i hånden. Han burde stå på alle fire for å lære ham best å sitte, så prøv å få ham i denne stillingen hvis han ikke naturlig gjør det. La ham se godbiten i hånden din, og hold godbiten to eller tre inches over hodet. Beveg det sakte mellom ørene, og gni det litt mot hodet. For å følge godbiten, vil han følge hånden din og begynne å sitte.
  • Når han gjør det, fortell ham "sitt [navnet hans]." Umiddelbart etter at han gjør det, si "god, sitt" og gi ham godbiten.
  • Dette kan ta noen få forsøk for å få rett. Forsikre deg om at du heller ikke holder godbiten for langt over hodet. Dette vil føre til at han hopper opp i stedet for å lene seg tilbake, noe som kan lære ham det gale.
  EKSPERTTIPS

  Pippa elliott, en lisensiert veterinær, forklarer: "Trikset med å trene katter er å finne godbiten de vil jobbe for. Alle katter har en mat som vil motivere dem. Som eier, fortsett å tilby forskjellige godbiter til du finner den katten virkelig elsker.

 2. 2
  Vær tålmodig. Katten din vil ikke lære dette over natten eller etter ett forsøk. Det vil trolig ta alt fra syv til 14 treningsøkter til katten din forstår at bevegelsen over hodet og ordet "sitte" betyr å sette seg ned. Med tålmodighet, utholdenhet og konsistens i trening, vil katten din snart sitte som en proff.
  Nøkkelen til å trene en katt til å sitte er å finne godbiten han synes er den mest smakfulle
  Nøkkelen til å trene en katt til å sitte er å finne godbiten han synes er den mest smakfulle.
 3. 3
  Hold det kort. Katten din vil bli distrahert hvis du trener for lenge, spesielt hvis han er hyper av natur. Sørg for at du holder treningsøktene korte. Fem til ti minutter er lang nok for kattunger eller hyperkatter.
  • Å øve for lenge kan gjøre katten din forverret, noe som kan føre til at han biter eller klør deg.
  • Når du gir katten godbiter, må du bare mate ham med veldig små mengder som godbiter. En liten fliser som er halvparten av miniatyrbildet til din pinkyfinger, er nok å gi ham. På denne måten vil han ikke fylle seg under de korte treningsøktene dine og ikke spise for mye.
 4. 4
  Prøv klikkeropplæring. I tillegg til å behandle trening, kan du også prøve clicker-treningsmetoden. For denne metoden må du kjøpe en liten håndklikker, som du kan få i dyrebutikker eller online. For å starte klikkeropplæring får du katten din til å knytte klikkene til godbiter. For å starte dette, produser et klikk og tilfeldig og gi katten din en godbit. Han vil begynne å innse at klikkelyden betyr en godbit.
  • Fortsett å gjøre det til han forstår. Du vil vite at han forstår når du klikker, og han begynner å se på deg eller løpe til deg for en godbit. Når dette har skjedd, kan du begynne behandlingsopplæringsrutinen, som vil bli enklere ved hjelp av klikkeren.
  • Clickers blir et kraftig verktøy for trening av kjæledyr. Katten din vil vite at når han hører et klikk, gjør han noe riktig. Så når du behandler tog, klikk på klikkeren i det øyeblikket katten din sitter, og gi ham en godbit. Han assosierte deretter klikket med riktig oppførsel, som vil oversettes til å sitte for deg uten hjelp fra klikkeren.
 5. 5
  Prøv mer avanserte triks. Mange hyperkatter er rett og slett kjede katter. Etter at du har lært ham å sitte, kan du fortsette med andre triks. Gjør dette ved å ta klikkeropplæringen til et høyere nivå ved å trene. Du kan gjøre mer forseggjorte ting, for eksempel å lære katten din å følge et mål, for eksempel et leketøy.
  • Du kan også lære ham å følge målet gjennom en hinderløype som kattetunneler og å hoppe over lavtliggende hindringer.
For å få en hyperkatt til å sitte
For å få en hyperkatt til å sitte, begynn med å leke med den i 10 til 15 minutter for å hjelpe den med å forbrenne overflødig energi.

Tips

 • Ikke ødelegg katten din ved å gi den for mange godbiter.
 • Ikke beløn katten din hver gang han sitter med en godbit. Slutt å gjøre det hver gang etter at han har fått tak i det
 • Aldri kalle en katt til deg for å straffe ham. Dette vil bare få ham til å unngå å komme til deg når du sier navnet hans. Dette vil også gjøre ham vanskelig å trene fordi du har mistet tilliten hans.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail